Vicdanim rahat degil :(

Milamila9494

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2019
321
341
33
Merhaba yaklasik 3 hafta sonra dugunum var. Sorun su ki cok yoruldum kaynanam fikirlerime pek deger veren biri degil :KK43: gelinlik icin bile onun istedigine tamam dedim baskisndan dolayi asla tatmin olmuyo istemiyorum demekle cunku..
Neyse konuya gelecek olursam bu aksam bizdelerdi ailecek. Dugun hakkinda konusurken bende fikir beyan ediyorum mesela duvagim şöyle olabilir falan diye hemen o fikrimi curutup öyle guzel olmazki diyo hep kendi zamanindaki gibi yapmak istiyo. Neyse yine karsi cikti bende dedimki anne bi kere gelin olcam bosver böyle yaptirayim da icime sinsin sonra keske demiyim dedim ne alakasi var falan dedi güldü bende orda bi sarteller atti ama saygili ol sus dedim kendime. Sustum. Sonra konu baska bi seye geldi dugunle ilgili yine ayni sekilde karsi cikti. Buranin adeti böyle degil dedi halbuki ben sadece kendi adetmizi söylemistim. Bende bi anda patlama yasadim hic yapmamam gereken yerde "zaten buranin adetinden bir halt anlamadim ben" dedim.. saygisiz bi cümleydi.. sonra ben uydurmuyorum falan dedi ama dolmustum artik cok yoruldum. Tabi bunun öncesinde dugunde takilan altinlarimi alma planlari falan var gündemde bikac aydir yani ben bosuna sogumadim aslinda..da yine de orda saygisizlik ettim sanirim vicdanim rahat degil bu konuda sizce durum ne disardan bakan biri olarak yorum yaparsaniz cok sevinirim.. dugunden önce bu gerginlikler normalmi? Nikahimiz da yeni oldu.

Bu arada bu olay sonrasinda esim de beni savundu mila nasil istiyosa öyle yapsin aman alt tarafi bi dugun degilmi ya falan dedi o da elinden geldigince benim yanimda olmya calisiyo cunku annesini taniyo.. benim akil sagligim bozulcak en sonunda.acik acik konusmasm kendime kiziyorum konussam sanki saygisizlik yapmisim gibi geliyo yine kendime kiziyorum tuhaf bi ruh hali icindeyim yani keske aileler karismasa evlilige :KK43:

Canım sen haklısın belki büyüğün diye eşinin annesi diye vicdan yapıyorsun ama yapma evet ortada bir şey yokken saygısızlık yapan bir gelin olsaydın evet haksız olurdun. Sadece bana göre senin hatan şu keşke en başta istediğini yaptırmaya çalıştığında saygını bozmadan benim kararım bu bunu istiyorum diyebilseydin. Maalesef biz başlarda aman kötülük saygısızlık olmasın diye bazı şeyleri alttan alıyoruz ama insan işte bir yerde patlıyor.

O baskı yapıyorsa siz de yapın altınları da asla vermeyin hemen bankaya kendi adınıza hesap açıp koyun. Evlendiğinizde evinizin düzenine de karışacak biraz gösterin dişinizi siz orda iskele babası misiniz sizin düğününüz tabi ki sizin dediğiniz olacak

Yazık ya neden en mutlu günlerine bu kadar karışırlar insanların:( annem oğlunu nişanlayacak kadının aklı gidiyor herşey istedikleri gibi olsun diye yani herseyde nasıl isterseniz gönlünden nasıl geçerse öyle olsun deyip duruyor dunurune ve gelinimize ne olur ssnki butun kaynanalar boyle olsa he deyip gecin bildiginizi okuyun bence vazgecicektir yada ben boyle istiyorum anne deyin

Canım sen haklısın belki büyüğün diye eşinin annesi diye vicdan yapıyorsun ama yapma evet ortada bir şey yokken saygısızlık yapan bir gelin olsaydın evet haksız olurdun. Sadece bana göre senin hatan şu keşke en başta istediğini yaptırmaya çalıştığında saygını bozmadan benim kararım bu bunu istiyorum diyebilseydin. Maalesef biz başlarda aman kötülük saygısızlık olmasın diye bazı şeyleri alttan alıyoruz ama insan işte bir yerde patlıyor.
Evet aynen öyle aman bunun icin kalp mi kircam derken bi baktim kendimden taviz veriyorim simdi kaynanam benim istedigim herseye aman o önemli degil bosver deyiveriyo..
O baskı yapıyorsa siz de yapın altınları da asla vermeyin hemen bankaya kendi adınıza hesap açıp koyun. Evlendiğinizde evinizin düzenine de karışacak biraz gösterin dişinizi siz orda iskele babası misiniz sizin düğününüz tabi ki sizin dediğiniz olacak
Aynen dediginiz gibi yapcaz dugunden önce kasa actrcaz bankaya atcaz balayina gitmeden.. zaten ben elimden geldigi kadar saygisizlik yapmadan aciklamaya calisiyorum simdiki zamanda dugunde gelinler böyle yapiyo diyorm bisey diyorum yok tatmin olmuyo inatlasiyo onun da ilk oglu onu da anliyorum ama..iste..
Konuşmazsan daha çok üzülürsün yaşın küçük galiba abla sözü dinle :KK66:
26 yasindaydim. Herkes saygisizlik etmissin dicek diye bekliyodum sasirdim böyle diyince:KK53:
Ablam bide onlar gittkten sonra kadina niye öyle cikistin falan dedi hepten moralim bozuldi ondan fikir almak istedim

Yazık ya neden en mutlu günlerine bu kadar karışırlar insanların:KK43: annem oğlunu nişanlayacak kadının aklı gidiyor herşey istedikleri gibi olsun diye yani herseyde nasıl isterseniz gönlünden nasıl geçerse öyle olsun deyip duruyor dunurune ve gelinimize ne olur ssnki butun kaynanalar boyle olsa he deyip gecin bildiginizi okuyun bence vazgecicektir yada ben boyle istiyorum anne deyin
Evet öyle yapmak lazim sanirim :( iste sabrim tukeniyo bi noktada artik..ya kadinda tatli dil olsa ben yine kabul etcem onun dedigini kizim bak bu sana cok yakisti tabi sen kendin dhaa iyi bilirsin sen sec bana sorarsan bu demek var tersine bide emrivaki yapmak var..

Altınları vermeyi kesinlikle kabul etmeyin onlar senin ve eşinin hakkı zaten hic anlamam düğünden çıkmayla gelinden altınlarının alınmasını bencilce
Zaten esime en basinda söyledim beni hic karistirma bu konuya bisey vermicez dedim.. iste onlar esimle tartismaya girip duruyolar diyolarmis o altinlar zamaninda bizim taktigimizin geri dönüsü sonucta bizim sayilir falan.. karaktersizlik diyesim geliyo.

Sinersen tepene çıkar. Ben böyle istiyorum bitti de, konuyu kapat. Deli deliyi görünce değneğini saklarmış :KK53:
Ahh o kadar denedimki kapanmaz o konu asla kendo dedigine tamam anne diyene kadar kapanmaz.. ha ben kabul ettiriyorum sabirli davranip ama psikolojim elden gidiyo sinir hastasi olcam sonunda😂 sanki ben kölesiyim erkek tarafinin elalem guzel setler desin diye gelin rolündeyim

Annenle konuş kayınvalide ile konuşsun,ayrıca asla ailenin taktığı altınları verme ,kız tarafının ki en azından sizde kalsın ,iyşve ağzının payını versin ailen

Şu anda tek gündem düğün,ama ondan sonrası daha önemli değil mi? Daha kendi çizgilerinizi koruyamiyorsunuz?!
Sorun ne burda biliyo musunuz kendi ailem.ben kaynanama mesafe koyuyorum bu koymus halim emin olun bi ara bizim evden cikmazdi müsaitmi degilmi dusunmez gelirdi mesafe koyunce ayagi kesildi birden.. ah benim annem babam ablam karsi cikmasa yok yapma ömür boyu onunla yasicaksin sen abartiyosun diyolar ben kavga ederim falan diye korkuyolar sanirim.. ama etmem ben sessiz sakim cok guzel mesafe koyarim bide bizimkiler beni bunaltmasa.

Evet öyle yapmak lazim sanirim :( iste sabrim tukeniyo bi noktada artik..ya kadinda tatli dil olsa ben yine kabul etcem onun dedigini kizim bak bu sana cok yakisti tabi sen kendin dhaa iyi bilirsin sen sec bana sorarsan bu demek var tersine bide emrivaki yapmak var..
Herşey kendi istedigi gibi olsun istiyor iste zor bir.durum ama siz ona ben beğenip istediğimi alirimi göstermelisiniz bence...Vay arkadaş neyin kafasını yaşıyor bu kadınlar biz nisan yapıcaz gelin uzak biraz.. Nisan söz bir olsun denildi evde sonra gelinin annesi ama ben ayrı ayrı istiyordum dedi sonra aile büyükleri ve gelin babası gerek yok insanları yormaya tek seferde yapalım dediler neyse ama annemin aklında kalmış bu aramış.dunurunu bak siz nasıl isterseniz biz geliriz boyle şeyler bi kez oluyor içinizde kalsın istemem hic.biseyi diye defalarca sordu...bazı şeyler imkansız değil aslında ama insanlar karakterler çok farklı iste umarım değişir kauinvslidenizde biseyler alınca onu götürmemeyecalissaniz yanınızda:) habersiz falan alsanız yads

Ben ferace giyiyorum dışarde ve büyük eşarp kullanıyorum eşim de bunu asla sorun etmedi. Daha yeni nişanlanmıştık bir gün kv yanıma tatlı tatlı yaklaşıp "kızım sana evlendikten sonra renkli tunikler pantolonlar falan alalım öyle giyin" dedi. Ben de "hayır ne münasebet ben istesem o tarz kıyafetler alır giyinirim zaten" dedim. Bir daha hiç bir şeyime karışmadı gerçi sonradan herkese "geline kıyafer konusunda bi tavsiye verdim ağzına geleni saydı" demiş ama olsun halbuki ben gayet yerinde bir cevap vermiştim. Söylediğim şeyler üzerinde öyle etki yaptıysa demek ki. 😂

yarin ayaklarina kapan ve affedene kadar affetmesi icin yalvar.

sana saygi duymayan kendi begendigi gelinligi giydiren altinlarini alacak olan kadina SAYGI DUYMAK yapacagin en dogru sey.
Icim biraz rahatladi sizden bunlari duyunca.. ablam da cunku kaynanami ugurlayinca kadina ne bicim cikistin öyle falan dedi moralimi bozdu ama sabrettim napim bende insanim ailem hep beni susturuyo masallah ablam degil görümcem sanki

Zaten esime en basinda söyledim beni hic karistirma bu konuya bisey vermicez dedim.. iste onlar esimle tartismaya girip duruyolar diyolarmis o altinlar zamaninda bizim taktigimizin geri dönüsü sonucta bizim sayilir falan.. karaktersizlik diyesim geliyo.
Mantığa bak yaa :) ozaman herkez alsın gelinin altını tabiki herkez taktiğinin karşılığını alıyor ama bu onun olmuyorki ...Yahu sanki yabancıya gidiyor yani oğlun bu adam senin ya evlâdın altınlar senin cocugunu oluyor yani geline kalmıyor ki sadece ortak ne kadar bencil insanlar ya :(

Annenle konuş kayınvalide ile konuşsun,ayrıca asla ailenin taktığı altınları verme ,kız tarafının ki en azından sizde kalsın ,iyşve ağzının payını versin ailen
Ahh ablacim annem benden de yumusak yüzlü😂😂bana kiziyo niye duvagin gelin ayakkabisinin parasini istiyosun diyo 😂 bide konuscak kaynanamla he. Nerdee şöyle 10 tane burma isteriz dicwk bi annem olcakti

Back
X