• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdanımı mı dinlemeliyim,mantığımı mı?

Doğru söylüyorsunuz
O kadar çocugunun içinde neden bana dert oldu anlamıyorum,yanından ayrılırken eşimin üzüntüsünü farkediyorum ondan galiba
bunlar hep sömürü ve yıldırma politikaları
sakın belli etmeyin etkilendiğinizi anlamıyormuş gibi yapın yüz bulamasın sizden
belli ederseniz ilk fırsatta konuyu açacaktır

şöyle düşünün kadın sizin eve yerleşti siz bütün gün beraber bir evin içinde yapamayacağınızı anladınız bunaldınız
bayram seyran özel günler sizin ev buluşma yeri oldu bittiniz ve bezdiniz diyelim kocanız size acıyacak mı , üzülecek mi ?
acımayın acınacak hale düşersiniz
kadın elden ayaktan düşmediği sürece devam edin böyle siz kötü bir insan değilsiniz vicdan yapacak hiççç bir şey yok ortada
öle o işler bir günlük değil filmlerdeki gibi '' hanım masaya bir tabak daha koy '' olayı değil , resmen bir insan gelip yerleşecek evinize, bir yere giderken sorun size biri gelse sorun , Allah korusun mecbur etmesin

bunlar hep sömürü ve yıldırma politikaları
sakın belli etmeyin etkilendiğinizi anlamıyormuş gibi yapın yüz bulamasın sizden
belli ederseniz ilk fırsatta konuyu açacaktır

şöyle düşünün kadın sizin eve yerleşti siz bütün gün beraber bir evin içinde yapamayacağınızı anladınız bunaldınız
bayram seyran özel günler sizin ev buluşma yeri oldu bittiniz ve bezdiniz diyelim kocanız size acıyacak mı , üzülecek mi ?
acımayın acınacak hale düşersiniz
kadın elden ayaktan düşmediği sürece devam edin böyle siz kötü bir insan değilsiniz vicdan yapacak hiççç bir şey yok ortada
öle o işler bir günlük değil filmlerdeki gibi '' hanım masaya bir tabak daha koy '' olayı değil , resmen bir insan gelip yerleşecek evinize, bir yere giderken sorun size biri gelse sorun , Allah korusun mecbur etmesin
İşaretlediğim yeri okumak bile gerdi beni şuan

İşaretlediğim yeri okumak bile gerdi beni şuan

aynen öle bir anda vicdana kapılıp karar verecek iş değil bu
her türlü bir ömür geçecek düşünmek lazım
60 yaşında yazmışsınız diyelim ki 80 yaşına kadar yaşadı 20 sene geçirebilecek misiniz ? geçer mi , biter mi ? bir ömür bu ya ömrünüz çürüyecek, basit bir şey değil eşiniz tabi ki de bunu sizden isteyemez .
elden ayaktan düşerse de bir sürü çocuk varmış hep birlikte bakılır çaresine , ziyaretıne gidin dönüşte de gayet de güzel vedalaşın sakın ezik durmayın ve umursuyormuş gibi görünmeyin

merak ettim siz eşinizden ya da görümcenizden , şehir dısında olan diğer cocuklardan hiç bir imada bulunan oldu mu ?

aynen öle bir anda vicdana kapılıp karar verecek iş değil bu
her türlü bir ömür geçecek düşünmek lazım
60 yaşında yazmışsınız diyelim ki 80 yaşına kadar yaşadı 20 sene geçirebilecek misiniz ? geçer mi , biter mi ? bir ömür bu ya ömrünüz çürüyecek, basit bir şey değil eşiniz tabi ki de bunu sizden isteyemez .
elden ayaktan düşerse de bir sürü çocuk varmış hep birlikte bakılır çaresine , ziyaretıne gidin dönüşte de gayet de güzel vedalaşın sakın ezik durmayın ve umursuyormuş gibi görünmeyin

merak ettim siz eşinizden ya da görümcenizden , şehir dısında olan diğer cocuklardan hiç bir imada bulunan oldu mu ?
Haklısınız,yok hiç öyle bir imada bulunan olmadı,haklarını yiyemem ailecek nerde duracaklarını bilen insanlar

Benimde eşimin anneannesi 20 senedir yalnız yaşıyor. Alışmış o düzenine başkasının evinde rahat edemiyor. İllaki kayınvalidenizde alışmıştır yalnızlığa.
Bence sık gidin ama evleriniz ayrı olsun. Evinize gelince muhakkak sorun çıkar bence. Bi evde iki kadın zor oluyor annem nerdeyse 35 senedir babaannemle oturuyor. Çok zor. Gelen giden ve yatılı misafirleri hiç bitmez. Bayram seyran senelerdir annem evden çıkamaz. Bi kendi annesine iki dk zor gider gelir. Normalde hiç gelmeyen akrabalar bile nasıl olsa hizmet eden var diye çıkıp çıkıp gelirler
Düzeninizi hiiiç bozmayın

Selam arkadaşlar
8 senelik evliyim,2 çocuğum var,kayınpederim vefat etti geçen sene,kayınvalidemin emekli maaşı var ve tek başına kalıyor,aramızda arabayla 10 dkk mesafe var,her hafta yanına gideriz ve görümcemde aynı şehirde,oda ziyaretine gelir her hafta,bunları açıklamış olayım öncelikle..
Ama ben her seferinde evime geri dönerken onu öyle bırakıp çıkarken vicdan azabı çekiyorum,eşimde arasıra söylüyor annem biraz kalsınmı bizde diye,oda vicdanen rahatsız oluyor
Ama kayınvalidem gelmek istemiyor,belki ben teklif ettiğimde de içten bulmıyıp gelmiyo olabilir
Acaba diyorum kayınvalidemi yanıma getirsem ısrar ederek beraber yaşamaya başlasak pişman olurmuyum ilerde?
Kendisi iyi bir insan,benden çekinir,birbirimize karşı bi saygısızlığımız olmadı hep belli bir mesafe vardı çünkü
Ama beraber yaşamaya başlarsak bu değişirmi?
Görüşleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler
..
kv ni bırak evinde kalsın. kadın istemiyor siz gereksiz vicdan yapıyorsunuz.
herkes evinde mutludur.
kv ni de cok sevdim taktir ettim. akıllı kadın.

Haklısınız,yok hiç öyle bir imada bulunan olmadı,haklarını yiyemem ailecek nerde duracaklarını bilen insanlar
iyi o zaman daha ne ister ki insan
belli ki siz de iyi bir insansınız ama iyiliğin fazlası zarar biliyorsunuz
sen sağ ben selamet herkes yerinde mutlu olsun
yormayın bence kafanızı

iyi o zaman daha ne ister ki insan
belli ki siz de iyi bir insansınız ama iyiliğin fazlası zarar biliyorsunuz
sen sağ ben selamet herkes yerinde mutlu olsun
yormayın bence kafanızı
Teşekkür ederim güzel düşünceniz için
Doğru söylüyorsunuz,temelli yerleştirmek yanımıza yanlış bir karar olabilir,elden ayaktab düşmediği sürece
En iyisi ziyaretleri ve onun misafirliğini sıklaştırıp,ona ruhen yalnız olmadığını hissettirmek
Yorumlarınız içinde teşekkürler

Teşekkür ederim güzel düşünceniz için
Doğru söylüyorsunuz,temelli yerleştirmek yanımıza yanlış bir karar olabilir,elden ayaktab düşmediği sürece
En iyisi ziyaretleri ve onun misafirliğini sıklaştırıp,ona ruhen yalnız olmadığını hissettirmek
Yorumlarınız içinde teşekkürler
Soyleyen oldumu bilmiyorum ama pumpkin 2017nin konularına bir göz at istersen canım,beraber yaşayabiliriz diye dublekse taşınmışlardı ama zorlanıyordu arkadaş,keşke herşey iyi olsa ama olamıyor çoğunlukla...

Selam arkadaşlar
8 senelik evliyim,2 çocuğum var,kayınpederim vefat etti geçen sene,kayınvalidemin emekli maaşı var ve tek başına kalıyor,aramızda arabayla 10 dkk mesafe var,her hafta yanına gideriz ve görümcemde aynı şehirde,oda ziyaretine gelir her hafta,bunları açıklamış olayım öncelikle..
Ama ben her seferinde evime geri dönerken onu öyle bırakıp çıkarken vicdan azabı çekiyorum,eşimde arasıra söylüyor annem biraz kalsınmı bizde diye,oda vicdanen rahatsız oluyor
Ama kayınvalidem gelmek istemiyor,belki ben teklif ettiğimde de içten bulmıyıp gelmiyo olabilir
Acaba diyorum kayınvalidemi yanıma getirsem ısrar ederek beraber yaşamaya başlasak pişman olurmuyum ilerde?
Kendisi iyi bir insan,benden çekinir,birbirimize karşı bi saygısızlığımız olmadı hep belli bir mesafe vardı çünkü
..

Allah sağlığından etmesin. Ben kv nizin yerinde olsam ben de istemem. Kendi evi kendi düzeni varken ne gerek var. Gelin olarak da gerekmiyorsa istemem. Çalışırken evde yokken içim rahat etmez, eşimle özelim olur vs vs vs. Bir sürü sebep var.
Vicdanlık bir durum göremedim. Ama içiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın. Tabii ısrar etmeyin. Belki istemediği halde ısrarınıza dayanamaz istemediği halde kabul eder.

Soyleyen oldumu bilmiyorum ama pumpkin 2017nin konularına bir göz at istersen canım,beraber yaşayabiliriz diye dublekse taşınmışlardı ama zorlanıyordu arkadaş,keşke herşey iyi olsa ama olamıyor çoğunlukla...
Teşekkür ederim bakıyım bi canım

deneyebilirsin. büyük bir hayır da işlemiş olursun. yalnızlık zor hele de yanında birinin varlığına alıştıktan sonraki yalnızlık... denersiniz yapamazsanız geri döner.

Yerinizde olsam yapmazdım. Aynı eve gırıldıgınde işlerın nasıl bır hal alacagını tahmın edemezsınız. Israr kıyamet kadını evınıze yerlestırıp, sıkıntılar baş gösterdıgınde geri goturup yerıne bırakamazsınız öyle, denemelik bır yanı yok bunun sonradan başınız baya ağrıyabilir.. Aynı evde yaşamak haftasonları mısafırlıge gıtmek gıbı olmaz. Durduk yere düzenleri bozmayın bence.

Kv denin eli ayağı tutuyorsa kadını hiç yerinden etme. Emin ol oda evinden ayrılmak istemiyordur. Belki haftada bir değilde daha sık ilgilenirseniz vicdan azabını biraz giderebilirsin. Ama sağlık problemleri varsa tabiki yanınıza almanız iyi olur.

Selam arkadaşlar
..
Vicdan insanın özüdür Allah'ın hoşuna giden bir şey den neden pişman olasın ki ileride mükâfatını alırsın...

Ayri yasamaya alismis insan için zor olur bu ala siz teklif edin ayda bi iki ayda bi gelsin kalsin bi hafta dönsün evine hem siz. Nefes alir vicdan azabi cekmezsiniz gelmedigine gore evine rahatina aliskin bi kadin sürekli kalamaz öylesi zaten siİnlede tatil tatli gelsin gitsin siz gidin muhabbetinizde bozulmasin

Kayınvalideniz için de yapmayın bence. Bu tip durumda illa ki bir kadın sığıntı oluyor. En azından öyle hissediyor.
Annemin uzak bir akrabasına yapıldı o hata kadının evi kapatıldı çocukları arasında elinde babul gezdi. Kadın resmen bunalımlı öldü çok mutsuzdu rahmetli.
Herkesin kendi evi en rahat yerdir. Orası ona hiç bir zaman kendi evi gibi olmayacak kş diken üstü. E siz de öyle
Ne gerel var?
Ben tek çocuğum babam vefat etti annem yalnız kalıyor mesela. Arada sırada gitmek bir iki kere aramak da destektir.
İkiniz de mutlu olamazsınız

Back
X