Virüs ve seyahatlerim!

Birkaç gündür çok fazla kaynaktan okuyorum. Virüsün öldürdüğü insanlar genelde 60 yaş üstü ve ciddi bağışıklık sistemi bozukluğu olan insanlar. Kemoterapi almış 36 yaşındaki adam bilinen en genci. Bu yüzden aslında karşılaştığınız virüsü grip gibi düşünebilirsiniz. Maske takıp hijyene dikkat edin tabi ama daha önemlisi bağışıklık sistemini güçlendirmeniz. Özellikle bu dönemde beslenmenizi düzenleyin. Daha fazla meyve sebze yemeye, en az 2 lt su içmeye ve yeterli uyumaya dikkat edin. Ayrıca kendinize güvenin. Genç bir kadınsınız, vücudunuz yıllardır her türlü şeyle savaştı, bununla da savaşacaktır. Hem japonyada hem Çinde gençlerin iyileştiğini söylüyorlar. Hatta komple teorileri arasında virüsün Çinde ki yaşlı nüfusunu azaltmak için özellikle yapıldığı ama kontrolden çıktığı var. Bunu kanıtlayacak virüs görüntüleri, sars benzerlikleri falan var tabi ama mikrobiyolojist falan olmak lazım anlamak için.
Videoları izledim de ben düşüp düşüp pat diyen ölen insanlar gençti ama ;(

Ben öyle basite alınacak bir virüs gibi görmüyor. Sonuçta hayvandan geçen virüsler her zaman tehlikeli olmuştur.

Ben de sık sık yurtdışı seyahati gerçekleştiriyorum ve çinlilerin yoğun katılımının olduğu bir konferansım var haftaya. Kara kara düşünmekteyim. İnsanlarla da diyalog kurmam lazım uzak durayım diye bir seçenek de yok. Maske pek işe yaramıyormuş. Dezenfektanların da bu tip bir virüste etkili olacağını sanmam. Nereden buldular bu virüsü bu çinliler hayret bir şeyy

Ben öyle basite alınacak bir virüs gibi görmüyor. Sonuçta hayvandan geçen virüsler her zaman tehlikeli olmuştur.
o Corona bu Corona degil yalniz, Hayvandan insana gecmez bu ayri bisey.

---

Sinir oluyorum Virus Bakteri üretip üretip para icin dünyaya yaymalarina!

Dün Münih Havalimanindaydim herkesde Maske ve dezenfektan vardi, bende de.
Yanimda oturan sahis da sürekli öksürdügü icin yarim saatte bi ellerime fiskirttim. Mümkün oldugu Kadar hicbiseye dokunmamaya, havalaninda bisey yememeye calisin. Ellerinizi yikayin baska da bisey aklima gelmiyor malesef :/

o Corona bu Corona degil yalniz, Hayvandan insana gecmez bu ayri bisey.

---

Sinir oluyorum Virus Bakteri üretip üretip para icin dünyaya yaymalarina!

Dün Münih Havalimanindaydim herkesde Maske ve dezenfektan vardi, bende de.
Yanimda oturan sahis da sürekli öksürdügü icin yarim saatte bi ellerime fiskirttim. Mümkün oldugu Kadar hicbiseye dokunmamaya, havalaninda bisey yememeye calisin. Ellerinizi yikayin baska da bisey aklima gelmiyor malesef :/

Önlem alsam da yetersiz kalacak gibi geliyor. Öyle ayda yılda bir gitmiyorum ki her hafta 3-4 uçuş yapıyorum ben.
Birinden birinde denk gelecek gibi dedikleriniz dışında bir çözüm benim de aklıma gelmiyor.

Bence de bagisiklik cok onemli , bu konuda kendinize yatirim yapin . Onun disinda da hijyen . Allah hepimizin yardimcisi olsun .

Merhaba...

Virüs haberleri yaygınlaştığından beri çok gerginim sürekli haberleri takipteyim.

Ben her hafta minimum 2 maksimum 4 kez uçakla seyahat eden biriyim ve kullandığım rotalarda Çinliler hep var.:110: Hatta bazen uçağın yarıya yakını hele ki bahar-yaz sezonunda yarıdan fazlası onlarla dolu oluyor. Haliyle çok gerginim ve korkuyorum.

Maske takmaktan başka hangi önlemleri alabilirim acaba? Çünkü uçakta yan yana oturuyoruz hava alanında keza denk geliyoruz. Maske takmak, elleri bol bol yıkamak hijyene ekstra dikkat etmek dışında napabilirim bilmiyorum? Benim gibi sık seyahat eden veya konuyla ilgili aklına gelen başka önlemleri alan varsa paylaşabilir mi?
bence hastalık varsa almıyorlar uçağa bir ara haberlerde çıkmıştı yanlış anlamadımsa

Ben Asya'da, Cin'e yakin sayilan ve Cin'den surekli gelis gidisler yapilan bir ulkede yasiyorum. Oncelikle cok fazla bilgi kirliligi var ozellikle Turkiye'de yayilan bazi bilgileri duydukca sok oluyorum cunku gercegi yansitmiyor. Bu tip durumlarda yanlis yayilan bilgiler virusun kendisinden daha tehlikeli oluyor.

Bize burada saglik bakanliginin verdigi bilgi bizim degil, Cin bolgesinden gelenlerin maske takmasinin yeterli olacagi(ben dunden beri maske takiyorum yine de). Hayvanlarla temasa gecmeyin, iyi pismemis et yemeyin, kisisel hijyene dikkat edin ozellikle surekli el yikayin, oksuruyor ve hapsiriyorsaniz maske takin ve bu durumda hemen doktora gidin. Bizim ofis girislerine maske ve dezenfektan koydular bu sebeple.

Baska da yapacak bir sey yok gibi duruyor. Su an olum orani 2%lerde, SARS'tan cok daha dusuk. Birkac ay icinde mutasyona ugramayip bu sekilde devam ederse cok da sorun olmayacak. Dunya saglik orgutu bile bu yuzden uluslarasi seferberlik ilan etmedi henuz.

Birkaç gündür çok fazla kaynaktan okuyorum. Virüsün öldürdüğü insanlar genelde 60 yaş üstü ve ciddi bağışıklık sistemi bozukluğu olan insanlar. Kemoterapi almış 36 yaşındaki adam bilinen en genci. Bu yüzden aslında karşılaştığınız virüsü grip gibi düşünebilirsiniz. Maske takıp hijyene dikkat edin tabi ama daha önemlisi bağışıklık sistemini güçlendirmeniz. Özellikle bu dönemde beslenmenizi düzenleyin. Daha fazla meyve sebze yemeye, en az 2 lt su içmeye ve yeterli uyumaya dikkat edin. Ayrıca kendinize güvenin. Genç bir kadınsınız, vücudunuz yıllardır her türlü şeyle savaştı, bununla da savaşacaktır. Hem japonyada hem Çinde gençlerin iyileştiğini söylüyorlar. Hatta komple teorileri arasında virüsün Çinde ki yaşlı nüfusunu azaltmak için özellikle yapıldığı ama kontrolden çıktığı var. Bunu kanıtlayacak virüs görüntüleri, sars benzerlikleri falan var tabi ama mikrobiyolojist falan olmak lazım anlamak için.

Nüfus azaltmak için olduğunu ben de duydum. Çin zaten yıllardır nüfus kontrolü yapıyor.

Onlar suan markete gidemiyorlar merak etmeyin ama asıl benim duydugum tabii sehir efsanesi de olabilir mart ayinda daha da yayilacagi.
Gayette markete falan gidiyorlar. Sadece toplu alanlar konser,sinema,spor salonu,alışverş merkezleri,müzeler hatta disneyland bile kapalı. Onlarda sizin kadar hatta sizden daha çok korkuyor emin olun. Kimse mümkünse sokağa çıkmıyor yada maske takıyor.

Erteleyemem ya da azaltamam maalesef işim bu ve yaz bitimine kadar bu her hafta sıklığı devam edecek. Gelecek yıl ancak sıklığı düşürebilirim. Mecburum yani. Napacağımı şaşırdım bende gerçekten.
Bağışıklık sistemini güçlendirici ya da bulaşmasını Önleyici bir ilacı vs olsa keşke :((
Malesef pek önlem yok sanırım.

Kuzenim kabin memuru. Daha yeni cin den geldi. Surekli çinlilerle uçuyor zaten. Yapacak bir sey yok. Normal grip de yeterince tehlikeli zaten. Genel hijyen önlemlerinizi alin. Kuzenim bağışıklık kuvvetlendirici bir sürü takviye alır mesela. Beslenmesine dikkat eder spor yapar. Onemli olan bağışıklığı sağlam tutmak.

İzmir de oturuyorum, en kalabalık hastanelerinden biri karantinaya alınmış 😫😫
İki hafta sonra muayenem, testlerim var gitmeye korkuyorum 😩

bence hastalık varsa almıyorlar uçağa bir ara haberlerde çıkmıştı yanlış anlamadımsa
İyi de nasıl anlayacaklar ki? Sadece ateşi var mı diye bakılıyor bildiğim kadarıyla. Kuluçka süresi vardır bunun, hastalığı kapmış fakat henüz belirtiler oluşmamış olabilir.
Konu sahibi,bağışıklık sisteminizi güçlü tutmaya bakın. Hijyene de ekstra dikkat edin. Yapılabilecek başka birşey yok ki. Gitmek zorundaysanız.

Kuzenim kabin memuru. Daha yeni cin den geldi. Surekli çinlilerle uçuyor zaten. Yapacak bir sey yok. Normal grip de yeterince tehlikeli zaten. Genel hijyen önlemlerinizi alin. Kuzenim bağışıklık kuvvetlendirici bir sürü takviye alır mesela. Beslenmesine dikkat eder spor yapar. Onemli olan bağışıklığı sağlam tutmak.
Ben gibi:( of valla stres icindeyim

Back
X