VIRUS KORKUSU

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Giyimde de var dün aldığım ürünler de Çin malı ay hiç aklıma gelmemişti. İyice korktum Rabbim hepimizi korusun ya bir şey olmaz inşallah.

Çin’de okudum. Yılın yarısından fazlasını orada geçiririm. Halen Çinle bağlantılı çalışıyorum, haftada hiç olmazsa 5 kez kargo gelir.

Çince biliyorum. Sosyal medyada yayılan videolarda halkın konuştuklarını kafasına göre yorumlayanlara ve komplo teorilerine gülüp geçiyorum. Allahtan devlet ve kurumların aklı bizler gibi çalışmıyor. Yoksa WHO başta olmak üzere devletler ciddi tedbir alırdı.

Evet ortada bir virüs var, fakat bu bilinçli şekilde oluşturulan dezenformasyondan çok daha farklı. Aksi durumda, halen orada olan onlarca arkadaşım çoktan ülkeye geri dönerdi. Ya da Çin’in en multi zenginleri ki kendilerinin sayısı ülkemiz nüfusunun en az 2 katıdır. İlgisi olan mevcut Amerikan ticaret sistemine paralel olarak oluşturulan Yeni İpek Yolu girişimi ve bunu durdurmaya çalışan emperyalist güçlerin nasıl bir mücadele içinde olduğunu okuyabilir.

Çin’de okudum. Yılın yarısından fazlasını orada geçiririm. Halen Çinle bağlantılı çalışıyorum, haftada hiç olmazsa 5 kez kargo gelir.

Çince biliyorum. Sosyal medyada yayılan videolarda halkın konuştuklarını kafasına göre yorumlayanlara ve komplo teorilerine gülüp geçiyorum. Allahtan devlet ve kurumların aklı bizler gibi çalışmıyor. Yoksa WHO başta olmak üzere devletler ciddi tedbir alırdı.

Evet ortada bir virüs var, fakat bu bilinçli şekilde oluşturulan dezenformasyondan çok daha farklı. Aksi durumda, halen orada olan onlarca arkadaşım çoktan ülkeye geri dönerdi. Ya da Çin’in en multi zenginleri ki kendilerinin sayısı ülkemiz nüfusunun en az 2 katıdır. İlgisi olan mevcut Amerikan ticaret sistemine paralel olarak oluşturulan Yeni İpek Yolu girişimi ve bunu durdurmaya çalışan emperyalist güçlerin nasıl bir mücadele içinde olduğunu okuyabilir.
Ülkeye donemezki isteesde giriş çıkış yasak

Ülkeye donemezki isteesde giriş çıkış yasak

Yanlışınız var. Bu da sosyal medyada yayılan uydurma haberlerden biri. Şu an sadece başta Wuhan’in olduğu 8 şehir kontrol altında. Eşim turizmci. Ve bu gece 40 kişilik bir grup geliyor.
Ülkenin uluslarası havalimanlarında herhangi bir kısıtlama yok. Sadece yurtiçi uçuşlarda 8 şehire uçuş yasağı var.

Bir de en çok komiğime giden bir şeyi diyeyim. Sabahtan beri bir video dolaşımda. Çin sokakları mezbahane gibi, kan gövdeyi götürüyor vs yorumlar var. Çin’de şu an bahar bayramı. Metrekare başına en az 5 kişinin düştüğü, ellerinde havai fişeklerle (bunları Türkiye’de görmedim, fakat internetten bulmaya çalışayım) kutlama yaprlar. Ve o kırmızı şeyler havai fişek kalıntıları. Bu dönemde Çin’e giden ve kutlamalara şahit olan herkesin bildiği bir şeydir bu.

Yarasa corbasindan gectigini zann etmiyorum.
Çinin nufusunu azaltma yontemi ola bilir.
Duyduguma gore belediye yemek vermis o sehirdekilere. O yemekten sonra zehirlenmeler başlamiş.
Wuhan sehrinin pazarindan alinan urunlerle vermis yemegi. O pazardaki urunlerden gecti diyorlar.
Cinde yaşayan youtuber anlatmisti.
Ben de belediyeden şupheleniyorum.
Her neyse, ALLAH yardim etsin onlara.
O şehirde 4 turk de varmis.
Yemekleri bitmis, metro otobusler calismiyor. Sadece 2000 taksi hizmet veriyormus.
Ve kocaman hastane yapiliyormus bu viruslu hastalar icin. Şubatin 4une kadar bitirmelilermis.
Bu da hastalarin ne kadar cok oldugynu gosteriyor.
İnsALLAH o virus buralara da gelmez.

İnternetteki videolari izlerken kendimi virusla ilgili film izliyormus gibi hiss ediyorum.

hanımlar 2 gündür şu her haltı yiyen çinliler yuzunden uyku nedir unuttum diyebilirim artik rüyalarıma giriyor görüp izlediklerim😢 10.000 uzerinde ölü varmis 14 milyonda enfekte.. gercekler saklaniyor tabi 27 ölü 8.000 enfekte diye 14 gün kulucka süresi varmis yani kiside virus olsa dahi 14 gün belirti yok baska ülkelere giris cikis yapilabiliyor korkuma gelince esim istanbulda bir çin firmasinda çalışıyor 😭 çalisan çinli de bayagı var anadolu yakasinda firma acaba varmi birinde diye dusunmeden edemiyorum
diger korkum
ulke giris cikisinda termal kamera kullaniliyorya onun icinde viruslu kisi yüksek dozda ates dusurucu kullaniyormus *dogruluk payını bilmiyorum*
simdi ben bu firmayi sikayet etmeyi dusunuyorum en azindan denetim yapilsin nereye ve kime edebilirim?
Suan seni cok iyi anliyorum bizde hataydayiz burda suriyeden cok fazla gelen var uyuz salgini var disari adim atamıyorum korkudan resmen evde yasiyorum kendimi disari cikinca kotu hissediyorumkasinmaya başlıyorum avmlere gidemiyorum saglik bakanligini ara bence soyle denetim olsun gerci kukuckadaysa nasil belli olur bilmiyorum

çin ile hiçbir bağlantım olmamasına rağmen ben de çok korkuyorum. laboratuvar ortamında üretildiğine dair iddialar var. çin devlet başkanı durum ciddi diye açıklama yapmış. üstelik virüs avrupaya burnumuzun dibine kadar da geldi. sınırların kapatılması olağanüstü önlemler alınması gerekiyor.
Uyuz salginindan da bahsedin lutfen hat safhada

Arkadaşlar 100 bin ölü olabilir mi aklınız alıyor mu, yapmayın allaseniz. Öyle bir şey olsa bunu kimse saklayamaz, komplo teoristleri biraz da ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Ölüler var, belki ileride toplu ölümler de çoğalır ama şu an abartıldığı gibi bir durum yok. Hele de Whatsappta üzüm sirkesi için tarzı paylaşımlara neremle güleceğimi şaşırdım, Dünya Sağlık Örgütü'nün, binlerce bilim insanının aklına gelmeyen şeye bak hele sirkeymiş. İnanmayın böyle şeylere. Coronvirüs bilim dünyası tarafından yeni tanımlanmış bir virüs değil. Önceden de SARS vardı, MERS vardı. Küçümsemiyorum hastalığı ama kendinizi bu kadar paniğe sokmanın da size faydası yok.

Nişanlım hekim ondan duyduğum bazı bilgilendirmeleri aktarayım size. Henüz belli bir tedavisi yok. Genel hijyen kurallarına uymaya çalışın, suyu sabunu bol kullanın ya da alkol bazlı mendillerle ellerinizi silin. Hapşırırken öksürürken ağzınızı omzunuzla ya da peçete ile kapatın. En sık belirtisi ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı (bazen kusma ve ishal) gibi görünüyor ama bazı kişiler virüse sahip olsa da hiçbir belirti göstermeyebiliyor. Ayrıca bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin daha çabuk öldüğü gözlemlenmiş dolayısıyla bağışıklık sisteminizi kuvvetli tutmaya çalışın. Umarım bize sıçramadan bir an evvel tedavisi bulunur.

Hanımlar,

konuyu kapatıyorum zira Corona virüsünden duyduğunuz endişeyi aktarırken bir milleti, devleti iğrenç vb söylemlerle karalayamazsınız yasaktır.

Salgınlardan korkmak, endişe etmek doğaldır, kimse çoluğu çocuğu böyle salgınlara maruz kalsın istemez, hele de ölümlü vakaları duymak ürkütücüdür anlıyorum lakin internette her gördüğünüzü de gerçek bilgi olarak nitelendirmeyiniz.
Corona virüsü yeni ortaya çıkmış bir virüs değil, kaldı ki daha önceleri de ülkemizde kuş gribi, domuz gribi gibi vakalar görüldü, ölümle sonuçlananları duyup o kadar endişe ettik ki kuş gribisiniz, domuz gribisiniz dediklerinde öleceğiz diye düşündük, hastaneler bu panikle dolup taştı hatırlarsınız.

Evet salgınlara karşı tedbirli olalım, hijyen kurallarına uyalım, sağlık taramalarımızı yaptırıp girmek zorunda olduğumuz topluluklarda dikkatli olalım lakin baktığınızda ilaç tedavisiyle iyi olacağınızı düşündüğünüz grip de öldürücüdür, şu an bizde de grip salgını, uyuz salgını, zatürre vakaları var, bize kimse kokoreç yiyorlar, sakatatları yiyorlar ondan hasta oluyorlardır deyip iğrenç diyebilir mi? Diyemezler bizde kimseye yediği içtiği, yaşadığı ülke nedeniyle iğrenç diyemeyiz, sonuçta insanlar ölmüş, ölmek için uğraşmıyorlar değil mi?

Size birkaç haber linki vereyim okuyunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X