• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdanımı mı dinlemeliyim,mantığımı mı?

Öyle bir anlattin ki kayinvalideye de üzüldüm bi taraftan. Bilemedim ki simdi...gecici bir sureligine ise tamam ama
Yaniniza cagirdiktan sonra git de diyemezsin.belki o zaman kayinvaliden gitmek istemeyecek.o riski de göze almak gerek. İyisimi sen hergün ziyaretine git, ama aynı evde yasamayin derim ben.hastalik olur kötü birsey olur o ayrı tabi.
Bende üzülüyorum,kendimi onun yerine koyuyorum,ben birde yalnızlıktan çok korkarım geceleri..
Ne ekersen onu biçersin sözü geliyor aklıma,benimde oğlum var..off.. bilemiyorum sıkıştım kaldım..soluğu mahkemede almaktan korkuyorum bu işin sonunda...
Her gün gitmemde mümkün değil kızımın okulu var..

Bende üzülüyorum,kendimi onun yerine koyuyorum,ben birde yalnızlıktan çok korkarım geceleri..
Ne ekersen onu biçersin sözü geliyor aklıma,benimde oğlum var..off.. bilemiyorum sıkıştım kaldım..soluğu mahkemede almaktan korkuyorum bu işin sonunda...
Her gün gitmemde mümkün değil kızımın okulu var..
Soluğu niye mahkemede alasin ki?eşin baskı mi yapıyor annem gelsin diye

Olmaz bence hiç huzurunu bozma aynı mahalle veya yan yana daire olabilir ama tabi bu sefer yan yana olucaksa ne gerek var aynı evde olsun diyebilir eşin :KK66:
Diyebilir birde 5 çocuğu daha var evli ayrı şehirdeler,onların her gelişinde yada geniş çevreleri var her misafir geldiğinde falan benimde hazırlık falan işlerine gitmem gerekebilir onada hiç gelemem

Bu size bağlı. Eğer hiçbir şeye karışmayan kendi halinde iyi bir insansa neden olmasın?
Ama siz rahat eder misiniz? Küçücük bir şeye sinirlenir misiniz? Bunları düşünerek karar verin. En basitinden ayaklarınızı uzatıp eşinizle sarılıp tv izlemeyebilirsiniz. Ya da evde rahat dolaşamayabilirsiniz, ya da istediğiniz kadar yatamayadabilirsiniz.
Her ayrıntısı düşünülüp karar verilmesi gerekli.

Aynen öyle iki haftalık evliyken bu ihtimalleri birebir yaşadım. Kaynanam çok iyi bir insan. Eşim de o dönemde öyle bir hata yaptı ki benim fikrimi sormadan annesini getirdi temelli kal anne gitme o eve birdaha dedi. Bana sormadan dolabımda yer açıldı kaynanamın eşyaları yerleştirildi. Eşim erken yatalım annem erken kalkacak kahvaltı hazırlaman gerek falan diyip sıkıyordu beni. Ama asla susup kabullenmedim. Kaynanam kızına bir kaç günlüğüne gidince eşyalarını dolabımdan çıkarıp valizine katlayıp geri koydum. Kocama da işten gelince direk söyledim böyle böyle eşyaları valize koydum falan. Üzüldü eşim niye sığdırmıyorsun falan dedi. Ben de her şeyi bana danışmadan yaptın, bana danışmadan dolabımda yer açtın, ben istiyormuyum diye danışmadın şimdi sonuçlarına katlan beni görmezden geldin ben de seni görmezden geliyorum dedim. Bir daha da bir karar alırken bana danışmadan karar vermezsin bu ev benim de evim dedim. Sustu sesini çıkaramadı kocam. Kaynanam da eve gelip valizi görünce yüzü asıldı ertesi gün evine geri döndü. Yapılabilecek en güzel şeyi yaptığımı söylüyorlar hep. Ama yine de böyle olsun istemezdim. Gerçekten üzülüyorum az çekmiyor kayınvalidem o evde.

Keşke biraz geçimli güler yüzlü bir kadın olsa. Sürekli dert yanıyor kayınbabadan ah çekiyor hep aynı konu ve sürekli üzgün ne yapsak güldüremiyoruz. Ruh haliyle çevresindekileri de karamsarlaştırıyor boğuyor. O yüzden hiç göze alamıyorum kaynanamla yaşamayı. O dönem 1 hafta kaldı zor dayandım boğuldum psikolojim bozuldu.

Yine sizin bileceğiniz iş ama ben iki farklı ailenin aynı çatı altında yaşamasını doğru bulmuyorum, kaldı ki bunlardan biri kök aile. İster istemez iki ailenin de düzeni bozulacak, tartışmalar olacak, birinin istediği öbürüne uymayacaktır. Arada kalan her zaman eşiniz olacaktır. Yakın binalara taşınabilirsiniz belki ama şahsi kanaatim aynı ev içinde olmamanızın daha sağlıklı olacağı.

Ayni evde yasamakla arada gorusmek sizde gelip kalmasi farkli insanlar cok uyumlu gorunebiliyor ama ayni evde yasamaya basladiginiz an baska baska huylar cikiyor eslerin evlendikten sonra birbirini taniyip anlasamadigini bile goruyoruz risk almayin sonrasinda olmuyor eski duzene gecelim deseniz hic olmaz

Sanki pişman olmazsınız gibi geliyor, hani sorun yaratacak olsa 1 yıldır sık sık gelirdi, kalırdı ama kendisi de gelmek istememiş. Belliki rahatsızlık vermek istemiyor o yüzden özenli olacağını düşünüyorum. Ama temelli gelip yerleşmesindense başlangıçta biraz gelip kalsa istediği zaman da evine geçse nasıl olur, hem yalnız kalmamış olur hem de kendisini yük gibi hissetmez.
Evet bu mantıklı ara ara getirip bi deneme süreci yaşamak daha doğru galiba

Yok işler sarpa sararsa hani kötü olursak bi arada yaşamaya başladığımızda..
O zaman böyle bi işe kalkışma. Elinde olduğu kadar gidebilirsen gidersin yanina.her türlü yardımcı olursun. Vicdanın rahat olur. İlerde Allah korusun elden ayaktan düşerse öyle yaşarsınız beraber.

Öyle güzel bir esin varken her türlü kararina saygi duyacagina ve seninde pisman olmayacagini düsünüyorum.
Oldu ki ters gitti, yap iyilik at denize balik bilmezse halik bilir demis atasözü
Doğru söylüyosunuz,en korktuğum Allah korusun duyuyoruz haberlerde,son nefesinde bile yalnız olması,böyle bişeyi eşimi baya sarsar eminim,gel artık beraber yaşayalım değilde gel birazda bizde kalalım diye açmalı galiba konuyu
Birde İlerde keşke yerine iyiki demek istiyorum

Allah razı olsun iyi düşüncen için demekki karsilikli saygili insanlarsiniz
Ama ayni evi paylasmak cok zor ve risk isin sonunda iyiyken kötü olmak var.. daha düşkün bi halde degilse ayrı olmaya dvam edin vicdanin icinde ziyaretleri cogaltabilirsin ...

Allah razı olsun iyi düşüncen için demekki karsilikli saygili insanlarsiniz
Ama ayni evi paylasmak cok zor ve risk isin sonunda iyiyken kötü olmak var.. daha düşkün bi halde degilse ayrı olmaya dvam edin vicdanin icinde ziyaretleri cogaltabilirsin ...
Evet gerçekten iyi bir insan kendisi,kırıcı hiçbirşeyimiz olmadı çok şükür,oğlundan çok beni tutar herzaman..
Ama işte o iyiyken kötü olmak korkusu ve onu çıkarken o sessiz ıssız evde bırakıp gelmenin verdiği his arasında sıkışıp kaldım..

Evet gerçekten iyi bir insan kendisi,kırıcı hiçbirşeyimiz olmadı çok şükür,oğlundan çok beni tutar herzaman..
Ama işte o iyiyken kötü olmak korkusu ve onu çıkarken o sessiz ıssız evde bırakıp gelmenin verdiği his arasında sıkışıp kaldım..
Bence ''anne gel biraz bizimle kal değişiklik olur hem senin hem bizim için iyi olur.'' diye çağırarak deneyebilirsin. Bir kaç denemeye baktın problem çıkmıyor huzur kaçmıyorsa yaşayabilirsiniz beraber. Çok fazla ayrıntısı var bu işin denemeden anlaşılmaz. Mesela ben uzanarak tv izlemezsem olmaz ama kaynanam varken bacak bacak üstüne atmak bile istemem öyle bir ciddiyetim vardır. Kendi annem babam dışında tüm büyüklerime karşı böyleyim yani benimseyemediğim bir kişiyle uzun süre hayatta yaşayamam. Çok yorucu olur. Böyle takıntılarınız yoksa yanında rahatsanız neden olmasın.

Selam arkadaşlar
8 senelik evliyim,2 çocuğum var,kayınpederim vefat etti geçen sene,kayınvalidemin emekli maaşı var ve tek başına kalıyor,aramızda arabayla 10 dkk mesafe var,her hafta yanına gideriz ve görümcemde aynı şehirde,oda ziyaretine gelir her hafta,bunları açıklamış olayım öncelikle..
Ama ben her seferinde evime geri dönerken onu öyle bırakıp çıkarken vicdan azabı çekiyorum,eşimde arasıra söylüyor annem biraz kalsınmı bizde diye,oda vicdanen rahatsız oluyor
Ama kayınvalidem gelmek istemiyor,belki ben teklif ettiğimde de içten bulmıyıp gelmiyo olabilir
Acaba diyorum kayınvalidemi yanıma getirsem ısrar ederek beraber yaşamaya başlasak pişman olurmuyum ilerde?
Kendisi iyi bir insan,benden çekinir,birbirimize karşı bi saygısızlığımız olmadı hep belli bir mesafe vardı çünkü
Ama beraber yaşamaya başlarsak bu değişirmi?
Görüşleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler
..
Altli üstlü oturma sansiniz var mi?

Boyle durumlarda ayni ev degil de ayni apartmanda yasamak daha iyi oluyor. Imkaniniz varsa dusunun derim

Evinizde fazladan bi odanız varsa.. denemeye değer. Vicdan azabı kadar insanı yiyen bi şey olamaz. Hem sakin kendi halinde diyosunuz.. evinize almanıza minnet ederse gecinip gidersiniz.. baktiniz sapıtıyo. O zaman ayırırsınız. Evi kendine aitse. Evi boşaltmayın ki evine dönme olanagi olsun. Getirmeden once esinizi de uyarın. Eger olmazsa evine dönmesi gerekirse itiraz etmeyecek. Bastan anlasin.. bu arada.. Inanın hem siz hem de kayınvalideniz.. nesilleri tükenmekte olan insanlarsınız. Maşallah . ALLAH daha iyi etsin..

Bence ''anne gel biraz bizimle kal değişiklik olur hem senin hem bizim için iyi olur.'' diye çağırarak deneyebilirsin. Bir kaç denemeye baktın problem çıkmıyor huzur kaçmıyorsa yaşayabilirsiniz beraber. Çok fazla ayrıntısı var bu işin denemeden anlaşılmaz. Mesela ben uzanarak tv izlemezsem olmaz ama kaynanam varken bacak bacak üstüne atmak bile istemem öyle bir ciddiyetim vardır. Kendi annem babam dışında tüm büyüklerime karşı böyleyim yani benimseyemediğim bir kişiyle uzun süre hayatta yaşayamam. Çok yorucu olur. Böyle takıntılarınız yoksa yanında rahatsanız neden olmasın.
Evet o şekilde başlamak en mantıklısı
Daha önce 2.3 günlüğüne misafir olduğu oldu,akşam biz eşimle çay içerken o uzanmaya gider oturmaz yanımızda,belkide bizi başbaşa bırakmak için yapıyordu,çekingen bir insan kendisi zaten..

Evinizde fazladan bi odanız varsa.. denemeye değer. Vicdan azabı kadar insanı yiyen bi şey olamaz. Hem sakin kendi halinde diyosunuz.. evinize almanıza minnet ederse gecinip gidersiniz.. baktiniz sapıtıyo. O zaman ayırırsınız. Evi kendine aitse. Evi boşaltmayın ki evine dönme olanagi olsun. Getirmeden once esinizi de uyarın. Eger olmazsa evine dönmesi gerekirse itiraz etmeyecek. Bastan anlasin.. bu arada.. Inanın hem siz hem de kayınvalideniz.. nesilleri tükenmekte olan insanlarsınız. Maşallah . ALLAH daha iyi etsin..
Aminn teşekkür ederim
İşte o sapıtma noktası oluşursa hiçbirşey eskisi gibi olmayabilir,annesini geri göndererek eşimin oklarının hedefide olabilirim,işte burasını kestiremiyorum..

Back
X