Vicdansizlik ailedense koyuyor insana..

İyi niyetinizi, size gerçekleri söyleyen arkadaşı sevgisiz büyümekle yaftalarken sizden bir nebze olsun öğrendiğimi düşünmüştüm ama olmamış galiba.

Allah kolaylık versin , kaynana kayınpederiniz en kısa sürede evi satar siz de oturur bir güzel yersiniz umarım.. çocuğunuzu da 3 kuruş para için kreşe bırakıp sevgisiz büyüten vicdansız anne olmayın hiç. Sevgiyle kalın , hoşçakalın...
Bence konuyu en başından sonuna kadar temiz bir vicdan ve iyi niyetle okuyun anlayabilmek istiyorsanız.

Ailelerden yardim bekliyorsunuz ama sadece esinizin ailesinden. Sizin aileniz maddi destekte bulunuyor mu?

Sizin haklı olduğunuz noktalar elbet vardır ama sanırım bizden istediğiniz kv nizi taşlamamız yuhalamamiz lanet okumamız vicdansizliklarina kahretmemiz falan. Ama bunlar size bişey kazandirmaz. Iciniz belki soğur ama gene ayda 500 liraya geçinmeye çalışırsınız arkadaşlar öneri sunmuş değerlendirmenizi tavsiye ederim.bu arada kimse çocuğunu isteyerek sabahın köründe işe gitmez hayat zor
Yo hayir sizin KV yada kp hakkında soyleyeceginiz hiçbir şey soruna en ufak bir çözüm getirmeyecek. Sadece yazip rahatlamak ve öneri almak istemiştim ki aldim ben kreşi olan fabrikalar olduğunu bilmiyordum öğrendim arastiracagim. Evde çocuk bakma isini ve diğer küçük isleri de..
En önemlisi ben de yasadim ve geçti diyen insanlari duymak istedim hepsi bu.

Ailelerden yardim bekliyorsunuz ama sadece esinizin ailesinden. Sizin aileniz maddi destekte bulunuyor mu?
Maddi yardim beklemiyoruz söz verip bir sure yardim ettiler ve sonrasinda vazgeçtiler. Esim ailesi istediği için okulu son senesinde birakip bahsi gecen ise baslamisti, sonrasında olanlar camimizi sikti falan. Anlattim ara ara cevap verirken. Benim ailemin sadece babamin aldiği emekli maasi var ve ellerinden gelenin fazlasini yapıyorlar sağ olsunlar.

Yo hayir sizin KV yada kp hakkında soyleyeceginiz hiçbir şey soruna en ufak bir çözüm getirmeyecek. Sadece yazip rahatlamak ve öneri almak istemiştim ki aldim ben kreşi olan fabrikalar olduğunu bilmiyordum öğrendim arastiracagim. Evde çocuk bakma isini ve diğer küçük isleri de..
En önemlisi ben de yasadim ve geçti diyen insanlari duymak istedim hepsi bu.
Her gecenin sabahı vardir.bu zor zamanları atlatmak için sizde eşinizde ve hatta o ufacık yavrunuzda biraz daha fedakarlık yapacaksınız.yarim günlük iş bulabilesiniz mesela .çocukta yarim gün gider kreşe veya eşiniz ek iş bulur.arastirin ıllaki vardir bir seyler

Maddi yardim beklemiyoruz söz verip bir sure yardim ettiler ve sonrasinda vazgeçtiler. Esim ailesi istediği için okulu son senesinde birakip bahsi gecen ise baslamisti, sonrasında olanlar camimizi sikti falan. Anlattim ara ara cevap verirken. Benim ailemin sadece babamin aldiği emekli maasi var ve ellerinden gelenin fazlasini yapıyorlar sağ olsunlar.
Anladim. Esiniz hata etmis ama okul birakilmaz ki. Bu devirde kimseye guven olmaz. Ben sizin yerinizde olsam calisirim mecburen. Veya satabileceginiz bir seyler varsa nakite cevirebilirsiniz. Babanizin tek maas olmasi da kotu olmus,insan acil durumda borc alabilir aslinda. Kolayliklar diliyorum insallah duze cikarsiniz

Herseyi anlayabilirim. 600tl ile nasil gecinebilsiginize hayret ederek çalışmayı tercih etmemenizi bile anlayabilirim.
ama bu nasıl bir enaniyet, nasıl bir kibirdir ki "yahu derdimi yanlış anlatmış olabilir mıyım?" diye bile düşünmeden kişileri anlayışsizlikla suçluyor daha da ileri giderek okumamadiklarini ima ediyorsunuz. bu dünyada tek kültürlü siz misiniz hanımefendi? üzgünüm ama bu tonda konusan bir insan bir dünya kitap okusa da hamdır.

Herseyi anlayabilirim. 600tl ile nasil gecinebilsiginize hayret ederek çalışmayı tercih etmemenizi bile anlayabilirim.
ama bu nasıl bir enaniyet, nasıl bir kibirdir ki "yahu derdimi yanlış anlatmış olabilir mıyım?" diye bile düşünmeden kişileri anlayışsizlikla suçluyor daha da ileri giderek okumamadiklarini ima ediyorsunuz. bu dünyada tek kültürlü siz misiniz hanımefendi? üzgünüm ama bu tonda konusan bir insan bir dünya kitap okusa da hamdır.
Herkes her şeye hayatin ona yasattigi şeyleri yanina alip o pencereden bakiyor. Arkadaslara da söyledim iyi niyet ve temiz bir şekilde okumak lazim ki arkadaşlar mevzuya bastan itham ederek girdiği için sadece onlara o tonda cevap verdim. Okuduysaniz gormussunuzdur.

Benzer bir seyi babam yasamis ama babam sansliymis universiteyi bitirmeden donmemis dedemin cagrisina. Iyi ki de donmemis cunku bir sure sonra amcam yetisince (aralarinda 10 yas var) babanem onun devam ettirmesini, babamin ayrilmasini istemis. Ne tuhaf degil mi? Anne evlat ayirmis. Babam da annemi ve beni alip baska sehre tasinmis, is bulmus calismis. Senelerce de sogukluk devam etti. Keske sizin esiniz de egitimini tamamlasaydi ama artik yapacak bisey yok.

Evladiniz size guvenip yaniniza geliyorsa, calisiyorsa, kazaniyorsa, yüz kizartici bir sucu olmadigi takdirde yari yolda birakmak ne kadar dogru? Evladinin esıni elinden almak ne kadar dogru? Ne gerekceyle?Adam babasinin is yerinde calisiyormus niye hazir yemek olarak algilandi onu da anlamis degilim. Verilen sözlerin güvenin hic onemi yok mu? Babanin yaptigi kalleslik niye gorulmuyor? Guvenmese miydi bu adam simdi babasina? Sen beni ailemle ortada birakirsin ben gelmem calismam seninle mi deseydi? Deseymis demek ki. Allah kotuye dusurmesin.

Not: Konu sahibin hatali yorumlari hakkinda yorum yapmayacagim. Ruh haline veriyorum. Ben de calisan bir anneyim. Evladini birakip ise gitmek cok zor.

Ne bileyim insan ailesine de guvenemeyecekse kime guvensin..
Kendine güveneceksin, basit ve net!
Ekmek elden su gölden olursa böyle ortada kalırsın.
Bizi yedirsinler içirsinler cebimize para koysunlar dersen senin bir kere yok lohusaydım yok şöyle yaptılar kavga ettim sonrada paramızı kestiler deme lüksün yok niye kavga ettiği geline parasını yedirsin kv.

Hanımefendi affınıza sıgınarak ben de sizi biraz eleştirmek istiyorum.
Konunun başında eşinizin ailesinin maddi yardımından, aldıkları dağ evinden, çocugu kreşe bırakmamaktan bahsetmişsiniz, gelen eleştirilere göre de ben maddiyatçı degilim, kreşe tabiki de verecem ama 5 yaşına gelsin.... vb. İnsanların tepkilerine göre düşünceleriniz nasıl da değişivermiş...
Kaldı ki, ben de 2 yaşıma kadar annemden tamamen faeklı bir şehirde halamın bana bakmasıyla büyüdüm. Sonraki dönemde de annemin yanına geldim, uzak bir akrabamız da bana bakmak için geldi. 1-2 sene de böyle idare ettim, sonra anaokulu sonra kreş. Neden mi? Annem de cocıgumun psikolojisi bozulur aman aman evden dısarı adım atamam demeyen bir öğretmendi. Çalıştı, eve maddiyatta yardım sağladı. Neden geçinme işi erkeğe yıkılsın ayrıca? Bazıları demiş ki eşiniz ek iş baksın. Robot mu bu adam? Hiç mi uyumayacak, hiç mi dinlenmeyecek?
Paikolojim bozukdu mu, hayır! Bana kreşte veya anaokukunda kötü davrandılar mı hayır! Ki bu 90lar dönemi yani...
Şimdi de ablam bir anne. O da benimle aynı koşullarda büyüdü. Onun da yavrusu su an çok ama çok değerli. Ama ag benim yavrum, altın kaplamalı prensim demiyor hiç sizin gibi. Yeri geldi başka şehirde yaşayan anneme gönderdi aylarca kaldı cocuk. Çünkü ablam çalışıyordu. Şimdi de bakıcıda yiğenim. Gelişiminde bir sorun var mı, hayır giç yok aksine maşallahı var.
Siz karnım doysun ama pastam dursun derdindesiniz. Hiçkimseyi maddi durumları iyi ama bize yardım ermiyorlar diye suçlayamazsınız. Çoğu kadın çalışıyor, çoğu yavrusunu tanımadıgı insanlara teslim ederken zorluk yaşıyor ama hayatın gerçeği bu. Ki elinize geçen para 600 tl, bakın o cocuk büyüyecek, istedigi oyuncaklar olacak, faeklı cocukların oyıncaklarına bakıp iç geçirecek, bu daha büyük günah değil mi?
Gerekirse gönderşn kendi annenize, biraz maddi açıdan toparlayoncaya kadar. Çalışacaksınız başka yolu var mı?
Ha ayrılamam diyorsanız, kreşlerde bakın iş. Hem yavrunuzdan ayrılmamış olursunuz. Ne bileyim ama bakın , arayın. Hayat zor, 600 tl ile daha zor.

Kreşe yakın veya kreşi olan iş yerleri bakın . Hangi şehirdesin bilmiyorum ama kendi ailenize yakın bir yere taşının. Eşinde sende orada iş bulup çalışın . Bir anne olarak ta gözünüz arkada kalmaz

çok zor Allah yardımcın olsun, seninle sorunu olanın kalkıpta torunundan parayı kısması çok bencilce kaldı ki bi söz vermişler destek olacağız die... çok ayıp yaptıkları muhtemelen eşine tazminatta vermemişlerdir aile şirket olduğundan...

Esinin aldigi yetmiyor diye ailesi sizi maaşa baglamak zorunda değil. Yardimda biyere kadar, kendi evinizi gecindirebilmelisiniz.
Esinin ailesine bu kadar sitem ediyorsun kendi ailen ne yapti?
Duygu sömürüsü akiyor. "Torunlarini gözden cikarttilar" senin cocuguna onlar bakmak zorundadegil. Cocuk yapiyorsa herkes kendine guvenip yapacak, suçlusu kimse degil cocuga bakamiyorsan.

Attan inip eşeğe binmek zordur elbet , insan söyle bir afallar.
Ne yapacağını ilk etapta bilemez.
Ancak size yazılan çözümleri verdiğiniz saygısızca cevaplar böyle elestirilmenize sebep olmuş.

Hepimiz süt kokan yavrularımızı bırakıp işe gidiyoruz.

Ha yok ben asla gitmem diyorsanız , dediyseniz o zaman kaz gelen yere az daha saygılı olup , logusa bilmem neyi deyip savaş açmayacaktiniz , açılan savaşa beyaz bayrak sallayacaktiniz .

Kimsenin dağ evi sizi ilgilendirmez.
Yengem gelip annemin keyfi harcamalarina laf etse bu kişinin adı para göz, haddini bilmez olur.
30 40 yıllık hayatlarının ortağı gibi davranma hakkınız yok.
Sizin aileniz de var, bir süre eşinizin ailesi vermiş bir miktar şimdide sizin aileniz versin.
Hayat müşterek.

Back
X