• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vücuduma çöreklenmis beyazlamis catlaklar icin bi çözüm yok mu?

dertlianne33

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2017
79
18
3
33
Merhaba herkese...
Evet bu konu icimde hep vardi artik cozümu olmaz saniyordum ama yine de sormak istedim..
Mesele taa ergenlik yillarimda olusan kilo alimina bagli catlaklar . O donemde ne oldugunu bile bilmiyordum annem vs kimse boyle bi sey olabilecegini yada ne yapmam gerektigini soylemedi.. 13 14 yaslarimdayim bende.. lise icin sinav donemimdi hem sinav hem ergenlik o yil 15 kilo almistim ;(
Yeni bi dogum yaptim hamilelik boyunca bile 8 kilo aldim ozel de bir sey yapmadan hemde... o yuzden hamilelik catlaklarim cok cok az var... ama cok oncesine ait beyazlasmis catlaklarim cok..
Hic bi cozum yok mudur? Olduguna inanmak istiyorum... bu catlaklari gecirebilen var mi acaba ?
Onerilerinizi merakla bekliyorum

Benim doğum catlagim var vücudumun gobeginde derinliğine yarım parmağım giriyor nasıl bir catladiysa iç organlarimi hedef almış olmalı Allah tan doğum yaptım da ulasamadi amacina. Konuyu takip edecem inşallah vardır bir çözümü.

Kirmizi olanlar icin yaglar vs oneriler var ama beyazlasmis olanlar icin pek bulamadim... sizin de kirmizi ise kantoran yagi badem yagi susam yagi tavsiye edebilirim... benim derin degil cok ince kilcallar gibi ama coktan beyazladi...

Çözümü yok malesef. Doktora da gittim, geçmez dedi. Benim kalça, diz arkası, göbek, iç bacak kısmı hep çatlak :/

Aynen. 8.sınıf bittiği sene ergenliğimle 9.sınıfa başlayacağım yaz şişmişim haberim yok. Okul eteği almaya gittik kase tencereye dönmüş. 4 ablam var bir Allah'ın kulu da demez mi kilo alıyorsun diye.
O zamandan beri çatlaklarım var. Üstüne hamilelik de eklendi tabi çatlaklar Türkiye fay haritası gibi. Konuyu takipteyim. :KK51:

benim de kizmda oldu, ama ince çizgiler haline başlarda çok rahatsız oluyordum ama simdi alıştım onlara... ve oluşmuş beyaz çatlaklara pek çözüm yok gibi estetik yapıyorlarmis ama oda tamamen yok etmiyor tabi
birde dovme duymuştum aynı ten renginden dövme yapıyorlar hiç yok gibi oluyor
tabi ben bu ihtimali hic düşünmedim çünkü dövme dinen uygun değil olsaydı belki yapabilirdim
ama çatlaklarınız çok çok çok kötü ise belki birseyler yapılabilir araştırılıp ama ufak tefekse hiç takmayin derim ..

Çözümü yok malesef. Doktora da gittim, geçmez dedi. Benim kalça, diz arkası, göbek, iç bacak kısmı hep çatlak :/
Ya insanlar 30 40 kilo veriyor ve harita gibi olmalari lazim ama bakiyorsun spor yapa dikkat edenlerde flan bi sey kalmiyor...
Mutlaka bi cozum vardor demek istiyorum o yuzden.. sporla gerginlesebilir ama catlaklara ne yapiyor bu insanlar ?

benim de kizmda oldu, ama ince çizgiler haline başlarda çok rahatsız oluyordum ama simdi alıştım onlara... ve oluşmuş beyaz çatlaklara pek çözüm yok gibi estetik yapıyorlarmis ama oda tamamen yok etmiyor tabi
birde dovme duymuştum aynı ten renginden dövme yapıyorlar hiç yok gibi oluyor
tabi ben bu ihtimali hic düşünmedim çünkü dövme dinen uygun değil olsaydı belki yapabilirdim
ama çatlaklarınız çok çok çok kötü ise belki birseyler yapılabilir araştırılıp ama ufak tefekse hiç takmayin derim ..
derin degil hicbiri cok kucuk kucuk kilcal damarlar gibi ama yine de sinir bozucu...

Yeni çatlamış olanlara lierac krem işe yarıyor ama beyazlayanlara çözüm yok diye biliyorum

Benimde doğumlardan kalma çatlaklarım var.
Kk forumlardan birinde üç kremi birleştirip sürekli kullananlarda büyük değişim olduğunu okumuştum. Mantıklı da gelmişti , içerik olarak birisi soyuyor deriyi , diğeri nemlendiriyor , diğeride taze deri çıkmasını sağlıyordu sanırım.
Madecassol , hametan ve aknesyl di isimleri. Şuan hamileyim doğumdan sonra deneyeceğim estetk yaptırcak durumda değilim bu kremler son çare sanırım :( bir araştırın isterseniz kızlar ...

Yeni çatlamış olanlara lierac krem işe yarıyor ama beyazlayanlara çözüm yok diye biliyorum
Lierac kremim var hamilelikte almistim ama pek kilo almayinca kullanmamistim pek... sonradan bi kac catlak oldu ama 7 ay oldu dogum yapali.. kirmizi hala.. ise yarar mi dersiniz

benimki de aynı sizin gibi ama okadar kilo verenler alırken catlamamis heralde kimisinin vucutu elastik oluyor esnek yani ne kadar alırsa alsin çatlama oluşmuyor ne alırken ne verirken ben 12kilo aldım gebeyken ama catladim yani
dediğiniz gibi sporla dümdüz sıkı bir göbek yaparsanız bir nebze silik gibi görünür diye düşünüyorum.

Kk forumlardan birinde üç kremi birleştirip sürekli kullananlarda büyük değişim olduğunu okumuştum. Mantıklı da gelmişti , içerik olarak birisi soyuyor deriyi , diğeri nemlendiriyor , diğeride taze deri çıkmasını sağlıyordu sanırım.
Madecassol , hametan ve aknesyl di isimleri. Şuan hamileyim doğumdan sonra deneyeceğim estetk yaptırcak durumda değilim bu kremler son çare sanırım :KK43: bir araştırın isterseniz kızlar ...
Te
Madecassol , hametan ve aknesyl di isimleri. Şuan hamileyim doğumdan sonra deneyeceğim estetk yaptırcak durumda değilim bu kremler son çare sanırım :KK43: bir araştırın isterseniz kızlar ...
tesekkur ederim peki bu kremlerin fiyatlarini biliyor musunuz ?

Lierac kremim var hamilelikte almistim ama pek kilo almayinca kullanmamistim pek... sonradan bi kac catlak oldu ama 7 ay oldu dogum yapali.. kirmizi hala.. ise yarar mi dersiniz

Yarar sürün benim bayram tatilinde çatladı resmen gözümüm önünde kızardı kaşındı
Hiç kaşımadım ertesi gün istanbula dönünce sürdüm kremi masaj yaptım
Şuan orda çatlak yok

hamilelik boyunca lierac kullanin cogunda ise yariyor... birde zeytinyagi da olsa surekli nemlendirin cildinizi.. olusmadan onlerseniz daha kolay..yoksa zor malesef

Ben buz terapisine gitmistim,derin olanlar baya inceldi,ince olanlar yok oldu.
Kisin yapilmasi gerekli.
Bnm bacak arkalarimda vardi,etek giymeye cok cekinirdim, simdi odaklanmayan goremez.

Sarikantoron kremini duydum catlaklarinin gorunumlerini duzeltiyormus.
Ama denemedim dusunuyorum denemeyi.

Back
X