Vulvar Vestibulitis

Felicidad

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2017
43
18
88
Arkadaşlar merhaba, uzun süredir cinsel ilişkide acı çekiyorum. Geçen hafta doktor bana vulvar vestibulitis teşhisi koydu ve çok basit bir ameliyatla kızlık sarının etrafındaki deri alınarak kesin çözüme kavuşacağımı söyledi. Ama bazı yorumlar okudum bu ameliyatın hiç de basit olmadığı ve kesin çözüm olmadığı ile ilgili. Aranızda bu hastalıktan muzdarip olan var mı? Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum ve korkuyorum

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, uzun süredir cinsel ilişkide acı çekiyorum. Geçen hafta doktor bana vulvar vestibulitis teşhisi koydu ve çok basit bir ameliyatla kızlık sarının etrafındaki deri alınarak kesin çözüme kavuşacağımı söyledi. Ama bazı yorumlar okudum bu ameliyatın hiç de basit olmadığı ve kesin çözüm olmadığı ile ilgili. Aranızda bu hastalıktan muzdarip olan var mı? Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum ve korkuyorum
Merhaba, ameliyat oldunuz mu? Hangi doktora gittiniz de bu teşhisi koydu acaba? Şu an durumumuz nedir? Benim de ilişki sırasında yanma, acı ve vulva girişinde çatlak oluşuyor. Kaç doktora gittiysem psikolojik deyip salladı resmen. En son bir Prof vulvodini, hangi krem iyi geliyorsa onu kullan dedi başından savdı. Çok merak ettim çözüm bulabildiniz mi?

Herkese merhaba ,
Özellikle yazmak istedim faydası olur belki diye. Yeni evlenmiştik ve bir sorun olduğunu anlamıştım ilk gece. Ben kendimi kasıyorum sanıyordum fakat inanılmaz bir acıydı bu ki hemen soluğu nedir ne değildir diye internette buldum. Sonra Hera klinik çıktı karşıma. Gerçekten hiç beklemedim ertesi gün apar topar Hera’ya gittim. Canım doktorum Burcu hanım bir muayene etti ama ben ki o güne kadar hiç jinekolojik muayene olmamış ve bundan korkan biriydim. Hiç acımadı diyemem çünkü vulvar vestibulitis sendromuna sahip biriydim bu yüzden de yaşadığım tüm acıların kasılma değil gerçek acı olduğunu söyledi. 15-20 dklık bir operasyonla alınıp sonrasonda terapilerle tamamen iyileşebileceği söyledi ama ben hala ikna olamamıştım. Birkaç gün araştırdım düşündüm ve bunu tolere edebileceğimi denemek istediğimi netleştirdim. Ardından operasyonu oldum ve gerçekten 4. Günde ikea gezmeye gittim o kadar hızlı tolere ettim. Fakat gelin görün ki araştırma huyumdan vazgeçemiyor sürekli okuyordum, bazı kaynaklar yüzde yüz işe yaramayabiliyor filan yazıyordu ki burada da öyle bir yoruma denk geldim. Arkadaşlar bu konuyu açıklığa kavuşturmam gerekirse altta yatan bir rahatsızlığınız yoksa ya da bunu stabilize edebiliyorsanız hiçbir sorun yok. Ben de operasyonu olduktan sonra sürekli sanki acım varmış gibi davranıyor ağlıyor bir işe yaramadığını düşünüyordum. İnanamıyordum çünkü. Ve kendime bu işkenceyi yapa yapa vajinismus olmuştum. 5 hafta sonra terapiye gittiğimde iki göz iki çeşme ağladım. Başarma imkansız geliyordu. Bu biraz benimde hatamdı çünkü çok araştırmış ve hep olumsuz yorumları aklımda tutmuştum. Her neyse ben ki oraya bakamayan terapinin ilk günü aparatlarla çalışabilir olmuştum. Ev ödevlerimi yaptım ve ne denildiyse birebir yapmaya çalıştım. Benim canım Ezgimse sürekli yanımda ya yaparsınnn diye diye beni o kadar telkin etti ki veee sonuç 3. Günün sonunda ya Ezgi denesem mi nolacak en kötü yapamam ve yine gelirim sen yardım edersin bana demiştim kiiiii 3. gün de rahatlıkla yapmış tüm önyargılarımı kırmıştım. Bu deneyimimi özellikle paylaşmak istedim çok ama çok basit olan en insani duygularımız ve fizyolojimiz için ertelemeye hiç gerek yok. Hera benim için inanılmaz önemli reklam falan filan demiş birileri arkadaşlar başında böyle bir sıkıntı olan biri reklamına bakmaz en doğr yeri arar. benimde sürecim böyleydi Ezgicim de Burcu hanımcım da gece gündüz hep yanımdalardı. İyi ki varlar, heeer şey çözülür bir tek ölüme yok çare. Rahat olun her şekilde bi çözümü mutlaka vardır :)

Back
X