Vişne suyu yerine kara havuç suyu

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.000
7'den 70'e herkesin tükettiği hazır içecek ve yiyecekler, insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Masum gibi görünen vişne sularının da sağlık açısından zararlı olduğunu söyleyen gıda mühendisleri, birçok hile ile piyasaya sürülen vişne sularının, kara havuç suyuna vişne aroması katılarak tüketiciye sunulduğunu belirtiyor. Bilim adamları da son yaptıkları araştırmalarda hazır paket halinde satılan vişne sularının bol katkı maddesi, früktoz ve kimyasallar olduğunu açıkladı. Früktoz, kan şekerini çok hızlı yükselten ve pankreası, böbrekleri yoran bir madde. Bu madde ile çeşitli kimyasalların birleşmesi meyvemsi bir tat , kanser başta pek çok hastalığa karşı bizi savunmasız bırakıyor.
ddds.png



Çocuk ve yetişkinlerin severek tükettiği meyveli içecekler tatları ve aromaları ile damak zevki için farklı alternatifler sunuyor. Ancak çocukların yanı sıra yetişkinler tarafından dahi tercih edilen meyve aromalı gıdalar sanıldıkları kadar masum değil. Türkiye'deki gıda mühendisleri ve bilim adamları hazır satılan vişne sularının kanserden damar sertliğine, çocuklarda davranış bozukluğuna kadar birçok hastalığa davetiye çıkardığını belirtiyor.

DAVRANIŞLARI DA OLUMSUZ ETKİLİYOR
Tıp insanlarının yaptığı çalışmalarda bazı gıda boyalarının ( Tetrazin ) davranış bozukluğu , dikkat bozukluğu ve kansere neden olabilme potansiyeli olduğu öne sürüldü. Bu çalışmada insanların yiyeceklerinde ve ilaçların da içinde bulunan yaygın kullanım alanı olan tetrazin gıda boyasının fare ve ratlarda öğrenme ve hafıza üzerine etikileri ve hücre içi enzim ölçümleri değerlendirilmiş. Çalışma sonucunda kısaca şu sonuçlar ortaya çıkmıştır:

-Farelerin öğrenme ve hafıza yetileri bozulmuş.
-Beyin hücrelerinin içinde hücrenin yaşlanmasını , oksidatif stresi azaltmaya yarayan enzimlerin aktivitesinde azalmaya neden -olmuştur. Bu durumda beyin hücreleri daha çabuk yaşlanacak , vücuda giren toksinlerin etkilerinden daha kolay etkilenecek.
-Yağ metabolizması enzimlerinin de azalması ile yağ oksidasyon maddeleri artacak.
-Hücre içi temizlenmesi azalan oksijen radikalleri beyin doku hasarını arttıracak olasılıklar içinde bu durumların toplamı uzun dönemde kansere bile neden olabilecek.

İngiltere'de yapılan bir araştırmada ise, gıdalara katılan koruyucu ve renklendiricilerin çocuklarda hiperaktivite seviyesini yükselttiği belirlendi. Southhampton Üniversitesi'nde yapılan ve prestijli tıp dergisi TheLancet'te yayımlanan araştırmada, bilim adamları, bir grup çocuğun bir bölümüne gıdalarda bulunan koruyucu ve katkı maddelerinden hazırlanmış bir kokteyl, bir bölümüne de sadece meyve suyu vererek, çocukların davranışlarını gözlemlediler.İngiliz Gıda Güvenliği Ajansı “Food Standards Agency" yönetimindeyapılan araştırmayı yürüten bilim adamlarına göre, elde edilen sonuçlar, daha önce dikkat toplama bozukluğu olan hiperaktivite rahatsızlığı (ADHD) bulunan çocuklar üzerinde yürütülen çalışmaların sonuçlarını doğruluyor.

resized_3ab47-9b03shutterstock_125519711.jpg



Araştırmanın başındaki Profesör Jim Stevenson ve meslektaşları, koruyucuve katkı maddelerinin 3 ve 8-9 yaşları arasındaki çocukların hiperaktifdavranışları üzerinde olumsuz etkisi bulunduğunu saptadıklarını belirterek, “Bulgular, bu maddelerin sadece ADHD rahatsızlığı bulunan çocuklar üzerinde değil, tüm çocukların davranışları üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini gösteriyor" diye konuştular.
3 yaşında 153 ve 8-9 yaşlarında 144 çocuk üzerinde yapılan araştırmadakullanılan katkı ve koruyucu maddeli kokteyller, sodyum benzoat (ABnormlarına uygun E221) ve E110, E122, E102, E124, E104 ve E129 gibi çeşitli renklendiriciler içeriyordu.

2020 yılına kadar kanser artacak
Dünya Sağlık Örgütü, 2020 yılına kadar kanser hastalıklarının yüzde 60 oranında artacağını işaret ediyor. Bu artıştan, yüzde 30 oranında sigara, yüzde 35 oranında ise içinde katkı maddeleri kullanılan beslenme maddeleri sorumlu tutuluyor. Katkı maddeleri, gıdaların içine, gıdaların kıvamını sağlamak, besin değerini korumak veya arttırmak, lezzetini ve sağlığa yararlı halini muhafaza etmek, asitlik veya alkaliliğini dengelemek, istenen rengi vermek için katılan kimyasallar. Bunlardan E 100'den E 181'e kadar olanları renklendirici, E 200'den E 297'ye kadar olanları koruyucu, E 300'den E 385'e kadar olanları antioksidan, E 400'den E 495'e kadar olanları kıvam arttırıcı E900'den E 1520'ye kadar olanları ise tatlandırıcı ve parlatıcı olarak kullanılıyor. Katkı maddeleri yiyeceklerde, içeceklerde ve en çok çocuklara yönelik üretilen şekerleme ve benzeri ürünlerde kullanılıyor. Şehirde yaşayan bir tüketicinin, günde iki binin üzerinde katkı maddesi türünü bünyesine aldığı söyleniyor.

resized_fd72a-b2e3shutterstock_141254950.jpg

Gıdalardaki katkı maddeleri kanserli hücrelerin oluşmasına zemin hazırlıyor.


Türkiye'deki gıda mühendisleri forumlarda yazdıklarıyla masum gibi görünen içeceklerin sağlık açısından ne kadar zararlı olduğunu ortaya koydu.


Türkiye'deki gıda mühendislerinin tanık olduğu durumlar...

Vişne yerine boyalı havuç

Staj yaptığım yer birçok büyük firmaya meyve suyu konsantresi yapıp gönderen bir firma. Kara havuç suyuna vişne aroması katarak vişne suyu olarak etiketliyorlar. Piyasadaki çoğu vişne suyunun içeriği kara havuç suyu + aroma + boya...

Küflü yoğurtlar lokantalarda

Süt ürünleri üreten firmada yapay koruyucuyla yoğurtların ömrü bir ay kadar uzatılıyordu. Bir ay sonra iade gelen yoğurtların küflü kısmının sıyrılarak kalan kısım lokantalara ucuza satılıyordu. Denetime gelenlerin içinde gıda mühendisi yoktu. Çuval çuval katkı maddesini süt tozu zannediyorlardı.

Eski yağdan kepek ekmeği
Bulunduğu ilde 70 şubesi olan bir market zincirinde kullanma tarihi geçen yağlar ve un aynı firmanın ekmek üretimine katılıyordu.
 
Herşey sağlığa zararlı. .

Kendi yaptığın en güzeli. .
 
Kara havuç denilen şey normal, zararsız bi sebze, içine asit konulunca suyu kırmızıya, baz konulunca mora döner.
Ondan tiksinmem ama kimyasalların boyutunu bilmek lazım.
 
Ben hazir meyve suyu ictigimde komaya giriyor gibi oluyorum. Sekerim zaten yüksek daha da yukseltiyor mahvediyor insani.
Bu sebeple Canan Karatay'a uyup 2 seyden uzak duruyorum.
1-Bir sey yemek
2-Bir sey içmek
:KK70::KK70::KK30:
 
Ne yiyeceğiz ya hu !
Meyve suyuna süte bile guvenemiyoruz.
Meyvelerde hormonlu .
Of ki ne of...
 
En güzeli ekmeğe kadar her şeyi kendimiz yapmak.. Yoğurt peynir evde yapıyorum da ekmek işi makinesiz olmadı tutturamadım ben.
 
En güzeli ekmeğe kadar her şeyi kendimiz yapmak.. Yoğurt peynir evde yapıyorum da ekmek işi makinesiz olmadı tutturamadım ben.
Hammadde de güvenilir olmuyor ki bazen. O buğday kimbilir ne ilaçlar ne hormonlar görmüş. Süt de öyle.
Tabii bi nebze azaltır böyle yapmak zararları.
 
X