Vicdanımla sevgim arasında kaldım

sevgili arkadaşım, askerlik yapmayı istemek ya da istememek bir erkeğin kendi problemidir..

kaldı ki nişanlınızın kilo problemi de varmış... şöyle düşünün bu kiloyla gitseydi ve orda kilodan dolayı daha ciddi bir sağlık problemi yaşasaydı daha mı mutlu olurdunuz??? hiç sanmıyorum...

önce herşeyin hayırlısı...

üzgünüm ama,askerlik yapamadı ve yapmadı diye bir erkeği eksik görmek pek akla yatkın bir durum değil

Tabiki Takirikacım önce herşeyin hayırlısı yanlız o anki kilosunda gitsin demedikki zaten ona itiraz için olan döneme kaar zayıflasın versin o 5 6 kiloyu gitsin dedik.Sence yanlışmı? yapamadı olmuyor işte yapmadı.Ve şunu düşünün arkadaşlar ben evlendim oda Allah göztermesin o kilosunu saklayamadı zayıflaması gerekti.Muayene dönemindede zayıf çıktı ve aldılar bunu askere.Napıcaktım bu sefer ben evlenmeden askerlik sorunu ortadan kalksın istedim her mantıklı bayanın isteyeceği gibi.1.5 yılı beklemekmi kolaydır eşine dostuna asker yolu bekliyorum diyerek.Yoksa gitmiyor 3 yıl muayene olacak kilosunu saklayacak gitmeyecek demekmi.Eksik görmek olmasa gerek bunlar canım

Tabiki Takirikacım önce herşeyin hayırlısı yanlız o anki kilosunda gitsin demedikki zaten ona itiraz için olan döneme kaar zayıflasın versin o 5 6 kiloyu gitsin dedik.Sence yanlışmı? yapamadı olmuyor işte yapmadı.Ve şunu düşünün arkadaşlar ben evlendim oda Allah göztermesin o kilosunu saklayamadı zayıflaması gerekti.Muayene dönemindede zayıf çıktı ve aldılar bunu askere.Napıcaktım bu sefer ben evlenmeden askerlik sorunu ortadan kalksın istedim her mantıklı bayanın isteyeceği gibi.1.5 yılı beklemekmi kolaydır eşine dostuna asker yolu bekliyorum diyerek.Yoksa gitmiyor 3 yıl muayene olacak kilosunu saklayacak gitmeyecek demekmi.Eksik görmek olmasa gerek bunlar canım

valla canobal'cım hiç kimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsin ki... biz alem ne der diye yaşamaya çalıştığımız için bu ve benzeri durumlarda binbir türlü sıkıntıya giriyoruz... Açıkçası evlendikten sonra askerlik bekleme olayına katılıyorum çok zor olurdu. ama henüz evlenmemişken askere gitmek istemeyen (kaldı ki yasalar bu hakkı ona vermekte) nişanlına fazlaca yüklenip,haksızlık etmişsin...

iyide tatlım bu onun sorunu gitmek yada gitmemek, aynı sorunu bi yakınımda yaşadı gitsede orada üniforma filan o kadar sorun oluyorki , üniforması tam olmadığı için birçok şeye katılamıyor , haliyle diğerlerinin alay konusu oluyor ... her ne kadar kişi rahat olsada ister istemez bi noktada bunu çok fazla sorun haline getiriyorlar akıllarının bi köşesinde .. ama şuna emin ol eşin olacak olsa bile sanada dile getiremediği çekincemeleri vardır(kimse utançlarını bazen en yakınına bile anlatamaz
) bunları da düşün lütfen askerliğini yapmayı reddetti diye bi ilişki bitermi seviyoran bitmez ... ikincisi etraf ne der , tüm herşeyin başı bu zaten aman bu ne der şu der insanın hayatı başkalarını düşünmekle yalnızca kötüye gider , açıklama yapmak doğruyu anlatmak zoruda degilsin ki erteledi der geçersin neden niçin sorgularlarsada bilmem kendine öyle doğru gelmiş der kapatırsın ağızlarını illa anlatmak zorunda değilsin .. tabiki yine kararlar senin .. kimsenin haddi degildir seni yargılamak yada akıl vermek ama buraya yazmışsın şahsi fikrim yanlış yapmışsın tek sorun askerlikse aranızdaki bence karışmamalı sen ilişkini yaşamaydın ...

Bütün arkadaşlara yorumarı için teşekkür ediyorum.Paylaşmak dertleşmek akıl almak yorum almak güzel şeyler.Bu foruma yeni üye oldum.İnanın bunu anlatmak burda hiç aklıma gelmemişti bambaşka bişii içindi kayıt oluşum.Birden şafak sayan arkadaşların yorumlarını görmüş sinirlerim boşalmış ağlamıştım :14: E dayanamayıp iyiki sayabildiğiniz birileri var benim oda yok şuan demiştim.ve ordanda ilk defa konu açıp sizlerle dertleşme fırsatı buldum.

Gerçekten hepinize teşekkür ediyorum birbirimizi tanımıyoruz ama o kadar içten geliyorki yorumlarınız buraya kayıt olmakla geç bile kalmışım diyorum.Çok sevdim KK nü.Yorumlarınızın hepsi benim için çok değerli ve bir o kadarda aklımdaki sorulara yanıt verici.Herkesin yaşanmışlıkları olaylara karşı bakış açıları farklı olabiliyor ama şunuda biliyorumki hepsininde mantıklı bir açıklaması var.Benimde hatam olmuştur tabiki ama niyetim ve isteğim gayet masumdu.Bi şekilde gelişip bu durumlara geldi.

Bir insanın ikilemde kalması zaten çok zor.Eğer ben şuanda acaba hatamı yaptım diye düşünüyorsam bu sevgimi artı olaya o anki sinirden sıyrılıp şuanda başka bi açıdanda baktığımı zaten gösteriyor.Demekki aklımda ?????? leri var.Ben bunun farkındayım.Ama canımı halen düşündüğümdede acıtan şu,ben ona askere git sora dediğim halde ikna oldum ve ailemi ikna edip nişanlandım.Çünkü ailem askerden sora demişti.Ve sonra gitmiyorum diyen birine,şimdi bana bunu yaptın evlenince neler yaparsın düşüncesinin bütün benliğime işlemiş olmasıydı,bundan sıyrılamadım canım çok acıdı.
Ben o gidecek diye işimi gücümü erteleyip binbir eziyetle 15 gün içinde nişanlanıyorumki aman askere gidecek.Ertelendide ertelendi,bazen zaten gidesi yoktu benide kandırdı diyede düşünüyorum.Ne bileyim birsürü saçma sapan düşünce yığını...
Bu sadece askerlik için değil başka neler nelerle karşılaşan arkadaşlar var burada.Belki okuyunca aaaammmaaaannn buda dertmi be diyende olmuştur ama belki ucundan belki köşesinden bütün erkekler çok garip kızlar.Hiç kimse eşim nişanlım yapmaz demesin gün geliyo bişii yapıyolar muhakkak.
Zaman hem en büyük ilaç hem değil.Bakalım zaman neler gösterecek...

Canım bu nişanlının tercihi.sen bunu gurur meselesi haline getirmemeliymişsin sonuçta askerlikten kaçmamış. Yasaların elverdiği birşeyi kullanmak istemiş bunda yanlış bişey yokki
Ama diğer taraftan da 3 yoklama boyunca bu kiloda olacakmı olmayacakmı ,askere gidecekmi gitmeyecekmi diye beklemekte senin açından hoş bir durum olmaz dı sende haklısın

öööle canımdan bezdim yani o evre yukarı tükür bıyık aşağı tükür sakal.Ben onun yerinde olsam benim çenemden askere 3 yıl giderdim valla.Hayatta bi tane adam akıllı sorunları var ondada bayanları üzüyolarya bişi demiyorum hiçbirine ah şu erkekler az lanet olası erkekler :31:
Hayır gitse adammı oluyolar yok kimisi oluyo kimisi geliyoki iyice gitmiş aklı.Benden herkese tavsiye askerlik sorununu bitirmiş gitmiş yada ne olacağı belli kişilerle nişanlanın.Evet kendi sorunu ama sizde boğulmayın içinde onlar bereber ayyyyhhh:47:

Back
X