• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vidansızlık mı yapıyorum ?

kendini toplasın diye, hep beraber ağlaşalım mı?
arkadaşları evlenmiş olabilir, eskisi kadar sık görüşmesede yine görüşülür ne var bunda, benimde evli arkadaşlarım var, ya da başka ortamlara girersin 1,5 yıl geçmiş daha kaç 1,5 yıl geçecekte bu kız kendini toplıcak, 30'lu yaşlar bir kadının en güzel yaşları, etrafa bakmanın ve yeni birini bulmanın vaktidir bence, eski nişanlıylada görüşmeyin biten bitmiştir olacak olsa zaten olurdu

ağlaşmak mı kimsenin ağlaştığını görmedim ama daha ılıman olunabılır demek istedim ama tabi ki tarz meselesi.sölediklerinde haklısın ayrıca takılıp kalmamalı geçmişe ...

biz arkadaşlarla dağıldığımızda bu yöntemi uyguluyoruz birbirimize, çok etkili :1:

canım öyle düşünme kıskançlık yapmıyorsun sen haklısın insan belli bir yaşa gelince bakıyor herkes bir bir evleniyor çocukları oluyor e sen kendine bakıyorsun benim neden ilişkilerim yolunda gitmiyor diye düşünüyorsun benimde kuzenim nişanlanıyor ve benden 2 yş küçük .bende senin gibi düşündüm bir sevgilim vardı bıraktı beni gitti onu çok sevmiştim ayrılık acısını çekerken kusenimin nişan haberini aldım sen acı çekerken insanların mutlu olması insanı ister istemez kıskançlığa sürüklüyor maalesef böyle .bende dedim anneme ben gitmiyorum vs ama gitmek zorundayım gitmesem olmaz ama yaşadığımı allah bilir bide ben .senin ağlerken birilerinin mutlu olması seni üzer bu insanın doğası böyle hemen .ama toplan önüne bak ayrıca özel sektörde çalışıyorsun diye illa da özel sektörden biriyle evleniceksin diye birşey yok ki ne alaka belki çok iyi şartlarda biri çıkıcak karşına canım sana ihtiyacı olmayan biri çıkacak nerden biliyorsun inşş öyle biri çıkar karşınada kardeşinin ağzı kapanır .ne demek yani memurum memurla evlenmek zorundayım işim garanti herşey para pul mu hiç birşeyin garantisi yok hayatta sağlımızın bile yokken işlerimizin hiç yok .neyse canım sen içini ferah tut allahına sığın hayırlısını iste .bak bana bende çok acı çektim ama şimdi kendime bakmaya başladım bak ben diyet yapıyorum bir kaç kilo fazlam var kendimi değiştirmeye çalşıyorum kendimi oyalamaya çalşıyorum benimde 1.5 sene oldu ayrılalı halada kendimce çekiyorum 1.5 senede insan unutur denmiş unutmayan unutmaz bende unutamadım o sevginizin yoğunluyla alakalı birşey herşey çok güzel olucak de olsun negatifliği at hayatından lütfen .

Bana göre asıl mesele sizin kendinize acımanız... Evet, bunu çoğumuz yapıyoruz.
Oysa sizin acınacak bir durumunuz yok aslında. Bunun farkına varmalısınız.
Çevrenin gözündeki durumunuzdan çekiniyorsunuz, karşınıza iyi bir insan çıkmayacağından
endişeleniyorsunuz ve bunları düşünerek kendinize acıyorsunuz. Bu durum size
çaresizlik hissinden başka birşey vermez. Size gereken sadece biraz zaman. Kendinize
önem verin, güvenin. Elli yaşında hayatının aşkını bulan insanlar var, eğer yazgınız
böyle ise, siz o gün gelene kadar kendinizi böyle harap mı edeceksiniz??? Kalkın ve
kendiniz için birşeyler yapın. Unutmayın, siz kendinize acırsanız, herkes size acır.
Ve dileklerinize dair hayal kurun, sonra inanın. Eminim gerçek olacaktır. Umutsuzluğu
bırakın lütfen. Rabbim en hayırlısını, en kısa zamanda karşınıza çıkarsın inşallah.

ne olursa olsun uslubun çok sert karşınızda yaralı biri var hassas dönemde .

ben seninle hiçbi temelde aynı düşünemem, konu sahibide sen de aynı görüştesiniz, o kendi mutsuzken kardeşinin mutluluğunu paylaşamamaktan dolayı mutsuz, sen de kuzeninin nişanı gitmemeyi düşünmeye kadar vardıymışsın işi, insanlardan kaça kaça mutsuzluğa sürükleniyosunuz işte, ben ne kadar mutsuz olursam olayım kardeşimin mutlu gününde ondan daha mutlu olurum, candır kardeş,sadece sen mutluyken mi başkaları da mutlu olmalı, sen mutsuzken tüm dünya hüznemi boğulmalı, ben merkezli düşünürsen daha çok üzülürsün

bir kaç yıl sonra geriye dönüp baktığınızda kardeşimin en güzel gününü paylaşamadım diye çok üzüleceksiniz. ne olursa olsun kardeşinizin yanında olun el ele verin onunla.

ben evlendiğimde ablam nişanlı bile değildi. ama elinden geleni yaptı benim için sağolsun hep yanımdaydı. benden 10 ay sonrada evlendi. şimdi onun 6 aylık bir bebeği var, bense 1 yıldır bebek için doktor doktor gezip tedavi görüyorum. hayat herzaman istediğiniz şeyi o an vermiyo. bazen çok bekliyorsunuz çok üzülüyorsunuz. ama emin olun beklediğinize değecek. sadece biraz sabır....

senin yaşadığının hemen hemen aynısını bende yaşıyorum her gören bebek soruyo ama ben net ve kesin henüz düşünmüyoruz deyip ağızlarını kapatıyorum. çok kişi yüzüme olmuyo mu tüp bebek yaptırın dedi. kesinlikle kimseyi hayatınla ilgili konuşturma....

arkadaş çok içten bir şekilde hissettği birşeyi paylaşmış herkesin hayatında inişli dönemler vardır kıskançlıkları vardır zaafları vardır hepimiz insanız sonuçta değil mi?bu kadar sert yorumlar yapmak yanlış dedim tabi bu benim fikrim katılır katılmazsın sana uygun değilse yapmayailirsin yorum yorum yapmak zorunda değiliz heralde her konuya .

arkadaş çok içten bir şekilde hissettği birşeyi paylaşmış herkesin hayatında inişli dönemler vardır kıskançlıkları vardır zaafları vardır hepimiz insanız sonuçta değil mi?bu kadar sert yorumlar yapmak yanlış dedim tabi bu benim fikrim katılır katılmazsın sana uygun değilse yapmayailirsin yorum yorum yapmak zorunda değiliz heralde her konuya .

konuya girerim kendimce yorum yaparım bu kadar.

Sorduğun soruya cevap vereyim. Evet kardeşin hakkında vicdansızlık yapıyorsun.

Bellki ne kadar yabancı olmuşsanızda kardeşini seviyorsun "kendi mutsuzluğumdan kardeşimin mutluluğunu yaşayamıyorum" demişsin ya ondan böyle konuşuyorum. Kardeşinin mutluluğunu isteyecek kadar seviyorsun fakat onun evlenmesini kıskanacak kadar da içine dert olmuş. Bence bir arkadaşın dediği gibi farklı ortamlara girebilirsin aradan 1.5 yıl geçmiş eski nişanlını unutmak için iyi bir süre aslında. Yeni arkadaşlar edin, yeni yerlere git, zaman geçir bunlar o kadarda zor değil be canım sen neden bu kadar karamsarlığa düştün. Ve en önemlisi kardeşinin mutluluğunu paylaş, kıskanmak hiç birşeyi düzeltmez ama herşeyi yıkmaya yardım edebilir.

bir kaç yıl sonra geriye dönüp baktığınızda kardeşimin en güzel gününü paylaşamadım diye çok üzüleceksiniz. ne olursa olsun kardeşinizin yanında olun el ele verin onunla.

ben evlendiğimde ablam nişanlı bile değildi. ama elinden geleni yaptı benim için sağolsun hep yanımdaydı. benden 10 ay sonrada evlendi. şimdi onun 6 aylık bir bebeği var, bense 1 yıldır bebek için doktor doktor gezip tedavi görüyorum. hayat herzaman istediğiniz şeyi o an vermiyo. bazen çok bekliyorsunuz çok üzülüyorsunuz. ama emin olun beklediğinize değecek. sadece biraz sabır....

senin yaşadığının hemen hemen aynısını bende yaşıyorum her gören bebek soruyo ama ben net ve kesin henüz düşünmüyoruz deyip ağızlarını kapatıyorum. çok kişi yüzüme olmuyo mu tüp bebek yaptırın dedi. kesinlikle kimseyi hayatınla ilgili konuşturma....

konuyla alakasız ama içimden geldi inşallah çooook tatlı bi bebişin oluurr :emir_bebek:.ki bende iki yıllık tedavi sonucu olmuşum.şimdi eşek kadar oldum gerçi evleniyorum da :1:

Yasadigin bu duygu karmasikligi cok normal. İnsan gun icinde bile ne sacma dusunceler tasiyabiliyor. Onemli olan bu duygularinla bas etmen.

Yasadiklarin kolay degil. Alinganligin, komplekslerin hepsi yasadiklarinin sonucu. Ama sen guclu olmazsan kimse sana o gucu yukleyemezki tatlim. Sen guclu olacaksin etrafinada guc vereceksin sonra onlar sana, bu bir dongu olacak.

Yasin gec degil soyle dusun Allah korusun suan bosanma davasiyla ugrasan dahada hasta biri olabilirdin.

Toparlan, kardesine ablaligini yap ve hayata kocaman hayallerle saril. İnsaniz hepimiz duser kalkariz. Buda senin imtihanin odulunude veecek Allah insallah sabret...

Bence bu tatlı günleri ne kendine ne de kardeşine zehir etme.. bende aynı şeyleri yaşadım.. Kardeşim eskiden beri çıktığı erkek arkadaşıyla nişanlanmak istedi bense o sıralar yeni ayrılmıştım evlilik düşündüğüm arkadaşımdan.. ailem istemedi pek kardeşimin benden önce evlenmesini.. ama ben asla kimsenin nasibine,mutluluğuna engel olmak istemedim...Ki kardeşimin mutluluğu benim mutluluğumdur..Etraf daha sonra yadırgasa da benim umurumda da değildi açıkçası..bikaç ay sonra ben eşimle tanıştımm hemen sevdik birbirimizi:))birbirimizi gerçekten tanıdığımızı anladığımız an nişanlanmaya karar verdik.. sonrada evlendikk:)) benden 2 ay sonrada kız kardeşim evlendi:))) yani demem o herşey nasip kısmet ne zaman ne olacağı belli değil .. o yüzden kırma kardeşini ve aileni.. etrafı da boşverr hiç sevmediğin ,anlaşamayacağın biriyle evlenmektense geç evlen daha iyi...Hakkında hayırlısı olsun inş...

Benim için o kadar değerli ki yazdığınız her bir kelime. Dün erken çıkmak zorunda kaldığım için cevap yazamadım ama hepinize tek tek teşekkür ederim bana zaman ayırdığınız için hepinizin söylediği çok önemliydi benim için. Çok rahatladım okuduklarımdan sonra. Çok haklısınız bu günün tekrarı olmayacak. Aslında niyetim orada asık suratla bulunmaktansa o gün yalan söyleyerek evde olmamaktı ama okuduklarımdan sonra kararımı değiştirdim. Ne olursa olsun bu günün tekrarı olmayacak. O gün içimde bir yerlerden bir parça kopsa da ki tamamen kendi acımla ilgili olarak söylüyorum - mutlu görünmeye çalışıcam. Teşekkürler hepinize. Cansınız K.K kadınları.

Sizin durumunuz kıskançlık değil sadece sahip olamadıklarınızdan dolayı çevrenizdeki insanların bakışlarından ürküyorsunuz. Ama insanlar her lafı söyler her dedikoduyu yapar kimseyi susturamazsın. Okulu bitirirsin durmadan iş bulamadınmı diye sorgularlar. İşi bulursan eee hala evlenmiyormusun derler. Evlenirsin çocuk hemen olmaz onu ağızlarına dolarlar. Bu hiç bitmez devam eder durur. Ama endişelenmeyin her şeyi zamana bırakın eğer üzgün durursanız hem kendinize hem çevrenize zarar verirsiniz. Kimin kısmeti nerede ne zaman gelir hiç belli olmaz.Kız kardeşin iş konusunda biraz patavatsızlık etmiş doğru düzgün işiniz yok diye memur olmayan evlenemez diye bir kuralmı var. Takma sen bunları kafana kız kardeşin için elinden geleni de yap ileride bunlar sana güzel hatıralar olarak kalsın.Gülümsemini yüzünden hiç eksik etme hayatın insana ne getireceği hiç belli olmaz.

konuyla alakasız ama içimden geldi inşallah çooook tatlı bi bebişin oluurr :emir_bebek:.ki bende iki yıllık tedavi sonucu olmuşum.şimdi eşek kadar oldum gerçi evleniyorum da :1:

çoook teşekkür ederim tatlım inşallahhhh :31: sana şimdiden mutluluklar Allah bir yastıkta kocatsın inşallah :)))))

benim kuzenimde de aynı durum oldu....kardeşi ondan baya küçük olmasına rağmen daha önce evlendi düğünde bariz belliydi biraz buruk olduğu....ama tanıyanlar bilir başkaları kesinlikle anlamaz birbirlerine çok bağlılar, kardeşinin bütün hazırlıklarına o koşturdu elinden gelen herşeyi yaptı kardeşi için....aradan bir sene geçmeden çok daha iyi birisiyle nişanlandı....erken geç inan farketmiyo....hayırlı olması önemli....belki senin kısmetinin biraz daha zamanı var....insanları takma ve kardeşin için ne yapman gerekiyosa onları yap....kardeşinin kalbini kırma en mutlu zamanlarında:50:
inan dışardaki insanları takmanın sonu yok, boşvermeyi öğrenmeliyiz....

Back
X