• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdanım rahat etmiyor

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.507
53
28
İyi bayramlar herkese:)
Hanenim 7,5 aylık ilişkim var. İleride (1-2 yıl içinde) ciddi düşünüyoruz, ben bu ay mezun oldum o memur. Sadece askerliği eksik. Ben kpss çalışıyorum muhtemelen olmayacak ben de eylülde hem yeniden çalışmaya başlarım hem de yüksek lisansa kaydımı yaptırırım diye düşünüyorum. Bu arada benim yaşım 21, 22 olacağım. Erkek arkadaşım 24 yaşında.

Buraya kadar her şey güzel, sorun şu ki benim ailem bilmiyor. Annem sorduğunda hiç mi bulamadın diye takıldığında yok ehehehe diyorum. Hadi ergenken sevgililer saklanırdı da şimdi neden saklıyosun lonely diyorum. Onun ailesi benim ona aldığım hediyeye kadar bilirken benim ailemin hiç haberdar olmaması beni düşündürüyor. Empati yaptığım zaman bir anne olarak bilmek isterdim. Ailemi kandırıyor gibi hissediyorum.

Ama söylersem de evin içinde rahat rahat telefonda konuşamayız, kpss kazanamazsam onunla çok konuştuğumu ima edip suçlarlar diye korkuyorum. Utanıyorum ve cesaretim de yok. Erkek arkadaşım da sen bilirsin ama dediğin gibi rahat olamayız diyor.

Arkadaşlarım hâlâ mı söylemedin diyor, bir arkadaşım 3 aylık sevgilisini ailesiyle tanıştırdı. Benim de aileme karşı vicdanım rahat etmiyor söylemeli miyim sizce?

Ne bileyim sakladım işte. Utanıyorum da galiba
Utanacak ne var ki
Kadin erkek iliskisi gayet dogaldir
Univ mezunu genc bir kadinsiniz gayet dogal birsey sevgiliniz olmasi
Ben 13 yasimdan beri yasadigim her iliskiyi , gorustugum her adami anneme anlattim
Babam sadece birkacini bilir ama annem hepsini bilir , coguyla da tanismistir
Cok dogal seyler bunlar

Utanacak ne var ki
Kadin erkek iliskisi gayet dogaldir
Univ mezunu genc bir kadinsiniz gayet dogal birsey sevgiliniz olmasi
Ben 13 yasimdan beri yasadigim her iliskiyi , gorustugum her adami anneme anlattim
Babam sadece birkacini bilir ama annem hepsini bilir , coguyla da tanismistir
Cok dogal seyler bunlar
Şu an bile yüreğime bişey oturdu çok heyecanlandım ve utanıyorum. :KK17: Ama herkes bilirken benim annemin bilmemesi anneme haksızlık gibi geliyor

Bilinçaltında bu ilişkiye güvenmiyor olabilir misiniz? Ilişkide ya da sevgilinizde kafanıza yatmayan şeyler olabilir mi ?
Daha önce 1 kez benden ayrılmak istedi barıştık, beni zamanında yıprattı üzdü şimdi çok iyi. O yüzden olabilir mi acaba?

Daha önce 1 kez benden ayrılmak istedi barıştık, beni zamanında yıprattı üzdü şimdi çok iyi. O yüzden olabilir mi acaba?

Konumunuz itibariyle ailenize açıklamamanızın çok mantıklı bir izahı yok.
Okul bitmiş,kpssye hazırlanılıyor. Onun işi gücü yerinde,ilişkide ciddi düşündüğünüzü de belirtmişsiniz.
Bu durumda aileniz bilse sizi yadırgamazlar diye düşünüyorum.
Bazen beynimiz bizi olası tehlikelerden(tehlike burada genel bir ifade yani herhangi bir olumsuzluk olarak düşünün)korumak için kendini frenler biz farkında olmadan.
Bir yerlerde bir eksiklik kalmışsa sizin için kendinizi engelliyor olabilirsiniz.

Konumunuz itibariyle ailenize açıklamamanızın çok mantıklı bir izahı yok.
Okul bitmiş,kpssye hazırlanılıyor. Onun işi gücü yerinde,ilişkide ciddi düşündüğünüzü de belirtmişsiniz.
Bu durumda aileniz bilse sizi yadırgamazlar diye düşünüyorum.
Bazen beynimiz bizi olası tehlikelerden(tehlike burada genel bir ifade yani herhangi bir olumsuzluk olarak düşünün)korumak için kendini frenler biz farkında olmadan.
Bir yerlerde bir eksiklik kalmışsa sizin için kendinizi engelliyor olabilirsiniz.
Bu dedikleriniz o kadar ilgimi çekti o kadar haklısınız ki. Annem mutlu bile olur ama anlattığımı hayal ettiğimde bile geriliyorum. Bir de diyorumki acaba kendisinden emin mi değilim, daha önce ayrıldı diye mi beynim böyle yapıyor? Bir de biz sadece 4 kez görüştük bence çok az. Onun da etkisi olabilir mi?

Kız : anne benim sevgilim var
Annesi:yaa ne zamandır, ne iş yapıyor, kim, kimdir, necidir, nereli, bana niye söylemedin daha önce, onun ailesi biliyor mu, askerliğini yaptı mı, ciddi mi düşünüyorsunuz(bu ne demekse), ailesiyle tanıştın mı.........
Bir haftada bu sorular biterse öpde başına koy :/

Bu dedikleriniz o kadar ilgimi çekti o kadar haklısınız ki. Annem mutlu bile olur ama anlattığımı hayal ettiğimde bile geriliyorum. Bir de diyorumki acaba kendisinden emin mi değilim, daha önce ayrıldı diye mi beynim böyle yapıyor? Bir de biz sadece 4 kez görüştük bence çok az. Onun da etkisi olabilir mi?

Elbette etkisi olur. 4 kez görüşmek birini tanımak için oldukça az bir zaman.
Geçmişteki ayrılma sebebiniz neydi ?

Kız : anne benim sevgilim var
Annesi:yaa ne zamandır, ne iş yapıyor, kim, kimdir, necidir, nereli, bana niye söylemedin daha önce, onun ailesi biliyor mu, askerliğini yaptı mı, ciddi mi düşünüyorsunuz(bu ne demekse), ailesiyle tanıştın mı.........
Bir haftada bu sorular biterse öpde başına koy :/
En çok korktuğum soru: Ne zamandir var neden bana söylemedin.

Elbette etkisi olur. 4 kez görüşmek birini tanımak için oldukça az bir zaman.
Geçmişteki ayrılma sebebiniz neydi ?
Az görüştüğümüz için de olabilir. Ben hiç beynimin bilinçaltımın beni durduduğunu düşünmemiştim iyi ki söylediniz teşekkür ederim:)
Ayrılma nedeni mesafemiz varmış beni mutlu edemiyormuş vs. Ilişkiyi kurtaran bendim

Az görüştüğümüz için de olabilir. Ben hiç beynimin bilinçaltımın beni durduduğunu düşünmemiştim iyi ki söylediniz teşekkür ederim:)
Ayrılma nedeni mesafemiz varmış beni mutlu edemiyormuş vs. Ilişkiyi kurtaran bendim

Aklınızı bulandirmak gibi olmasın ama o mesafe bahanesiyle ayrilmalarda bazen 3.kişinin parmagı olabiliyor.
Tabii sizin durumunuzda bu hiç yaşanmamış da olabilir lakin işte uzak mesafe olduğu için bilmediğiniz cok sey vardir.
Mesela yemek yeme alışkanlığı, temizlik alışkanlığı, para harcama alışkanlığı ...
Kısacası biriyle ciddi düşünmenize sebep olacak çoğu şeyi su an bilmiyorsunuz. Önünüzde uzun bir yol var.

bence bazı şeyler iyice ciddileşmeden aileye söylenmesi çokta lazım değil. erkek arkadaşınız askerliği yapmamış, memurluk düşünüyorsunuz çalışacak mısınız okuyacakmısınız vs belli değil. herşey rayına oturunca rahat rahat konuşursunuz. 7.5 ay çokta uzun bir ilişki süresi değil zaten.

Aklınızı bulandirmak gibi olmasın ama o mesafe bahanesiyle ayrilmalarda bazen 3.kişinin parmagı olabiliyor.
Tabii sizin durumunuzda bu hiç yaşanmamış da olabilir lakin işte uzak mesafe olduğu için bilmediğiniz cok sey vardir.
Mesela yemek yeme alışkanlığı, temizlik alışkanlığı, para harcama alışkanlığı ...
Kısacası biriyle ciddi düşünmenize sebep olacak çoğu şeyi su an bilmiyorsunuz. Önünüzde uzun bir yol var.
Çok teşekkür ederim peki sizce söylemeli miyim aileme. Çok sağolun çok yardımcı oldunuz

Çok teşekkür ederim peki sizce söylemeli miyim aileme. Çok sağolun çok yardımcı oldunuz

Ne demek rica ederim.
Ben hep anneler hisseder derim. Annenize açıklayarak farklı bir gözden destek alabilirsiniz bence. Onun yorumları daima daha isabetli olacaktır.

bence bazı şeyler iyice ciddileşmeden aileye söylenmesi çokta lazım değil. erkek arkadaşınız askerliği yapmamış, memurluk düşünüyorsunuz çalışacak mısınız okuyacakmısınız vs belli değil. herşey rayına oturunca rahat rahat konuşursunuz. 7.5 ay çokta uzun bir ilişki süresi değil zaten.
Onun ailesi aldığım hediyeye kadar bilince benim anneme haksızlık gibi geliyor işte. Haklısınız benim bir düzenim yok. Eylül ayını mı beklemeliyim acaba bunun için. O zaman kpss puanım da yüksek lisans da belli olur

Back
X