Vicdanim rahat degil :(

Bukadar iyi niyetli saygılı olursan , daha çoook üzülürsün.
İçinden ne geliosa öyle yap.
Yoksa pişmanlıklarla dolu bir hayatın olur.

Asil kv nin sana yaptigi buyuk saygisizlik var ortada. Gelinlik altinlar vs., Fikir beyan etmek saygisizlik degil, kaldi ki bu konularin gundeminizde olmasi bile cok sacma. Senin dugununun bu. Kv denin bu kadar on planda olmasi hic normal degil. Ince dusunmeyi derhal birakmalisin. Saygi bekleyen saygi gosterecek. Bunlari zamanla asip, gereken tepkileri verecegine inaniyorum da, asil sorun; bu kv nin yetiştirdiği damat beye ne derece güveniyorsun? Düğünde sonra annem de annem der mi? İyi düşün, aksi halde işin çok zor ne yazık ki😕 kadın kendini belli etmiş.

Şimdiden susarsan daha çok ezerler. Bi an kendi annemi hayal ettim. Kayınvalide haddi olmayan her şeye bu şekilde karışırken annen baban sukunetle mi karşılıyor gerçekten? Benim annem olsa cingar çıkarırdı.
Annem babam aman kızım sakin ol cok sinirlisin diyolar ailem kendini ezdiriyo bu konuda da kaynanan hakli dediler dün gece.
Asil kv nin sana yaptigi buyuk saygisizlik var ortada. Gelinlik altinlar vs., Fikir beyan etmek saygisizlik degil, kaldi ki bu konularin gundeminizde olmasi bile cok sacma. Senin dugununun bu. Kv denin bu kadar on planda olmasi hic normal degil. Ince dusunmeyi derhal birakmalisin. Saygi bekleyen saygi gosterecek. Bunlari zamanla asip, gereken tepkileri verecegine inaniyorum da, asil sorun; bu kv nin yetiştirdiği damat beye ne derece güveniyorsun? Düğünde sonra annem de annem der mi? İyi düşün, aksi halde işin çok zor ne yazık ki😕 kadın kendini belli etmiş.
Esim iyi biri zaten onun hatrina katlaniyorum da.. bastan konustuk bu konulari esimle zaten biliyo tavrimi
ironiden anlamayan nesle aşina degilim.
Ben sizin ironi yaptiginizi anladigim icin o cevabi verdim zaten.. aslında demek istedigim ben sacmaliyorum ortada bunca haksizlik saygisizlik varken gereksiz yere ince dusunuyorum sizin söylediginiz de bu degil miydi?

çok sinir oldum sana neden razı geldin onun istediği gelinliğe?
bak şimdi her istediğini dayatabileceğini sanıyor.
Valla biz kucuk bi sehirdeyiz sehri birak ilceler de vardi gerci ama.. diger ilcelere gideriz bi bkaariz arastrrm öyle karar veririm dedim izmire de yakiniz en son hic bulamazsam izmire gideriz dedim esim dedi daha dogrusu annesine. verdigi cevap bi gelinlik icin oralara mi gitcez.... kafam atti lanet olsun sana dedim bende yine direttim bi süre ama rajat birakmadi geldi gitti o uygun hemde cok güzel dedi yine lanet olsun dedim biraktim...
Bindallim da icime sinmemisti aklim basima gelince gecen gün ben degistircem dedim ve degistirdim neyseki.

Merhaba yaklasik 3 hafta sonra dugunum var. Sorun su ki cok yoruldum kaynanam fikirlerime pek deger veren biri degil :KK43: gelinlik icin bile onun istedigine tamam dedim baskisndan dolayi asla tatmin olmuyo istemiyorum demekle cunku..
Neyse konuya gelecek olursam bu aksam bizdelerdi ailecek. Dugun hakkinda konusurken bende fikir beyan ediyorum mesela duvagim şöyle olabilir falan diye hemen o fikrimi curutup öyle guzel olmazki diyo hep kendi zamanindaki gibi yapmak istiyo. Neyse yine karsi cikti bende dedimki anne bi kere gelin olcam bosver böyle yaptirayim da icime sinsin sonra keske demiyim dedim ne alakasi var falan dedi güldü bende orda bi sarteller atti ama saygili ol sus dedim kendime. Sustum. Sonra konu baska bi seye geldi dugunle ilgili yine ayni sekilde karsi cikti. Buranin adeti böyle degil dedi halbuki ben sadece kendi adetmizi söylemistim. Bende bi anda patlama yasadim hic yapmamam gereken yerde "zaten buranin adetinden bir halt anlamadim ben" dedim.. saygisiz bi cümleydi.. sonra ben uydurmuyorum falan dedi ama dolmustum artik cok yoruldum. Tabi bunun öncesinde dugunde takilan altinlarimi alma planlari falan var gündemde bikac aydir yani ben bosuna sogumadim aslinda..da yine de orda saygisizlik ettim sanirim vicdanim rahat degil bu konuda sizce durum ne disardan bakan biri olarak yorum yaparsaniz cok sevinirim.. dugunden önce bu gerginlikler normalmi? Nikahimiz da yeni oldu.

Bu arada bu olay sonrasinda esim de beni savundu mila nasil istiyosa öyle yapsin aman alt tarafi bi dugun degilmi ya falan dedi o da elinden geldigince benim yanimda olmya calisiyo cunku annesini taniyo.. benim akil sagligim bozulcak en sonunda.acik acik konusmasm kendime kiziyorum konussam sanki saygisizlik yapmisim gibi geliyo yine kendime kiziyorum tuhaf bi ruh hali icindeyim yani keske aileler karismasa evlilige :KK43:
Oooo siz şimdiden yüz verirseniz evlenince yandınız şimdiden önünü kesin vicdanınız da sızlamasın oda yerini bilsin biraz herseye karışıyor madem kendisi evlensin Vallahi çok cekersiniz evlenince.

Merhaba yaklasik 3 hafta sonra dugunum var. Sorun su ki cok yoruldum kaynanam fikirlerime pek deger veren biri degil :KK43: gelinlik icin bile onun istedigine tamam dedim baskisndan dolayi asla tatmin olmuyo istemiyorum demekle cunku..
Neyse konuya gelecek olursam bu aksam bizdelerdi ailecek. Dugun hakkinda konusurken bende fikir beyan ediyorum mesela duvagim şöyle olabilir falan diye hemen o fikrimi curutup öyle guzel olmazki diyo hep kendi zamanindaki gibi yapmak istiyo. Neyse yine karsi cikti bende dedimki anne bi kere gelin olcam bosver böyle yaptirayim da icime sinsin sonra keske demiyim dedim ne alakasi var falan dedi güldü bende orda bi sarteller atti ama saygili ol sus dedim kendime. Sustum. Sonra konu baska bi seye geldi dugunle ilgili yine ayni sekilde karsi cikti. Buranin adeti böyle degil dedi halbuki ben sadece kendi adetmizi söylemistim. Bende bi anda patlama yasadim hic yapmamam gereken yerde "zaten buranin adetinden bir halt anlamadim ben" dedim.. saygisiz bi cümleydi.. sonra ben uydurmuyorum falan dedi ama dolmustum artik cok yoruldum. Tabi bunun öncesinde dugunde takilan altinlarimi alma planlari falan var gündemde bikac aydir yani ben bosuna sogumadim aslinda..da yine de orda saygisizlik ettim sanirim vicdanim rahat degil bu konuda sizce durum ne disardan bakan biri olarak yorum yaparsaniz cok sevinirim.. dugunden önce bu gerginlikler normalmi? Nikahimiz da yeni oldu.

Bu arada bu olay sonrasinda esim de beni savundu mila nasil istiyosa öyle yapsin aman alt tarafi bi dugun degilmi ya falan dedi o da elinden geldigince benim yanimda olmya calisiyo cunku annesini taniyo.. benim akil sagligim bozulcak en sonunda.acik acik konusmasm kendime kiziyorum konussam sanki saygisizlik yapmisim gibi geliyo yine kendime kiziyorum tuhaf bi ruh hali icindeyim yani keske aileler karismasa evlilige :KK43:
Böyle bir kv de benim başımda da vardı
Herşey kendi istediği gibi olsun isterdi
Gelinlik modelim,duvagim,tacım hep kv zrvkine göre alındı çünkü asla istediğimi aldiramiyordum en sonunda pes Edip tamam diyordum .
Hata yapmisim. sen tamam dedikçe o aynı huyuna devam ediyor o ne derse desin sen ben bunu istiyorum bu alınacak de kestir at ona laf söyletme bile .
Herseyine tamam dersen aynı şeyi evlendikten sonra da yapmaya devam edecek fazlasıyla emin ol
Söylediğin söz için de pişmanlık duyma arada byle sert çıkmak gerekiyor ondan anlıyorlar boşver ...

Valla hıc bısey dememıssın patlamıs halın oysa senın gıyecegın gelınlıkten ona ne konıs konus kabul etme herseyı ılerısı daha zor olur. Benım begendıgım gelınlıge kv ve gorumce gıtmıstık kapora vermedıler baskasınada bakalım dıye bana 30 gelınlıl denettıler en son sınırlendım esımı arayıp benım begendıgım gelınlıge kapora vermedıler o gelınlık goderse ben baska gıymem bu dugunde olmaz demıstım esım pasa pasa verdıler sonra laf yaptılar pahalı gelınlık ıstedı dıye sızı ne ılgılendırıyor acaba ben evlenecem sen degıl dedım bana karısmaya calısma ben oyle sızın ıstedıgınız gıbı bı gelın olamam karısmazsınız hıcbıseye aklınozdan cıkarım onu dedım. Sımdı hıc bıseye laf edemıyor benıde cok sevıyorlar. Onemlı olan sana her dedıklerıne susmak degıl hakkını koru ezdırme ama saygısızlık vıcdansızlık yapma bu kadar

Aileniz niye hic mudahalede bulunmadi? Sizinkiler desin altinlara dokunulmayacak diye. Ya da anneniz lafa girsin, duvak vs kizim nasil isterse oyle olacak diye. Normalde sevmedigim seyler, bana gore siz ve esiniz yapmali bunlari ama belli ki saygili olalim diye diye istemediginiz seylere cekilmissiniz. O zaman aileden destek alin.

"Esim iyi biri zaten onun hatrina katlaniyorum da.. bastan konustuk bu konulari esimle zaten biliyo tavrimi" kv nin bu kadar müdahalesine rağmen, onun hatirina bu kadar tepkisiz kaldiginiza gore iyi biridir elbette fakat konu iyi yada kötü olması değil, madem baştan konuştunuz, annesini biliyor, " anne bir dur, kız istediği gelinliği alsın, burdakileri beğenmezse gerekirse diğer ilçelere de bakarız diyemezmiydi? Bunlar kucuk gibi gorunen ancak insanlarin karakterini cozmek icin ipucu veren mevzular. Nezaketinden (bu tarz insanlar nezaketten anlamaz, icten ice sindirdigini dusunur) kabul ediyorsun fakat o kadar hanim hanimciksin ki, gelinliğin bile kv nin gönlüne göre alınmış ve nişanlın buna izin vermiş. Düğüne kadar mutlaka ve mutlaka bir konuda arıza çıkar ve nişanlınin gerçek tepkilerini yakala derim. Hanımefendiligin,sakinligin ve nazikliginin sonucu, karsinda iyi biri olduğunu düşünüyor olabilirsin. Zaten konu iyi yada kotu olmasi degil, annesi ile kriz yaşadığınızda onun verecegi tepkiler. Bir şekilde test et. Umarım hersey gönlünce olur. Mutluluklar 😊

Ohooo şimdiden başlamış kayınvalideniz!
Gelinliğe karışmak nedir
Yolun başındayken sınırlarınızı çizin.
Eşiniz yanınızda olsa bile kendinize karıştırmayın, sonra üzülen siz olursunuz
Acilen toparlanın ve susturun kayınvalidenizi .

Esiniz haklı benim düğünüm bana göre çok kötüydü :) ama eşimin ailesinin gönlü oldu onlara göre yapıldı çünkü. Biz misafir gibi bize verilen rolü oynadık hoop çıktık. Kimsenin de gönlü kalmadı. Ben meseleye hep şöyle baktım ben bu adamı seviyorum onunla mutlu olmak istiyorum böyle Şeylere takılacak değilim. Ama altınlara gelince ne sizin aileniz ne onun ailesi asla ama asla alamazlar. Medeni hukuka göre de islama göre de altınlar sizin hakkınız. Borç harç derlerse eşinizle konusun biz öderiz borcu harcı diyin gerekirse borcu siz üstlenin ama asla altınları vermeyin. Ne münasebet yahu.

Hep alttan alıyım aman saygısızlık yapmayıveriyim diye diye dolmuşsunuz işte bir yerde patlak veriyor malesef vicdan yapıcağınıza olaylara saygı çerçevesinde mutlaka cevabınızı verin gün sizin gününüz elbette ki gönlünüze göre olucak her şey .. mutluluklar ♥️

Düğünlerinde onlara takılmış onlar da millete takmış geline takılanları kv alırsa kv 2 kere almış gelin hiç almadan millete takmış olur hak evlenen çiftin dir kimseye vermeyin kendiniz alın

Bu açıklamayı hiç anlamadım ?

Neyse yine karsi cikti bende dedimki anne bi kere gelin olcam bosver böyle yaptirayim da icime sinsin sonra keske demiyim dedim ne alakasi var falan dedi güldü bende orda bi sarteller atti ama saygili ol sus dedim kendime. Sustum.

şu kırmızı olan kısım var ya, ona sessiz kalabilmeniz, büyük sabır.
ne demek "ne alakası var" duvaktan bahsediyorsun, neyle alakası varmış peki.
saygısızlık falan yapmamışsınız, oldukça da sabırlısınız.
benim anlamadığım anneniz neden müdahil olmuyor, kızımın (genç kızım var) gelinliğine duvağına bu kadar karışan kv.yi ben sustururum, konuşturmam.

Altınları alacaklarda ailen ve senin tarafın düğünde kinada altin takmasin.baska turlu erkek tarafinin gormeyecegi sekilde sana versinler

Neyse yine karsi cikti bende dedimki anne bi kere gelin olcam bosver böyle yaptirayim da icime sinsin sonra keske demiyim dedim ne alakasi var falan dedi güldü bende orda bi sarteller atti ama saygili ol sus dedim kendime. Sustum.

şu kırmızı olan kısım var ya, ona sessiz kalabilmeniz, büyük sabır.
ne demek "ne alakası var" duvaktan bahsediyorsun, neyle alakası varmış peki.
saygısızlık falan yapmamışsınız, oldukça da sabırlısınız.
benim anlamadığım anneniz neden müdahil olmuyor, kızımın (genç kızım var) gelinliğine duvağına bu kadar karışan kv.yi ben sustururum, konuşturmam.
Annem tam tersi sakin ol diye bana kiziyo böyle böyle ezdiriyo beni. Kaynanayi istemiceksen ogluyla evlenmicektin diyo..
Altınları alacaklarda ailen ve senin tarafın düğünde kinada altin takmasin.baska turlu erkek tarafinin gormeyecegi sekilde sana versinler
Evet altinlari asla vermek istemiyorum zaten..bankaya kasa acip balayindan önce atcaz

Annem tam tersi sakin ol diye bana kiziyo böyle böyle ezdiriyo beni. Kaynanayi istemiceksen ogluyla evlenmicektin diyo..

Evet altinlari asla vermek istemiyorum zaten..bankaya kasa acip balayindan önce atcaz
Eş adayinla pesin peşin konuş.boyle tipler düğün salonunda kafaya koyduğunu yapar.gerekirse üzerinden hiç çıkarma.

Back
X