Vitaminler hakında

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.848
29.705
60
Saygın bilim dergisi New Scientist kalp hastalıkları, kanser ve diyabete karşı savaşta "antioksidan" etkiye sahip olduğu ileri sürülen vitamin haplarının faydadan çok zararı olduğunu yazdı.

İngiliz bilim dergisi New Scientist son sayısında kimilerince bilinçsizce tüketilen antioksidan etkili vitaminlerin, aslında hiçbir faydasının bulunmadığı görüşüne yer verdi.

Dergide yer alan makaleye göre, bilim adamları 1950'lerde kalp, felç, kanser, parkinson, alzheimer gibi birçok hastalığa, vücudun ürettiği zehirli "Serbest radikallerin neden olduğunu keşfetti. Ardından da bu toksik maddelere karşı antioksidanların mücadele ettiğini belirledi. Bunun üzerine antioksidan etkili vitaminler tüm dünyada büyük bir hızla tüketilmeye başlandı. Ancak son dönemdeki deneyler, antioksidanların yalnızca laboratuvar ortamında etkili olduğunu; hap olarak vücuda girdiğinde tuhaf bir şekilde bu özelliğini kaybettiğini ortaya koydu.

Daha önce yapılmış araştırmaları da sayfalarına taşıyan New Scientist, 90'larda E vitamini haplarının kalp krizi ve felç riskini azalttığının anlaşılması üzerine bu vitamine yönelik talep patlaması yaşandığını ancak son çalışmalarda aradaki bağlantının kanıtlanamadığını yazdı. Hatta bazı araştırmalara göre E vitamini kullanan kişilerde kalp hastalığı olasılığı arttı. E vitamini haplarının alzheimer ve kanseri önlemedeki etkisi ise sanılanın aksine çok az. Adeta "leblebi gibi" tüketilen C vitamini ile ilgili de yine tartışma yaratacak ifadeler kullanıldı. C vitamininin şeker hastalarında atardamar sertleşmesini hızlandırabildiği iddia edildi.
 
Doğum sonrası: Gebe bayanlarda saçlarının büyük bir kısmı büyüme halindedir. Doğum sonrası saçlar saç büyüme döngüsünün dinlenme fazına geçerler. 2-3 ay içerisinde saçların aşırı miktarda döküldüğü fark edilebilir, bu süreç 1-6 ay kadar sürebilir ve çoğunlukla saçlar büyüyerek eski miktarlarına ulaşırlar.
 
pekidemir eksikliği olan arkadaşlar başta ben saçları dökülüp seyrek kalanlar eski saçlarına kavuşurlar mı benim saçım çok gürdü ama 6 aydır yoğun dökülme yaşıyorum korkuyorum eski saçlarım geri gelmez diye.:KK43::KK43:
 
slm.. yardımcı olabılecegınızı dusunerekten sorunumu paylasmak ıstedım... tahlıl sonuclarıma gore bır sorun yok .. vıtamın eskıklıgı olarak dusunuyorum artık.. ellerım ve ayaklarım yaz - kış soguk... tırnaklarım dayanıksız ve ust tabakası ıkıye ayrılıyor..saçlarım dokuluyor.. hangısı ne eksıklıgı anlamıs degılım.. saçlarımın dokulmesı stres oldugunu az cok tahmın edebılıyorum ama tırnak we üşüme durumuna bır turlu anlam veremedım nasıl bır vitamin kullansam yararlı olur acaba ?.. sımdıden tesekkurler arkdaslar.
 
aynı sorun bendede var arkadaşım elim ayağım hiç ısınmaz buz gibidir üşüyorumda yanii ama bende kansızlık var ona bağlıyorum sen kan değerlerini ölçtürdünmü bide ben soğukmemleketteyim hiç şansım yok yaniiÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoooksenağlama
 
el ve ayaklarına kırmızı kantaron yağı sür...faydasını göreceksin
 
X