• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vücudum ve öz güvensizliğim.

Aycan Sevgi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2025
30
31
3
30
Dışarıdan izlediğim Kadınlar kulübüne cesaretimi toplayıp üye oldum. Çünkü artık içim içimi yiyor. 30. yaşımdayım, evlenme beklentisindeyim ve gecikiyorum gibime geliyor. Arkadaşlarımın çoğu evlendi, çoluk çocuğa karıştı. 1,55 boyda, 55 kiloyum. Esmerim, yüzüm yuvarlak ve basık (Anadolu Türklerinden daha çok Orta Asya Türklerine benziyorum.), Kemiklerim iri, kaslarım gelişmiş ve güçlü halde (Yaşadığım köy, yayla ve dağ hayatı nedeniyle olsa gerek, son 5 yıldır ise ilçede çalışıyorum.). Popom ve basenlerim belirgin büyük. Kilo ve boyum uyumlu ama popom büyük ve çıkık gözüküyor. Hiç erkek arkadaşım olmadı, kimsenin dikkatini çekmiyorum. Spor da yapsam, diyet de yapsam şeklimi değiştiremiyorum. İki kez görücü geldi ama onlar da olamayacak olanlardı. Bu da ayrı bir konu. Kendimi çok öz güvensiz hissediyorum, hayattan zevk alamıyorum. Çok kız arkadaşım var, onlarla hoş vakit de geçiriyorum ama artık yetmiyor, erkek arkadaş bu yaşta çok zor ve ortam hiç müsait değil. Ne yapacağımı şaşırdım; biraz dertleşeyim, akıl alayım istedim. Sizlerden bu durumda olan var mı, önerileriniz nelerdir? Yorumda bulunacaklara, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Dışarıdan izlediğim Kadınlar kulübüne cesaretimi toplayıp üye oldum. Çünkü artık içim içimi yiyor. 30. yaşımdayım, evlenme beklentisindeyim ve gecikiyorum gibime geliyor. Arkadaşlarımın çoğu evlendi, çoluk çocuğa karıştı. 1,55 boyda, 55 kiloyum. Esmerim, yüzüm yuvarlak ve basık (Anadolu Türklerinden daha çok Orta Asya Türklerine benziyorum.), Kemiklerim iri, kaslarım gelişmiş ve güçlü halde (Yaşadığım köy, yayla ve dağ hayatı nedeniyle olsa gerek, son 5 yıldır ise ilçede çalışıyorum.). Popom ve basenlerim belirgin büyük. Kilo ve boyum uyumlu ama popom büyük ve çıkık gözüküyor. Hiç erkek arkadaşım olmadı, kimsenin dikkatini çekmiyorum. Spor da yapsam, diyet de yapsam şeklimi değiştiremiyorum. İki kez görücü geldi ama onlar da olamayacak olanlardı. Bu da ayrı bir konu. Kendimi çok öz güvensiz hissediyorum, hayattan zevk alamıyorum. Çok kız arkadaşım var, onlarla hoş vakit de geçiriyorum ama artık yetmiyor, erkek arkadaş bu yaşta çok zor ve ortam hiç müsait değil. Ne yapacağımı şaşırdım; biraz dertleşeyim, akıl alayım istedim. Yorumda bulunacaklara, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Yaşın çok genç daha. Genelde 30 yaş üzeri evleniyor herkes artık. Fakat 30 yaşına kadar neden erkek arkadaşın olmadı? Kilon 55 gayet iyi. Biraz ortamlara girsen, iş ,kurs vs çevren genişler, illa ki erkek arkadaşın olur ama öncelikle kendine güvenmelisin, özgüvenini arttıracak şeyler yapmalısın.

Boy ve kilonuz orantılı . Popo büyüklüğü de çokta önemli bi detay değil bence büyük popo daha güzel oluyor 🙊🙈
Yaşınız tam evlenilecek yaşlara yeni gelmıssınız .
Çalışma şartlarınız ağır ve size başka sosyallesme için vakit kalmıyorsa kız arkadaşlarınız falan tavsiye vermıyor mu tanıdık var tanış die . genelde küçük yerlerde isteyen çok olur

Eğer çalışma şartlarınız müsade ediyor vaktiniz kalıyor ise sosyallesin illa ki nasibiniz sizi bulacaktır .

Yaşın çok genç daha. Genelde 30 yaş üzeri evleniyor herkes artık. Fakat 30 yaşına kadar neden erkek arkadaşın olmadı? Kilon 55 gayet iyi. Biraz ortamlara girsen, iş ,kurs vs çevren genişler, illa ki erkek arkadaşın olur ama öncelikle kendine güvenmelisin, özgüvenini arttıracak şeyler yapmalısın.
Teşekkür ederim. Yalnızcana MYO'da okurken serbest bir ortamım oldu ama alışana kadar 2 sene bitti ve mezun olduk. Köy ve yayla hayatıyla büyüdüm. Ortam oldukça muhafazakardı. Artık köyde değilim, ilçede çalışıyorum. Halıcılık kursuna gittim, kursiyerler kadındı. Buralarda 30 yaş pek genç sayılmaz. Bazıları da lüzumsuz espri yapıyor, canım sıkılıyor. İngilizce kursuna yazıldım, başlıycam.

Dışarıdan izlediğim Kadınlar kulübüne cesaretimi toplayıp üye oldum. Çünkü artık içim içimi yiyor. 30. yaşımdayım, evlenme beklentisindeyim ve gecikiyorum gibime geliyor. Arkadaşlarımın çoğu evlendi, çoluk çocuğa karıştı. 1,55 boyda, 55 kiloyum. Esmerim, yüzüm yuvarlak ve basık (Anadolu Türklerinden daha çok Orta Asya Türklerine benziyorum.), Kemiklerim iri, kaslarım gelişmiş ve güçlü halde (Yaşadığım köy, yayla ve dağ hayatı nedeniyle olsa gerek, son 5 yıldır ise ilçede çalışıyorum.). Popom ve basenlerim belirgin büyük. Kilo ve boyum uyumlu ama popom büyük ve çıkık gözüküyor. Hiç erkek arkadaşım olmadı, kimsenin dikkatini çekmiyorum. Spor da yapsam, diyet de yapsam şeklimi değiştiremiyorum. İki kez görücü geldi ama onlar da olamayacak olanlardı. Bu da ayrı bir konu. Kendimi çok öz güvensiz hissediyorum, hayattan zevk alamıyorum. Çok kız arkadaşım var, onlarla hoş vakit de geçiriyorum ama artık yetmiyor, erkek arkadaş bu yaşta çok zor ve ortam hiç müsait değil. Ne yapacağımı şaşırdım; biraz dertleşeyim, akıl alayım istedim. Sizlerden bu durumda olan var mı, önerileriniz nelerdir? Yorumda bulunacaklara, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Yaşın genç, evliliğe gecikmiyorsun. Ama bu düşünceyle yanlış bir evlilik yapma ihtimalin yüksek.

İnan bana dış görünüş ve evlilik arasında bir doğru orantı yok. Herkesin beğenisi farklı farklı. Ve bir insanı tanıyıp sevince dış görünüşün pek önemi kalmıyor.

Yine de özgüvenin artması için dış görünüşünü değiştirmeye ihtiyacın varsa kilo vererek başlayabilirsin. Boyuna göre kilon bir tık fazla. Ve sporla şekillenmeyecek vücut yoktur. Yeter ki iradeli ol, düzenli yap. Bu arada saçının kesimini, rengini değiştirebilirsin. Makyajına daha çok özenebilir ya da yapmıyorsan yapmaya başlayabilirsin. Bunlar özgüveni yerine getirir.

Boy ve kilonuz orantılı . Popo büyüklüğü de çokta önemli bi detay değil bence büyük popo daha güzel oluyor 🙊🙈
Yaşınız tam evlenilecek yaşlara yeni gelmıssınız .
Çalışma şartlarınız ağır ve size başka sosyallesme için vakit kalmıyorsa kız arkadaşlarınız falan tavsiye vermıyor mu tanıdık var tanış die . genelde küçük yerlerde isteyen çok olur

Eğer çalışma şartlarınız müsade ediyor vaktiniz kalıyor ise sosyallesin illa ki nasibiniz sizi bulacaktır .
Popom çıkık ve büyük duruyor. Kız arkadaşlar tavsiye ediyorlar ama erkekler beğenmiyor galiba. Çalışma şartlarım ağır değil, sosyalleşme vaktim var aslında ama ortam kısıtlayıcı.

Teşekkür ederim. Yalnızcana MYO'da okurken serbest bir ortamım oldu ama alışana kadar 2 sene bitti ve mezun olduk. Köy ve yayla hayatıyla büyüdüm. Ortam oldukça muhafazakardı. Artık köyde değilim, ilçede çalışıyorum. Halıcılık kursuna gittim, kursiyerler kadındı. Buralarda 30 yaş pek genç sayılmaz. Bazıları da lüzumsuz espri yapıyor, canım sıkılıyor. İngilizce kursuna yazıldım, başlıycam.
Lüzumsuz espri yapanlara takılma görmezden gel, ya da sen de laf sok cevap ver. Erkeklerin de olduğu kurslara katılabilirsin. İngilizce kursu çok güzel fikir😍 ben birkaç yıl önce diksiyon kursuna gitmiştim orda öğretmen bize sırasıyla tekerleme söyletiyor, hikaye okutuyordu. Diyalog halinde konuşmalar yapıyorduk grupça. Çok güzel samimi bir ortamdı. Yakışıklı,tatlı erkekler de vardı:) sen de böyle ortam bulabilirsin bence 🥰

Popom çıkık ve büyük duruyor. Kız arkadaşlar tavsiye ediyorlar ama erkekler beğenmiyor galiba. Çalışma şartlarım ağır değil, sosyalleşme vaktim var aslında ama ortam kısıtlayıcı.
Ben de benim neden popom yok dümdüz diye üzülüyorum. Millet dolgun kalçası olsun istiyor genelde 😄ne güzel işte büyük kalçan varmış.

Yine de özgüvenin artması için dış görünüşünü değiştirmeye ihtiyacın varsa kilo vererek başlayabilirsin. Boyuna göre kilon bir tık fazla. Ve sporla şekillenmeyecek vücut yoktur. Yeter ki iradeli ol, düzenli yap. Bu arada saçının kesimini, rengini değiştirebilirsin. Makyajına daha çok özenebilir ya da yapmıyorsan yapmaya başlayabilirsin. Bunlar özgüveni yerine getirir.
Çok teşekkürler, çalıştığım yer bir kaplıca oteli ve spor salonu var. Oradaki spor hocasıyla konuşacağım, tamam. Makyaj ve bakım işlerine biraz daha özeneyim. Sağ olun.

Bu düşündüğünün aksine erkeklerin hoşuna gidecek bir detay millet kendine protez popo yaptırıyor binlerce dolar verip.

Evet, olduğu kadarıyla. İşim gereği de bakımlı olmam gerekiyor. Yüzüm yuvarlak, uygun makyaj yapıyorum mu bilmiyorum ama kadın müdür hiç uyarmadı.
Muhtemelen çalıştığınız yere evli cıftler gelıyordur fazlaca yada yaşlılar kaplıca diyince akla böyle geliyor . Acaba soğuk biri misiniz hani sert hem duruş hem mizaç olarak da sert bir yapınız varsa Buda etki edebilir

Bence yanlış düşünüyorsun boyunda kilon da iyi durumda ayrıca estetikle popo yaptırıyor insanlar. Bence biraz bakım yapıp giyim kıyafet konusunda kendini değiştirirsen özgüvenin artabilir

Muhtemelen çalıştığınız yere evli cıftler gelıyordur fazlaca yada yaşlılar kaplıca diyince akla böyle geliyor . Acaba soğuk biri misiniz hani sert hem duruş hem mizaç olarak da sert bir yapınız varsa Buda etki edebilir
Hayır yaa 🤗. Tam tersine sıcak kanlı, güler yüzlü ve hoş sohbetim. Hatta teyzeler beni beğensinler diye davranışlarımı onlara göre ayarlıyorum. Sakin ve işime odaklıyım.

Her gün squat yapıyorum aha bu toto büyüsün diye büyük kalçanın kıymetini bil ayol. Diğer arkadaşların yorumda yazdığı gibi kadınlar büyük kalçaya sahip olmak için ameliyatla protez popo yaptırıyor. Hiç unutmuyorum annem bir gün bana
" markette silikon popo gördüm sana alayım mı " demişti şakasına. 😅😅

Bence yanlış düşünüyorsun boyunda kilon da iyi durumda ayrıca estetikle popo yaptırıyor insanlar. Bence biraz bakım yapıp giyim kıyafet konusunda kendini değiştirirsen özgüvenin artabilir
Estetik aklımın ucundan geçmiyor. Aslında popomdan başka kemiklerim ve kaslarım çok gelişmiş durumda, iri ve yapılı gözüküyorum. Benden iyi güreşçi olur. 🤣🤣🤣

Back
X