Vicdansizlik ailedense koyuyor insana..

Tso001

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2017
40
18
3
35
Merhaba arkadaşlar. Uzun bir hikaye, yabancı bir şehirde dertlesecek kimsem yok; e anlatmasam catlayacagim bari burada paylasayim dedim. Hakkinizi helal edin şimdiden okursaniz.

Esimle 10 senedir beraberiz, 5 senedir de evliyiz. 2 yasinda bir evladimiz var. Esim evlendigimiz zaman ailesinin işyerinde calisiyordu. Bir sure sonra işletmeyi bir başkasına kiralayacaklarini ve başka bir is bulmasini söylediler eşime bunun karsiliginda her ay belli bir miktar yardim edeceklerdi. Bizim de işimize geldi çünkü cogu zaman 24 saat calisip ertesi gün bir iki saat dinlenip tekrar ise gidiyordu. Neyse bir iş buldu ve söyledikleri gibi yardimda da bulundular. Ta ki doğum olana kadar. Klasik her kadinin başına gelen lohusalik teraneleri, kayinvalidenin sacmaliklari derken başlayan zincirleme olaylar, kirginliklar, kavgalar kopmalara sebep oldu ve nihayetinde para yardimi da kesildi.

Biz aylik 1600 lira ile 1000 lira kira verip geçinmeye calisirken. Onlar kendilerine 2. Bir ev almislar dağ evi. Biz çocuğumuza yetemezken giydikleri, yedikleri, içtikleri sürekli gözümüze sokulmakta. Bunaldik, yorulduk.

Benim calismam çok mantikli sizler söylemeden ben söyleyeyim. Ne bir es ne bir dost ne çocuğu krese biraktigimda acil durumda onunla ilgilenebilecek bir kimsemiz yok.

Allah evladini boyle zor durumda birakan hem lohusa kadina bunca eziyetten sonra hem de elimizden geleni yaptıktan sonra torunlarini bile gözden cikaran insanlara bu yaptiklarini yanina birakir mi yada bize hayirli bor yol acar mi bilmiyorum. Nasip... Varsa verilecek akliniz talibim :)

Sagolun.

Senin ailen bakamaz mi cocuga. 1600 tl ile gecinmek cok zor. Bu durumda gururu bir kenara birakip onlarin aldigi ikinci evde oturacaksiniz. En azindan kira elinizde kalir.

İs minnet boyutunu geçti tabi çoktan ama. İnsanlar bir selam bile vermezken kimi bulup çocuk emanet ederim onu bilemedim.

Valla ne bir es ne bir dost cocuk hasta olsa istanbul gibi metropolde kendimizi yollara vuruyoruz soluğu cocugun yaninsa aliyoruz. Kimseden tek kurus istemiyor ostedigim gibi yasayip hurce harciyoruz. Esiniz ayaklari uzerinde dursun is bulsun sizde bulun ve hayata atilin. Baba para vermedi anne ev aldi. Kimse sizi gecindirmek zorunda degil evet destek olsalar iyi olur ama olmak zorunda degiller.

Senin ailen bakamaz mi cocuga. 1600 tl ile gecinmek cok zor. Bu durumda gururu bir kenara birakip onlarin aldigi ikinci evde oturacaksiniz. En azindan kira elinizde kalir.

Benim ailem şehir dişinda ona rağmen sürekli gelip yardim ederler mutfaga , çocuğun ihtiyaclarina sagolsunlar. Teklif etseler koşarak giderdik, gurur kalmadi çok şükür :) Aldiklari ev canlari sikildiklarinda gidecelekleri bir keyif evi maalesef..

Benim ailem şehir dişinda ona rağmen sürekli gelip yardim ederler mutfaga , çocuğun ihtiyaclarina sagolsunlar. Teklif etseler koşarak giderdik, gurur kalmadi çok şükür :) Aldiklari ev canlari sikildiklarinda gidecelekleri bir keyif evi maalesef..

Dag evi oldugunu gordum ama 600 lira kalacaksa kirada olmanin ne anlami var.

Ailenizin yanina yerlesin , esiniz de oralarda is bulsun. Bir sure fedakarlik yapmaktan baska careniz yok gibi gorunuyor.

Valla ne bir es ne bir dost cocuk hasta olsa istanbul gibi metropolde kendimizi yollara vuruyoruz soluğu cocugun yaninsa aliyoruz. Kimseden tek kurus istemiyor ostedigim gibi yasayip hurce harciyoruz. Esiniz ayaklari uzerinde dursun is bulsun sizde bulun ve hayata atilin. Baba para vermedi anne ev aldi. Kimse sizi gecindirmek zorunda degil evet destek olsalar iyi olur ama olmak zorunda degiller.
Esim elinden gelenin en iyisini yapiyor sağolsun. Ben de aradim is, kreş ama bir taraftan da isin manevi boyutunu düşünmek gerek haftanin 5 günü sabah 7 aksam 7 2 yaşındaki bir çocuğu krese vermek beni çok zorluyor kalben. Özel durumlarda da sürekli izin istemek vs. birçok patronun çok hoşuna gitmeyen şeyler calisiyorsunuz siz de bilirsiniz bunlari mutlaka.

Peki ne oldu da bu kadar düşman oldunuz ki?
Kayinvalidem çeşitli yalanlarla kayınpederi üzerimize saldi. Benim üstüme yürüdü, eşime küfürler etti vs. İsin komiği birbirine inanılmaz bagli , yediği içtiği ayri gitmeyen insanlardik. Tam bir aile.. İnanin yasanan hicbir şey incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler, hala inanamiyoruz yasadiklarimiza. Ne olduğunu bile anlayamadık.

Valla eşim polis(yani memleketten oldukça uzaktayız) , hemen hiçbir arkadaşının da bizim de çocuğu acil durumda bırakacak kimsemiz Yok. İnşallah Doğum olursa sonrasında kullanabileceğim maximum izin 2 sene. Sonrası ya kreş ya bakıcı. Kimse istemez işe gidip çocuğunu ele güne bıraksın ama hayat böyle. Ben yine şanslıyım birikim yapma imkanım oldu çocuk öncesi ve ücretsiz izne ayrılabileceğim , iş arkadaşlarım 4 aylık bebeği bakıcıya bırakıp işe devam ediyor. Kaldı ki polis maaşı eşininkinden oldukça fazla. Yani böyle ufak bahanelerin arkasına saklanıp çalışmaktan kaçarak kaynanadan kayınpederden görümceden bilmemneden para beklemeniz anlamsız. Adamlar gelmiş 60-70 yaşına. Belki de 50 senedir dağ evi hayali kuruyordu , 50 senedir çalıştı çabaladı ve nihayet hayalini yaşıyor. Siz elinizi taşın altına koymazken nasıl başkasından fedakarlık yapmasını bekliyorsunuz gerçekten anlayamıyorum.

Girin bir işe çalışın. Kreşler artık bebekleri bile alıyor.

Bir çok kişi sizin gibi aileden yardım almadan karı koca deli gibi çalışıp onlar da kiyamadiklari bebeklerini kreş veya bakıcıya bırakıyor siz manevi boyutunu düşünürken bütün çalışan anneler de bunu düşünüyor kimse güle oynaya işe gitmiyor

Belki ben yanlış çıkarım yapıyorum ama sizi biraz hazıra alışmış ve calsmamak icin turlu bahaneler üretirken gördüm yetişkin iki insana aileler yardım etmez onlar da böyle beklentilere girip ah vah etmez çözüm yolu arar

Valla eşim polis(yani memleketten oldukça uzaktayız) , hemen hiçbir arkadaşının da bizim de çocuğu acil durumda bırakacak kimsemiz Yok. İnşallah Doğum olursa sonrasında kullanabileceğim maximum izin 2 sene. Sonrası ya kreş ya bakıcı. Kimse istemez işe gidip çocuğunu ele güne bıraksın ama hayat böyle. Ben yine şanslıyım birikim yapma imkanım oldu çocuk öncesi ve ücretsiz izne ayrılabileceğim , iş arkadaşlarım 4 aylık bebeği bakıcıya bırakıp işe devam ediyor. Kaldı ki polis maaşı eşininkinden oldukça fazla. Yani böyle ufak bahanelerin arkasına saklanıp çalışmaktan kaçarak kaynanadan kayınpederden görümceden bilmemneden para beklemeniz anlamsız. Adamlar gelmiş 60-70 yaşına. Belki de 50 senedir dağ evi hayali kuruyordu , 50 senedir çalıştı çabaladı ve nihayet hayalini yaşıyor. Siz elinizi taşın altına koymazken nasıl başkasından fedakarlık yapmasını bekliyorsunuz gerçekten anlayamıyorum.

Girin bir işe çalışın. Kreşler artık bebekleri bile alıyor.

Bir çok kişi sizin gibi aileden yardım almadan karı koca deli gibi çalışıp onlar da kiyamadiklari bebeklerini kreş veya bakıcıya bırakıyor siz manevi boyutunu düşünürken bütün çalışan anneler de bunu düşünüyor kimse güle oynaya işe gitmiyor

Belki ben yanlış çıkarım yapıyorum ama sizi biraz hazıra alışmış ve calsmamak icin turlu bahaneler üretirken gördüm yetişkin iki insana aileler yardım etmez onlar da böyle beklentilere girip ah vah etmez çözüm yolu arar

Konu cocugum olunca fazlasıyla hassas davraniyorum. Bunun ismi haziran alismak veya "rahati bozmamak" degil. Henüz iki yasinda bir çocuğu 2 yasinda uykusundan sicak yatağından kaldirmak, hastaliginda, uzuldugunde veya her hangi sebeple beni yaninda görmek istediğinde yaninda olamamak. Daha iyi para kazanip evladi kapiciya birakmak benim hafsalamin asla alamayacağı bir şey mesela. Ne verebilir benim çocuğuma. Anne olarak biz bile bazen dislerimizi sikarken, bunalirken bir baskasinin sonsuz bir anlayışla evladimizi buyutecegine mi inanıyoruz yoksa biraz daha fazla para kazanmak için gözlerinizi mi kapatiyoruz bazi şeylere acaba.
Bu tarz "rahata alisma" imalari yapilinca benim de aklima hep 7/24 çocukla olmak, onun tüm sorumluluğunu ustlenmekten kacmak için ihtiyaçları olmadigi halde çalışan insanlar geliyor...
Ben imkan varken bir anne baba evladini ve hatta torununu nasil bu kadar elinin tersiyle iter noktasindayim. Maddi durum duzelir yada duzelme olur biter bir yerde.. Esas mesele manevi boşluklar.

Konu cocugum olunca fazlasıyla hassas davraniyorum. Bunun ismi haziran alismak veya "rahati bozmamak" degil. Henüz iki yasinda bir çocuğu 2 yasinda uykusundan sicak yatağından kaldirmak, hastaliginda, uzuldugunde veya her hangi sebeple beni yaninda görmek istediğinde yaninda olamamak. Daha iyi para kazanip evladi kapiciya birakmak benim hafsalamin asla alamayacağı bir şey mesela. Ne verebilir benim çocuğuma. Anne olarak biz bile bazen dislerimizi sikarken, bunalirken bir baskasinin sonsuz bir anlayışla evladimizi buyutecegine mi inanıyoruz yoksa biraz daha fazla para kazanmak için gözlerinizi mi kapatiyoruz bazi şeylere acaba.
Bu tarz "rahata alisma" imalari yapilinca benim de aklima hep 7/24 çocukla olmak, onun tüm sorumluluğunu ustlenmekten kacmak için ihtiyaçları olmadigi halde çalışan insanlar geliyor...
Ben imkan varken bir anne baba evladini ve hatta torununu nasil bu kadar elinin tersiyle iter noktasindayim. Maddi durum duzelir yada duzelme olur biter bir yerde.. Esas mesele manevi boşluklar.
Ben sizden hiç hoşlanmadım hem hakkınız olmayan bir şekilde k.valide ve k.pederiniz size baksın istiyorsunuz ki utanmadan sıkılmadan onlardan gelen yardımı kabul etmek de yürek ister hem de çalışmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamak için evlatlarını bakıcı veya kreşe bırakan insanlara utanmadan laf ediyorsunuz.onlar en azından yaşamak için kimseye el açmıyor ailelerini suçlamıyor çoğu da parama para katayim diye değil yaşamak için çalışıyor

Şu mesajınız daha ağır cevap da verirdim de banlanmaya değmez

Hazira alışmış bünyeniz elbette çocuğunuzu bahane edetek çalışmayı reddedecek başkaları üzerinden geçinmek her yiğidin harcı değil

Daha uygun bir eve cikma sansiniz yok mu
Kimseden medet ummayin herkes kendi cikarina bakiyor cunku
İse girmekten baska careniz yok gibi gorunuyor
Allah yardimciniz olsun

Yahu kardeş bir sen mi düşünüyorsun çocuğunu? Bunca çalışan anne "aman gitsin başımdan" diye mi bırakıyor bebeğini kreşe bakıcıya?

Hayır bu kadar ince düşünceli idin madem çocuk doğduktan sonrasını başkasına güvenmeyerek planlayıp kenara 3-5 kuruş atıp öyle yapsaydın çocuğu . Bu basbaya rahata alışmak , çalışmak istememek. Bana da getirsin kaynanam kaynatam para versin çocuk yokken de çalışmaya hiç meraklı değilim , şu gün bırakırım işi. Ha olayı da gayet dramatize ederim yani , kocam bütün gün çalışıyor akşam kursağından bir kaşık sıcak yemek geçmesin mi , temiz bir eve girmesin mi yazık değil mi adamcağıza, ütüsünü bile kendisi yapıyor zavallım falan diye çocuktan çok kocamın haline üzülürsün.

70 yaşında yaşlı başlı insanların 50 yıllık hayalleri çok gelmiş sana. Yazık... bir de kendini çok düşünceli diye avutuyorsun.

Ben sizden hiç hoşlanmadım hem hakkınız olmayan bir şekilde k.valide ve k.pederiniz size baksın istiyorsunuz ki utanmadan sıkılmadan onlardan gelen yardımı kabul etmek de yürek ister hem de çalışmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamak için evlatlarını bakıcı veya kreşe bırakan insanlara utanmadan laf ediyorsunuz.onlar en azından yaşamak için kimseye el açmıyor ailelerini suçlamıyor çoğu da parama para katayim diye değil yaşamak için çalışıyor

Şu mesajınız daha ağır cevap da verirdim de banlanmaya değmez

Hazira alışmış bünyeniz elbette çocuğunuzu bahane edetek çalışmayı reddedecek başkaları üzerinden geçinmek her yiğidin harcı değil

Kimse bize baksin gibi bi beklentim yok hanımefendi. Siz ne kadar maddiyatci bir insansiniz boyle takili kaldiginiz noktaya bakiyorum ve benim anlatmaya calistigim şeye.. Çok uzaktayiz. Bir evladiniz var mi bilmiyorum ama varsa bile duygusal olarak mevzuya olan uzakliginiz bana hakliligimi kanitliyor sadece. Olayi baslangic noktasından anlattim ve siz orda takili kaldiniz.
Bahsettiğim işletmenin yillik kazanci 100 bin lirayi geçerken kayinpederim sörf uğraşmamak için kiraya verdi ha bu kendi tasarrufu diyeceksiniz. Esimi üniversite son siniftayken yine kendisi cagirarak isin başına geçmesini istedi. Ha bakmak zorunda değiller ya bize hadi is bul ben kiraya veriyorum dedi yine tamam dedik sonra da söz verdikleri bir şeyi yine tutmayarak bizi bir anda hazirliksizken çukura gittiler. Bunca keyfilik için de ben cocuguma bakmak ve ona doymak istediğim için bu tarz densiz ithamlarla muhatap olmak zorunda kaliyorum.
İnsanlar yargılamadan daha ince düşünmek insani bir değer.

Back
X