arkadaşlar konu biraz garip. Aklıma takıldı uyuyamadım. Şimdi dün biz iftara kv. Ye geldik. İftardan sonra eltim bahçede oturmuş telefonla uğraşıyordu. Baktım napıyorsun yenge falan dedim.. O da bana telefonu gösterdi. Abini whats apptan takip etmenin yolunu buldum dedi. Şuna bir baksana dedi. Tam da kayınbiraderimin numarasını giriyordu. Yenge yapma. Abime şifre gider, sen o şifreyi giremezsin, anlar dedim. O da Yok, bunda öyle birşey yokmuş dedi. E hadi bi deneyelim Benim telefon numarasından dedim. Ve oraya benim numarayı girdik. Takip ettik. Hiç bildirim uyarı vs gelmedi bana. Sonra eltimin telefona gelen mesaja baktım. Her üç yazışmamda ona rapor sunulacakmış falan diye. Hatta onu da denedim. Kardeşlerime alakasız mesaj attım. Yengeme bildirim gitmedi. O da işe yaramıyor diye sildi bütün mesajları. Abin görmesin dedi. Bir gün boyunca beni ücretsiz takip edecekmiş. Telefon numarası gibi bir numaradan mesaj geliyor. Yapay zeka ürünüyüm ben falan diyordu mesajlarda.
Şimdi ilki bunu her isteyen benim numarama yapabilir mi? Yani sıradan biri, benim numaramı bilen herhangi biri yapabilir mi direkt? Bunu düşününce whats appı silesim geldi.
2. Tuhaf oldum. Öyle sakınacak mesajım falan yoktur ama bir arkadaşımla bir konuda dertleşmişimdir. Eşimle özel mesajlaşmalarım vardır vs. Bunu herhangi biri denemede başarılı olsa mesajlaşmalarımı okuyabilir o zaman.
3. Böyle birşey olup olmadığı bile anlaşılmıyor gibi. Dolandırıcı vs. Her şey olabilir. Bi aptallık ettim hadi bende deneyelim dedim. Nasıl bir sıkıntı olabilir, nasıl engelleyebilirim böyle şeyleri?
Ah ah Whatsapp da bütün bilgilerimize erişip kullanıyorZannetmiyorum, Whatsapp artık eskisinden daha korumalı. Öyle moktan uygulamalar anca insanların indirmesini sağlayarak prim kasıyorlar. Telefonunuzu formatlayın isterseniz ve bir daha her abuk uygulamayı indirmeyin. Bütün bilgilerinize erişme izni veriyorsunuz böyle uygulamalarda.
Ah ah Whatsapp da bütün bilgilerimize erişip kullanıyor
Neyle takip ediyor 3. bir uygulamayla mı? İnanmayın öyle şeylere.
Mesaj içeriklerini gösteriyor mu?Evet farklı bir uygulama ile
Saat kaçta girdi kaç dk online kaldı gösteriyor
Ben de yüklemiştim ama sonra para istemeye başladı, sildim.
Mesaj içeriklerini gösteriyor mu?
Suç olur çünkü bu uygulamalar neden yargılanmıyor acaba
Ha anladımHayır içerikleri göstermiyor.
O kısım hacker’lığa girer zaten ve yapabilen de var mıdır bilmiyorum.
Ne biliyim rahat bir şekilde de söylüyor. Akşama kadar çevrimiçi olup olmadığına bakıp duruyor. Yenge böyle eline birşey geçmez dedim. Bi yanlış yapıyorsa çıksın karşına söylesin önüne baksın herkes dedim. Ne biliyim takıntı yapmış gibi geldi. Wp durumdan eşine gönderme şeyler yazıyor, ona yazıyormuş öyle dedi. K. Bşraderim de ne paylaşsa wp durumdan sıkı takipte. Anlamadım. Ama bu konuya hiç karışmamam gerektiğini anladımKadının kocası napmışta takibe başlamış onu merak ettim ben
Wp web değil. Onu biliyorum. Ben de kendi telimi pc ye bağlayıp resim falan göndermek istediğimde hemen pc den qr kodu tarayıp, saniyesinde bağlanıp gönderiyorum. Bazen günlerce takılı kaldığı oluyor. Kapatıyorum sonra.vatsap mesajlarının içeriğine ancak vatsap web yolu ile ulaşabilir. o da siz kendi telefonunuzdan kod okutmadığınız sürece imkansız. böyle farklı bi uygulamalar ile mesajlarınızı okuması imkansız.
Evet ama bu kişisel özgürlüğün ihlaline girer. Dolandırıcı olmasınlar. Uygulamanın adını yazıp internette arattınız mı hiç? Para tuzağı şeklinde yorumlar yok mu yani???Arkadaşlar dün sabah geldi eltim. Telefonuna mesaj gelmiş. Hillad sabah 05:00 dan itibaren wp a 5 kez girdi 18 kez mesaj gönderdi diye. Mesaj içeriğini görmek isterseniz tıklayınız diye de bir link vardı. Tıkladım. Tabi para istiyor. Oluyor bak gördün mü dedi. İçeriği görmedik para istediği için. Çıkış yaptık. Öyle bıraktım. Evet olabiliyormuş dedim.
Tam ergen kafası yenge :) bencede ne kadar uzak dursan o kadar iyiNe biliyim rahat bir şekilde de söylüyor. Akşama kadar çevrimiçi olup olmadığına bakıp duruyor. Yenge böyle eline birşey geçmez dedim. Bi yanlış yapıyorsa çıksın karşına söylesin önüne baksın herkes dedim. Ne biliyim takıntı yapmış gibi geldi. Wp durumdan eşine gönderme şeyler yazıyor, ona yazıyormuş öyle dedi. K. Bşraderim de ne paylaşsa wp durumdan sıkı takipte. Anlamadım. Ama bu konuya hiç karışmamam gerektiğini anladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?