Ben ekmek tarifini de isterim.Bu zamana kadar yaptığım ekmekler pek kabarmadı.Nohuttan maya üretip ekmek yapmıştım tam fiyaskoydu. Tarifi aynen uygulamıştım ama kabarmadı.Ama mayayı tutturmada başarılı olmuştum.
Bugün tazecik yaptığım ekmeklerin tarifini vereyim
Pita ekmeği
- 1 su bardağı ılık süt
- yarm su bardağı ılık yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı zeytînyağı
- 1 paket kuru maya
- 2 çay kasığı seker
-1 çay kasığı tuz
- un
Süt seker ve mayayı karıştırıp 10 dk kabarması için bekliyoruz bir kapta yoğurt yağ ve suyu karışıyoruz ve mayalı sütü ekliyoruz güzelce karıştırınca azar azar un ekleyip yoğuruyoruz cıvıkken tuzuda ekliyoruz sonra yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ben biraz tam buğday unu birazda normal un kullandım hamuru ılık bir yerde 2 katına çıkana kadar bekletiyoruz sonra en az 10 beze yapıp 15 dk falan dinlendiriyoruz tezgahı unlayıp bezeleri tek tek merdane ile açıyoruz kalınlığı 1 cm e yakın olucak açtığımız hamurları 15 dk dinlendiriyoruz ve önceden ısıtılmış 220 c fırında 10-15 dk pişiriyoruz süre fırına göre değişir bide gözünüz fırında olsun kabarıp kızaran
Ekmekleri hemen alıp üstlerini örtüyoruz ve son hali
Eki Görüntüle 921864
Canım çok teşekkür ederim tarif için.Ben kepekli un sanmıştım ama normal un kullanıyoruz galiba.Deneyeceğim mutlaka.
Hiç önemli değil canım bende ilk basta ekmek konusunda sıkıntılar yasamıştım ondan memnun kaldığım tarifleri eklemek istedim ben ekmek yaparken canım biraz kepekli biraz normal un kullanıyorum esim cok kepekli sevmediği icin bugün kahvaltıya yaptıgım ekmekleri ben cok sevdim pofuduk pofuduk porsiyonluk ekmekleri denemek istlersen
1 su bardağı ılık suda 1 paket kuru maya ve 1 tatli kasığı şekeri eritiyoruz toplamda yarım kilo kadar un gidiyor unun birazını yoğurda kabına eleyip mayali karisimi ekliyoruz 1 yumurta 2 yemek kasığı zeytinyağı ve bir tutam tuzda ekleyip karıştırıyoruz sonrada undan ekleye ekleye yada hamurun durumuna göre suda eklenir sonuçta yumusaacik bir hamur yoğurup bir saat mayalandiriyoruz mayalaninca tekrar yoguruyoruz mandalin kadar parçalar koparıp top top yapıp tepsiye diziyoruz ve yine mayalandiriyoruz üzerlerine su yada süt sürüp 220 c icinde kaynar su olan firinda pişiriyoruz
Eki Görüntüle 930192 Eki Görüntüle 930193
Hiç önemli değil canım bende ilk basta ekmek konusunda sıkıntılar yasamıştım ondan memnun kaldığım tarifleri eklemek istedim ben ekmek yaparken canım biraz kepekli biraz normal un kullanıyorum esim cok kepekli sevmediği icin bugün kahvaltıya yaptıgım ekmekleri ben cok sevdim pofuduk pofuduk porsiyonluk ekmekleri denemek istlersen
1 su bardağı ılık suda 1 paket kuru maya ve 1 tatli kasığı şekeri eritiyoruz toplamda yarım kilo kadar un gidiyor unun birazını yoğurda kabına eleyip mayali karisimi ekliyoruz 1 yumurta 2 yemek kasığı zeytinyağı ve bir tutam tuzda ekleyip karıştırıyoruz sonrada undan ekleye ekleye yada hamurun durumuna göre suda eklenir sonuçta yumusaacik bir hamur yoğurup bir saat mayalandiriyoruz mayalaninca tekrar yoguruyoruz mandalin kadar parçalar koparıp top top yapıp tepsiye diziyoruz ve yine mayalandiriyoruz üzerlerine su yada süt sürüp 220 c icinde kaynar su olan firinda pişiriyoruz
Eki Görüntüle 930192 Eki Görüntüle 930193
Bende boyle yumuşak ekmekleri cok seviyorum hiç önemli değil afiyet olsunBunlar çok güzel görünüyor.Pıtıl ekmek derler ya onlara benzemiş.Teşekkür ederim canım tarif için.
Teşekkür ederim canım.Ellerine sağlık canım ekmekler harika görünüyor
Volere ekmeği pişirirken fırının içine su koymak gerekiyor mu?Çok gerekli mi?
Canım istersen koymayabilirsin ama fırının içindeki su ekmeklerin yumuşak olmasını sağlıyor su koymasan bile bı kaç kez su sıksan hafif buhar olsa o bile iyi olur
selam tariflerini çok güzel yayınlamışsın yapım aşamasını falan yemek tarifleri sitemiz var istersen orada senin yayınlayalım adres http://www.nefistariflermutfagi.com/ buradan sağ alt köşeden face den mesaj atabilirisin bu arada ellerine sağlık :)
Merhaba arkadaşlar bende kendi çapımda ikramlar hazırladım tüm arkadaşlara basarılar herkesin sofrasında mutluluk olsun :)
Galeta unlu pofuduk poğaça
Malzemeler
-1 su bardağından az yoğurt
- çeyrek su bardağı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- üzerine galeyana unu
- içine beyazpeynir ve maydanoz
Eki Görüntüle 918834
Eki Görüntüle 918836 Eki Görüntüle 918841 Eki Görüntüle 918839 Eki Görüntüle 918838 Eki Görüntüle 918837
Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşacık bir hamur yoğuruyoruz ceviz büyüklüğünde toplar koparıp avuç içinde açıp içine peynir koyup kapatıyoruz ve poğaçaları galeta ununa batırıp önceden ısıtılmış 200 c fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz
Eki Görüntüle 918844 böyle yumuşacık poğaçalar oluyor
Tiramisu
Malzemeler muhallebi için
- 2 yumurta sarısı
- yarım lt süt
- 5 yemek kaşığı un
- 2 çay bardağı şeker
- vanilya
Diğer malzemeler
1 paket kedi dili
200 gr labne
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe
Kakao
Eki Görüntüle 918847 muhallebi malzemelerini bir tencerede orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatmana kadar pişirelim
Eki Görüntüle 918849 muhallebi soğuyunca labneyi ekleyip güzelce çırpıyoruz
Eki Görüntüle 918851 Eki Görüntüle 918859
Daha sonra bisküvileri nescafeli sütle ıslatıp diziyoruz üzerine muhallebiyi yayıyoruz ve bir kat daha bisküvi dizip aynı işlemi uyguluyoruz en üstede kakao serpiştiriyoruz veee tiramisumuz hazır
Birde ben ekmek yapmıştım aynı gün resmini ekledim isteyen arkadaşlara tarifini verebilirim yani çay ikramı olmadığı için öyle sadece resim ekledim
Eki Görüntüle 918861 Eki Görüntüle 918862 Eki Görüntüle 918866
Hepsinin son hali :)
Eki Görüntüle 918872
Arkadaşlar biz eşimle ailelerden falan uzak şehir dışındayız yalnızın yani o yüzden çay sofrası kurucam kimse yoktu bende eşime hazırladığım yılbaşı sofrasını ekliyorum herkese mutlu yıllar
Inşallah doğru şekilde resim yüklemeyi başarabilmişimdir telefondan giriyorum bir kusur varsa affola :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?