vize konusu ve gorumcem :(

melis1978

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
796
167
123
47
Lutfen konu hakkinda bilgisi olan cevaplasin..bir gorumcem var.eşi almanyada işci.eşi bir kadinla formalite evlilik yaparak gitti.orda oturum aldiktan sonra ondan bosanip gorumcemle tekrar evlendi.o yillarda dil zorunlulugu geldi.dil ogrenemedigi icin gorumcem gidemedi.annesi babasi(kv,kp) yaşli.her isine kosturamiyorlar.gorumcemin birde oglu var.ikisinede maddi manevi her anlamda biz kosusturuyoruz.benim de bir oglum var ustelik hamileyim.2 aileyi birden idare etmek esimide benide mahvetti.durum bu.sorum ise şu:almanyaya vize kalkinca bu oturum almayi etkiliyecek mi?gorumcem yilda bir ,yada 2 yilda bir almanyaya gidiyor.ve yasalara gore sadece 3 ay turist olarak kalabiliyor.bu suredede biz biraz dinleniyoruz.ama geldiginde yine ayni.alisveriş,dr,cocugun sorunlari,sagligi,okulu,vs vs hep bize kaliyor coook yorulduk eşinin yanina gidebilse bizde kurtulcaz bu durumdan sorumluluktan....vize ile oturum arasinda bir iliski varmi lutfen cevap verin...

Ya ben herseyi gectim de neden calisip kendi ayaklari ustunde durmuyo da zaten kendi masraflari ve cocuklari olan bi aileye boyle yuk oluyo?
Eşi zaman zaman para gonderiyor ona guveniyor sanirim.ama paranin zamansiz bittigi acil ihtiyaclarinda maddiyat bize dokunuyor.birde calisirsa eşinin yanina gidemez 3 ayligina...

Babası alman vatandasımı eger öleyse cocukta alman vatandaslına hak kazanmıştır ve yani çocugu standesamta kayıt ettirmesi lazım alman pasaportunu alması lazım sonra cocuk üzerinden aile birleşimi yapmaları lazım ozaman almanca kursuna gitmesine gerek yok çocuk üzerinden aile birleşimi yapsınlar cocukta almanyada yaşıyor göstermeniz lazım

çökmuş yalnız basınıza ınsan yıllardır bı dıl ögrenemez mı turıst olarak da gıdıyor kalıyor ustelık,
işlerını de öğrensın kendı yapmayı bu ne acızlık, tembellık.

Kocası sizden iyi kazanıyordur. Neden karısına göndermiyor da maddi olarak sizin tepenize çöküyor? Yoksa para biriktirmek için bu bir taktik mi?

Neden kendisi çalışmıyor? Çocuğu anasına bıraksın bir zahmet gitsin çalışsın. Herkes aptal bir tek o mu akıllı?

Kaç senedir neden dil öğrenmemiş? Dil bilmeden gidemeyeceğini biliyorken bir insan neden dil öğrenmez?

belki 3 aydan fazla kalabilir ama oturum alamaz. onun içib dil şart. gitsin resmi aile birleşimi dil kurslarına bir zahmet öğrensin. kocası da parayı yollasın.
3 aydan fazla kalabilir inş .6 ay kalsa ona raziyim.vize kalkinca bende suresini uzatir diye dusunmustum ins oyle de olur.

Bunları araştırmamışlar mi acaba? Bence adam biliyor olabilir belki kadını istemiyor.

Bunları araştırmamışlar mi acaba? Bence adam biliyor olabilir belki kadını istemiyor.
Yani şöyle söylım bende almanyadan türkiyeye gelin geldim ve doğumumu almanda yapcaktım eşime vize almak için gittimde bize orda cocuk üzerinden aile birleşimi niye yapmıyorsunuz sınavsız eşinizi temelli götürme şansınız var dendi yani demem oki ordakı memurlar bile insana yol gösterıyor araştırmadim halde ayak üstü bu bilgiyi edine bildim sizindediniz gibi bencede adam istemıyor gibi

Eğitimi mi yok ilkokul mezunları bile çalışıp o dili öğreniyor

Bir de şimdi Kv kp görünce giderse de size kalır

Görümcen de kendinin ve çocuğunun işini halletsin kocasından para istesin hepsini harcamasın koysun kenara

Neden dil öğrenemiyor , kurslar var benim bir çok arkadaşım gitti ,
Zaten çok iyi konuşması gerekmiyor ki belli bir limit var...
Ilginç ...

ama hemserim atlanilan bisey var.. kocasi sonradan gitmis almanyaya evlenmis formalite icabi .. yani ne kadar süredir orda oldugu bilinmiyor ve biliyorsundur hemen alman vatandasi olunamiyor.. belirli zaman calisilmis belirli zaman almanyada yasanmis olmasi gerekiyor... birde evet turist vizesi ve oturum ap ayri bisey .. vize kalkinca turistler icin kalkicak sanirim.. oturum icin ayni devam eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…