vize konusu ve gorumcem :(

hayir kalkmadi.. kolay kolayda kalkmaz avusturyyada kalktigini ben biliyorum almanya icin degil
Bilmiyorum bazı yerlerde kalktı diyordu işte tam emin olamadım telden girdiğim için de ekleyemedim.

Vizeler seneye kalkacak heralde. Ben de sizin gibi düşünüyorum turist vizesi için kalkar yinede bunda da bir sınır olur heralde 3 ay vs. Oturum dahil olmaz diye tahmin ediyorum oturum dahil olsa herkes gitmek ister.

Vizeler seneye kalkacak heralde. Ben de sizin gibi düşünüyorum turist vizesi için kalkar yinede bunda da bir sınır olur heralde 3 ay vs. Oturum dahil olmaz diye tahmin ediyorum oturum dahil olsa herkes gitmek ister.
evet.. nasil türkiye komsu ülklerine vize almadan gidyor o sekilde olabilir.. ama oturum asla öyle olmaz

Arada çocuk olduğu zaman kolaylık sağlıyorlar ama yani zaten sular seler gibi almanca ögrenmesine gerek yok kendini ifade edebilcek yanı adını nereli oldunu vs vs okadarınıda ezberlerdı bunca zaman herhalde kadındada bi çaba yok

Anneliği de turistlik gibi mi sanmış, kime güvenip çocuk yapmışlar şu şartlarda anlamadım.

bu kadar sürede insan 3 dil öğrenirdi yahu, gitmek istemiyor bence görümceniz, istese şimdiye kadar çaba gösterirdi

Bence adam bir haltlar yiyor. Adam boşanmamış olabilir.

Zaten A1 düzeyi mi ne sertifikası istiyorlar. Adın ne, .... yaşındayım, ...den geliyorum, sayılar, renkler yani 1 yılda değil 3 ayda rahat öğrenirsin.

buraya gelmek zor o sekilde .. onda baska bisey olduguna eminim ben..

Bence adam bir haltlar yiyor. Adam boşanmamış olabilir.

Zaten A1 düzeyi mi ne sertifikası istiyorlar. Adın ne, .... yaşındayım, ...den geliyorum, sayılar, renkler yani 1 yılda değil 3 ayda rahat öğrenirsin.

bence de ya adam karısını getirmek istemiyor ya da kadın gitmek istemiyor, yoksa dil öğrenmemek çok komik bir bahane.

ben burda cok gördüm almanyaya gelebilmek icin bosanip burda güüüüüyaaaa formalite icabi evlenmeleri :) esler orda burdan para gidiyor onlar orda adamlarda burda güya formalite evlilik yaptiklari kisiyle keyfileri keyif :)

bildigim kadariyla adam orda 3 yıl kadar evli kalması lazım o kadınla vatandaşlığı alıp boşanması için. kafam da deli sorular.

bir kadın bu üç yılda hiç mi dil öğrenmeye çabalamadı böyle bi zorunluluğu oldugunu bildigi halde

iki bu adam Almanya da calışıp parayı napıyor hiç mi kadına göndermiyor da size yıkılmış bu kadın

3 yil degil 5 yil benim bildigim.. birde emin ol para gönderiyordur yoksa kadini nasil susturcak.. belkide söylemiyor kadin..

3 yil degil 5 yil benim bildigim.. birde emin ol para gönderiyordur yoksa kadini nasil susturcak.. belkide söylemiyor kadin..
bizim bi akraba da aynı şekilde amerikaya gitti orda üç yıl evli kalması gerekiyormuş almanyada da aynı sandım.

valla diyecek bişey yok günahı boynuna. Eger adam burdaki ailesini geçindiremiyorsa neden giti o zaman almanyaya. işsiz para getirmeyen burda da aynı almanyada da aynı. en azından burda olsa karısının çocuklarının yanında olur. boşu boşuna karın tokluğuna gitmemiş olurdu.

1- farklı farklı kurallar var, adam formalite evlilik yaptıysa ve boşandıysa işi olmasa onu sınırdışı ederlerdi demek ya çok uzun süre evli kalmış ve sınırsız oturum için gerekli tüm süreyi evli geçirmiş, ya da 3 sene evli kalmış ama hep kağıtlı çalışmış, boşandığında da işi varmış, olmasa yine oturum vermezlerdi... vatandaşlık için en az 8 sene sürekli oturumu olmuş olması lazım, sınavdan geçmesi lazım, vatandaş değildir. şimdi vatandaş bile olsa çocuk o vatandaş olmadan önce doğmuş olduğu için çocuk tc vatandaşı olur, kimse çocuk üzerinden oturum alamaz. orada doğan ve/veya anne-babası oranın vatandaşı iken doğan çocuğun durumu farklı, bu farklı. burada çocuktan oturum hiç olmaz çocuk zaten türkiyede.

2- görümce ile tekrardan evlenmiş olmasa o kadın almanyaya nasıl giriş-çıkış yapacak? kadın çalışmıyor, burada gelir yok orada resmi koca yok o zaman turist vizesi bile vermez ki almanya. anca kocası davetiye gönderip gelir gösterirse vize verir. demek ki resmen tekrar evlenmişler.

3-orada formalite evlilik yaptığı kadınla hala evli olmayıp birlikte yaşıyor filan olabilir. bu vakalar orada çok. alman kadınlar bile ezbere biliyor bunları. kocalar bir süre sonra türkiyedeki kadınlara sadece para sömüren gereksiz yük olarak bakmaya başlıyor. vazife olarak para yolluyor.

4- son olarak her ne olmuşsa olmuş. siz kesinlikle mecbur değilsiniz tabi ki. şimdiye kadar resmen kullanılmışsınız bari bundan sonra kullandırtmayın kendinizi herkes başının çaresine baksın.

5- maalesef o vize kalkacak lafına ben hiiiiiiç güvenmiyorum. keşke olsa ama çok zor. kalması için 170 küsur tane art var ve daha 1 tanesini bile yapmış değil devletimiz.

6- diyelim ki vize kalktı turist olarak daha rahat gider evet. ama görümcenizin en büyük derdi bu değil ki..en büyük derdi kadının tembelliği, şimdiye kadar 40 kere dili öğrenirdi. Bir wie heisst du'ya cevap vermeyi öğrenmek ne kadar zor olabilir allasen, kadın alışmış tembelliğe işin özü bu. bundan medet ummayın kadını harekete geçirin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…