Vicdansizlik ailedense koyuyor insana..

Emin olun birak yardimi ben yeni evliyim dugunumuzu bile kismen kendimiz yaptik.. Ona ragmen dugun de takilan paranin bir kismini aldilar. Üstune eşya borcu oduyor kirada oturuyoruz. Kimsenin yardim ettigi de yok. Etmesini de beklemiyoruz..

Sizden istemesinler size muhtac olmasinlarda varsin yardim etmesinler..
Kendiniz gecinmek durumundasiniz yapacak birsey yok. Allah herkese bol riziklar versin

benzeri bir duruma fazlasiyla borca sokularak maruz kaldim sizi anlayabiliyorum sudan cikmis balik gibi olmussunuz evet cocugunuz kucuk kimse cocugunu bir baskasina emanet etmek tabiki istemez ama o cocuga vermeniz gereken bir hayat var ve suan bunu yapmazsaniz ileride daha cok skintilar yasayacaksiniz en azindan denemeye calisin dedigim gibi evde cocuk falan bakin hic birsey yapamiyorsaniz cocugun gelecegi manevi bosluktan daha onemli suan
Söylediklerinizi de yazdim aklima tesekkurler. Sadece 1-2 sene zamana ihtiyacimiz var bakalim inşallah, o arada da boyle cozumler bulabilirsem ne mutlu. Hayirlisi ne ise o..
Çok üzücü hayatiniz ipotek ediliyor sonra keyfi bi şekilde isler değişiyor bir anda ve haksizca.
Her şey allahtan, bizim anlayamayacağımiz incelikte hesaplar.
Hayatimizda inşallah yasayacagimiz ve yasayacaginiz en büyük sikinti budur ve gelip geçer umarim. :)

Emin olun birak yardimi ben yeni evliyim dugunumuzu bile kismen kendimiz yaptik.. Ona ragmen dugun de takilan paranin bir kismini aldilar. Üstune eşya borcu oduyor kirada oturuyoruz. Kimsenin yardim ettigi de yok. Etmesini de beklemiyoruz..

Sizden istemesinler size muhtac olmasinlarda varsin yardim etmesinler..
Kendiniz gecinmek durumundasiniz yapacak birsey yok. Allah herkese bol riziklar versin
Amin sagolun. Size de allah hayirli gecimler versin. En büyük derdimiz bu olsun..

Şu aileye güvenip de evlenip çocuk doğurursanız böyle olur. Para ellerinde işine gelmezse sallar gider yapmış resmen.
Çocuğunu kreşe verenlerin genelde kimsesi yok zaten

Söylediklerimizin de yazdim aklima tesekkurler. Sadece 1-2 sene zamana ihtiyacimiz var bakalim inşallah, o arada da boyle cozumler bulabilirsem ne mutlu. Hayirlisi ne ise o..
Çok üzücü hayatiniz ipotek ediliyor sonra keyfi bi şekilde isler değişiyor bir anda ve haksizca.
Her şey allahtan, bizim anlayamayacağımiz incelikte hesaplar.
Hayatimizda inşallah yasayacagimiz ve yasayacaginiz en büyük sikinti budur ve gelip geçer umarim. :)
para hiç bir sey varliktan yokluga dusmek zor biliyorum ama bana sorarsan evlilik boyle esinle verdigin mucadeleyle daha guzel yedigin kuru ekmek soganin bile tadi baska emin ol.
alacak bir hakkin varsa allaha emanet edeceksin
kaynanayi falan bosver kendi cozumunu uretmeye calis ki senin cocugunda senin icin benim icin bir sey yapmamis demesin

27 aylik basladi. Biz
Konu cocugum olunca fazlasıyla hassas davraniyorum. Bunun ismi haziran alismak veya "rahati bozmamak" degil. Henüz iki yasinda bir çocuğu 2 yasinda uykusundan sicak yatağından kaldirmak, hastaliginda, uzuldugunde veya her hangi sebeple beni yaninda görmek istediğinde yaninda olamamak. Daha iyi para kazanip evladi kapiciya birakmak benim hafsalamin asla alamayacağı bir şey mesela. Ne verebilir benim çocuğuma. Anne olarak biz bile bazen dislerimizi sikarken, bunalirken bir baskasinin sonsuz bir anlayışla evladimizi buyutecegine mi inanıyoruz yoksa biraz daha fazla para kazanmak için gözlerinizi mi kapatiyoruz bazi şeylere acaba.
Bu tarz "rahata alisma" imalari yapilinca benim de aklima hep 7/24 çocukla olmak, onun tüm sorumluluğunu ustlenmekten kacmak için ihtiyaçları olmadigi halde çalışan insanlar geliyor...
Ben imkan varken bir anne baba evladini ve hatta torununu nasil bu kadar elinin tersiyle iter noktasindayim. Maddi durum duzelir yada duzelme olur biter bir yerde.. Esas mesele manevi boşluklar.
Bizimkiler yavru degil tabii kedinyavrusu. 27.ayindan beri sicak yatagindan kalkip krese gidiyor. Hasta oldu o agladi ben agladim koca bir seneyi atlattik sukurler olsun. Biraz daha buyudu. Ona birakabilecegim para ev barkta ote guclu onun icin calisan cabalayan bir anne. Kimse evde oturuyor diye elestirmem. Ama hem evde oturup hem krese giden cocuklar icin dramatik hadsizce yorumlar yapmanizi kaldiramadim.

para hiç bir sey varliktan yokluga dusmek zor biliyorum ama bana sorarsan evlilik boyle esinle verdigin mucadeleyle daha guzel yedigin kuru ekmek soganin bile tadi baska emin ol.
alacak bir hakkin varsa allaha emanet edeceksin
kaynanayi falan bosver kendi cozumunu uretmeye calis ki senin cocugunda senin icin benim icin bir sey yapmamis demesin
Biz de böyle düşünüyoruz. Çocuk olmasa kuru ekmek soğan yer şükür agzimizin tadi yerinde dersin ama çocuk olunca isler bambaskalasiyor. Neyseki şükür hala birşeyler yapmaya calisiyoruz. Allah bugunumuzu aratmasin.
Ben sadece yazip rahatlamak istedim insan boyle zamanlarda "ben de yasadim geciyor"u duymak istiyor. Bir dd gelebilecek olumlu yorum ve önerileri duymak istedim. Şükür ki iyi bir kaç öneriyi kaydettim. :)

Merhaba arkadaşlar. Uzun bir hikaye, yabancı bir şehirde dertlesecek kimsem yok; e anlatmasam catlayacagim bari burada paylasayim dedim. Hakkinizi helal edin şimdiden okursaniz.

Esimle 10 senedir beraberiz, 5 senedir de evliyiz. 2 yasinda bir evladimiz var. Esim evlendigimiz zaman ailesinin işyerinde calisiyordu. Bir sure sonra işletmeyi bir başkasına kiralayacaklarini ve başka bir is bulmasini söylediler eşime bunun karsiliginda her ay belli bir miktar yardim edeceklerdi. Bizim de işimize geldi çünkü cogu zaman 24 saat calisip ertesi gün bir iki saat dinlenip tekrar ise gidiyordu. Neyse bir iş buldu ve söyledikleri gibi yardimda da bulundular. Ta ki doğum olana kadar. Klasik her kadinin başına gelen lohusalik teraneleri, kayinvalidenin sacmaliklari derken başlayan zincirleme olaylar, kirginliklar, kavgalar kopmalara sebep oldu ve nihayetinde para yardimi da kesildi.

Biz aylik 1600 lira ile 1000 lira kira verip geçinmeye calisirken. Onlar kendilerine 2. Bir ev almislar dağ evi. Biz çocuğumuza yetemezken giydikleri, yedikleri, içtikleri sürekli gözümüze sokulmakta. Bunaldik, yorulduk.

Benim calismam çok mantikli sizler söylemeden ben söyleyeyim. Ne bir es ne bir dost ne çocuğu krese biraktigimda acil durumda onunla ilgilenebilecek bir kimsemiz yok.

Allah evladini boyle zor durumda birakan hem lohusa kadina bunca eziyetten sonra hem de elimizden geleni yaptıktan sonra torunlarini bile gözden cikaran insanlara bu yaptiklarini yanina birakir mi yada bize hayirli bor yol acar mi bilmiyorum. Nasip... Varsa verilecek akliniz talibim :)

Sagolun.
Cocugunuza bakacak kişi tanıdığınız olmayabilir.çok kişi kim sesinin olmadığı şehirde bakan birine emanet edip çalışıyor. Çalışmanıza engel bir şey yok.bir de lütfen ailelerden sürekli yardım beklemek doğru değil.aile bir yere kadar yeter.paraları varsa ev de alırlar. Ha yardım ederler kendi bilecekler iş ama yardım yoksa suçlamamaz.

27 aylik basladi. Biz

Bizimkiler yavru degil tabii kedinyavrusu. 27.ayindan beri sicak yatagindan kalkip krese gidiyor. Hasta oldu o agladi ben agladim koca bir seneyi atlattik sukurler olsun. Biraz daha buyudu. Ona birakabilecegim para ev barkta ote guclu onun icin calisan cabalayan bir anne. Kimse evde oturuyor diye elestirmem. Ama hem evde oturup hem krese giden cocuklar icin dramatik hadsizce yorumlar yapmanizi kaldiramadim.
Ben diğer iki arkadaşın yaklasimlarindan ve üslubundan hoslanmadigim için onlari aynaladim. Konunun tamamini okunduysaniz eğer calisan annelere olan saygimi da yazdim. Size saygi duyuyorum ama ben olayi "dramatize" ediyorum. Mecbur kalabilirim, büyük konusmuyorum ama çok endisem var hepsi bu.

Biz de böyle düşünüyoruz. Çocuk olmasa kuru ekmek soğan yer şükür agzimizin tadi yerinde dersin ama çocuk olunca isler bambaskalasiyor. Neyseki şükür hala birşeyler yapmaya calisiyoruz. Allah bugunumuzu aratmasin.
Ben sadece yazip rahatlamak istedim insan boyle zamanlarda "ben de yasadim geciyor"u duymak istiyor. Bir dd gelebilecek olumlu yorum ve önerileri duymak istedim. Şükür ki iyi bir kaç öneriyi kaydettim. :)
geciyo merak etme :) zor oluyo bazen ama geçiyo bunu yaşayan cok insan var emin ol dar zamaninda kendi ailen bile seni parayla terbiye etmeye calisiyo borc verdigi parayla. sana miras kalan malini bile alamiyosun kimse dardamisin dinlemiyo da satarsan sutumu helal etmem diyo diyoda diyolar yani detayi dusundukce kafayi yiyo insan bosver.
allah yardimcin olsun cocugunun yuzune baksin hayirli rizk kapilari acsin insallah size

27 aylik basladi. Biz

Ben öğretmenim. Çocuğumu 5.5 aylıkken bakıcı ya biraktim.devlet memuruyum. Şimdi biz vicdansız oluyoruz galiba boşverin yorumları. Benim annem de hemşireydi o da mı vicdansizdi.yoksa yetmiyorsa anne de çalışacak.çalışmak çocuğu için değil mi sonuçta.

Ben çocuğunu 5.5 aylıkken bıraktığımda bakacak kişi zarar verir mi diye günlerce uyuyamadım. Geceleri uykuma girip uyanıp ağlıyordum. Üstelik benim de yaşadığım şehirde 3 kişiyiz biz.eşim ben ve çocuğum.her şey yolumu buluyor allahım kötülerle karşılaştırmasın inşallah.

Konu cocugum olunca fazlasıyla hassas davraniyorum. Bunun ismi haziran alismak veya "rahati bozmamak" degil. Henüz iki yasinda bir çocuğu 2 yasinda uykusundan sicak yatağından kaldirmak, hastaliginda, uzuldugunde veya her hangi sebeple beni yaninda görmek istediğinde yaninda olamamak. Daha iyi para kazanip evladi kapiciya birakmak benim hafsalamin asla alamayacağı bir şey mesela. Ne verebilir benim çocuğuma. Anne olarak biz bile bazen dislerimizi sikarken, bunalirken bir baskasinin sonsuz bir anlayışla evladimizi buyutecegine mi inanıyoruz yoksa biraz daha fazla para kazanmak için gözlerinizi mi kapatiyoruz bazi şeylere acaba.
Bu tarz "rahata alisma" imalari yapilinca benim de aklima hep 7/24 çocukla olmak, onun tüm sorumluluğunu ustlenmekten kacmak için ihtiyaçları olmadigi halde çalışan insanlar geliyor...
Ben imkan varken bir anne baba evladini ve hatta torununu nasil bu kadar elinin tersiyle iter noktasindayim. Maddi durum duzelir yada duzelme olur biter bir yerde.. Esas mesele manevi boşluklar.

Hanimefendi

Bizler bazi seylere gozlerimizi kapatip
3 kurus fazla para icin cocugumuzu birakiyoruz evet
Ama inanin ühü bize bakmiyorlar
Ühü 600 lira kaliyor
Ühü cok zor durumdayiz
Ühü ev almislar
Ühü hemde sadece tatil icin,keyif icin..

Bu sekilde rezil bir yuzsuzlukle kimseye minnet edip el acmamak icin.

Yoksa inanin benim totomda gayet kiymetlidir aslinda.

Tamam siz oglunuza kendiniz bakin buna lafim yok.
Ama seninde calisan kadina lafin olmasin.
Cok bilme lutfen.
Cocuk sizin. Torunsa senin anne ve babanin da torunu. Ustlensinler tum sorumluluklarini.
Sen de kizlarisin zaten sorun olmaz.

Erkek degil mi evini gecindiriceklerden sonra birde bu cikti basimiza.
Erkek anne babasida artik bundan mesullar.
Benimde tek hayalim buydu, bir gelinim olsun cocuguna sonsuz bir anlayisla
Gozlerini bazi seylere kapamadan baksin
Ben calisir ona bakarim.

Bol bol kendin bak canim sen.

Peki bu 600 lirayla çocuğun ihtiyacı olan eti sütü yumurtayı meyveyi oyuncağı nasıl alıyorsunuZ. Bence biraz başkalarının sırtından geçinmek isteyenlerdensiniz . Çevremde bu tür insanlar var . Ananın babanın malının hesabını yapana kadar çalışın
Peki bu 600 lirayla çocuğun ihtiyacı olan eti sütü yumurtayı meyveyi oyuncağı nasıl alıyorsunuZ. Bence biraz başkalarının sırtından geçinmek isteyenlerdensiniz . Çevremde bu tür insanlar var . Ananın babanın malının hesabını yapana kadar çalışın

Üniversite son sinifta esimi bahsi gecen isin başına geçmesi için bahsi gecen insanlar cagirdi kisaca özetlemek gerekirse. Hirsizin hic mi suçu yok yahu. Sanki insanların emekli maaslarina göz koymuş gibi bir algi. HAYİR. Biz sadece bu islerin boyle oluşuna uzuluyoruz. Herkes içine sineni yapiyor ve yapacak hepinize saygim sonsuz. Annelik herkesin kişisel yolculuğu. Tarzi farkli, aldiği tat farklı. Diğer 5-6 sayfada bir suru açıklama var arzu ederseniz anlamak isterseniz bakin ve lütfen siz de saygi duyun. Çünkü ben sizlere saygi duyuyorum. Karsilikli anlayis önemli.

Bence biZlerden çok kendinize ve eşinizin ailesine saygı duyun. Girin bir işe veya evden iş yapım ya da eşiniz ek iş yapsın çünkü çocuğunuz büyüdükçe ihtiyaçları artacak okul masrafı osu busu çıkacak sadece kuru maneviyat karın doyurmuyor iyi eğitim için para lazım çocuğunuzun geleceği için elinizi taşın altına koyun .

Ben çocuğunu 5.5 aylıkken bıraktığımda bakacak kişi zarar verir mi diye günlerce uyuyamadım. Geceleri uykuma girip uyanıp ağlıyordum. Üstelik benim de yaşadığım şehirde 3 kişiyiz biz.eşim ben ve çocuğum.her şey yolumu buluyor allahım kötülerle karşılaştırmasın inşallah.
Amin hep iyilerle inşaallah. k
Hanimefendi

Ühü 600 lira kaliyor
Ühü cok zor durumdayiz
Ühü ev almislar

Cok bilme lutfen.
Cocuk sizin. Torunsa senin anne ve babanin da torunu. Ustlensinler tum sorumluluklarini.

Ben calisir ona bakarim.

Mevzu arkadaşların hadsiz yorumlariydi. Anlayissa karsilikli anlayis lazim. Eğer bu tonda konusacaksaniz da okudugunuzu net bir şekilde anlamaniz lazim. Kimse bize baksin demiyoruz. Yasadigimiz her şeyi kabul ettik itiraz etmedik. Yav bu boyle olmaz demedik. Tamam dedik kenara çekildi basimizin çaresine bakmaya calisiyoruz. Yine söylüyorum hirsizin hic mi sucu yok yapmayin.
Hanimefendi

Ühü 600 lira kaliyor
Ühü cok zor durumdayiz
Ühü ev almislar

Cok bilme lutfen.

Ben calisir ona bakarim.

Mevzu arkadaşların hadsiz yorumlariydi. Anlayissa karsilikli anlayis lazim. Eğer bu tonda konusacaksaniz da okudugunuzu net bir şekilde anlamaniz lazim. Kimse bize baksin demiyoruz. Yasadigimiz her şeyi kabul ettik itiraz etmedik. Yav bu boyle olmaz demedik. Tamam dedik kenara çekildi basimizin çaresine bakmaya calisiyoruz. Yine söylüyorum hirsizin hic mi sucu yok yapmayin.
Ha benim ailem ellerinden geleni yapıyorlar zaten sagolsunlar. Bir emekli maasiyla her of dediğimizde geldiler ellerinden geldiğince ihtiyaç oldukça yardomci oldular bunu da anlatmistim daha önceki sayfalarda.

Amin sagolun. Size de allah hayirli gecimler versin. En büyük derdimiz bu olsun..

Ben sizi anladim. Herkesin kendin hayati kendi cocugu kendi butcesi. Eger aile ile buyuk kirginliklar sizin buyuk hatalariniz saygisizliklar yoksa bence de ayip etmisler.
Cocugunuz cok kucuk. En azindan ilk okul cagi gelmeli. Ise giderken her sabah 1 yaslarinda bir bebek uyurken servise veriliyor. Yaninda da bir biberon sutle. Bu benim icin aciklamasi ne olursa olsun cok uzucu bsy. Ve olmasi gereken en son sey. Bari cocuklar evlerinde bakiciyla buyuse istedigi saatte uyansa. Ztn insanoglu ilk alti yil istedikleri gibi yasiyor onu bile elinden alip cok goruyoruz. .

Not; annem tek basina bizi evden is yaparak kimseye birakmadan ama kimseye muhtac etmeden buyuttu. Ve asla niye calismadin demedik anne ne guzel .... yapardik diye gulerek hatirliyoruz cocuklugumuz sahane anilar ile dolu. Ana kokusu ile buyumus biri olarak asla size calisin diyemem. Belki evden is yapabilirsiniz belki cocuk bakabilirsiniz.

Ben öğretmenim. Çocuğumu 5.5 aylıkken bakıcı ya biraktim.devlet memuruyum. Şimdi biz vicdansız oluyoruz galiba boşverin yorumları. Benim annem de hemşireydi o da mı vicdansizdi.yoksa yetmiyorsa anne de çalışacak.çalışmak çocuğu için değil mi sonuçta.
Bende devlet memuruyum.ucretsiz izin aldim 2 yil. Yani max uzatabilecegim sure 27 aydi. Bu noktaya geldik. Istifa mi etmeliydim bilmiyorum. Insanlar atanmak icin bu kadar cabalarken..hayat akip gidiyor cocuklar 2 yasinda kalmiyor. Siz daha guzel yorum yaparsiniz annesi calisan bir kadin hem de anne olarak ne hissediyorsunuz ?

Back
X