Gittigi yer okul sinif sinif yani yas grubuna gore 2 yasindan 5 yasina kadar olan biryer....acaba yaşadığı bir şeymi etkiledi? belki gittiği kreşte altına yapan çocukları gördü, belki kreşte olumsuz bir durum yaşadı, wc.ye gidecekti izin verilmedi yada yanlışlıkla kaçırınca altına çok kızıldı.. kreşi, öğretmenlerini sevmemiş, sizden ayrılmak istememiş olabilir.. yada ailenizde olumsuz etkileyecek bir şeyler yaşanmış olabilir, bilemiyorum.. ama alışmışken tekrar çiş yapması olağan bir şey değil. bir konuşsanız çocuğunuzla, oyun oynar gibi, kreşte yaptıklarını anlatmasını isteseniz, hadi şimdi kreşteymişiz, sen öğretmen ol, deseniz bu şekilde onu konuşturmaya çalışıp neler hissettiğini öğrenebilirsiniz
Yok canim gondermek mecburi degil ama dil ogrenmesi ilk okulda ilerlemesi basladigi zaman icin mecbur gonderiyorum...sebebi kesinlikle psikolojiktir.neyin sebep olduğunu bulmak lazım.kreşte yaşadığı birşey etkilemiş olabilir.ya da okulu sevmemiş,gitmek istemiyor olabilir.göndermek mecburi mi.okula başlamak için çok erken bir yaş,mecbur değilseniz göndermeyin bence
Gittigi yer okul sinif sinif yani yas grubuna gore 2 yasindan 5 yasina kadar olan biryer....
okuldayken arada nadir de olsa yapti ama oglen uyku arasinda....
okulda ilk hafta zorlandi oda sabahlari birakirken....
simdide kosa kosa gidiyor..... Bilmiyorum normalde bakicilar devamli ilgileniyorlar wcde uykuda....
oglum keske derdini anlatsada saatlerce dinlesem.....
dili oyle tam anlatacak kadar degil....
oglum pipiyi tu alerte yapacagiz pantalonunu ayyy yapma pis olur diyiyorum
tamam anne diyor pipiyi tualette yapacam hoppp yine ayni.....
ill. Alistirdigim zamanlar bile bukadar cok altini islatmadi.....
bu sorunu nasil asmaliyim ne yapmaliyim nasil duzene girecek bilmiyorum.....
Yurt disinda butun cocuklar gidiyor.....kreşi gerçekten seviyormu yoksa mecbur olduğu içinmi gidiyor.
bilmiyorum, çocukların kafaları farklı çalışıyor, biraz onlar gibi düşünmek lazım. kendinizi onun yerine koyun, gün içinde neler yaşadığını-yaşamış olabileceğini düşünün.. sohbet etmek işe yarardı ama daha tam ifade edemiyor kendini sanırım o zaman en güzeli oyun yoluyla anlamak bence. ya da şüphelendiğiniz konularda kısa sorular sorup tepkisine bakın..
ama peşini bırakmayın bu durumun, bunun altında mutlaka psikolojik bir sebep var, hareketlerini, ruh durumunu sürekli takip edin, kreşe gidip öğretmenleriyle görüşün, pedagoga götürün
benil anlayamadigim kakayi soyluyor gidip yapiyor ama pipisini altina yapiyor....
Ben wc egitimine 29 aylikken basladim...2-4 yaş arası tam tuvalet eğitimi krizinin yaşandığı yaştır. Çocuğum yok ama gördüğüm vakalardan biliyorum kesinlikle bir psikolog yardımcı olacaktır ama tavsiyem çocuğun bu dönemde en çok önem verdiği şey tuvaletinin kontrolünü elinde tutmaktır. Asla baskı yapmayın ve buna karışmayın sadece ılımlı yaklaşın ona direktif vermeyin. Çünkü bu yaşta elinde kontrolünü tutabildiği tek şey tuvaletidir ve bundan müthiş bir haz duyar, biliyorum böyle söyleyince size tuhaf geliyor ama en sevdiği şey elinden alınıyormuş gibi hissettiğinde inatlaşması doğaldır. Bir de mümkünse 2 yaştan önce başlanmamalı zaten burdan gören anneler olabilir, erken başlamak da bir çözüm değil. Bu krizin kendiliğinden çözüleceğine şüphem yok içinizi ferah tutup kontrolün ondan olduğunu hissettirin :)
Ben wc egitimine 29 aylikken basladim...
2,5 yasini geciyordu gercekten zorlanmadan cok rahat alisti....
mesela oglumda birsey var iyice sikismadan wcye gitmez gitsede azda olsa yapmaz illa iyice sikisacak oyle yapacak....
wcye giturmeden altina bile kacirmazdi....
sadece gece bezliyordum....
bu durum gecici biliyorum.... Elbet duzelecek....
ama ben bunu Huy etmesinden korkuyorum....
onca emek bu zamana kadar gelmisken....
offf gercekten bilmiyorum yaptiginda kizmiyorum elini tutup wcye goturuyorum bak pipi burda yapacaksin diyorum....
tamam anne diyor.... Islanmis pantalonlarini gosteriyoru bak pipi olmus diyorum oda dokunuyor ayyyy pis olmus diyip atiyor....
pipisini wcye yaptiginda alkis yapiyorum bak pantalon cici pis olmadi diyorum herseye evet diyor ama yinede donuyoruz basa....
En iyisi yarin esimle hastanenin aciline pediata gotureyim....işte bu yüzden diyorum bende bir sorun var diye.. tuvalete alışamayan çocuk çişide kakasınıda tutamaz- ki kaka en zorudur, en son kaka yapmaya alışır... sizinkinde tam tersi, çişini kaçırmanın sebebinin psikolojik olduğunu söyler Dr.lar. yani sizinde 5 ay olmuş, yeni öğrenmiş olsa diyeceğimki normal, arada kaçırabilir ama .
dediğiniz gibi en iyisi bir pedagogla görüşmek, hem sizin içiniz rahatlar hemde miniğin bir problemi varsa çözülür.
En iyisi yarin esimle hastanenin aciline pediata gotureyim....
kendim direk randevu alsam pédagogiquedén 1 ay sonraya verirler....
acile gotureyim gerekirse onlar yonlendirme yapar direk.....
baktim olumlu cevap alamadim ben simdi fransanin bir bolgesinde yasiyorum...
daha once paristeydim.....
dogum yaptigim clinigin pediatgi dogum kontrollerinden tut daha sonraki kontrollerini yapan isinde basarili yillarin doktoru....
persembe aksami parise gidiyorum zaten....
telde cuma gunu icin randevu alayim....
Inss bu sorun cozulurde rahatlarim..... Gercekten kafama cok takiyorum yeni ogretmis olsam neyse.....
yardimlarin icin cok tesekkur ederim.....
bilmiyorum canim meselabugun parka gittik bisikletini suruyor hadi pipi yapalim dedim yapmak istemedi.... Ikinci kez yine yapalim dedim once agladi sonra bak pantalon baska yok bu pipi olursa ne yapacaz hadi yapalim dedim tamam anne deyip yapti eve geldik yemekten sonra ust katta kendi odasinda tv izlerken esimin yaninda altina isedi hic te bozuntuya vermeden....Allah bağışlasın yavrunuzu.
Eskiden yaparmış, öğrenmiş.
Kakasını da söylüyor; acaba çiş konusunda bişeyden mi korktu? Çiş yazdım pardon çok, ama başka bişey bulamadım dicek :)
Kizipta ne yapacam ya dahada inatlasacak yada psikolojisi iyice bozulacak.....Gerçekten tebrik ederim birçok anne bu dönemde hatalı davranıp kızıp bağırıyor, ya da çimdikleme tokatlama yöntemine başvurup çocuğuyla inatlaşıyor ama sizde anne olacak sabır varmışSabır çok önemli bir de tavsiyem ona sevdiği süperkahramanlar falan varsa mesela öyle külotlar alabilirsiniz bunun işe yaradığını gördüm, o zaman o külodu kirletmek konusunda daha çekinceli davranıyorlar, hatta bir tane yavrucuğum bak pipim örümcek adamlı çiş yapıyorum diye kreşteki kızlara falan gösteriyordu ay güldüm aklıma geldi
bilmiyorum canim meselabugun parka gittik bisikletini suruyor hadi pipi yapalim dedim yapmak istemedi.... Ikinci kez yine yapalim dedim once agladi sonra bak pantalon baska yok bu pipi olursa ne yapacaz hadi yapalim dedim tamam anne deyip yapti eve geldik yemekten sonra ust katta kendi odasinda tv izlerken esimin yaninda altina isedi hic te bozuntuya vermeden....
Kizipta ne yapacam ya dahada inatlasacak yada psikolojisi iyice bozulacak.....
aslinda iyi fikir benim her iki oglumda simsek maqui hani kirmizi araba modeli olan Disney urunu ona bayiliyor.....
odasinin perdesi nevresimi pelus oyuncak arabasi birde ilk arabam diyorlarya hepsi o marka....
zaten evde oldugu surece o arabasina binip evde turluyor....
turkiyedeki yengemden suluk istemistim annemle gondersin diye....
en iyisi kilotlarinida almak.... Giydirdigimde maqui yazik tir islatma derim belki vijdana gelir.....
sokakta bile maqui resmini gorse havalara ucup yanina gidiyor.... Abisi saolsun kendisi gibi delisi etti....
Az önce ustunu ortmek icin odasina gittim.... Uyandi hemen anne su dedi.... Neyse kucagima aldim alt kata indik lazimliga busefer oturttum sen pipi yap ben su getiriyorum dedim bezine daha once yaptigi icin aglamadan oturdu ama yapmadi hangi tuvalet cici diyorum ordakimi oturdugunmu ordaki cici diyor yani tuvalet....Merak ettim bakalım senin oğlanda da işe yarayacak mı bize de bildir sonuçları :) Çocuklar insana hep yeni bir şeyler öğretiyorlar çok seviyorum onları:) Dilinden anlarsanız hepsi ayrı bir dünya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?