• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdanımı mı dinlemeliyim,mantığımı mı?

Selam arkadaşlar
8 senelik evliyim,2 çocuğum var,kayınpederim vefat etti geçen sene,kayınvalidemin emekli maaşı var ve tek başına kalıyor,aramızda arabayla 10 dkk mesafe var,her hafta yanına gideriz ve görümcemde aynı şehirde,oda ziyaretine gelir her hafta,bunları açıklamış olayım öncelikle..
Ama ben her seferinde evime geri dönerken onu öyle bırakıp çıkarken vicdan azabı çekiyorum,eşimde arasıra söylüyor annem biraz kalsınmı bizde diye,oda vicdanen rahatsız oluyor
Ama kayınvalidem gelmek istemiyor,belki ben teklif ettiğimde de içten bulmıyıp gelmiyo olabilir
Acaba diyorum kayınvalidemi yanıma getirsem ısrar ederek beraber yaşamaya başlasak pişman olurmuyum ilerde?
Kendisi iyi bir insan,benden çekinir,birbirimize karşı bi saygısızlığımız olmadı hep belli bir mesafe vardı çünkü
Ama beraber yaşamaya başlarsak bu değişirmi?
Görüşleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler
..
Canim tek başına kalacak durumdaysa bence düzenini hiç bozma gidip gelirsiniz ihtiyaçlarını karsilarsiniz zaten. İlgilendiğiniz sürece sorun yok. Yaşlılar da kendi evlerinde rahat ediyorlar zaten.

Asla.. huzurun bozulsun istiyorsun galiba sen? Eli ayağı tutan kocaman insan niye tek kalamasın ki ? Hastalık vs durumları olursa o başka mevzu. Yakınmış zaten koşsan gidersin. İlerde belki apartmanınızdan bi daire denk gelirse ayarlarsınız en fazla o olur.

yıl ikibinonyedi. burada açılmış binlerce konu. ve sorudğun şeye bak. getir getir. yerleştir evine.

Aynı evde oturuncada daha beterı olmayacak mı bu defa
Onu bilemiyorum,akrabalarıylada mesafeleyim,çok sık gidip gelemiyolar şuanda ama ozaman nasıl olur onuda bilemiyorum
Birde işimi gücümü bırakıp rutin her hafta gitmektende yoruldum,yanımda olsa dahamı kolay olur işte ondanda pek emin değilim

Calisan bi kadinsaniz bence size bi destegi olur maddi manevi destegi olur ne ekerseniz onu bicersiniz... ilerde cocuklarinizda sizi almaz yada alir yane cok ornek var buna ama siz iyi bir insansiniz kadin evde bayilsa falan kimaenin ruhu duymaz yane iyi bir insansa oda alin yaniniza yane bence bende eaime. Diyorum babana bisey olursa annenle otururum kendi halinde kadin hep dua eder bana sagolsun

Calisan bi kadinsaniz bence size bi destegi olur maddi manevi destegi olur ne ekerseniz onu bicersiniz... ilerde cocuklarinizda sizi almaz yada alir yane cok ornek var buna ama siz iyi bir insansiniz kadin evde bayilsa falan kimaenin ruhu duymaz yane iyi bir insansa oda alin yaniniza yane bence bende eaime. Diyorum babana bisey olursa annenle otururum kendi halinde kadin hep dua eder bana sagolsun
Çalışmıyorum
Evet benim k.v de de öyledir sürekli dua eder hepimize

Aynı evde oturuncada daha beterı olmayacak mı bu defa
aynen evde yaşlı olması cok kötü resmen demirbaş gibi oluyor gençler de yaşlanmadan yaşlanıyor
bayramlar da evde büyük var dıye herkes gelir herkes takmış kocasını koluna gezerken size yaşlı gibi misafir çekersiniz mecbur
ikram bilmem ne size bakar
bir sürü de çocuğu varmış annelerini normalde de her ziyarete gelişlerinde bir curcuna olur evinizde
sakin yaşamak varken ne gerek var bunlara ?
insan çekirdek aile olmayı özler
yaşlılar gerçekten ölmeden mezara koyuyor insanı çok benciller o da bir gerçek sadece kendi istiflerini düşünüyorlar
gençken yaşlanır bence konu sahibi

-Gulbeseker- -Gulbeseker- bu şekilde hele hele vicdan yaptığınızı sakın belli etmeyin çökerler üstünüze , dik durun ve gayet umursamaz olun
yalnız kalıyor diye tasa edecek en son kişisiniz bence
hatta bana kalırsa millet akıl vermiş arada bir gel bize kal anne de diye ben ona bile taraftar değilim yapışır kalır sonra
haftada birden iki ye çıkarın zıyaretlerı gerekırse , diğer gunler de öteki çocukları gider yalnız kalmaz zaten

aynen evde yaşlı olması cok kötü resmen demirbaş gibi oluyor gençler de yaşlanmadan yaşlanıyor
bayramlar da evde büyük var dıye herkes gelir herkes takmış kocasını koluna gezerken size yaşlı gibi misafir çekersiniz mecbur
ikram bilmem ne size bakar
bir sürü de çocuğu varmış annelerini normalde de her ziyarete gelişlerinde bir curcuna olur evinizde
sakin yaşamak varken ne gerek var bunlara ?
insan çekirdek aile olmayı özler
yaşlılar gerçekten ölmeden mezara koyuyor insanı çok benciller o da bir gerçek sadece kendi istiflerini düşünüyorlar
gençken yaşlanır bence konu sahibi

-Gulbeseker- -Gulbeseker- bu şekilde hele hele vicdan yaptığınızı sakın belli etmeyin çökerler üstünüze , dik durun ve gayet umursamaz olun
yalnız kalıyor diye tasa edecek en son kişisiniz bence
hatta bana kalırsa millet akıl vermiş arada bir gel bize kal anne de diye ben ona bile taraftar değilim yapışır kalır sonra
haftada birden iki ye çıkarın zıyaretlerı gerekırse , diğer gunler de öteki çocukları gider yalnız kalmaz zaten
Doğru söylüyorsunuz
O kadar çocugunun içinde neden bana dert oldu anlamıyorum,yanından ayrılırken eşimin üzüntüsünü farkediyorum ondan galiba

Buda aklıma yatıyor,ama geniş bir çevreleri var,her misafiri geldiğinde gitmek ilgilenmek zorunda kalabilirim,temizliği vs
Bu beni daha çok yorar
Aynı evde olunca o misafirler sizin evinize gelecek ama o zaman da zor olur mu sizin için.

Çalışmıyorum
Evet benim k.v de de öyledir sürekli dua eder hepimize
Ya inanki boyle masum yaslilar kendilerini yuk hisseder zaten canim benim ananem geldimi bize uzun sureli kalmaya yok elektrik cok gider klimayi kapatir banyo yaptirim mi seni anane derim yok kizim su gitmesin hers3yde tasarruflu kullanir ama kendi evinde oyle degil hatta derim anane niye bizde boyle yapion faturayi odememe izin vermiyorsunuz ki bi rahatca kullanim diyo yane cok tatlilar ya kaynanamda oyle ben buyuklerin zarari olacagini duaunmuyorum... her koyun kendi bacagindan asilir herkesin yaptigi iyilik kendine canim

Siz arada gidip KV nizde kalın sık sık gidin yalnız kalmasın zaten geleni gideni de oluyordur kvnin kurulu bir düzeni var sonuçta bence o da istemez sizinle yaşamayı. Kimseye muhtaç olmadıktan sonra aynı evde yaşamaya gerek yok ha zor durumda olsaydı maaşı olmasa ya da işlerini yapamayacak durumda olsa tabii ki sizinle kalması gerekirdi ama şu durumda gereksiz bence herkes evine yakışır.

Kalirsa kalsin ne olacak niye bu kadar taktin ki sanki esinden aferin almak istiyor gibisin.yalniz kalinca ne oluyor.gider gelirsiniz arada oda gelir ama temelli huzurun olmaz bence.arada hadi anne bi iki gun bizde kal degisiklik olur diyebilirsin.ben bazen esime sinir oluyorum da o bile fazlalik geliyor bana.esime kizarim ister istemez annesine surat asabilirim.ayni ev zor olur.bayramlarda onemli gunlerde yda evlatlari akrabalari hep buyuk oldugu icin size gelecek.en azindan gorumcen her hafta sizde olacak.herseyi dusunmek gerek.

Aynı evde olunca o misafirler sizin evinize gelecek ama o zaman da zor olur mu sizin için.
Sık sık birbirlerini ziyaret etme alışkanlıkları yok ama bendeyken o seyrek ziyaret bile beni yorar mı ruhen ve bedenen bilemiyorum

Ya inanki boyle masum yaslilar kendilerini yuk hisseder zaten canim benim ananem geldimi bize uzun sureli kalmaya yok elektrik cok gider klimayi kapatir banyo yaptirim mi seni anane derim yok kizim su gitmesin hers3yde tasarruflu kullanir ama kendi evinde oyle degil hatta derim anane niye bizde boyle yapion faturayi odememe izin vermiyorsunuz ki bi rahatca kullanim diyo yane cok tatlilar ya kaynanamda oyle ben buyuklerin zarari olacagini duaunmuyorum... her koyun kendi bacagindan asilir herkesin yaptigi iyilik kendine canim
Evet bende tam bu düşünceler ve ya hiçbirşey eskisi gibi olmazsa düşünceleri arasında sıkışıp kaldım

Kalirsa kalsin ne olacak niye bu kadar taktin ki sanki esinden aferin almak istiyor gibisin.yalniz kalinca ne oluyor.gider gelirsiniz arada oda gelir ama temelli huzurun olmaz bence.arada hadi anne bi iki gun bizde kal degisiklik olur diyebilirsin.ben bazen esime sinir oluyorum da o bile fazlalik geliyor bana.esime kizarim ister istemez annesine surat asabilirim.ayni ev zor olur.bayramlarda onemli gunlerde yda evlatlari akrabalari hep buyuk oldugu icin size gelecek.en azindan gorumcen her hafta sizde olacak.herseyi dusunmek gerek.
Yok aferin için değilde çıkarken eşimin bir mahzun duruşu ve benden daha fazlasını isteyememesi varya,işte beni rahatsız eden duygulardan biride bu

Evet bende tam bu düşünceler ve ya hiçbirşey eskisi gibi olmazsa düşünceleri arasında sıkışıp kaldım
Kaç yaşında peki şöyle yapabilirsiniz bir kaç günlüğüne yatılı evinize davet edin duruma göre bakarsınız.

Back
X