• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vize pasaport islemleri hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.344
148
Kızlar merhaba.
Eşimin en kısa surede almanyaya gitmesi gerekiyor. İş meselesi.
Hic yurtdışına çıkmadı. Şartı vs nedir?
Sigortalı bi işi yok, kendi üstüne değil mal mülk banka hesabı bile yok. Bildiğiniz hayalet gibi.
Bunlar etkileyen şeyler mi?
Yoksa elini kolunu sallayıp alabilir mi vize pasaport? Sanmıyorum da işte olurunu da bilemedim.

Zor görünüyor..
Bankada hesap,sigortası olması gerekiyor..
Yani kısacası geri dönecek nedenleri olmalı güven vermeli..

pasaportu tabi alır da vize almanya için çok zor. iş için demişsiniz nasıl bir iş? oradan davet yazısı gelirse buradan ve/veya ordan bir kişi noterden garanti verirse olabilir belki.

Oradan bir firma- şirket sahibi işçi olarak istiyorum diye davetiye gönderirse ve herşeyini ben karşılatacağım diye teminat verirse olur.Diğer türlü anca turist vizesi alır belki.Onun içinde banka hesabı,tapu,sigorta,iş..vs..isterler.

Kızlar merhaba.
Sigortalı bi işi yok, kendi üstüne değil mal mülk banka hesabı bile yok. Bildiğiniz hayalet gibi.
Yoksa elini kolunu sallayıp alabilir mi vize pasaport? Sanmıyorum da işte olurunu da bilemedim.

esim devlet memuru isi maasi banka hesabi kaydi herbirseyi var, daha once yurt disinda 2 sene calismisligi bile var ama turistik amacli 2 defa vize aldi gectigimiz yillarda her defasinda sadece ucak biletinin suresi kadar verdiler ,5 gun 7 gun gibi yani. Bir tonda evrak istiyorlar banka dokumu saglik sigortasi bilmem ne..
Sizin esinizin isi falanda yokmus su son durumlari goze alirsak bence zor gorunuyor. Ancak ve ancak almanyada yasayan akrabalarinizdan birisinin oturdugu yerin yabancilar burosundan gidip davet mektubu almasi lazim esiniz icin ve esiniz bu mektupla turist vizesi basvurusu yapmasi lazim o zaman belki sansi olabilir biraz ama turkiyede sigortali bir isinin olmamasi yine tas koyabilir. Basvuru yapan akrabanizin ise bir isi yani aylik belli bir miktar geliri olmasi lazim yoksa davet mektubunu alamaz.
Diyelimki gitti 5-10 gunluk vize aldi kacak mi kalacak orda anlamadim ben oyle kafasina gore gelip yerlesemezki.

Ne kadar kalacak? Nerede çalışıyor? Ne yapmak için gidecek.

Pasaport için vergi dairesine ücret yatırıp, biometrşk foto çekilip emniyete başvuruyor 7 güne eve geliyor.

Vize konusuna gelirsek. Eğer uzun süredir aynı işterinde çalışıyorsa yada kurumsal bi firmada çalışıyorsa hiç sıkıntı çıkmaz. İşterinden 'x kişisi şu tarihler arasında ülkenize iş ziyaretinde bulunacaktır' yazar verirler vizeyi.

Alternatif olarak (eger aracla gidecekse) yunanistan yada bulgar konsolosluğuna yıllık izin de tatil için başvursun çıkar.

Öyle çok zor biley değil

Ben de çalışmıyorum. Annem çalışıyor, bana sponsor olmuştu vize için o şekilde gittim. Sponsor olduğuna dair bi kağıt imzalamıştı ve onun maaş bordrosunu falan vermiştim evraklarla beraber.

iş için gidecekse birinden davet mektubu olsa iyi olur. schengen almak zor. italya en kolay veriyor

İş içinse çalıştığı şirket bununla ilgili bir mektup veya şirketin yurtdışı ayağı bir davet gönderemez mi?
Yoksa zor gibi. Küçük çocuklardan bile velinin maaş bordrosunu istiyorlar 3 aylık.

En iyisi bunu vize şirketlerine danışmak.

is icin dediginiz fuar gibi birsey mi yoksa oraya calismaya mi gidiyor? her turlu buraya geri donecek nedenleri varmi diye bakarlar gibi geliyor. maas bordrosu isterler enazindan, biz vize basvurusunda bulunurken esimin calistigi sirketin ik birimi butun herseyi ayarlamisti cok kolay almistik 6 aylik vize. diger turlu zor gibi.

Yok işçi olarak falan gitmeyecek. Burada kendi işi var zaten.
Aslında günübirlik gitmesi gerekiyor sadece.
Orada müşterisi var onunla görüşme yapması gerekiyor. Davet mektubu bu durumda işe yarar mı bilemedim.
Banka hesapları vs hepsi bende. Benim de gitmem + sağlar mı? Yani eş durumu etkili mi?

Orada müşterisi var onunla görüşme yapması gerekiyor. Davet mektubu bu durumda işe yarar mı bilemedim.
Banka hesapları vs hepsi bende. Benim de gitmem + sağlar mı? Yani da durumu etkili mi?
Sizin gitmenizle onunki bağlantılı değil hem maaş bordrosu istiyorlar hem de kendine ait banka hesabında para olması gerekiyor ben tam bilmiyorum ama böyle ve didik didik de soruyorlar her şeyi kesin döneceğine dair bilgi almak istiyorlar yani

Banka hesapları vs hepsi bende. Benim de gitmem + sağlar mı? Yani eş durumu etkili mi?
Belki siz sponsor olursunuz. Çok zor bu vize işleri Allah yardımcınız olsun uğraştırıyorlar insanları böyle.

Kızlar merhaba.
pasaportu eger ki mahkeme tarafindan verilmis bir yurt disi cikis yasagi yok ise bir haftada alir, elini kolunu sallayarak.

vizeyi alamaz ama. vize islemleri icin ya is sahibi ya emekli ya maasli calisan yahut da ogrenci olmak gerekiyor.

Pasaportu cikartirsinizda emmiyet müdürlügünden
Vize icin konsoloslukda o ülkeye hangi amacla gittiginiz soruluyor.
turistlikse otel rezervasyonu ucak bileti ve kaldiginiz sure icinde masraflarinizi karsiyabilicek miktarda paranin hesabinizda olmasi ( örnk:isvicre yetiskinlerde günlük 100 chf) istiyor. Bunun yani sira sizi Türkiyeye baglayan seylerin belgesini istiyor. Tapu, mal varligi, iyi bir is gibi konsoloslugu o ülkeye gidip yerlesmiceginizi, Türkiyeye geri dönmek icin sebep ve baglarinizin olduguna ikna etmelisiniz.
is vizesi icinde is baglantili belgeler istiyorlar. Hangi sirket icin gidiyor ve / yada gönderiliyorsunuz. Sirketin sizin sorumlulugunuzu aldigina dair yazili belge. Masraflari kimin karsilicagina dair belge ucak ve otel rezervasyonu istiyorlar. Net bilgiyi konsolosluklsrin web sayfalarindan bulabilirsiniz...

Back
X