Eşi zaman zaman para gonderiyor ona guveniyor sanirim.ama paranin zamansiz bittigi acil ihtiyaclarinda maddiyat bize dokunuyor.birde calisirsa eşinin yanina gidemez 3 ayligina...Ya ben herseyi gectim de neden calisip kendi ayaklari ustunde durmuyo da zaten kendi masraflari ve cocuklari olan bi aileye boyle yuk oluyo?
neden dil ogrenmiyoEşi zaman zaman para gonderiyor ona guveniyor sanirim.ama paranin zamansiz bittigi acil ihtiyaclarinda maddiyat bize dokunuyor.birde calisirsa eşinin yanina gidemez 3 ayligina...
3 aydan fazla kalabilir inş .6 ay kalsa ona raziyim.vize kalkinca bende suresini uzatir diye dusunmustum ins oyle de olur.belki 3 aydan fazla kalabilir ama oturum alamaz. onun içib dil şart. gitsin resmi aile birleşimi dil kurslarına bir zahmet öğrensin. kocası da parayı yollasın.
Babası alman vatandasımı eger öleyse cocukta alman vatandaslına hak kazanmıştır ve yani çocugu standesamta kayıt ettirmesi lazım alman pasaportunu alması lazım sonra cocuk üzerinden aile birleşimi yapmaları lazım ozaman almanca kursuna gitmesine gerek yok çocuk üzerinden aile birleşimi yapsınlar cocukta almanyada yaşıyor göstermeniz lazım
Yani şöyle söylım bende almanyadan türkiyeye gelin geldim ve doğumumu almanda yapcaktım eşime vize almak için gittimde bize orda cocuk üzerinden aile birleşimi niye yapmıyorsunuz sınavsız eşinizi temelli götürme şansınız var dendi yani demem oki ordakı memurlar bile insana yol gösterıyor araştırmadim halde ayak üstü bu bilgiyi edine bildim sizindediniz gibi bencede adam istemıyor gibiBunları araştırmamışlar mi acaba? Bence adam biliyor olabilir belki kadını istemiyor.
Dil zorunluluğu kalktı diye biliyorum. Yine mi değişti yasalar?
ama hemserim atlanilan bisey var.. kocasi sonradan gitmis almanyaya evlenmis formalite icabi .. yani ne kadar süredir orda oldugu bilinmiyor ve biliyorsundur hemen alman vatandasi olunamiyor.. belirli zaman calisilmis belirli zaman almanyada yasanmis olmasi gerekiyor... birde evet turist vizesi ve oturum ap ayri bisey .. vize kalkinca turistler icin kalkicak sanirim.. oturum icin ayni devam ederYani şöyle söylım bende almanyadan türkiyeye gelin geldim ve doğumumu almanda yapcaktım eşime vize almak için gittimde bize orda cocuk üzerinden aile birleşimi niye yapmıyorsunuz sınavsız eşinizi temelli götürme şansınız var dendi yani demem oki ordakı memurlar bile insana yol gösterıyor araştırmadim halde ayak üstü bu bilgiyi edine bildim sizindediniz gibi bencede adam istemıyor gibi
hayir kalkmadi.. kolay kolayda kalkmaz avusturyyada kalktigini ben biliyorum almanya icin degilŞimdi internetten baktım sanırım kalkmis gibi ama yinede yanlış bilgi vermek istemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?