video ile yemek.

papyonkilikli

kulillah summe zerhum....
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
7.898
15.458
298
18 aylik kizim var. dogdugundan beri istahsiz. en son care 9 aylikken video ile yemege basladik. baslayis o baslayis baska turlu yemiyor. kesinlikle cignemiyor. sulu ve kucuk taneli haricinde yemiyor. pure de yemiyor pure midesini bulandiriyor kusuyor. cildirmak uzereyim. 2 aylik bir oglum var en fazla 4 ay sonra onunla da maceram baslayacak ama kizima care bulmaliyim.
yalnizim yol gosterenim de yok. bir el atin su garibana...
lutfen kendi evladini kendini ovecekler gozunuzu seveyim yapmayim. cevremde cok var. hatta yemegini normal yedirip sussun diye onune video acip kendisi benimle muhabbet edip muhabbet esnasinda video ile yemek yedirmek cok zararli hemen vazgecmelisin diyen bile oldu.
ac da birakamam... eyyy kk bana bir care...

bunun uyku aşamasına geçerken video bekleyeni var ben de. bir hata ettim video açıp odaya götürmeye başladım şimdi onsuz gitmiyor asla. 30 dakika izliyor en fazla sonra kapatıyorum. bir iki mızırdanıyor ama sonra pes ediyor sarılıp yatıyoruz. yemek de sıkıntı yok ama bunda var. ben de takip edeyim konuyu

Şurda yerimi alayım 14 aylık oğlum da aynı. Ben yesin de nasıl yerse yesin diyorum.

ya konuya nasıl çözüm bulunur bilmiyorum ama video ile yedirmeyin kesinlikle sadece bunu diyebilirim

benim kız inanılmaz iştahsız bir bebekti (hala öyle)
evde bir şekilde yediriyordum, en azından hayati fonsksiyonlarını sürdüreceği kadar.
1.5 yaşındaydı tatile gittik, ben orda uğraşmayayım diye başladım çocuk müzik klipleri açıp yedirmeye,
o yaz öyle geçti, ama benim için çok rahatsız ediciydi,
eve dönünce mama sandalyesine, incik boncuk, oyuncak, kurcalayabileceği içi dolu kutular falan koymaya başladım, videoları unuttu ama daha fena bir alışkanlık kazandı
sonra dedim buna bi dur demek lazım,
doktorumuzun önerisiyle, çocuğum yemek yemiyor/carlos gonzales okudum.
yaptım yemekleri koydum önüne,
bikaç gün aç kaldı tabi, ama farkettim ki benim türlü şaklabanlıklarla yedirdiklerim de bu kadar yarıyordu çocuğa, o yüzden hiç kasmadım.
siz de deneyin, ama önce rahatlamak için o kitabı okuyun derim, tipik bir türk annesi için (ben dahil) bebeğinin aç kalması riskini göze almak hiç kolay değil çünkü.

2 çocukla zor olacağını biliyorum ama yine de belki faydası olur diye yazmak isterim, benim kızımda küçükken iştahsız bir bebekti, püre taneli yiyecek olarak sorun yaşamadım ama genel olarak yemekle arası yoktu zaten, yere kocaman bez serip kendisinin yemesine izin verdim, bu metodla en azından biraz biraz yemeye başladı, birde kalabalığa sokmaya başladım, kalabalık sofralarda daha çok yemek yiyordu çünkü, en azından akşam yemeklerinde sizle sofraya oturtup bir deneseniz.

Kaşık görünce sırıta sırıta ağzını kilitliyor benim sipa.
Üstelik tatil, dis falan derken 9 aylık kilosundan 500 gr da vermis. Kendisi 1 yasinda.
Iki haftadır önüne koyuyorum. Babası da yemek takımı almış buna. Başka türlü ağzına surmuyor. He bir de masada herkesle yiyecek. Onun için mama sandalyesini de değiştirdik.
Içim halen rahat değil ama enerjisi yerinde ve mutlu. O yüzden üstelemiyorum.
Belki sizde de ise yarar.

Kitap önerisini hemen kaydettim okuyacağım :)

Ben de normalde çok yemek konusunda baskı yapmam ama hastalık veya sizinki gibi tatil zamanı üstüne düşüyorum çok, sonrasında eskiye dönemiyoruz bir türlü.

Bir aydır ben de bu şekilde yemek yediriyorum kizima .babamı kaybettiğim için çok sarsıldım ,yemek yiyemiyorum ,halim yok ,dolayısıyla ona harcayacak enerjim de yok ..babamı kaybettiğim günden beri de emzirmiyorum.( Sütten kesmek için ne ugrasmistim, aylarca ne yöntemler denemistim) ..yaptığım sey hosuma gitmiyor ama kendimi toparlayana kadar malesef böyle olacak ..ondan sonra da dışarda ,balkonda yada artık nerde olursa farklı ortamlarda videosuz deneyip ,yavaş yavaş evde kendi yemesi için cesaretlendireğim. Belki ev çingene çadırına dönecek ama kafaya koydum :) hem videosuz hem de kendi yesin diye uğraşacağım. Hem benim minnoş 2.5 yaşında .artık zamanıdır herhalde ..

Konuyu takipteyim .sana kolaylıklar dilerim ..

benimki zaten az yer, bi de yavaş yer,
günün yarısı masada geçiyordu
aman o kadar hızlı büyüyorlar ki insan o günleri bile özlüyor, şimdi bazen aç ağzını diyip meyve falan uzatıyorum, anne ben bebek miyim diye fırça atıyor

Bendede var bitane oyle:)sevdigi seyler olursa oturuo kendi yer ama sebzeydi corbaydi Yayla corbasi haric suyla oynatarak yediriyorum birgun karar verdim boyle olmayacak artik tamamen masaya alissin dedim ama 3 gun dayanabildim cunku dolabi aciyo caninin istedigini yiyo yine en kotu ekmek kemiriyo artik buyudukce akli erdikce duzelir diyorum

Nette izlediğim vloggerlar ek gıdaya geçişte neyle baslayacklarsa bebeğin önüne bırakıp kendisinin yemesini sağlıyorlar. Bebeği oturtup hasladiginiz sebze yada ne veriyorsanız tutabilcegi şekilde doğrayıp önüne bırakın öyle güzel yiyolarki

Amanin yaslari birbirine cok yakinmis cocuklarinizin. Allah sabir versin demeye geldim. Konunuzu takipteyim,ben de yemek yedirmekte zorlaniyorum 22 aylik olduk

Video izletmeyi bırakın.
Videoya daldığı için çiğneme refleksi gelişmemiş.
Bu ileriki yıllarda çocuğunuzda sağlık problemlerine neden olabilir.
Serin önüne bir sofra bezi,koyun yemeğini.
İster eliyle ister kaşıkla döke saça yesin.
Zamanla çiğnemeyi öğrenir.

Kendi çocuklarınızı övmeyin demişsin de kızma valla bak şimdi övmek için değil de tespitimi paylaşmak için yazıyorum. Bizim ailede yeğenlerimde hiç böyle şeyler olmadı biz ne yersek ekmekle suyundan filan yerlerdi. Hiç çocuğa ayrı püre müre yapmadık bir iki diş çıkana kadar anne sütü mama, ondan sonra Allah ne verdiyse. Ama arkadaşlarıma bakıyorum eşimin ailesindeki çocuklara bakıyorum yemeleri hep problemli. Ben kalabalık ailede büyüyen çocukların yemek alışkanlıklarının daha iyi oldugu çıkarımını yaptım hep. Tespitim bu yönde. Başkası yerken görüp tatmak istiyorlar yemekleri. 1 buçuk-2 yaşındayken gelip çiğ köfte tepsinin başına çöküp mıncıklar bizim çocuklar.Abartmıyorum.
Ben şu an uzakta olduğum için büyük ihtimalle benim çocuğum da yemek konusunda nazlı olacak. Öyle kalabalık bir ailede büyümeyeceği için seçici olacak bence. Tabi anne yüreği aç kalmasına gönlün razı olmuyordur ama önüne koyup yiyebildiği kadarını kendi yemesi, siz yerken beraber sofraya oturup tabağınızdan tatması belki daha faydalı olur.

Benim oglumda yemek ayırt ediyor yemek istemediği şeyi zorla versem hemen yutuyor tadını almamak için kerata.Oyuncak verebilirsiniz eline o an dikkatini bir şeye odakladı mı yemek yiyebiliyor.Bir kere doktora sordum bayandı o da benim ki de öyle valla ce ce yapıp yedirmeye çalışıyorum demişti.

Başınız sağ olsun..

Merhabalar çocuğunuz iştahsızsa önce bi doktora götürün kan ve demirine bakıyorlar bunlar düşükse iştahsızlık yapıyo benim oğlumda 30 aylık video ilede yemek yemiyo doktora götürdüm kan ve demirde eksiklik yok ama kilosu ayına göre düşük olduğu için raporla bi süt yazdı doktor neredeyse ıkı haftadır kullanıyorum çok büyük fark olmasada iştahı arttı ve bi kilo aldı bile

Küçük için geleneksel yöntem, yeni ismiyle blw ile başlamayı deneyin ek gıdaya.
Büyük için de aynı şekilde önüne koyun.
Deneyin en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…