Vize Haftası Tembelliği

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
28
Merhaba KK2nın güzel hatunları,çok sıkıntılıyım.Bu hafta vize haftam ama ders çalışamıyorum.Ders çalışamıyorum diye ağlayasım geliyor.Komik gelebilir ama öyle.Başladığım hiçbir dersi bitiremiyorum,yarım yarım çalışıyorum.Offf,bunalıma gireceğim resmen.:KK43::KK43:

Herkesin çalışma şekli farklıdır.
Mesela ben not çıkararak yani yazarak çalışabiliyordum. Kendine hedef koy plan program yap.
Her dersi 1 güne sıkıştırma. Aynı günde Birden fazla sınavın varsa not çıkarıp bir gün bir nota diğer gün diğer nota çalışmanı tavsiye ederim. Ben öyle zamanlarda kredisi fazla olan derse ağırlık veriyordum. Sessiz sakin ortama geç. Hedef koyabilirsin mesela şu konulara çalışıp mola vericem gibi. Olduğu kadar artık :)

Habire ağlayıp bu okul uzayacak deyip çalışamamak geldi benm de aklıma.Büyük dert o zaman için.Yemek yiyemezdim,bence depresyondu.

Bi işe yaramadı.2 kez yaz okuluna gittim alttan ders aldım falan derken bitti.Hayal gibi şimdi .

Tavsiyem bence olabiliyorsa şimdi çalış o okul da bitiyor dersler de.Çalışmazsan sürüncemeli biter çalışırsan güzelce ;)

Daha yeni açılmadi mi okullar ne zaman geldi çattı vizeler?
Bence bir arkadaş bul, de ki şuradan şurası senin buradan burası benim.
Sonra senin kısmı sen anlat,onun kısmı o anlatsın. Böyle böyle tüm üniteye hakim olursun. Bir de insanın duydukları gördüklerini unutma oranı anlattığı olayı unutma olayından azmis.

Genelde sinav haftasi olmaz, sinav gecesi olur. Sabah da uyumadan gidilir. :confused:Notlari iyi tuttuyssan , ozetleri hatirlarsan sinavi gecersin.

Ahhhhhh vize haftalarını bile özledim bee daha bu sene mezun oldum..
Canım al eline arka arkaya okumaya bak konsantre olamasan bile. Birkaç okumadan sonra beyin pes ediyor ve mecbur öğreniyor :halay:

Merhaba KK2nın güzel hatunları,çok sıkıntılıyım.Bu hafta vize haftam ama ders çalışamıyorum.Ders çalışamıyorum diye ağlayasım geliyor.Komik gelebilir ama öyle.Başladığım hiçbir dersi bitiremiyorum,yarım yarım çalışıyorum.Offf,bunalıma gireceğim resmen.:KK43::KK43:
Dersten but ya da yaz okuluna kaldigini dusun. Benm ders calisirken motivasyonum bu. Suan keyfi calismadin dylm. Yazin herkes gezerken srnin oturup ders calisman daha cok koyuyor insana.

benim de yapmam gerekenler var ama yapmıyorum, üstüne bi de çocuk doğurucam hiç yapamam artık. :(
pomodoro tekniği ile çalış canım.
telefona uygulamasını indir.
25 dk ders 5-10 dk ara şeklinde

Ben derste aldığım notları eve gidince temize çekiyorum böylelikle o günün tekrarını yapmış oluyorum,vize final haftası yaklaşırken hiç olmazsa konulara yabancılık çekmiyorum.Motivasyonum hani günlük hayata bağlı bazı şeylerdenn etkilendiysede soluğu kırtasiyelerde alıyorum şu değişik değişik şekilli çiçekli böcekli silgiler kalemler defterlerden alıyorum böylelikle onları bir an önce kullanmak için can atıyorum :KK53: kendinize çalışma programı hazırlarsanız derslerin altından kalkmanız daha kolay olur atıyorum çarşamba günü şu iki dersin notlarını çıkarıp çalışıcam şu kadar konuya bakıcam diye.yapamazsanızda üzülmeyin finallere çalışırsınız.şimdiden başarılar :KK54:

Back
X