Mezeler - Ordövrler Volere nin çay tarifleri

volere

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2011
373
24
98
İzmir
Merhaba arkadaşlar bende kendi çapımda ikramlar hazırladım tüm arkadaşlara basarılar herkesin sofrasında mutluluk olsun :)

Galeta unlu pofuduk poğaça
Malzemeler
-1 su bardağından az yoğurt
- çeyrek su bardağı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- üzerine galeyana unu
- içine beyazpeynir ve maydanoz

Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşacık bir hamur yoğuruyoruz ceviz büyüklüğünde toplar koparıp avuç içinde açıp içine peynir koyup kapatıyoruz ve poğaçaları galeta ununa batırıp önceden ısıtılmış 200 c fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz
böyle yumuşacık poğaçalar oluyor

Tiramisu
Malzemeler muhallebi için
- 2 yumurta sarısı
- yarım lt süt
- 5 yemek kaşığı un
- 2 çay bardağı şeker
- vanilya
Diğer malzemeler
1 paket kedi dili
200 gr labne
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe
Kakao
muhallebi malzemelerini bir tencerede orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatmana kadar pişirelim
muhallebi soğuyunca labneyi ekleyip güzelce çırpıyoruz

Daha sonra bisküvileri nescafeli sütle ıslatıp diziyoruz üzerine muhallebiyi yayıyoruz ve bir kat daha bisküvi dizip aynı işlemi uyguluyoruz en üstede kakao serpiştiriyoruz veee tiramisumuz hazır

Birde ben ekmek yapmıştım aynı gün resmini ekledim isteyen arkadaşlara tarifini verebilirim yani çay ikramı olmadığı için öyle sadece resim ekledim

Hepsinin son hali :)

Arkadaşlar biz eşimle ailelerden falan uzak şehir dışındayız yalnızın yani o yüzden çay sofrası kurucam kimse yoktu bende eşime hazırladığım yılbaşı sofrasını ekliyorum herkese mutlu yıllar

Inşallah doğru şekilde resim yüklemeyi başarabilmişimdir telefondan giriyorum bir kusur varsa affola :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık canım.Çok güzel pastalar eklemişsin.Başarılar dilerim.

Herkese teşekkürler ve başarılar masa düzeni eklemeye çalışıyorum ama başaramadım en kısa sürede ekliycem umarım

Ellerinize, emeğinize sağlık. Yarışma da başarılar dilerim

Ellerinize sağlık yarışmada başarılar dilerim

ellerine sağlık ablacım,yarışmada başarılar

Tesekkurleeeer
Ellerine sağlık canım.Çok güzel pastalar eklemişsin.Başarılar dilerim.
Teşekkür ederiim

Ellerinize, emeğinize sağlık. Yarışma da başarılar dilerim
Teşekkür ederim

Tesekkurleeeer

elinize sağlık, tiramisuyu çok severim...yarışmada başarılar..

Teşekkürler tarifi deneyin derim sevmeyenler bile seviyor şimdiden afiyet olsun

Bu arada cok duygulandim büyük bir basarı değil ama boyle hepiniz yorum yazıp basarılar dilemişsiniz acayip mutlu oldum ilginize teşekkür ederiim

Ellerinize sağlık :81: yarışmada başarılar

Ben ekmek tarifini de isterim.Bu zamana kadar yaptığım ekmekler pek kabarmadı.Nohuttan maya üretip ekmek yapmıştım tam fiyaskoydu.Tarifi aynen uygulamıştım ama kabarmadı.Ama mayayı tutturmada başarılı olmuştum.

Tabiki veririm ben kuru maya kullanıyorum şimdiye kadar iyi sonuçlar aldım bu ekmeği tam buğday unu 6 su bardağı falan gidiyor az zaytinyagğı tuz ve şekerle yaptım una azar azar ılık su ekleyip yumusşak bir hamur yoğurup mayalandirdim ben bir ara sana yaptıgım en pofidik ekmek tarifini veririm o biraz ayrıntılı güzelce yazarım onu bu arada kabarması icin püf nokta hamura koyduğun su ne sıcak nede soğuk olucak sıcak olunca mayayı öldürüyor o yüzden ılık suyla yoğurucaksın birde evin sıcak bir odasında 1 saate yakın hiç ellemeden mayalandiricaksin hamur 2 - 3 katına çıkıyor ama içine patates koyup yaptıgım bir ekmek var onun bir guzel tarifini yazayım canım şimdi misafirlerim var görüşmek üzere

hımm ellerine sağlık canım canım
başarılar dilerim yarışmada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…