- 23 Ocak 2020
- 738
- 1.363
- 28
- Konu Sahibi BayanPekmez
-
İzmir'deki hastanenin birinde karantina uygulandi son durum ne biliyor musunuz?Canım İzmir'de devlet hastanesinde çalışan çok tanıdığım var olsa sisteme giriş yapılıyor. Şu an karantina uygulananlar şüpheli vakalar. Ayrıca tespit kiti de var elimizde diyorlar. neden yalan söylesinler .Çoğu da muhalif bu konuştuklarımın.
soylememeleri mumkun degil merak etmeyin. bu turkiyenin sorunu degil cunku artik dunyanin ortak sorunu haline geldi. saklanacak bir mevzu degil. suan bildigim kadariyla domus gribi cok yaygin, ama onu da artik mevsimsel grip olarak nitelendiriyorlar.Tespit ederiz de soylerler mi acaba? Bunu gerçekten merak ediyorum. Halk galeyana gelmesin diye saklarsalar diye düşünüyorum.
Bence haklısın. Ucretsiz bir hakkin var ve kullanıyorsun olabilir.Ben sağlıkçıyım küçük bebeğim var ücretsiz hakkımı kullanıyorum ondan daha önemli değil bir yanımda vicdan yapıyor mesleğin o senin diye. Valla ne bileyim bugün lcwdan kargo geldi korka korka aldm kafayı yicez galiba böyle böyle depremdi virüstü
Eğer koah, astım vb bir akciğer hastalığına sahipseniz veya bağışıklık sisteminiz zayıfsa zatürreden de pat diye ölünüyor, ki Corona da solunum yoluna saldıran bir virüs, solunum yoluna direkt etki eden tüm hastalıklarda ölüm vakaları vardır, zatürrenin dünya genelinde ölüm nedenleri arasında 6. sırada olduğunu biliyor muyuz?Evet evet bu yazdıklarınızdan haberdarım. Corona sadece bulaşma hızı ve insanların dururken pat diye gitmesi konusunda beni endiselendirdi. Yoksa grip olunca bir yere gitmeyen ,gitsemde çocuklu ortam olmayan, insanlarla çok yanak yanağa vermeyen anca tokalasan biriyim. Topluca merhaba der geçerim koltuğa ama insanlarimiz cok çok cok dikkatsiz gerçekten. Ve şimdi insanlarla dip dibe bir işe girecegim kismetse. Yuzumu bile dezenfektanılamak geçiyor bazen aklımdan. Çünkü oksuruyorlar insanın yüzüne yüzüne. Umarım terslemem.
Eğer koah, astım vb bir akciğer hastalığına sahipseniz veya bağışıklık sisteminiz zayıfsa zatürreden de pat diye ölünüyor, ki Corona da solunum yoluna saldıran bir virüs, solunum yoluna direkt etki eden tüm hastalıklarda ölüm vakaları vardır, zatürrenin dünya genelinde ölüm nedenleri arasında 6. sırada olduğunu biliyor muyuz?
Zatürre'yi neden seçtim, babam 10 yıl önce kendini grip sandı, gerçi bizde öyle zannettik, hiçbirimizi dinlemeyip inat etti evde tedavi yolunu seçti ve maalesef ani bir şekilde kaybettik, annem deseniz yanından geleli 15 gün oluyor, 2 hafta boyunca zatürreden hastanede yattı, çok etkilendi yoğun bakıma yatacak hale geldi çünkü kronik hastalıkları vardı, ayrıca koah tanısı da kondu.
Hastane serüvenimizde gözlemledim ki bizler maalesef ziyarete gitmeliyim ayıp olur diye düşünüp gripken hapşırırken bile hasta görmeye gidiyoruz, oysa serviste yatanların en ufak bir enfeksiyon bile kapmamaları gerekiyor, hasta ziyareti sırasında hijyendeyse benim gördüklerim bizi sınıfta bırakır türdendi.
Bilinçlenmemiz gerekiyor, siz kendiniz için önlemler alın ama emin olun Corona kadar sinsi ve tehlikeli virüsler, bakteriler var ve biz onları göz ardı ediyoruz, salgınlar olunca maske takmayı, el yıkamayı ya da toplu alanlardan kaçmayı düşünüyoruz.
Corona dan sonra bunlara dikkat eden insanların olması kötü bir şey değil aslında sevindirici bir şey. Belki de yavaş yavas öğrenmeye baslayacaklardir. Ben mesela maskeli birine dikkatli bakanları uyarıyorum ya da yakinlarimda böyle düşünen biriyle karsilasirsam anlatıyorum. Bırakın koah, coronayi hepatit b olup insanlar bana hastalık bulastiracak diye sanıp bir yeri kanadiginda onemsemeyen bantlasana ya sunu diyen birileri var. O kadar vaziyet kötü halk arasında. Uyarsam diye sorduğumda olsun olsun o öyle bilsin kötü hissetmesin diyorlar kendini. Oysa zaten bu kişi telefon kullanan biri hiç mi doktoruna sormadı, hic mi araştırmadı.Eğer koah, astım vb bir akciğer hastalığına sahipseniz veya bağışıklık sisteminiz zayıfsa zatürreden de pat diye ölünüyor, ki Corona da solunum yoluna saldıran bir virüs, solunum yoluna direkt etki eden tüm hastalıklarda ölüm vakaları vardır, zatürrenin dünya genelinde ölüm nedenleri arasında 6. sırada olduğunu biliyor muyuz?
Zatürre'yi neden seçtim, babam 10 yıl önce kendini grip sandı, gerçi bizde öyle zannettik, hiçbirimizi dinlemeyip inat etti evde tedavi yolunu seçti ve maalesef ani bir şekilde kaybettik, annem deseniz yanından geleli 15 gün oluyor, 2 hafta boyunca zatürreden hastanede yattı, çok etkilendi yoğun bakıma yatacak hale geldi çünkü kronik hastalıkları vardı, ayrıca koah tanısı da kondu.
Hastane serüvenimizde gözlemledim ki bizler maalesef ziyarete gitmeliyim ayıp olur diye düşünüp gripken hapşırırken bile hasta görmeye gidiyoruz, oysa serviste yatanların en ufak bir enfeksiyon bile kapmamaları gerekiyor, hasta ziyareti sırasında hijyendeyse benim gördüklerim bizi sınıfta bırakır türdendi.
Bilinçlenmemiz gerekiyor, siz kendiniz için önlemler alın ama emin olun Corona kadar sinsi ve tehlikeli virüsler, bakteriler var ve biz onları göz ardı ediyoruz, salgınlar olunca maske takmayı, el yıkamayı ya da toplu alanlardan kaçmayı düşünüyoruz.
Bebek görmede bebeğin elden ele dolastirilmasina gıcık oluyorum.Aynen öyle birde buna bebek görme adı altında küçücük bebeklere bulaştırma var ülke olarak öğrenme gibi bir çabaya sahip değiliz
E bu normal bir sey, market magaza urunlerine dokundugunda dezenfekte etmen gerekiyor zatenMarketten bir ürüne dokunsam made in çin yazınca kendimi kötü hissedip eve gelince ellerimi dezenfektanliyorum. Hatta çin yazmasada dezenfekte ediyorum
Sağolun, özür dilerim ama ben böyle konularda biraz daha karamsarım, salgın bitsin biz unuturuz, herşey kaldığı yerden devam eder, bundan önceki salgınlardan sonra dikkat ettik mi? Biz anlık panik yaşıyoruz yalnızca.Corona dan sonra bunlara dikkat eden insanların olması kötü bir şey değil aslında sevindirici bir şey. Belki de yavaş yavas öğrenmeye baslayacaklardir. Ben mesela maskeli birine dikkatli bakanları uyarıyorum ya da yakinlarimda böyle düşünen biriyle karsilasirsam anlatıyorum. Bırakın koah, coronayi hepatit b olup insanlar bana hastalık bulastiracak diye sanıp bir yeri kanadiginda onemsemeyen bantlasana ya sunu diyen birileri var. O kadar vaziyet kötü halk arasında. Uyarsam diye sorduğumda olsun olsun o öyle bilsin kötü hissetmesin diyorlar kendini. Oysa zaten bu kişi telefon kullanan biri hiç mi doktoruna sormadı, hic mi araştırmadı.
Bu vesile ile insanlar hijyeninde önemini belki fark eder. Belki yüzyılı bulur tabi hepsinin anlaması.
Ben doktor biliyorum maske takmiyorum insanlar hasta sanıyor diyen siz düşünün.
Başınız sagolsun ve geçmiş olsun diyorum. Sizde de bağışıklık az ise takviye alın bende almayi düşünüyorum. Şuan hali hazirda hasta olduğumdan bi iki gün erteledim.
Evet malesef bugünü kurtaralim gerisine bakarız diye bir zihniyet var toplumda.Sağolun, özür dilerim ama ben böyle konularda biraz daha karamsarım, salgın bitsin biz unuturuz, herşey kaldığı yerden devam eder, bundan önceki salgınlardan sonra dikkat ettik mi? Biz anlık panik yaşıyoruz yalnızca.
Bağışıklık sistemim şimdilik güçlü, elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye ve hijyene dikkat ediyorum, ki zaten sürekli toplu taşımaya binmek, kalabalık alanlarda bulunmak gibi bir zorunluluğum olmadığından daha az risk altındayım.
Umarım sizler hasta olmazsınız, çoluk çocuk hasta olmaz.
İşim bu sektörde olacağı için aşırıya kaçmaktan korktum açıkçası. Anlık dezenfekte etmekten değil.E bu normal bir sey, market magaza urunlerine dokundugunda dezenfekte etmen gerekiyor zaten
ben dustayken son durulama suyu olarak sırkelı su kullanıyorum sacıma vucuduma kompleİşim bu sektörde olacağı için aşırıya kaçmaktan korktum açıkçası. Anlık dezenfekte etmekten değil.
İcimde hep yeterli oldu mu acaba yuzumede mi sıksam diye düşünüyorum bazen.
Anlatmak istediğim şey ilerleyip su çamaşır suyuyla yikanma evresine falan gecer mi diye.
Bende gördüm malesef kendi gözümle görsem söylerdim direk ama eşim görmüş ve bu kişi bir avm de yemek işiyle uğraşan biriydiben dustayken son durulama suyu olarak sırkelı su kullanıyorum sacıma vucuduma komple
marketden alısverıs yaptıgımda tum meyve sebzeler anında sırkelı suyla yıkanır dolaba oyle konur kavanozlu paketlı urunlerde sırkelı suyla sılınır oyle dolaba yerlestırılır
ılla bu vırusun varlıgına gerek yok o domateslerı marketde tek tek duzeltıp yerlestıren adam az once wc den cıkmıs el yıkamamıs az once burun karıstırmıs ya da domateslerı yerlere dokmus olabılır
ya da sutlerı reyona dızen aynı sekılde
aslında olması gereken zaten dısardan getırdıgımız seylerı temızlemek
kendımız ıcınde vucut ıcınde dezenfektan spreyler var kullanıyorum dus alırkende aılecek sirkelenıyoruz
kımse temızlık nedır bılmıyor maalesef gozumle gordum tuvalete gırıp el yıkamadan cıkanları dusunsenıze onlar sıze ekmek bolup verecek yemek yapacak evınıze goturun dıye manavda satacak falan ıy
Ben aldım toplu tasimaya binerken kullanacağım ya da avm de siz neden takamazsiniz onu merak ettim. Utanmaktan mı, klostrofobik mi geliyorBen dışarıdan her geldiğimde elimi ve yüzümü sabunlayıp bol suyla duruluyorum. Maske falan takamam ama.
bende yenılecek urunlerde cam elma sırkesı temızlık ıcın plastık sıse beyaz sırke kullanıyorum ama sırkeyı artık kendım yapıcam youtubeda baktım ınanılmaz basıt bır ıslem , hem aldıgım sırkeler bana yetmıyor ambalaj ıcın bosa atık olusuyor hemde daha malıyetlı oluyor kendı sırkenızı kendınız yapabılırsınız aslında . elımdekı stok bıtsın kendı sırkemı yapıcam benBende gördüm malesef kendi gözümle görsem söylerdim direk ama eşim görmüş ve bu kişi bir avm de yemek işiyle uğraşan biriydibenim içinde sirkenin her türlüsü vazgecilmez nimet. Temizlik ve sebze meyve temizliğinde kullanırım sürekli. Şuan sadece durulanma suyuna koymuyorum. Ama onada baslayayim tekrar. Bir ara yapıyordum sonra bıraktım. Beyaz mi kullaniyorsunuz üzüm mu? Birde ben salatalar için camda elma sirkesi temizlik ve sebze yikama için plastik kapta uzum ve beyaz alıyorum. Ama cam almayip hata mi ediyorum diye düşünüyorum. Siz nasıl yapiyorsunuz.
Yok ondan değil de bunalırım ben onun içinde :)Ben aldım toplu tasimaya binerken kullanacağım ya da avm de siz neden takamazsiniz onu merak ettim. Utanmaktan mı, klostrofobik mi geliyor
Ben yaptım ama doğal olduğundan tam benzemiyor kokusu, keskinliği yinede yakın oluyor. Ama cevremde yapan olmadığı için emin olamadım bir türlü. Kolay gözüküyor ama uzun ve zorlu işlem. Kimi sirke anası dibe çöküyor. Kimi sirke anası parçalı oluyor. Yapa yapa muhtesem bir sirke elde etmek mümkün tabii ama zamanla. Yakininizda bilen varsa onunla kurun ilkini. İnternette bir cok farklı yapılış var ve tam karşılamadı benim için sorularımı.bende yenılecek urunlerde cam elma sırkesı temızlık ıcın plastık sıse beyaz sırke kullanıyorum ama sırkeyı artık kendım yapıcam youtubeda baktım ınanılmaz basıt bır ıslem , hem aldıgım sırkeler bana yetmıyor ambalaj ıcın bosa atık olusuyor hemde daha malıyetlı oluyor kendı sırkenızı kendınız yapabılırsınız aslında . elımdekı stok bıtsın kendı sırkemı yapıcam ben
Klostrofobik gelmiş yani size. Evet biraz boğucu oluyor insan çıkarınca oh dünya varmış deyip nefesin kiymetini anlıyor doğrudurYok ondan değil de bunalırım ben onun içinde :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?