Mezeler - Ordövrler Volere nin çay tarifleri

Bugün tazecik yaptığım ekmeklerin tarifini vereyim

Pita ekmeği
- 1 su bardağı ılık süt
- yarm su bardağı ılık yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı zeytînyağı
- 1 paket kuru maya
- 2 çay kasığı seker
-1 çay kasığı tuz
- un
Süt seker ve mayayı karıştırıp 10 dk kabarması için bekliyoruz bir kapta yoğurt yağ ve suyu karışıyoruz ve mayalı sütü ekliyoruz güzelce karıştırınca azar azar un ekleyip yoğuruyoruz cıvıkken tuzuda ekliyoruz sonra yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ben biraz tam buğday unu birazda normal un kullandım hamuru ılık bir yerde 2 katına çıkana kadar bekletiyoruz sonra en az 10 beze yapıp 15 dk falan dinlendiriyoruz tezgahı unlayıp bezeleri tek tek merdane ile açıyoruz kalınlığı 1 cm e yakın olucak açtığımız hamurları 15 dk dinlendiriyoruz ve önceden ısıtılmış 220 c fırında 10-15 dk pişiriyoruz süre fırına göre değişir bide gözünüz fırında olsun kabarıp kızaran
Ekmekleri hemen alıp üstlerini örtüyoruz ve son hali

Canım çok teşekkür ederim tarif için.Ben kepekli un sanmıştım ama normal un kullanıyoruz galiba.Deneyeceğim mutlaka.

Canım çok teşekkür ederim tarif için.Ben kepekli un sanmıştım ama normal un kullanıyoruz galiba.Deneyeceğim mutlaka.

Hiç önemli değil canım bende ilk basta ekmek konusunda sıkıntılar yasamıştım ondan memnun kaldığım tarifleri eklemek istedim ben ekmek yaparken canım biraz kepekli biraz normal un kullanıyorum esim cok kepekli sevmediği icin bugün kahvaltıya yaptıgım ekmekleri ben cok sevdim pofuduk pofuduk porsiyonluk ekmekleri denemek istlersen

1 su bardağı ılık suda 1 paket kuru maya ve 1 tatli kasığı şekeri eritiyoruz toplamda yarım kilo kadar un gidiyor unun birazını yoğurda kabına eleyip mayali karisimi ekliyoruz 1 yumurta 2 yemek kasığı zeytinyağı ve bir tutam tuzda ekleyip karıştırıyoruz sonrada undan ekleye ekleye yada hamurun durumuna göre suda eklenir sonuçta yumusaacik bir hamur yoğurup bir saat mayalandiriyoruz mayalaninca tekrar yoguruyoruz mandalin kadar parçalar koparıp top top yapıp tepsiye diziyoruz ve yine mayalandiriyoruz üzerlerine su yada süt sürüp 220 c icinde kaynar su olan firinda pişiriyoruz

Ellerine sağlık canım ekmekler harika görünüyor

Bunlar çok güzel görünüyor.Pıtıl ekmek derler ya onlara benzemiş.Teşekkür ederim canım tarif için.

Volere ekmeği pişirirken fırının içine su koymak gerekiyor mu?Çok gerekli mi?

Volere ekmeği pişirirken fırının içine su koymak gerekiyor mu?Çok gerekli mi?

Canım istersen koymayabilirsin ama fırının içindeki su ekmeklerin yumuşak olmasını sağlıyor su koymasan bile bı kaç kez su sıksan hafif buhar olsa o bile iyi olur

Canım istersen koymayabilirsin ama fırının içindeki su ekmeklerin yumuşak olmasını sağlıyor su koymasan bile bı kaç kez su sıksan hafif buhar olsa o bile iyi olur

Hııı gerekli o zaman.Ekmekler yumuşak olsun.Tamam canım sağol.

Teşekkür ederim bu aralar sınavlarım var ders çalışıyorum cok nete giremem ama siz alıp yayınlayın :) birde faceimde yok burdan cevap yazdım

ımmmmmmmmmmmmh lezizzz görününyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…