Virüs kol gezerken gelmek isteyen misafir

Annem, babam, kardeşim ve 89 yaşında dedem var. Evime yürüme mesafesinde oturuyorlar. 10 gündür sadece telefonla ve görüntülü konuşuyoruz. Keza kayinvalidemlerle de aynı şekilde. İnsanların bu durumu ciddiye almaları için illa ki sevdiği bir yakınını mi kaybetmesi gerekiyor?
Eşiniz kibarca durumu izah etsin ve asla misafir kabul etmeyin.

Milletin de hep çıkası gelmis. Korona nedeniyle kapaliyiz deyin.

Bu zamanda hamile insana misafirlige neden ve nasil gidilir. Yeter yahu.

Doktorlar anahtarlık ve telefon bile tehlikeli, dezenfekte edin diyor. Daha ne olsun.

Arkafaşım kahveye gelmek istedi. Ki çok pimpiri olduğumu biliyor yani bende kibarca reddettim. Olacak şey değil. Normalde annem kızlarım için yardıma geliyor o bile şu son zamana 2 3 kez yardıma geldi aşırı uykusuz kalıyorum o yüzden yoksa gelmesini istemiyorum. O da önlem alıyor kendince toplu ortama girmiyor evimiz yakın yürüyor falan o zaman da korkuyorum zaten onun için. Bu zamanda misafir falan işi olmaz çok yanlış

Bu tip insanlar virüsün ta kendisi işte .
Yahu Allah akıl vermiş kullanalım diye
Bu kadar mı zor evde durmak herkesin bi gezesi gelmiş vallahi aklım almıyor
Sakın kabul etmeyin

Hayır yani parayla temas ediyor bin bir türkü insanla iletişime geçiyor mecbur muyum daha 6 haftalık hamileyken onunla aynı ortamda bulunup bebeğimi riske atmaya ? önceki bebeğimi kaybettim zaten 😢

ayy katiyen almayin eve. Gunler torbaya girmedi ortalik durulsun insallah bugunler gecince tekrar misafir agirlarsiniz. Acik acik söyleyin cekinmeyin ayip degil ya

Yapılacak şey basit aslında. Hanım hamile, şu durumlar geçsin ondan sonra görüşürüz inşallah deyip bitecek.

Hayır bu insan bağımlılığı nedir ben onu anlamıyorum, bana da arkadaş geliyim sen gel diyip duruyodu geçen, eşlerimiz göreve gidiyo diye, ya yalnızlıktan ölünüyo mu acaba ben mi bilmiyorum, salak bu insanlar dinlemiyo virüs falan ille yapışacaklar birbirlerine
Dedikoduyla besleniyorlar arada bir doz almalari gerekiyor

Kabahat ne esinizde nede sizde su durumda misafirlige gitmek nedir insanlar cok dusuncesizler..

Bende de var bu turden bi tane akraba en son kardesim kovdu

Vala cahillikte son nokta cidden nasıl tarif etsem artık hislerimi bilemiyorum hala işin ciddiyetini anlamayan misafircilik oynayan insanlar var 😳🙄 kabul etmeyin tabi ki bende hamileyim zaten agirlasiyorum git gide bı de şu durumda hiç riske atamam yani herşeyden önce tedbir önemli nasipte varsa elbet olacak ama bilinçsiz davranmak gerekmiyor
Malum bugün kandil Rabbim cümlemizin dualarını kabul etsin insAllah 🤲 düşüncesiz eltim sabah kızına aratıyor eeee neymiş kp gidecekmişiz akşama bizde gelir miymisiz 🙄 gelemeyiz dedik tabi eşim kp aradı kandil mübareklemek için koca adam cahilce tavır yaptı telefonu yüzüne kapattı neymiş niye gelmiyormusuz bı bize mi varmış virüs anlatamıyorsun naparsan yap bazı insana yeminle sinirim bozuldu akşam akşam

Eşimin bu sabah telefonu çaldı bir arkadaşı arıyor konuştuklarını duyuyorum konuşma şu "Abi nasılsın ya hani siz bir gün oturmaya çağırıyordunuz ya X ile(kız arkadaşı)size kahvaltıya gelmek istiyoruz" dedi.Eşim ben yengenle konuşup dönerim sana biliyorsun hamile durumlar malum son zamanlarda sokağa bile çıkılmıyor dedi.Ve arkadaşı pazarcı her gün pazara giden biri yani en çok risk barındıran gruplardan biri ben de eşime kızdım reddetmediği için.Bizi nasıl riske atarsın pazarda çalışıyor bir de daha savunmasız bebeğimi riske atamazsın söyle gelmesinler istemiyorum bulantılarım var kimseyi çekemem dedim ben diyemem öyle ayıp olur bu kadar dedim az da onlar anlamalı diyor Allah aşkına bu durumda misafir davet eden,kabul eden var mı ?
KAPIYA NOT BIRAKIN.. KUSURA BAKMAYIN AMA VIRUS DOLAYISIYLA MISAFIR KABUL EDEMIYORUZ.. NE BILEYIM BIZIM MILLET ANLAMIYOR BAZI SEYLERDEN.. KESKE VIRUS ORTADAN KALKSADA MISAFIR GELEBILSE :((((

Eşiniz desin arayıp eşim hamile,bu virüs konusu kapanana kadar kimseyi kabul etmiyoruz diye.
Otursunlar evlerinde yani bu nedir? Nasıl cehalettir bu bir türlü anlamadılar evde kalmaları gerektiğini. Ev gezmesine gidince virüs es geciyor sanıyorlar galiba.

bu durumda kırılıp küsecek insan da zaten hayatınızdan tamamen çıksın.
tabi ki eşiniz arayıp durumu söylemeli ve gelmeyin demeli. bunun ayıbı yok, şakası da yok.

Bu ayıp ayağı ve amaan bişey olmaz kafası yüzünden hepimiz felakete düşücez.

Eşimin bu sabah telefonu çaldı bir arkadaşı arıyor konuştuklarını duyuyorum konuşma şu "Abi nasılsın ya hani siz bir gün oturmaya çağırıyordunuz ya X ile(kız arkadaşı)size kahvaltıya gelmek istiyoruz" dedi.Eşim ben yengenle konuşup dönerim sana biliyorsun hamile durumlar malum son zamanlarda sokağa bile çıkılmıyor dedi.Ve arkadaşı pazarcı her gün pazara giden biri yani en çok risk barındıran gruplardan biri ben de eşime kızdım reddetmediği için.Bizi nasıl riske atarsın pazarda çalışıyor bir de daha savunmasız bebeğimi riske atamazsın söyle gelmesinler istemiyorum bulantılarım var kimseyi çekemem dedim ben diyemem öyle ayıp olur bu kadar dedim az da onlar anlamalı diyor Allah aşkına bu durumda misafir davet eden,kabul eden var mı ?
Benim de evde 85 yasinda annem var, kardesim dahil kimseyi kabul etmeyi dusunmuyorum. Kendini bilen yeltenmez bile... Kisaca "hayir" deyin. Esiniz soyleyemiyorsa siz soyleyin.

Coronası bitti, bi de kahvaltı; ben kendime hazırlamaya üşenirim yahu kahvaltıyı, bir de hamile halimle ele hazırlayıvereceğim? Oldu.

Şu halde insan kendini hamile kadının kahvaltı sofrasına davet ettirmeye utanmalı, virüsten neyim anlamayan insan, bundan mı anlayacak gerçi; söyleyin, buna kırılanın zaten kalbi değil kalın kafası kırılır ancak.

Back
X