Vicdanım rahat olmalımı

Peki, neden her şeyi herkeseanlatma ihtiyacı hissettiğini sorabilir miyim? Bir gün bu hayatındaki kişi de eski sevgilin olacak (kim bilir?) o zaman yeni sevgiline eski sevgilinden önceki eski sevgilinle geçen diyalogdan bahsetme ihtiyacı hissedecek misin? Matruşka gibi bu işin sonu yok.
herkes birileriyle bir şeyler yaşıyor kutulara kapatılmış hediyeler değiliz paketimiz açılınca hayata başlamıyoruz. Ölçülü davranıp hareketlerimizi kendimiz istediğimiz için yaptığımızı kabullenip anılarımıza saygı duymalıyız onlara sahip çıkmalıyız. Utanmamalıyız onlardan, kimseye hesap vermek zorunda hissetmemeliyiz.
Biri seninle yaşadığı bel bişeyi sohbeti yaya yaya herkese anlatacaksa mesela o tiplerden uzak yaşıyoruz, o modelle muhattap olmuyoruz, düzgün birlerini hayatımıza alıyoruz.
pişman olacağını düşündüğümü şeylerden uzak duruyoruz.
O kadar haklısınızki malesef bu bize empoze edilmiş bişey. Psikolojik olarak kendimi öyle düşünmeye zorluyorum arkadaşım bana bunu anlatsa sizin dediklerinizi derim ama ciddi bi ilişkimiz var korku kapladı birden. Düşününce arada bir konuşuyoruz dedim ama sıklıkla konuştuk yani eskisi kadar sık konuşmadık o bana gününü okulunu anlattı ben ona günümü okulumu anlattım sevgilimi anlattım bazen. Sevgilimde onu biliyo tanıyo direkt flörtümdü demek yerine onunla çok masum konuşmadık dedim bunu nasıl anladı bilemem. Sen çıkar Allahım beni bu üzüntüden

Zaten hiç alakamız yok bir yıldır. Aslında benim vicdanımı sızlatan şey ilişkim varken onunla konuşmam sanırım. Seviyeli bi konuşma vardı hep hiç öteye geçmedi ama öncesinde normal konuşsaydık hiç öbür mevzulara girmeseydik böyle üzülmezdim sizce ben kötü bi insanmıyım
Yeni sevgilinizden gizli konuşmadıysanız ve yeni sevgiliniz hayatınıza girdikten sonra eskisi ile belaltı sohbet yapmadıysanız vicdan yapmanızı gerektirecek bir şey yok. Yeni sevgilinize eskisi ile geçmişteki belaltı konuşmalarınız elbetteki anlatmayın. Ve ayrıca artık hayatınıza yeni biri girdiğine göre eskisi ile ilişkinizi kesin derim.

Doğru diyosunuz birden düştü aklıma ortak arkadaşlar var onlar gelip söylerse diye düşünüyorum şimdide haberim var diyecek ama onlar böyle böyle konuşmuş derlerse ne olacak
Pardon ama ortak arkadaşlar sizin belaltı konuşmalarınızı mı biliyor? Onlar nereden biliyor bunlar özel şeyler ortak arkadaşlara falan anlatılmaz çok yanlış. Hem yeni sevgilinizi sizin eski sevgiliniz olduğunu biliyorsa bel altı konuşmuş da olabilirsiniz ama bunlar anlatılmaz yani geçmiş geçmişte kalmış unutun bunları.

Yeni sevgilinizden gizli konuşmadıysanız ve yeni sevgiliniz hayatınıza girdikten sonra eskisi ile belaltı sohbet yapmadıysanız vicdan yapmanızı gerektirecek bir şey yok. Yeni sevgilinize eskisi ile geçmişteki belaltı konuşmalarınız elbetteki anlatmayın. Ve ayrıca artık hayatınıza yeni biri girdiğine göre eskisi ile ilişkinizi kesin derim.
Sizler böyle dedikçe içim rahatlıyo teşekkür ederim gerçekten. Anlatmayı düşündüm açıkçası ama nereye kadar ilgilendirirki geçmişim

Pardon ama ortak arkadaşlar sizin belaltı konuşmalarınızı mı biliyor? Onlar nereden biliyor bunlar özel şeyler ortak arkadaşlara falan anlatılmaz çok yanlış. Hem yeni sevgilinizi sizin eski sevgiliniz olduğunu biliyorsa bel altı konuşmuş da olabilirsiniz ama bunlar anlatılmaz yani geçmiş geçmişte kalmış unutun bunları.
Bilmiyolar ama çocuk söylerse diye korkuyorum açıkçası birde önceki yanıtınıza eklememişim onunla zaten çok uzun süredir hiçbir bağlantımız yok

Şimdi

Sevgilinizle güzel giden bir iliskiniz var iliskinizin baslarinda eski flortunuzle konusuyordunuz arkadasca ve bunu kestiniz.Yani şimdi basa donuyorum "sevgilinizle güzel giden bir iliskiniz var".
Hal böyleyken
Eski flörtle olan belalti konusu sorunsali kafaya neden takilir? Hadi taktınız tovbe istigfar cekip kapat arkadas :olamaz:

Şimdi

Sevgilinizle güzel giden bir iliskiniz var iliskinizin baslarinda eski flortunuzle konusuyordunuz arkadasca ve bunu kestiniz.Yani şimdi basa donuyorum "sevgilinizle güzel giden bir iliskiniz var".
Hal böyleyken
Eski flörtle olan belalti konusu sorunsali kafaya neden takilir? Hadi taktınız tovbe istigfar cekip kapat arkadas :olamaz:
Regl duygusallığı mı çöktü bilmiyorumki. Aklıma gelmiyodu ama birden düşününce kendimi kötü hissettim

Merhabalar hepinize ben 22 yaşındayım. Güzel giden bi yıllık ilişkim var ilişkinin başlarında eski flörtümle konuşuyoduk ama onunla arkadaş kalmaya. karar verdikten sonra bu ilişkim başlamıştı. Üç ay hal hatır sormalı konuştuk ben ona ilişkimi anlattım o gündelik hayatını sonra konuşmayı kestik benim içim rahat etmedi madem ona bişey hissetmedin neden için rahat etmiyo diye sorabilirsiniz biz o çocukla belaltı konuşmuştuk flört zamanı geçmişim beni utandırıyodaa olabilir zaten pismanım onunla zamanında öyle konuştuğum için ama sevgilim gelmeden önce zaten arkadaş kalmaya karar vermiştik. Kırmadan yazın olurmu
Arkadaşlarında olsa bazı şeyleri sır olarak saklamayı öğrenmelisin .Böylece acaba onlar kalkıp şimdiki sevgilime bu durumlardan bahsederlermi kaygısını yaşamazsın .Genel anlamda zaten iki kişinin bildiği sır değildir .O yüzden böyle özel mevzuları arkadaşta olsa kimseyle paylaşma .Sevgilin varken vakti zamanında bazı mevzulara girdiğin arada elektiriklenme yaşadığın biriyle de arkadaş olarak kalma .Artık olan olmuş aşırı vicdan yapıp kendine ızdırap çektirme .Bundan sonraki ilişkilerinde dikkatli ol .Aynı hatalara düşme .

Arkadaşlarında olsa bazı şeyleri sır olarak saklamayı öğrenmelisin .Böylece acaba onlar kalkıp şimdiki sevgilime bu durumlardan bahsederlermi kaygısını yaşamazsın .Genel anlamda zaten iki kişinin bildiği sır değildir .O yüzden böyle özel mevzuları arkadaşta olsa kimseyle paylaşma .Sevgilin varken vakti zamanında bazı mevzulara girdiğin arada elektiriklenme yaşadığın biriyle de arkadaş olarak kalma .Artık olan olmuş aşırı vicdan yapıp kendine ızdırap çektirme .Bundan sonraki ilişkilerinde dikkatli ol .Aynı hatalara düşme .
Öyle yapacağım fakat ben kimseye anlatmadım o anlatır diye korkuyorum sadece ama o korkumda geçti bugün teşekkür ederim haklısınız dediklerinizde

Merhabalar hepinize ben 22 yaşındayım. Güzel giden bi yıllık ilişkim var ilişkinin başlarında eski flörtümle konuşuyoduk ama onunla arkadaş kalmaya. karar verdikten sonra bu ilişkim başlamıştı. Üç ay hal hatır sormalı konuştuk ben ona ilişkimi anlattım o gündelik hayatını sonra konuşmayı kestik benim içim rahat etmedi madem ona bişey hissetmedin neden için rahat etmiyo diye sorabilirsiniz biz o çocukla belaltı konuşmuştuk flört zamanı geçmişim beni utandırıyodaa olabilir zaten pismanım onunla zamanında öyle konuştuğum için ama sevgilim gelmeden önce zaten arkadaş kalmaya karar vermiştik. Kırmadan yazın olurmu
Her doğru heryerde söylenmez,diye bir laf vardır..hiç gerek yok,geçmiş gitmiş bir şeyi anlatmaya..

Yillar gecti uzerinden sizce ortak olan arkadaslarina soylermi bu saatten sonra
Yillar gecti uzerinden sizce ortak olan arkadaslarina soylermi bu saatten sonra
Şimdiye kadar ortaya çıkmadıysa, bundan sonra da çıkacağını Sanmam. Allah korusun Öyle bir şey olursa da o zaman düşünürsün. olmayan bir şeyi gündeme getirip,üzülmeye değer mi?
Ayrıca ortaya çıkarsa inkar de edebilirsin Sonuçta cinayet İşlemedin ya.. Herkes hata yapabilir Önemli olan hatalarından ders çıkarmak ve tekrarlamak..

Şimdiye kadar ortaya çıkmadıysa, bundan sonra da çıkacağını Sanmam. Allah korusun Öyle bir şey olursa da o zaman düşünürsün. olmayan bir şeyi gündeme getirip,üzülmeye değer mi?
Ayrıca ortaya çıkarsa inkar de edebilirsin Sonuçta cinayet İşlemedin ya.. Herkes hata yapabilir Önemli olan hatalarından ders çıkarmak ve tekrarlamak..
Haklısınız. Onun böyle birşeyi çıksa geçmiş gitmiş derim kafaya bile takmam. Teşekkür ederim içimi rahatlattığınız için

Back
X