• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdanımı mı dinlemeliyim,mantığımı mı?

Evet o şekilde başlamak en mantıklısı
Daha önce 2.3 günlüğüne misafir olduğu oldu,akşam biz eşimle çay içerken o uzanmaya gider oturmaz yanımızda,belkide bizi başbaşa bırakmak için yapıyordu,çekingen bir insan kendisi zaten..

Fazladan da bir odanız varsa benim yapamadığım güzelliği siz yapabilirsiniz bence. Anlattığınız gibiyse benim kaynanamdan bile geçimli biriymiş dertleriyle sıkıp bunaltacağa da benzemiyor. :) Benim fazladan odam da yok bizimle kalsa salonda yatmak zorunda kalır. Erken yatacağı için bir sürü sorun olur biz 12 den aşağı yatmaz otururuz kocamla. Bir de kadın gülmeyi unutmuş hep üzgün anlıyorum ama hiç gülmediği için ister istemez üzerime alınıp stres yapıyorum bir kusur mu ettim diye. Çok asıyor yüzünü dokunsan ağlayacak gibi.

Fazladan da bir odanız varsa benim yapamadığım güzelliği siz yapabilirsiniz bence. Anlattığınız gibiyse benim kaynanamdan bile geçimli biriymiş dertleriyle sıkıp bunaltacağa da benzemiyor. :) Benim fazladan odam da yok bizimle kalsa salonda yatmak zorunda kalır. Erken yatacağı için bir sürü sorun olur biz 12 den aşağı yatmaz otururuz kocamla. Bir de kadın gülmeyi unutmuş hep üzgün anlıyorum ama hiç gülmediği için ister istemez üzerime alınıp stres yapıyorum bir kusur mu ettim diye. Çok asıyor yüzünü dokunsan ağlayacak gibi.
Yatacağı yer sorun değil var
Üzgün olma konusunda kayınvalidemde öyle eşini çok seviyordu hala acısını yaşıyor ama bizimleyken biraz unutuyor,çocuklarımla neşeleniyor..

Yatacağı yer sorun değil var
Üzgün olma konusunda kayınvalidemde öyle eşini çok seviyordu hala acısını yaşıyor ama bizimleyken biraz unutuyor,çocuklarımla neşeleniyor..

O normal kim olsa üzülür belki en fazla eşiyle olan eski güzel anılarını anlatır size ara sıra. Ama bu sıkacak bir şey değil güzel anılar sonuçta. Hem sizinleyken neşeleniyormuş en azından. Ama benim kayınvalidem kayınbabamla evlendiğinden beri hem kendisi hem çocukları o kadar acı çekmiş ki dinledikçe sinirleniyorsunuz üzülüyorsunuz. Hele hele çok sevdiğim kocamın 3 yaşında bile zincirlerle dövüldüğünü sürekli dinlemek psikolojimi alt üst ediyor. Düşünsenize sürekli birinden böyle acı dolu şeyler dinliyorsunuz. Arada gülse eğlense keyfine baksa güldürse tamam ama o da olmayınca çekilmiyor gerçekten.

O normal kim olsa üzülür belki en fazla eşiyle olan eski güzel anılarını anlatır size ara sıra. Ama bu sıkacak bir şey değil güzel anılar sonuçta. Hem sizinleyken neşeleniyormuş en azından. Ama benim kayınvalidem kayınbabamla evlendiğinden beri hem kendisi hem çocukları o kadar acı çekmiş ki dinledikçe sinirleniyorsunuz üzülüyorsunuz. Hele hele çok sevdiğim kocamın 3 yaşında bile zincirlerle dövüldüğünü sürekli dinlemek psikolojimi alt üst ediyor. Düşünsenize sürekli birinden böyle acı dolu şeyler dinliyorsunuz. Arada gülse eğlense keyfine baksa güldürse tamam ama o da olmayınca çekilmiyor gerçekten.
Yok çok şükür öyle değil,enerji vampiri deniyor öylelerine insanın yaşama hevesini söndürürler..

Kaç yaşında kv bilmiyorum ama kendi evinden çıkıp misafir konumuna düşmek istemez belki dediğiniz gibi çekingense sürekli diken üstünde olur ama bence de misafir edebilirsiniz. Aslında çocuğu da var mış baya hepinizin arasında gidip gelse en güzeli olur diğerleri hiç bi şey dedi mi bu konuda

Kayinvalideniz yalniz yasayamayacaksa oncelik kendi kizinin yani olmali. Hem kizi rahat elestirebilir hem de damat aksamdan aksama gorecegi icin sikilmaz. Ama siz tum gun dipdibe illaki sorun yasanacaktir. Kadin kendi duzenine aliskin, sizin duzeninize ufak ufak sizacaktir, bu da titiz olan size batacaktir. Sakin boyle bir sey yapmayin benim annem de yalniz kayinvalidem de, herkes evinden damindan memnun. Alisacaktir. Eger yine de dusunuyorsaniz once 1 ay deneme yapin bakalim kadin evini kapatmadan. Tersi yonde saatte 200km hizla geri kacacaginizdan suphem yok ya neyse..

Kaç yaşında kv bilmiyorum ama kendi evinden çıkıp misafir konumuna düşmek istemez belki dediğiniz gibi çekingense sürekli diken üstünde olur ama bence de misafir edebilirsiniz. Aslında çocuğu da var mış baya hepinizin arasında gidip gelse en güzeli olur diğerleri hiç bi şey dedi mi bu konuda
60 yaşında
Diğer çocuklarıda sık sık ararlar,onlarda çağırır ama gitmek istemez,benim düzenimi bozmayın ben evimde iyiyim der
Siz gelin yeter der,kimseye rahatsızlık vermek istemiyor yani,yoksa torunlarını çok seviyor,onlarlayken çok mutlu

Kayinvalideniz yalniz yasayamayacaksa oncelik kendi kizinin yani olmali. Hem kizi rahat elestirebilir hem de damat aksamdan aksama gorecegi icin sikilmaz. Ama siz tum gun dipdibe illaki sorun yasanacaktir. Kadin kendi duzenine aliskin, sizin duzeninize ufak ufak sizacaktir, bu da titiz olan size batacaktir. Sakin boyle bir sey yapmayin benim annem de yalniz kayinvalidem de, herkes evinden damindan memnun. Alisacaktir. Eger yine de dusunuyorsaniz once 1 ay deneme yapin bakalim kadin evini kapatmadan. Tersi yonde saatte 200km hizla geri kacacaginizdan suphem yok ya neyse..
Benimde korkum bu,fazla muhabbet tez ayrılık getirir derler
Evini bozmadan deneme süreçleriyle başlamak en iyisi galiba

Selam arkadaşlar
8 senelik evliyim,2 çocuğum var,kayınpederim vefat etti geçen sene,kayınvalidemin emekli maaşı var ve tek başına kalıyor,aramızda arabayla 10 dkk mesafe var,her hafta yanına gideriz ve görümcemde aynı şehirde,oda ziyaretine gelir her hafta,bunları açıklamış olayım öncelikle..
Ama ben her seferinde evime geri dönerken onu öyle bırakıp çıkarken vicdan azabı çekiyorum,eşimde arasıra söylüyor annem biraz kalsınmı bizde diye,oda vicdanen rahatsız oluyor
Ama kayınvalidem gelmek istemiyor,belki ben teklif ettiğimde de içten bulmıyıp gelmiyo olabilir
Acaba diyorum kayınvalidemi yanıma getirsem ısrar ederek beraber yaşamaya başlasak pişman olurmuyum ilerde?
Kendisi iyi bir insan,benden çekinir,birbirimize karşı bi saygısızlığımız olmadı hep belli bir mesafe vardı çünkü
Ama beraber yaşamaya başlarsak bu değişirmi?
Görüşleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler
..
bulaşma gidip gelmeye devam edin elden ayaktan düşer iş değişir ama şu an bu düzen iyi sonra sen pişman olursun hem illa biri yanına alacaksa kızı ilk adımı atmalı size gelene kadar..

60 yaşında
Diğer çocuklarıda sık sık ararlar,onlarda çağırır ama gitmek istemez,benim düzenimi bozmayın ben evimde iyiyim der
Siz gelin yeter der,kimseye rahatsızlık vermek istemiyor yani,yoksa torunlarını çok seviyor,onlarlayken çok mutlu

Gayet de genç

Gitsin gelsin ama evinde yaşasın

Çoluk çocuk curcuna da yorar onu

80 yaşındaki anneannem 20 yıldır yalnız yaşıyor

Hem de yakında eş dost akraba olmadan Ankara nın merkezinde

Çalışma hayatı olan falan biri de değil ilkokulu bile bitirmemiş

İnsan yeri geliyor annesiyle bile sıkıntı yaşıyor aynı evde olunca yaşadım biliyorum ha bu demek değil ki annem kötü birisi asla öyle değil ama kendi hanen olunca anne bişey deyince insanın ağrına gidiyor ... Karşılıklı daireler olabilir 10 dk uzaklık çok uzak sayilmaz neredeyse dip dibe .. En fazla arada al bı kaç gün senle kalsın sonra yine evine gitsin... Aynı çatı altına girince hiç öyle hayal edildiği gibi olmuyor inan.. dünya iyisi olsun yine bı sıkıntı çıkıyor

Bende üzülüyorum,kendimi onun yerine koyuyorum,ben birde yalnızlıktan çok korkarım geceleri..
Ne ekersen onu biçersin sözü geliyor aklıma,benimde oğlum var..off.. bilemiyorum sıkıştım kaldım..soluğu mahkemede almaktan korkuyorum bu işin sonunda...
Her gün gitmemde mümkün değil kızımın okulu var..

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla çok iyi yürekli bir insansınız
Bu işi hemen taşın şeklinde yapmasanız daha iyi bence
Alın gelin bir kaç gün sizde kalsın, alışkanlıklarını ev içindeki halindeki görün, sıklaştırın bu kalmaları ama kadının evini de kapatmayın. Baktınız olmuyor o da döner evine. Her ikiniz açısından da böyle daha iyi gibi, siz bir rahatsızlık hissetmeseniz de belki o hisseder, yaşını başını almış insanlar için düzen değiştirmek zordur, deneyin bir müddet. Evde bir büyük bazen çok iyi bir şey olabilir, bakmayın herkesin olmaz demesine, denemeden bilemezsiniz

Teşekkür ederim arkadaşlar değerli yorumlarınız için..
Şimdilik yanımıza yerleştirme olayını rafa kaldırırsak iyi olacak galiba,iyiyken kötü olmak istemiyorum,ara ara misafir etmek daha mantıklı galiba

yatın kalkın şükredin bence olan düzeninizi de bozmayın
hani çok iyidir aramızda mesafe vardır diyorsunuz ya o ayrı olunca öyle oluyor işte aynı evin içinde ne mesafesi yahu !
kendi kendinize rahatınızı bozmayın
siz dua edin neleri var kocası ölünce oğluşuna direk '' ben yalnız yaşayamam '' deyip sömürenler var
''anam yalnız mı kalacak '' deyip eşine sormadan bile anasını eve getirenler var
her hafta gidiyormuşsunuz işte daha ne
maaşı varmış otursun mis gibi evinde
kızı da böle vicdan yapıyor mu ? o alsın annesini yanına
bi deneyelim diyecek iş değil bu , olmadı hadi git evine mi diyeceksiniz?
kadın da ne güzel gelmiyormuş işte
siz kendi kendinize huzur kaçırmayın bence aynı evin içinde o sevgi de mesafe de hikaye olur !

herkes yerinde huzurlu olsun

Herkesin kendi evi,kv deniz evinde rahatsa kendine bakabilecek durumdaysa beraber yaşamayın derim.Elden ayaktan düşer bakıma muhtaç olur o zaman bakar beraber yaşardınız ama bence vicdan azabı duymanız yersiz.

On dakikalık mesafeye sık sık gidilebilir. Aynı evde ancak ev çok müsaitse olabilir, dubleks tripleks falan.
Bakın kv nizin 4 çocuğu daha varmış, torunlar falan gelmek kalmak isterler. Sizin çocuklarınız kaç yaşındalar , lise zamanı arkadaşlarını davet etmek isterler... fazladan 2 odanız olmalı bence, bir de kv nize ayıracağınız odanın biraz geniş olması, tv ya da kv nizin oyalanacağı bir şeyler koyulması gerekir, hep sizinle olmayı tercih etmeyebilir.
Bana kalırsa herkes kendi evinde daha rahat eder. Oldu hastalandı veya çok soğuk/çok sıcak diye merakta kaldınız, o zamanlar geçici süreliğine birlikte yaşanabilir.

60 yaşında
ne iyi işte böle kaynanaya can kurban
kimseye yapışmıyor
neler okuyoruz kayınpederi gömer gömmez arkasından annem yalnız yaşayamaz diyip baskı oluşturan görümceler, ağlamaklı kedi bakışıyla oğluşuna bakan kaynanalar
kurt kapıyor sanki evlerinde , sanki gelinlik kız yalnız yaşayamayacak
hafta da bir çoluk çocuk gidiyormuşsunuz işte yeterli bence gayet

Back
X