Virüs ve tedirginlik

BayanPekmez

İnce düşünen incinir
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2020
738
1.363
28
Kızlar selam bu virüs olayına kafayı takmış durumdayım. Marketten bir ürüne dokunsam made in çin yazınca kendimi kötü hissedip Hatta çin yazmasada dezenfekte ediyorum dezenfektan ile. Sonra eve gelip tekrar elimi yıkayıp tekrar dezenfektanliyorum ama hala akilmda kalıyor yeterli oldu mu diye
Disardaysam deenfektanim evde kaldiysa bir şeye dokunduysam burnum kasininca bile kasiyamiyorum. Sanki mikrop vucuduma dağılır gibi geliyor.
Huy kalacak diye korkuyorum. Böyle takıntılı olacağım diye. Ama bağışıklığım düşük bu yüzden biraz korkuyorum. Şimdi işe girebilirim ve insanlarla iç içe bir iş sürekli kuruyorum kafamda. Biri üstüme öksururse, hapsurursa. Zaten toplu taşımaya ara verdim. Ama çalışırken maske takamam. Bağışıklığımı güçlendirmek istiyorum. Propolis mi kullansam imuneks mi bilemiyorum.
Ya da başka bir tavsiyeniz var mı?
Sizce çok mu büyütüyorum bu virüs olayını.
Takıntıl biri haline gelir miyim?
Şuan hafif öyle gibi hissediyorum

Son düzenleme:
Tedirgin olunmayacak gibi değil ortalık malesef; uyuz, corona, domuz gribi ne ararsan var.
Elinizi sık sık yıkamanız iyi bir şey bence bende sizin gibiyim.
Propolis hiç kullanmadım ama imuneksi bir dönem düzenli kullanmıştım kış boyu hasta olmamıştım benimde bağışıklığım sizin gibi düşük.
Bunun dışında akşam yatmadan mutlaka 1 portakal veya kivi yemeye çalışıyorum vitamin olsun diye.
Takıntı olacak bir durum yok bence dikkat etmeniz son derece normal

ya deprem olur herkes depremden korkar,
virüs olur herkes virüsten korkar.

tamam da paranoyaklaşıp el yıkamaktan başka bişey de yapmak lazım.
oku araştır bakalım çinden gelen bi ürünün üzerinde canlı corona virüsü kalma ihtimali neymiş? ona göre panik ol.

insanlardaki bu sürü psikolojisini hiç anlamıyorum cidden.

Bağışıklığım oldum olası çok düşüktür, hemen hasta olurum, rüzgar esse ben zatüre olurum öyle hassasım. Şimdi çalıştığım ortam o kadar pis o kadar pis. Ama farkettim ki 1 senedir daha az hasta oluyorum. Bakteriye virüse bağışıklığım gelişmiş. Kendimizi ne kadar korusak o kadar hasta oluyoruz. Bağışıklık güçlendirin, ellerinizi yıkayın ama maske şu aşamada gereksiz sanki

Türkiye de yok diyorlar ama bence test kiti olmadığı için tespit edemiyorlar heryerde hala cinliler var ki aylardır burdalar tüm dünyada olup da ülkemizde olmaması mucize olurdu zaten ama sanmıyorum çoktan yayıldı bile ama domuz gribi deyip yolluyolar milleti evine

Bugün hastaneye gittim herkezde maske, valllahi bugün bende bi tedirgin oldum bu kadar ciddiye alındığından bihaberdim, korktum
Ben hastaneye gidemiyorum şuan gribal enfeksiyon oldum. Sağlık ocağına gittim keşke gitmeseydim maskesiz diyorum.
Birde reglim yaklaştı güçsüz kaldi vucudum

Türkiye'de olmadığına hiç inanmıyorum malesef. Öyle termal kamera ile tespitlik bir durum degil ki 5 bin cinli hali hazirda girdi ulkeye

zaten eve gelince ellerinizi yıkama alışkanlığı olmalı tuhaf bir şey göremedim...
Eve gelince ellerimi yikama alışkanlığı zaten hep vardı ama şuan dezenfektanla geziyorum. Ve bir şey elleyince kendimi çok kötü hissediyorum. Sanki bir şey bulaşmış gibi

İçeri 5 bin Çinli girdi. İzmir de ve İstanbul'da 2 kez karantina yapılıp kaldırıldı. Çin'den gelem Türkler ve Cinliler varken zaten Türkiye'de olduğunu düşünüyorum ben. Siz düşünmeye bilirsiniz. Takmiyorda olabilirsiniz

İmuneksin hangisini kullandınız acaba?
Bende meyve yemeye çalışıyorum. Malesef zaten hali hazırda gribal enfeksiyonum var. Biri yanimda hapsursa ben yarin gribim :/

Bu arada gayet okuyup araştıran birisiyim. Dışarıda canlı kalma olasılığı yok denecek kadar az. Böyle bir bulaş şuan görülmemiş ama gorulmeyecegi anlamına gelmiyor. O yüzden kargolarinizi dezenfektanlayip, havalandirma oneriliyor. Sanırım bir tek kendinizin bu tarz olaylarda arastirma yaptığınızı düşünüyorsunuz.
Bende sunu anlamıyorum bu konularda etkilenmeyen insanlar neden etkilenenleri yargılıyor.
Herkesin psikolojisi bir değil etkilenmemekte matah bir şey değil.
Anlamadığınz bir şeye yorum yapmanız da ilginç.

İmuneksin hangisini kullandınız acaba?
Bende meyve yemeye çalışıyorum. Malesef zaten hali hazırda gribal enfeksiyonum var. Biri yanimda hapsursa ben yarin gribim :/
Ben bunu kullanmıştım. Her gün bir tane içiyordum ama sağlıklıyken içilmeye başlanıyor hastayken değil.
Eczacıya sorup almıştım bende, bağışıklığım çok düşük sürekli hasta oluyorum deyince bundan tavsiye etmişti.
Şu an çalışmayınca evdeyim diye kullanmıyorum fakat işe başlayabilirsem tekrar alıp kullanmaya başlayacağım.

Eklentiler

• 09D386FA-D560-46BB-9B94-A990C2361F52.webp
    6,9 KB · Görüntüleme: 52
. maleesef.Bu kişilerin kuluçka süresi var bunları dusunen yok herhalde bende cok tedirgin im günlerdir biran once yaz gelse de azalsa su hastalıklar
Bende merak ediyorum nasıl dusunemediler diye. Bence dusunduler de turistlere engel olmak istemediler.Yurt dışında Çin'den başka yere giriş yapacak olan bir kadının yüksek miktar ates düşürücü içtiği ortaya çıkmış.
Sağlık örgütü küresel alarm vermiş bizim insanimiz hala büyütcek bir şey yok diyor.
Olsun ya kader sonuçta diyenlerle aynı geliyor bana.

Evet bende bunu alacaktim. Ama şuan hastayım o zaman başlayamam malesef
Bende işe girmesem almazdım. O zaman iyilesince baslayayim.

Ben Turkiye'de olduguna inanmiyorum. Daha onceki bir salginda yurtdisindan geldigimde ateslenmistim. Hastane beni resmen rehin aldi. Karantinaya alindim. 3 gun kimseyle gorusturulmedim, saglik baganligi izin verene kadar. Virus tasimiyordum ama sirf yurtdisindan gelmistim diye test sonuclari gelene kadar karantinada tutuldum. O zaman boyleydiyse simdi de boyledir bence. Olsaydi duyardik.

Gelen o kadar Çinli termalden geçip yoluna devam etti. Keşke sizde yapılan hassasiyet şimdi de yapılsaydı. Şuan geri getirilen vatandaşlar için yapılıyor Allah'tan. Bu sene sadece wuhan daki değil yok domuz gribi yok uyuz bir ton hastalık peydahlandi başımıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…