Whatsapp mesajlarını silmeyen insan

Benim de böyle bi arkadaşım vardı. Şak diye birden saçma sapan bir tarihte konuşmamızı önüme getirirdi. Bazen mesajı silerdi sırf telefonundan yer kaplamasın diye ama bu sefer de mesajları bilgisayarına yedeklerdi 🤣🤣

Bence siz direkt şakaya vurun sil mesajlarımızı eşin görürse ben sıkıntıya girerim diyin. Zaten yakınsanız anlar sizi

Benim de böyle bi arkadaşım vardı. Şak diye birden saçma sapan bir tarihte konuşmamızı önüme getirirdi. Bazen mesajı silerdi sırf telefonundan yer kaplamasın diye ama bu sefer de mesajları bilgisayarına yedeklerdi 🤣🤣

Bence siz direkt şakaya vurun sil mesajlarımızı eşin görürse ben sıkıntıya girerim diyin. Zaten yakınsanız anlar sizi
Bu kadarı da abartı artık ya. Çekimser yaklaşacağım artık böyle insanlara

Siz uyardığınız halde saklıyorsa arkadaşlığınızı gözden geçirin ama ilk buluşmanızda canım telefonunu bir alabilir miyim deyin kendiniz silin madem özeliniz var şansa bırakmayın

Arkadaşlar silmeyince otomatik olarak saklamış oluyoruz zaten, siz siliyor musunuz ki mesajları düzenli aralıklarla?

Nesi garip 5 yıllık mesajların durmasının?

Bende mesajlarımı silmiyorum ama özel bir şey konuşmuyorum arkadaşlarımla ne kendi özelimi ne de onlarınkini. Eşimde tenezzül edip bakmayacagi için sanırım hiç rahatsız olacağını dusunmedim kimsenin. Ama siz rahatsız olduğunuz için konuşmalarımizi siler misin özel konuşmalari esin okusun bir seyi yanlış anlasin istemem diyebilirsiniz. Bundan sonrada yazışarak konuşmayın böyle şeyleri mümkünse o arkadasinizla

İyi günler. İfşa olmamak için ikinci üyeliğimi aldım. Sadece bu konuda fikir danışıp tekrar gitmeyeceğim. Benim için de oldukça önemli bir mesele. En yakın arkadaşımın whatsapp mesajlarını saklamak gibi bir huyu var. Yani her konuşmayı, şeyi saklıyor. Mesela bundan 5 yıl önce konuştuğumuz konuyu bazen mesajlarda aratıp söylüyor şu tarihte konuşmuşuz bak diye. Bu benim için sıkıntı değil ona güveniyorum ama asıl mesele buraya başlıyor.

Kendisi yakında evlenecek ve evleneceği kişiyi hiç sevmiyorum. Huyu suyu garip. Daha önce anladığım kadarıyla arkadaşımın mesajlarını da okuyor. Yarın öbür gün bir sorun olsa, bu adam mesajları ekran resmi alıp başkalarına atsa, ki yapacak potansiyeli var. Benim başımı ağrıtacak şeyler de var. Bunu arkadaşıma nasıl izah edeyim, mesajları silmesini, onu incitmeden nasıl söyleyim. Kaldı ki telefonu kaybetse falan da problem yani. Ama bu nasıl ifade edilir ya. İki üç gündür iyice içimi sıkıyor bu mesele
Bende de vardi boyle arkadas. Silermisin dedim tamam dedi. Ama silmedi... neyapacagimi bilemedim

Arkadaşım eşimle iyi anlaşır. Adam da eşimi sevmiyor. Bize hiç gelmedi, çağırdık yok dedi. Ben onun yüzünden en yakın arkadaşımla ailecek görüşemiyorum. Selam bile vermez hatta eşime. Nedenini bilmiyoruz. Sorduk, cevap da vermemiş. Şimdi düşününce demek ki var bir derdi diyorum. Ben onun canını yakacak bir şey yapmadım hiç. Sadece arkadaşımı uyardım diğer bir arkadaşım ile. Mesela ben arkadaşımı bir kere aldatma girişmini öğrenmiş bulundum ama arkadaşım kabul etmek istemiyor. Belki bunu da okudu mesajda bilemem ama bize karşı bir şeyi var.

Bir kere başka bir arkadaşım bana eşini gömdü gömdü. Haksız mıyım dedi. Ben de haklı olduğu haksız olduğu yerleri yazdım. Kocası okumuş. Adam eşine ağzını açmayıp bana sen nasıl benim hakkımda bunları dersin dedi. Üstelik adamın haklı olduğu yerleri de yazdığım halde. O gündür bir korku var bende. Bu olayın da üzerinden dört yıl geçti mesela ama hala unutmam. Arkadaşımın hayatına bu kişi girene kadat sorun da yoktu ama ne zaman adamı iyice tanımaya başladım, endişe duydum.

Toplu cevap yazayım. Arkadaşıma söyledim, buna mı gerildin, silerim tabi dedi ve ekran resmi attı sildiğine dair. Teşekkür ederim yorumlarınız için

İnşallah gerçekten silmiştir. Bu konudan çıkarmanız gereken farklı bir ders var bence.

2 kişi arasındaki yazışmalar; o 2 kişiye özeldir. Bu yazışmaları eşine, başka bir arkadaşına okutan; bunda sorun görmeyen insanlarla arkadaşlık etmeyebilirsiniz. İlla arkadaşlık edeceğim diyorsanız da, bu tip insanlarla yazılı iletişim kurmayın; evdevbaş başa sohbet etseniz dahi ses kaydı almadıklarından emin olun.

Ses kaydı mı, yok artık diyecekler için: Normal bir insan, üstelikte yakın arkadaş olunan bir insan, 5 sene önceki mesajları saklayıp; bir kaç yıl önceden ekran görüntüsü de atmaz arkadaşına.

İyi günler. İfşa olmamak için ikinci üyeliğimi aldım. Sadece bu konuda fikir danışıp tekrar gitmeyeceğim. Benim için de oldukça önemli bir mesele. En yakın arkadaşımın whatsapp mesajlarını saklamak gibi bir huyu var. Yani her konuşmayı, şeyi saklıyor. Mesela bundan 5 yıl önce konuştuğumuz konuyu bazen mesajlarda aratıp söylüyor şu tarihte konuşmuşuz bak diye. Bu benim için sıkıntı değil ona güveniyorum ama asıl mesele buraya başlıyor.

Kendisi yakında evlenecek ve evleneceği kişiyi hiç sevmiyorum. Huyu suyu garip. Daha önce anladığım kadarıyla arkadaşımın mesajlarını da okuyor. Yarın öbür gün bir sorun olsa, bu adam mesajları ekran resmi alıp başkalarına atsa, ki yapacak potansiyeli var. Benim başımı ağrıtacak şeyler de var. Bunu arkadaşıma nasıl izah edeyim, mesajları silmesini, onu incitmeden nasıl söyleyim. Kaldı ki telefonu kaybetse falan da problem yani. Ama bu nasıl ifade edilir ya. İki üç gündür iyice içimi sıkıyor bu mesele
5 sene önceki mesajları da okuyamaz heralde.Siz de her ozelinizi yazmayın ona.

5 senede 2 telefon 3 hat degistiren ben :KK53:
Hiç mesaj tutmam telefonumda, Allah korusun ölüm var kalım var, ayrıca yakınlarımızla bi sürü şey konuşup paylaşıyoruz, mizah da dönüyor müstehcen de konuşuluyor, kapalı biri açık fotosunu da atabiliyor vs vs, ne gerek var ki? Hadi silmedi, takıntılı gibi hatıra diye sakladı diyelim; çıkarıp çıkarıp atması çok itici değil mi ya?
Arkadaşlara katılıyorum; açıkça söyleyeceksin, silmeyi kabul etmezse veya sildim der saklarsa ben mesafe koyardım aramıza. Böyle mesaj saklayan bi arkadaşım vardı, onunla paylaşımlarım mesaj üzerinde çok sınırlıydı mesela, sonra yüzyüze de kestim başka sebepler de eklenince.
Bi de o an insan gırgır falan yaparken bi sürü saçmalayabiliyor, mesajları sonradan okuyan biri anlayamaz ki ne sebeple söylendi o cümleler, o yüzden hemen silerim her konuşmayı, gizli saklı iş çevirdiğimizden değil, gerek yok.

Son düzenleme:
Msj yazmayı bırakın ozaman arama yaparak görüşün.
Bu konuyu da msj yazarsanız onu da saklar sonra belgeli bakkk burada duruyor diye gösterir

saklamadi derken aslinda arkadasiniz mesajlari saklamiyor sadece silmiyor. Benim de hic mesaj silme aliskanligim yoktur. Aklima bile gelmez. Telefonunuzu evde “unuttugunuz” bir an arkadasiniza ben sana sunun linkini atmistim bi bakayim deyin ve yalnislikla konusma gecmisini siliverin.

E arkadasmissiniz zaten. Sevgilin var mesajlara bakar falan benimkileri sil benim de sevgilim olsa seninkileri silerim sorun yasama diye de gec

Birileri ile paylastiginiz her sey (mesaj, fotograf) , ki bunlara sosyal medyada acik olarak pqylasitigniz seyler de dahil uzun sure saklanabilecegi ve tekrar önünüze cikabilecegi gercegini kabul ederek paylasmalisiniz. Yakinliginiza dayanarak rica edersiniz o ayri, ama kocana guvenmiyorum eline gecebilir diyerek silmesini isteyebilir misin? Sanmiyorum. Ayrica bu kadar cekindiginiz nedir yani? Esinin eline gecirince birileri ile paylasacagi ve sizi sıkıntıya sokacak sey ne olabilir yani

Aslında bu çok kötü bir şey yani bana normal gelmiyor bu kadar saklaması. Art niyetli biri değil yani ben böyle bir şey sezmedim ama niye insan ebesine kadar saklar ki geçmişi? Artın garip hisler de uyanmaya başladı içimde
Saklamiyot sadece silmiyor. Benim de oyle. Bulut yedekleme de aciktir hep benim. Fotograflara her zmaan erisimim vardir yani. Bi melese gecer 10 senelik fotograflari çıkarır gösteririm. Ne var bunda. Fotoğraflarimin elimin altinda olmasini seviyorum sadece

Back
X