• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdansızlık mı bu ?

Annenizin annesinden bahsediyorsunuz ama hiç sevgi ifadesi yok. O mu size verememiş, siz mi bu duyguları beslememişsiniz alalh bilir..

Ama diğerleri vicdansızlık yapmış, ölünce çok pişman olursunuz. Ah ananem dersiniz..

İnsan kendi ailesinden şikayet edip de ileride ellerine anasına, babasına bakınca dank ediyor durum. Bence annenizi üzmeyin ama anaanneye de pslaşarak bakılsın.
Hem yükünüz azalsın hem de sinirleriniz harap olmasın derim.

Canim yok öyle sandigin gibi asla ne anneme nede annesine belli etmiyorum bir sey. Bir size yazdim birde icten ice sinir oluyorum işte.
Asil derdim bizde kalması degil asil olay yiyici insanlar enayi sanan insanlar.
Evimde şöyle dustan çıkıp rahatca giyinemiyorum bile. Erkek torunu geliyor surekli misfir çağırıyor. Beni kac yasina kadar zorla torunu ile yatırdı. Evimiz zaten 4 kişiliti. Daha bir suru olaylar var. Bazen diyorum acaba bizim kiymetimizi biliyor mu diye yok varsa yoksa yine öburleri.
Bir Allah razi olsun bile demez. Sorsan bizden kötüsü yok.
Iste insanoglu cok nankör.
Anlatmadigim cok sey var keske tek sorun bakmak olsa

Canim yok öyle sandigin gibi asla ne anneme nede annesine belli etmiyorum bir sey. Bir size yazdim birde icten ice sinir oluyorum işte.
Asil derdim bizde kalması degil asil olay yiyici insanlar enayi sanan insanlar.
Evimde şöyle dustan çıkıp rahatca giyinemiyorum bile. Erkek torunu geliyor surekli misfir çağırıyor. Beni kac yasina kadar zorla torunu ile yatırdı. Evimiz zaten 4 kişiliti. Daha bir suru olaylar var. Bazen diyorum acaba bizim kiymetimizi biliyor mu diye yok varsa yoksa yine öburleri.
Bir Allah razi olsun bile demez. Sorsan bizden kötüsü yok.
Iste insanoglu cok nankör.
Anlatmadigim cok sey var keske tek sorun bakmak olsa

Biliyorum benim rahmetli babaannem de öyleydi. Yıllarca başka torunlarına baktı, hastayken bir aramadılar bile. Evinde eski bayram şekerlerini bize verir, diğerlerini diğer torunlarına verirdi. İnsan içten içe biz miyiz enayi, değersiz oşan diyor. Haklısın..

yemin ediyorum aynı yapacağım şu olurdu ''aha kapı orda anane biricik oğluna gidebiilirsin''

Ah ahh.. öyle cok dicek seylerim varki herkese ayri ayri.
Ama işte insanlığı hep bizde bırakıyoruz susuyoruz.
Ama cok kafami bozduklarinsa diyorum. Ilerde evimde bir tanenizi bile istemiyorum diye. Dugunden sonra benim icin hepsi biticek bunuda yapicam ahtim var.
Ama hemen iste diyorlar cok bilmisler ya bizi begenmezsin ama buyuk konusma ilerde kocanin ailesinden cekersin bilmem ne diye.
Insanin resmen psikolojisi ile oynayan bu laftan nefret ediyorum.

Şundan 20 sene öncesine kadar oğlumcu analar şimdi o oğullarında değil ele karıştı dedikleri kızlarında yani damat evinde kalıyorlar. Sonra milletin canını okuyorlar. Hani ne oldu oğlunan tatlım demek geliyor içimden.
Neyse konu sahibi sonuna kadar haklısın. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama bence kendi hayatını kur. Annen annesini yollayamaz ama sen gidebilirsin. En azındna kendi huzurun olur. İnsan evinde rahat edemiyorsa hayat çok zor oluyor.

Ya ben çok düşkün olmadıkça yaşlı insanların başkalarının evinde kalmasına karşıyım.İlerde ben de yaşlanırsam kimse de bana bakmasın kimsenin kimseyi huzursuz etmeye hakkı yok.Eli iş tutuyorsa neden başkalarına baktırıyor ki kendine.Size yakın küçük bi ev tutup yaşayabilir mesela bi ihtiyacı olduğunda gidersiniz hemen.
Bence ne yapın edin gönderin evden diğer evlatları da baksın açık açık söyleyin.Yarın ölünce mal mülk kalınca hepsi üşüşür ama akbaba gibi pis insanlar.Geldiklerinde de uyduruk şeyler hazırlayın yeterince yemişler zaten.

Kızlar lütfen söyleyin böyle düşünmem Vicdansızlık mi ?

Anneannem var eşi 15 yıl önce öldü. 5 kızı var. Kızları genç iken kullandı çocuklarına baktirdi hasta olunca alin dedi bizim sehire yolladılar. Neyse uzun yiklarda bizim evde kalıyor.
Diger baktigi erkek torunu gelince deli olur. Oda ağzına eder ama ondan kiymetli yok.

Asil benim derdim şöyle ailecek evimizde rahatça yaşamak.
Sürekli birileri var evde yatılı kalan insandan artık bıktım.
Birde ben cok titiz insanim.
Yaşlı da degil aslinda ama asla el yikamadan sifona basmadan girip çıkıyor tuvalete.
Yemek adabinda da el ile her seye dalma huyu var.
Heo bir seylere karışıyor.
Bende 10 yas kucuk kardesim var ona bazen gereken uyarıları yapiyorum hemen atliyor ordan cocugu simartiyor.
Daha boyle evin icinde bir suru sevmedigim huylari var.
Bazen iyice deli okuyorum lanet olsun diyorum yeterr artik istemiyorum böyle sürü gibi yaşamak.
Evde aile dışında kimse olsun istemiyorum.
Birde o var diye evden misafir eksik olmuyor.
Hep yiyiciler geliyor resmen evde un yag seker yetistiremiyoz.
Kizlar boyle dusunuyorum diye gercekten ben vicdansiz miyim lutfen soyleyin.
Kendimi cok kotu hissediyorum.
Ama asla bu sıkıntımi ona belli etmiyorum.
asla vijdansız değilsin rahatsız olman doğan senin derdini bende bi ara çektim ama kurtuldum çok şukur seni en iyi anlayan benim

Kızlar hepinize cok tesekkur ederim.
Artik iyice patlama noktasina gelmek uzereydim yine, yazdim destek oldunuz az sa olsa icim rahatla.
Evden gönderme gibi bir durum olamaz yapmazlar onu bende onu isteyemem açıkçası.
Ama işte cekicem böyle kendi evimde duzenimde rahat edicem inşallah.
Ama yaslaninca insallah Allah kimseyi yataga dusurmesin. Bakima muhtaç etmesin. Bende eger kendi isimi gorecek kadar olursam yasarsam kesinlikle insanlarin ustune yuk olmicam.
Asla bunu kimseye yapmicam herkes kendi evinde ailesi ile mutlu huzurlu.
Yeri geliyor evlenip giden kisi bile anne babasinin evinde misafir hissediyor.

Hayir hic de vicdansizlik degil,sonuna kadar haklisiniz.

Bunlar evrensel kurallar sanirim,benzerini hem anneannem hem babaannem tarafindan yasadim ama hep diger teyzeler halalar en kiymetli oldular . Hele rahmetli anneannem...Neyse olunun arkasindan konusmayayim nur icinde yatsin.

Back
X