• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vücut kokusu :(

surrendercim arkadaş napsın peki. kaç yıldır bişi yapmıo bu durumla ilgili zaten. artık hamile daha rahatsız oluyor. rahatsız edecek bir durum yok ki. etkili bi sabundur yada bi şampuandır be bilim böle bişi bulcak ve ona vercek bunu kullan diye.

afedersınız arkadaşın yaşlı teyzeyi çamaşır suyunda bile yıkasa
o koku aynı kalacaktır.
yaşlı insanların kokuları hep aynıdır.
adı üzerinde : vücut kokusu.

bazı insanların parfüme alerjisi vardır, ama yınede arkadaşın bir parfum hedıye etsın.
gerçi teyzenin kullanacagını sanmıyorum
ama arkadaşın denesin bi:ssz:

hee, arkadaşın , evinde tütsü yakmayıda denesin.

teyze parfüm kullanmazsa eğer, arkadaşın evi kokulara boğsun.

Sorununuzun çözümü ne sprey ne kolanya nede jel.

Tek çözüm tuz. Kaya tuzuyla banyoda bir güzel yıkanırsa, uzun süre kalırsa kokusu falan kalmaz. Bnimde yaşlı bir anneannem vardı ordan biliyorum.

kaya tuzu nasıl bişi ki. nerden alınır nasıl kullanılır

mardin sabunlarını duymadık hiç. istanbulda bulunur mu ki. arındırıcı özelliği varsa bende kullanayım.
Nasıl temin edilir bilemem ama gerçekten çok etkililer
Şampuan ve duş jellerinin vücuttan pek arınmadığını hatta iyi temizlemediğini düşünürüm.Sadece geçici koku verirler.
Ben mutlaka önce sabunla bi güzel cildimi keseye hazırlarım keselerim,sonra duş jeli kullanırım.
Keseyi 2 haftada bir yaparım.

Kese ve lif şart ama kadın inatçıymış
Ama belki içten bir hastalığı vardır ama oda genelde ağızda koku yapar.
Muhtemelen kadın iyi temizlenmiyor bir yerde fire veriyor.
Kıyafetleri arkdaşın sürekli kontrol etsin.
Hamile olmasaydı kadını her hafta dip köşe temizlikle bıktırır birşeyler imalardı belki ozaman anlardı.
Ama ben dayanamaz yinede söylerdim.

afedersınız arkadaşın yaşlı teyzeyi çamaşır suyunda bile yıkasa
o koku aynı kalacaktır.
yaşlı insanların kokuları hep aynıdır.
adı üzerinde : vücut kokusu.

bazı insanların parfüme alerjisi vardır, ama yınede arkadaşın bir parfum hedıye etsın.
gerçi teyzenin kullanacagını sanmıyorum
ama arkadaşın denesin bi:ssz:

hee, arkadaşın , evinde tütsü yakmayıda denesin.

teyze parfüm kullanmazsa eğer, arkadaşın evi kokulara boğsun.

aynı kalır diosun ama vardır belki bi çözümü formülü. denemek , sormak , bilenlerden öğrenmek lazım

o yıkanmıyordur dediği tarihlerde bence sallıyordur 10 günde bir yıkanıyordur yaşlılar genelde öyle yapıyor

. ama kadın inatla ben yaptım dio. temiz giysiler giyiyor mu bilmior arkadaşım.

Arkadaşın çalışıyormuş ama en azından kirli sepetinde neler olduğunu biliyordur.
Kayınvalidenin kirliden çamaşırı az çıkıyorsa,demek ki üzerini değişmiyor.
Ve tabii çarşafları temiz tutmak da arkadaşının elinde.

Onun haricinde,istediği sabunu alsın,maalesef tüm vücudunu sabunlamadıkça hiçbiri fayda etmez.
Dediğim gibi,çoğu insan tam sabunlanmadan çıkıyor.Boyun,sırt,omuz,kol,bacak vs...
Belki bir şekilde kandırılabilir.Mesela ham lifler var.Cilde iyi geliyormuş,gençleştiriyormuş,bebek gibi yapıyormuş diye verilebilir.

Ben vücut kokar,yaşlı kokar fikrine katılmıyorum.
Yıkanmayan,temizlenmeyen insan kokar.
Benim anneannem mis gibi kokardı.Hastaneye yattığı zaman aynen o sözedilen yaşlı kokusu kokmuştu.Eve dönünce yine mis gibi oldu.

Arkadaşın çalışıyormuş ama en azından kirli sepetinde neler olduğunu biliyordur.
Kayınvalidenin kirliden çamaşırı az çıkıyorsa,demek ki üzerini değişmiyor.
Ve tabii çarşafları temiz tutmak da arkadaşının elinde.

Onun haricinde,istediği sabunu alsın,maalesef tüm vücudunu sabunlamadıkça hiçbiri fayda etmez.
Dediğim gibi,çoğu insan tam sabunlanmadan çıkıyor.Boyun,sırt,omuz,kol,bacak vs...
Belki bir şekilde kandırılabilir.Mesela ham lifler var.Cilde iyi geliyormuş,gençleştiriyormuş,bebek gibi yapıyormuş diye verilebilir.

Ben vücut kokar,yaşlı kokar fikrine katılmıyorum.
Yıkanmayan,temizlenmeyen insan kokar.
Benim anneannem mis gibi kokardı.Hastaneye yattığı zaman aynen o sözedilen yaşlı kokusu kokmuştu.Eve dönünce yine mis gibi oldu.

kirli sepetleri ayrı ama tabi makineyi arkadaş çalıştırıo. o kirlilerini koyuyor makineye. arkadaş çalıştırıor. çok sık değil bildiğim kadarıyla. arkadaş kendi çamaşırlarını çok sık yıkar. sürekli makinesş çalışır. ama kayınvalidesi o kadar sık koymuyor sanırım.

Valla ne yaşlılar gördüm hayatta kokmaz.
Örnek ananem.
Tertemizdir tertemiz.
Kendisi 83yaşında.
Haftada iki banyo yapar.Sabunla keselenir mis gibi de şampuanlanır çıkar.
Hayatta da kokmaz.
Parfümü de vardır...Her banyodan sonra tüm çamaşırlarını atar kirliye.
Her insan her yaşlı kokmazki.
Bu kadın banyoda tam kese yapmıyor üstünkörü yıkanyordur.
Haftada bir banyo içn çok fazla uzun.
Ben bile bebeğimi haftada iki üç kez yıkıyorum.
İnsan kışın bile terler.
Arkadaşın söylesin o varken yıkansın.Sırtını felan keseler iyice kiri gider.
Ayrıca banyo havlusunun da sık sık yıkanıp ütülenmesi icap eder.

Valla ne yaşlılar gördüm hayatta kokmaz.
Örnek ananem.
Tertemizdir tertemiz.
Kendisi 83yaşında.
Haftada iki banyo yapar.Sabunla keselenir mis gibi de şampuanlanır çıkar.
Hayatta da kokmaz.
Parfümü de vardır...Her banyodan sonra tüm çamaşırlarını atar kirliye.
Her insan her yaşlı kokmazki.
Bu kadın banyoda tam kese yapmıyor üstünkörü yıkanyordur.
Haftada bir banyo içn çok fazla uzun.
Ben bile bebeğimi haftada iki üç kez yıkıyorum.
İnsan kışın bile terler.
Arkadaşın söylesin o varken yıkansın.Sırtını felan keseler iyice kiri gider.
Ayrıca banyo havlusunun da sık sık yıkanıp ütülenmesi icap eder.

arkadaş banyosuna girmez. o girse diğeri istemez. samimi değiller. resmi takılıolar. banyo ve kıyafetlerinin yıkanmasına arkadaş çok müdehale edemior. belki çalışmasının da etkisi vardır. doğum yapınca, evdeyken belki böle şeyler yapabilirde şimdi yapamıo :( ayrı odalarda oturuolar. o yüzden kokuya da sürekli maruz kalmıor ama hollerde ortak alanlarda duyuyor kokuyo. hassasiyette var şimdi. özellikle misafir geldiğinde aynı odada oturduklarında rahatsız oluyormuş. birde şimdi daha az cam açıolar ya. daha fazla koku var dio. belki de hamilelik nedeniyle burnu daha hassastır

Haftada 1 gün banyo yaparsa kokar tabi ki.
Benim babaannem 87 yaşında daha geçen yıl vefat etti.
Her gün banyo yapardı uzun uzun.
Lifini sabununu özenle kullanırdı. İyice temizlenirdi.
Hiç kötü koktuğuna şahit olmadık. Hep mis gibi oldu.
Yaşlıların vücut kokusu daha ağır olduğu için çözüm her gün yıkanmak olacaktır bence.
O zaman kokmaz.

Bazı insanların ten kokusu, ter kokusu çok keskin oluyor..
Bizim yurtta bir arkadaş vardı kızı sadece uzaktan tanıyorum asansöre binerdik, o nasıl bir koku? Ter kokusuydu ama, etüt salonuna ders çalışmaya çıkardık kapıyı açardık yine aynı koku, ki o bahsettiğim kız ders çalışıyor olurdu. Temiz bir kıza da benziyordu aslında, hatta kötü koktuğunu anlıyor ki, böyle çekingen durup kimsenin yüzüne bakmıyordu.

Bilmiyorum yok mu böyle şeylerin çaresi? Deodorant vs. bişeyler kullansa engelleyebilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
arkadaş banyosuna girmez. o girse diğeri istemez. samimi değiller. resmi takılıolar. banyo ve kıyafetlerinin yıkanmasına arkadaş çok müdehale edemior. belki çalışmasının da etkisi vardır. doğum yapınca, evdeyken belki böle şeyler yapabilirde şimdi yapamıo :( ayrı odalarda oturuolar. o yüzden kokuya da sürekli maruz kalmıor ama hollerde ortak alanlarda duyuyor kokuyo. hassasiyette var şimdi. özellikle misafir geldiğinde aynı odada oturduklarında rahatsız oluyormuş. birde şimdi daha az cam açıolar ya. daha fazla koku var dio. belki de hamilelik nedeniyle burnu daha hassastır

Birşey soracağım.
Sen çalışıyor musun?

Tuhaf geldi bana.
Arkadaşın da olsa kirli sepetine.kadar nasıl bu kadar herşeyi bilebiliyorsun :ssz:

yok evliydimde çok tembel olduğumdan genelde beni bekar sanmışlardı :)

cidden mi:53: ben gerçekten bekar sanıyordum seni
düşündüm bu o mu dıye :D bebişin olacakmış
hayırlı olsun, allah analı babalı büyütsün.

bak arkadaşlarla bir sürü öneride bulunduk
arkadaşına söyle denesin bunları ; ama kadını rencide etmeden anlatsın bazı şeyleri

evet bende şüphelendım aslında
arkadaşının adına konuşuyorsundur elbet, ama sanki o arkadaş senmişsin gibime gelmişti.

sen olsaydın söylerdın dimi?

cidden mi:53: ben gerçekten bekar sanıyordum seni
düşündüm bu o mu dıye :D bebişin olacakmış
hayırlı olsun, allah analı babalı büyütsün.

bak arkadaşlarla bir sürü öneride bulunduk
arkadaşına söyle denesin bunları ; ama kadını rencide etmeden anlatsın bazı şeyleri

evet bende şüphelendım aslında
arkadaşının adına konuşuyorsundur elbet, ama sanki o arkadaş senmişsin gibime gelmişti.

sen olsaydın söylerdın dimi?

:) teşekkür ederim.

Back
X