Vicdanim rahat degil ne yapmaliyim?

didem17

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
1.218
836
683
Guncelleme: kocasi yakalanmis. Bileklerini kesip intihara kalkismis( sozde). Bayanin cenazesini bugun turkiyeye goturuceklermis. Esimle konustum, polise gidip kocasinin ailesinin herseyi bildigini ve bildiklerimi anlatmaya karar verdim. Polisle gorusup baska bir sehirde ifade vermeyi isticem.

Hayirli geceler arkadaslar.

Ben hollandada yasiyorum. Cumartesiyi pazara bagliyan gece uzaktan tanidigim bir bayan esi tarafindan bogularak olduruldu. Katil uvey babamin dayisinin oglu.

Annemlerde kaliyordum. Annem bir panikle odama girip olayi anlatti. Kadin cok mazlum ve cok iyi biriydi. Kocasi hapisten cikinca kadin bosanmak istedigini soylemis ama aile karsi cikip susturmuslar kadini. Bu pislik kadini defalarca cok kotu dovmus. En son kadin cok kararliymis ayrilmakta ve bunuda acik acik soylemis. Cumartesi gece erkek tarafi yine kadinla adami evlerine goturup barismalari icin zorlamislar. Pazar oglen 14:00 de ablasi merak edip evine gidiyor ve kadini olu buluyor.

Kocasi babasina itiraf etmis oldurdugunu. Gece kadini oldurdukten sonra ailesini aramis ve bunlar yardim edip adamin kacmasina yardimci olmuslar. Aile simdi sanki hicbirseyden haberleri yokmus gibi davraniyor. Ben baska profil ve sahte isimle olup biteni fb ta haberlerin altina yazdim. Hem bana hem bu konuyu bilip bildiklerini yazanlara tehditler savurdular. Yazdiklarini sil seni bulup yok ederiz vs diye.

Kadin 2 cocugunu arkada birakti. Vicdanim hic ama hic rahat degil. Polise gidip, bildiklerimi anlatsam diyorum ama bana birsey yaparlar korkusu da var.

Sizin fikirleriniz ne? Ne yapsam?

Son düzenleme:
Lutfen gidip bildiklerinizi anlatin.
Gizli tanik olabilirsiniz. Kimliginizi aciklamazlar.
Adamin yaptigi yanina kar kalmasin.
Sizi tehdit ettikleri icin de sikayetci olun.

Gidip polise anlat bence ifadeni gizli tutarlar söylersin rica edersin. Bunun vebaliyle yaşama. Kadını öldürmüş adam saklayacak mısın bile bile bu sen veya ailenden birinin başına da gelebilir o zaman candan yürekten katilin bulunmasını istersin değil mi o çocuklara ve ölen kadının ailesine bunu yapma itiraf et bildiklerini

Lutfen gidip bildiklerinizi anlatin.
Gizli tanik olabilirsiniz. Kimliginizi aciklamazlar.
Adamin yaptigi yanina kar kalmasin.

c

Yarin esimle konusucam. Cok kotuyum. Telefonla aradim olup biteni anlattim. Kabul etmediler. Gelip ifade verip imza aticakmisim. Bu insanlarinda eli kolu uzun. Beni bulurlar diye korkuyorum.

Yarin esimle konusucam. Cok kotuyum. Telefonla aradim olup biteni anlattim. Kabul etmediler. Gelip ifade verip imza aticakmisim. Bu insanlarinda eli kolu uzun. Beni bulurlar diye korkuyorum.
Ne kadar eli kolu uzun olursa olsun, mutlaka ifadenizi verin .
Peki polislere korkutugunuzu tehdit edildiginizi soylediniz mi?

Ne kadar eli kolu uzun olursa olsun, mutlaka ifadenizi verin .
Peki polislere korkutugunuzu tehdit edildiginizi soylediniz mi?

evet soyledim. Hesabim fake oldugu icin ve isim gercek olmadigi icin bana yapilmis tehdit olarak gormuyorlarmis. Ifade vermek icinde mecbur polis burosuna gidip ifade vericekmisim.

Polise bile güven yok. Gider anlatırsın birini bulur öğrenirler al başına belayı. Bide adam mahkemede takım elbise kravat al sana iyi hal. Erkekliğime laf etti dedi mi al sana tahrik. 2 3 seneye çıkar. Bu sistem bu kadınların katili. Ver müebbeti bak nasıl azalıyor.
Vay gidene.

Bende bundan korkuyorum. Gizli kalicaksin diyorlar ama kac kisinin oyle basi belaya girdi burda. Onun icin kimse taniklik yapmak istemiyor burda. Adamin oldurdugunu biliyorlardir bulurlar ama ben aileninde bildigini ve kacmasi icin yardim ettiklerini bilmelerini istiyorum. Yinede yarin esimle konusup polisw duyduklarimi anlatmayi dusunuyorum. Kimligimi vs goturmucem. Isimsiz ifademi alirlar diye umuyorum.

Korkma anlat.. Ben olsam gider anlatirim..

İşte sizde bu sınavın bir parcasisiniz. Susarsaniz karma yada ilahi adalet ne derseniz bunu bir şekilde karşınıza çıkarır emin olun. Velev ki elleri kolları uzun sizi buldular ee bulsunlar güneş balçıkla sıvanmaz ki. Ayrıca tehditlerinden dolayı artı bir şekilde daha şikayet edebilirsiniz.
Ellerinden geleni ardlarina koymasinlar Allah büyük. Onlarin planı olursa Allah'ın da olur.

bu vicdanla yaşayamazsınız gidin ifadenizi verin

Ama önce lu konudaki babamın bllmemkimisinin bilmemkimi yazısını sil.bulamasınlar senl tesadüf olur görür birl

Annenın kocasıda mı saklamayı desteklıyor?

Insanlar ne zor şeyler yaşıyor,
Hanımefendi umarım artık huzurludur .
Anlatin ya da anlatmayin diyemiyorum , ssadece anlatacaksanız her sonucu göze alıp gidin diyorum .

Bu adam zaten hapisten cikmis.Kadin öldürüldügü , adamda kactigi icin zaten ilk süpheleninler arasinda olmaz mi?Olayin üzerinden ne kadar zaman gecti?Tamam anlatmaniz gerek de kendi güvenliginizi de düsünmelisiniz.Ben olsam korkardim.Telefonda anlattiniz seyi dikkate alabilirler.Ben simdi bir de sizin icin endiselenmeye basladim.Biraz daha sessiz kalin.Bence zaten ortaya cikacaktir.Cikmazsa yine düsünürsünüz.

Polise gitmeyin direkt olarak savciya gidin. Dilekce yazarsiniz hemen savci ifadenizi alir hatta tehdit edildiginizi de soyleyin. Asla ama asla polise gitmeyin cunku karakollar o bolgenin insanlariyla daha icli disli olduklarindan tanidik vs. olur, kimliginiz aciga cikar. Bosbogaz cok gorevli var, zaten polise gitseniz sonrasinda evraklar savciliga gidecek, savci sizi gormek isteyecek.
Bitmedi su kadinlarin cilesi.

başka bilenlerde var demişsiniz, hep birlikte gidip şikayet edin...

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetinden kurtulalım, bunu açık yureklilikle söylüyorum ki ben kesinlikle durmaz gider anlatırdım. Kadına yazık çocuklara yazık ... Bence savcılığa gitmelisiniz umarım gidersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…