Ben baya bi tepki verdim korksun bida yapmasin diye ama bil.iyorum dogru olmaysbilir alttsn alirsam alisir yine yapar diye korkuyorum canim bilemedimki simdiBen daha wc eğitimine başlamadım, ama bir arkadaşım bu süreci yaşıyor şu an.
Söylediği tek şey "çocuğun üstüne fazla gitmeyip, aşırı tepki göstermeden yaklaşmak gerekiyor, mesela çişini mi yaptı "amaaannn sen ne yaptın" diye feryat figan olmadan, tamam oğlum/kızım şimdi temizleyelim ama bir daha yapmayalım bak pis oluyor" diye anlatmak gerekiyor" şeklinde bahsetmişti.
Muvaffak oldu mu?
Evet, şu an oğlu tuvalet eğitimini almış durumda.
Sadece uzun boylu bir yere gidecekleri zaman, güvenlik amaçlı alıştırma kilodu giydiriyor ki yolda süprizler ile karşılaşmamak için.
Canim 5 dk da bi soruyorum goturuyom her gittigin de de yapiyor simdi yine gittik kendi soyledi asiri tepki durumunu denicem canim doogal bise oldunu anlamasi lazimCanbebenin alt değiştirme bezlerini koltuğun üstüne ser,üzerine de örtü ört canım,ben öyle yapmıştım. Altına yapınca aşırı tepki vermek çok yanlış,aynı şekilde klozete yapınca bravo diye alkışlarla tepki vermek de yanlış.Doğal bir durummuş gibi davranmak gerekli,ufak bir aferim yeterli diye okumuştum. Daha sık götür çişi gelmese de belli aralıklarla götür wcye.
Geceleri simdilik bezlerim galiba canim ona gozum kesmiyo ya su gunduz isini halledim once evet alistirma kilodunu pek tavsiye etmiyolar direk kendi kilodunu giydirdim gezmelerde napicaz bilmiyorum amaBen ödül veriyordum.Mesela eğer kaçırmazsan altına seninle parka gidebiliriz gibi.
Ayrıca yaptığı saatleri not alıyordum.Özellikle geceleri aynı saatte kaldırdım.
Sabırlı olmak gerekiyor.Alıştırma külodu almıştım ama farettimki benim kızım ilk önce şöyle bir yokluyor alıştırma külodu varsa hooppp yapıyor.Allahtan erken fark ettim de alıştırma külodunu çıkardım hemen.
Tavsiyem gece ile gündüzü aynı anda çözmeniz.Evet yorucu oluyor ama daha çabuk adapte oluyorlar.Geceleri simdilik bezlerim galiba canim ona gozum kesmiyo ya su gunduz isini halledim once evet alistirma kilodunu pek tavsiye etmiyolar direk kendi kilodunu giydirdim gezmelerde napicaz bilmiyorum ama
Bu 3 4 aylik surede kac yasindaydi3-4 ay heryere yaptı benimki. Uyurken yatağa, otururken koltuğa, halıya, klozetin dibine gidip altına kaçırıyordu. Her seferinde öğretmeye çalıştım sabırla. Asla pes edip beze dönmedim. 3-4 ay sonra altına kaçırma sıklığı azalmaya başladı, sonra da tamamen bitti. Şimdi 6 yaşında, bir yılda 2-3 kere altına kaçırdı en fazla o da mevsim dönüşlerinde üşüdüğü için
Dogru diyosun ama gece wc ye nerdeyse 10 kere kaldirmam lazim cunku gece baya yapiyor galiba sabah bezi suya gitmis gibi balon gibi olmis sekilde uyaniyor.gece cok kaldirirsam uykusu bolunur ama geride uyumaz falan diye boyle dusunuyorumTavsiyem gece ile gündüzü aynı anda çözmeniz.Evet yorucu oluyor ama daha çabuk adapte oluyorlar.
Valla canım sen bilirsin ama sonrasında çok yorulursun.Dogru diyosun ama gece wc ye nerdeyse 10 kere kaldirmam lazim cunku gece baya yapiyor galiba sabah bezi suya gitmis gibi balon gibi olmis sekilde uyaniyor.gece cok kaldirirsam uykusu bolunur ama geride uyumaz falan diye boyle dusunuyorum
Bilmiyorumki ya suan hic gozum kesmior canim gunduz egitimini bi tamamlasam geceye sora gecerim galiba okadar yorucu surece ben katlanamam galiba sana helal olsun ama bilmiyorum bir gece denieyecem bakalimValla canım sen bilirsin ama sonrasında çok yorulursun.
ben ilk etapta yattıktan sonra her yarın saate bir kaldırdım.Tabi hepsinde yapmadı.Yaptığı saatleri yazdım.Sonra bir saate bir kaldırdım yine saatleri not etttim.Kademeli olarak saatleri uzattım.Fikir olsun diye yazıyorum bunları size.Ayrıca ayıltmadım uykusundan.Uyur haldeydi.Zaten saatlerini bulunca sıkıntı kalmıyor.Haa zorlandım mı evet ama sadece 1 hafta 10 gün kadar.Alez kullanırsan yataga rahat edersiniz.
Valla canım kızımın okulundaki öğretmen gece gündüzü aynı anda yapmayacaksanız hiç başlamayın şimdi demişti.Yinede birkaç gün denemeni tavsiye ederim.Bilmiyorumki ya suan hic gozum kesmior canim gunduz egitimini bi tamamlasam geceye sora gecerim galiba okadar yorucu surece ben katlanamam galiba sana helal olsun ama bilmiyorum bir gece denieyecem bakalim
Canim gece egitiminde neler yaptin daha ayrintili anlatabilirmisin az sora uyutucam gunduz uykusuna simdi bez baglayimmi yoksa altina biseler serim yatirim mi kesin altini islaticak gunduz uykusundada kaldirip wc ye goturulurmTek tavsiyem çok titiz olmayın ve kızmayın
Çiş bu silersin geçer
22 aylık gece gündüz alıştı
Ilk başta açtım altını tuvalete vs götürmedim yaptı etrafa vs sonra gösterdi
Tuvaleti götürdüm yaptı
Sabah kalkınca bezi şişkin olur o uyanmadan bakın uyanınca yapar zaten uyanmadan kuru ise hazırdır eğitime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?