• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdansiz bir anne miyim?

Açık hava iyi geldi demekki kuzuya arabada uyuduğuna göre..Bayram tatili nedeniyle bir müddet kk ya giremeyeceğim.Umarım güzel gelişmeler olur bundan sonra hayatında..Ailenle kuzunla beraber mutlu bir bayram geçirmeni diliyorum şimdiden.Gelişmeler zaten iyi yönde.İnşallah böyle devam eder..:71:

son yazılanları okumamıştım..
neyse sözlerimi sildim..
hakkında hayırlısı.
o sevgi ve merhamet kalbinden hiç eksik olmasın.
hayatta yaşadığın olumsuzlukları bebeğinden çıkarma o melek daha..
benim 2 yıldır bebeğim olmuyor ben napayaım??
olsada ağlasa.ve bende sabaha kadar başında beklesem..
off offf

Son düzenleme:
evladın yoksa olunca anlarsın bu durumu.
daha önce söledim ""bekara karı boşamak çok kolaydır""

Konunu eşimle takip ediyordum ve inan okuyunca ikimizinde gözleri doldu.ne kdr sevindim anlatamam. çok mutlu oldum.yemiyorsa sakın zorlama kilosu ayına göre iyiyse yemesin. ne kdr aç kalabilirki zaten. çok yedirip obez yapma çocuğu. çok guzel günler sizi bekliyor unutma. Birdaha arasanda bu zamana gelemicek bebeğin.10 aylık olmıck bidaha suan yaptıklarını yapmıck.
Ona tüm şefkatini ver Sen bir Annesin herseyden önce bebeğin gelir hayatında.sana ihtiyacı var onun. dili olsa anlatır derdini zaten.

Hersey daha iyi olacak ben inanıyorm sen iyi bir annesin.. tadını çıkar bu ayların sonra çok arıcaksın

kilosu bana gore az 10 aylik ve 8 kilo .obez degilde biraz daha toplu olsaydi daha iyi olurdu.yasitlarina gore cok dusuk kilosu.

allahım böyle insanlara bebek verme yarabbim nolur...yazık günah o bebeklere.hissetmiyorlar mı zannediyorsunuz.......?:14:
yazık gerçekten.annem hep derdi.
anne var annecik var..
allah kalbinizi sevgi ve merhametle doldursun..bebeğinizin kymetini bilin.
2yıldır bebeğim olmuyor.gece gündüz bebek hayaliyle yaşıyorum.
sizin gibileri duyunca gerçekten diyecek artık lafım yok PESSSS:14::14::14::14::14::14:

boyle dusunmeye devam edin o zaman allahda verir size bir tane.

allah isteyen gonulden isteyen herkese versin insallah
cocuk sahibi olamiyorsa gelip de burada cocuk sahibi olmus bir anneyi uzmek anlamina gelmemeli bu.
cocuk sahibi olamiyorsa vardir allahin bir bildigi belkide cevresine daha duyarli olursa en azindan problemi olan bir insana sevgiyle yaklasmayi denese yada elestirisini yaparken dozunda ve yerinde yerli yapsa allah onada bir melek gonderebilir. ama yok aksine davraniyorsan belki allah o insaninda kotu bir anne olacagini bildigi icin vermiyordur hic dusundunuz mu..

ya arkadaşım kusura bakmada bu nasıl bir yorum böyle?ne kadar acımasızca bir tutum..dünden beri okuyorum yazılanları,hatta bende yorum yaptım.ama senin kadar acımasızca olmadı yorumum..önceki sayfaları aç,görürsün..burda bebeği olmayan ya da tedaviyle anne olan bir çok arkadaş sana yardımcı olmak amacıyla duyarlı davranıp yorumlar yaptık.bir çoğumuz kırıcı olmamaya çalıştık..ama bu yorumun çok fena!çok kırıcı!benimde çocuğum olmuyordu,tüp bebekle anne oldum..burda sana güzel yorumlar yapan bir ikiz annesi arkadaşımızda aynı şekilde tedaviyle anne oldu..ve daha bir çoğu..kusura bakma ama Allah ona evlat vermezken ve türlü acılar yaşarken senin çocuğuna karşı olan davranışlarını alkışlayacak değil..biz sana empati yapıyoruz sende yap biraz...tekrar söylüyorum burda eleştirdiğim senin annelik anlayışın ya da bebeğine karşı davranışların değil(zaten düzelmeye başlamışsın,çok sevindim),eleştirdiğim şey çocuğu olmayan arkadaşlara karşı bu kadar acımasız olma..kimin ne olacağı belli olmaz,lütfen....hemde böyle mübarek günde..

bende 1 yıl öncesine kadar evlat hasretiyle yanıp tuttuşan bir anneydim ve dün gece bebeğiniz için ağlayıp size dua ettim düzelsin diye..çocuğum olmadığı dönemde demekki KÖTÜ bir anne olacağım için Allah bana evlat vermemiş!!!!!ve bunu yazanda sizsiniz.....

Son düzenleme:
Allah'ın hikmetinden sual olunmaz! Ne demek böylelerine veriyosun bana vermiyorsun muhabbetleri, konunun bütün cevaplarını oku, hatta sadece son yazılmışları oku sonra yap ne yorum yapacaksan.

Ayrıca sana vermiyor ki bi bildiği var konusu da çok acımasızca. Sen bari uyma boşver.

Allah kimseye çekemeyeceği yük vermezmiş, bu konuda böyle hırslanmak çocukça, kiminin çocuğu var kiminin yok herkes birbirine laf mı söylesin şimdi?

sizee inanamıyorum
gerçekten vijdansız olduğunuza bnde inanmaya başladım
ne demek....rabbim merhametsiz olanlara mı evlat vermiyor
bu bir imtihandır..
eğer allah haketmeyene vermeyeck olsaydı başta size ve sizin gibilere vermezdi
ne yazıkkı nur topu gibi çoçukların kıymetini bilmeyen
sizinde tabirinizle vijdansız ve bencil annelerle babalrla dolu bu dünya
burda evlat hasretiyle yanan bir çok insanı aşalıyor yaralıyorsunuz
derhal özürdilemelisiniz onlardan....

yani aslında Hanzaya bende biraz gücenir gibi oldum ama önemli değil..

bilerek yazmamıştır,bazılarımız gerçekten yorumlarını acımasızca yapıyor,oda kendini böyle savundu belki

benim gibi anne olmayı çok isteyen biri içinde yalnış cümleler yazdı..
olsun canı sağolsun..

Hanza ve bebeği, tüm ailesi mutlu olsunda bize yeter:)

sizin anneniz uzakta mı,zorlu bir doğum mu geçirdiniz? bebek çok mu ağlıyor?eşiniz çocukla ilgilenmiyor mu? şeytanlık değilki bu postnatal depresyon,bebeğinizi haketmediğinizi düşünmek,ben şeytanım diye düşünmek hepsi bundan.çevreniz de de size yardımcı olacak kimse yoksa bu normal.ben geçirmedim ama sizi anlayabiliyorum.
ama o küçüğün yüzüne baktığınızda acıyosunuz ona değilmi,bir gülüşüyle dünyalar sizin oluyodur.üzmeyin kendinizi hepsi geçici.beklenmeyen bir zamanda anne olduysanız herşey olabilir.siz vicdansız olsanız bunları buraya pişman olup,dert yanıp,her eleştirye açığım demektense,bebeğinizi kapalı kapılar arkasında psikolojik fiziksel şiddet uygulayarak mahvederdiniz ve kimsenin ruhu duymazdı.
vicdansızlık budur,sizinki sadece psikolojinizin yıpranmasıyla oluşan bir durum.geçmiş olsun...

çok güzel bir cevap. kesinlikle katılıyorum

vicdansız oldugunu düşünme..sen yaptığının doğru olmadıgı bılıorsun ama elinden birşey gelmıor..bu psikolojik bir rahatsızlık..konusu film bile yapılmıştı..anne olmaya tam hazır hısstemeden,yada istemeden yapılan doğumlarda olan bişey..doktora gidip yardım almalısın .. allah yardımcın olsun...

demek rabbim haketmeyen insanlara bebek vermiyor, hakettiğinde veriyor:44:
o zaman Peygamberi Zekeriya merhametsiz ve haketmeyen bi insandı!
ancak yaşlandığında haketti ve o zman çocuğu oldu!

lütfen yazılara dikkat edelim. bende tüp bebekle hamile kaldım. sizler bu acının ne anlama geldiğini bilmezsiniz,bizde senin evladına karşı o tutumunun neden olduğunu bilemeyiz.

hayırlı kandiller...

sizee inanamıyorum
gerçekten vijdansız olduğunuza bnde inanmaya başladım
ne demek....rabbim merhametsiz olanlara mı evlat vermiyor
bu bir imtihandır..
eğer allah haketmeyene vermeyeck olsaydı başta size ve sizin gibilere vermezdi
ne yazıkkı nur topu gibi çoçukların kıymetini bilmeyen
sizinde tabirinizle vijdansız ve bencil annelerle babalrla dolu bu dünya
burda evlat hasretiyle yanan bir çok insanı aşalıyor yaralıyorsunuz
derhal özürdilemelisiniz onlardan....

evet evlat hasreti olanlari biliyorum ama hicbiri beddua etmiyor beddua edenler yine soyluyorum hicbiryere varamaz allaha tevekkul et sukur et seninde olsun. yok allah cocuk vermesin felan dersen olmaz allah kime verip vermiyecegini bilir secer kimse diyemez allahim boylelerine cocuk verme allah vermis iste ondan iyi mi biliyoruzz???ozur dilenecek bir durum yok ortada..

Son düzenleme:
Öyle yorumlar yapılıyor ki konu sahibi kendini nasıl savunacağını şaşırmış .
Ben anne değilim ama dünyanın en harika annesine sahibimm . ki benim annemin bile yemekten işten güçten elini eteğini çektiği anlar olur .
İnsanız çünkü ... Geçicidir bu süreç . Geçmiş de .
Ben sizlern kardeşi yaşındayım ama çoğunuzdan dha olgun olduğumu düşünüyorum . Yıkıcı yorumlarınız konu sahiplerini yıpratmaktan başka hiç bir işe yaramıyor !!!

allah isteyen gonulden isteyen herkese versin insallah
cocuk sahibi olamiyorsa gelip de burada cocuk sahibi olmus bir anneyi uzmek anlamina gelmemeli bu.
cocuk sahibi olamiyorsa vardir allahin bir bildigi belkide cevresine daha duyarli olursa en azindan problemi olan bir insana sevgiyle yaklasmayi denese yada elestirisini yaparken dozunda ve yerinde yerli yapsa allah onada bir melek gonderebilir. ama yok aksine davraniyorsan belki allah o insaninda kotu bir anne olacagini bildigi icin vermiyordur hic dusundunuz mu..

konunun basından beri takip ediyordum seni acımazsızca eleştirenlere kızıyordum.olumsuz yorumları okurken içinin acıyacağını düşünüyordum keşke o ağır cümleleri yazmasa kimse bi annenin kalbini kırmasalar diye düşünüyordum ki. sebebi her ne olursa olsun bu sefer sen acımaz davranmamışmısın biraz.Allah sadece iyi olanları anne yapmaz evladını bırakıp gidenlerde var öldürende var dünyada. bunlar iyi anne olacaklar diye anne yapmadı Allah onları. herkesin bir sınavı var dünyada anne olamayabilir herkes olcak diye birşey yok belki dünyanın en iyi annesi olacaktır ama Allahta onu bebek vermeyerek sınıyodur. çevresine duyarlı olan anne olur olmayan olamaz gibi cümleler çok acımasız çok yaralıyıcı olmamışmı hanza? ben bir anne değilim evlide değilim ama o bebek isteyenlerin bu yazıyı okuyunca ne kadar kırılcaklarını düşündümde..şu yazdığın şey varya (cocuk sahibi olamiyorsa vardir allahin bir bildigi belkide cevresine daha duyarli olursa en azindan problemi olan bir insana sevgiyle yaklasmayi denese yada elestirisini yaparken dozunda ve yerinde yerli yapsa ...) bu senin yorumun ama sende cevrene duyarlı olamamıssın olabilseydin o anne olamayanları düşünerek yazardın bu yorumları...
bence onlara bir özür borcun var...:50:

Konuyu bence de çarpıtmayalım...
Hanzacım sende birilerine kızıp başkalarının yarasını deşecek şeyler söyleme lütfen. Geniş bir platform her türlü düşünceye sahip insan yazıyor burada.
Hanzanın anneliğini sorguladığını kendini düzeltmeye çalışdığını görmeyen üyeler sadece ilk yorumunu değil, diğer yorumlarını da okusun bir zahmet, çocuğu yemediği için kilosu düşük diye üzülen bir anne vicdansız olamaz.

Son yorumlarda bahsedilen şu mevzuya gelecek olursa, Allahın hakedene verip haketmeyene vermediği gibi bir iddiaya varamayız, zira bebeğini doğurup ölsün diye çöplere atan kadınlar ne olur bu durumda...
Allah herkesi farklı sınıyor şu dünyada, kimimize evlat verip sınıyor, kimimize vermeyip sınıyor. Bu şekilde düşünmek daha mantıklı...
Allah yüreği evlat sevgisiyle yanan tüm kadınlara tattırsın bu duyguyu, evladı olana da onu sağlıklı büyütecek maddi ve manevi imkanları versin inşallah.

tesekkur ederim canim yok takilmiyorum zaten cunku biliyorum ki ben evladimi cok seviyorum ne olursa olsun ben onun annesiyim .bugun oglumla yuruyuse gittik yuruduk yururken cok dusundum bircokseyi kafamda hayal ettim oglumda arabasinin icinde uyuya kaldi:).

yorgunum bugun....

kilosu bana gore az 10 aylik ve 8 kilo .obez degilde biraz daha toplu olsaydi daha iyi olurdu.yasitlarina gore cok dusuk kilosu.

Düzelir zmnla hepimizin çocukları ayına göre kilosu yerinde değil. bnmde ayına göre düşük ama sorun etmiyorum. nasılsa kilo alır.
kilo alması için pirinç unundan muhallebi yap. karbonhidratlı yiyecekler yedir.şaklabanlık yapark yedirmeyi dene eğlendir onu sarkılar söle yedirmeye çalış. o an yemediyse 15 dk sona tekrar gene.

Hayırlı kandiller

tesekkur ederim canim yok takilmiyorum zaten cunku biliyorum ki ben evladimi cok seviyorum ne olursa olsun ben onun annesiyim .bugun oglumla yuruyuse gittik yuruduk yururken cok dusundum bircokseyi kafamda hayal ettim oglumda arabasinin icinde uyuya kaldi:).

yorgunum bugun....
,,

mamalar yedimi paşacık peki?hanzacım sen saçma yorumları takma,sadece çırpındığını pek az kişi anlayabilir.Allah isteyen herkese evlat versin sağlıklı sıhhatli inşallah.

kadın kendi keyfinden bu halde değil heralde, lohusa depresyonuna girmiş.

ben dedimmi ki keyfinden yapiyor...o yazmis elestirilere acik oldugunu solemis bende fikrimi soyledim...konuyu bastan sona okudunmu bilmiyorum ama konu baslarinda arkadas depresyonda oldugunu dusunmuyodu rahatina duskun oldugunu soyluyodu tv yada nette takilmak istedigini soyluyodu...bunlarmiydi depresyon...simdi cok SÜKÜR fikirleri degismis...sen neden kiziyorsun neye kiziyorsun yorumuma kizacak biri varsa oda konu sahibidir sen degil...:47:

vicdansızsınız dyp bu kadar katı şeklde eleştrenler sizlere inanamıyorum.
bunu hep söylerim; eğitim psikolojsi diye bir ders vardr bilmem duydnz mu? eleştri ve ceza asla insanı doğruya sevketmez... bir kişiye gerçektn yardmcı olmksa niyetiniz, karşınzdakine kendsni zaten pişman olduğu bir meseleden dolayı suçlu hissettrmezsniz...
yani konu sahibi zaten durumun farknda ve çare aryr.bizim de ona yardmcı olmamız gerekiyor.
sanırım su an bi bunalım dönemindesiniz.çocugunuza daha fazla haksızlık etmeden bi psikiyatra danısın ve bu süre içinde eşinizin(ona söylemeye cekinyorsanız ailenzn,annenizin,kız kardesinizin) desteğini alın.tek basınıza üstesinden gelebileceğiniz bir durum değil..

Back
X