work and travel düşünüyorum fakat...

cnn24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2012
387
3
48
İzmir
Merhabalar..

Sorunuma nerden başlayacağım bilemiyorum.Bir arkadaşımla birlikte work and travel düşünüyoruz son sınıf öğrencileriyiz.Fakat benim bazı sorunlarım var..Özgüveni sıfır olan bir insanım bırakın yurtdışını kendi ülkemdeki insanlarla bile iletişim kurmakta zorlanıyorum.Sınıfta hatta okulda en sessiz benim ve bu durum sosyal fobi boyutunda artı yaşadığım bazşka psikoljik sorunlarda var..Arkadaşımın biriyle konuştum eğer oraya gitmek istiyorsan açık olman lazım dedi..ki bende ona katılıyorum..değişik yerler kültürler tanımayı seven bir insanım ama bu sorunum yüzünden bazı korkularım var..nasıl gidicem ne yapacağım gibisinden.ayrıca daha önce hiç yurtdışına çıkmadım..bir yerde çalışmadım..yapabilir miyim bilmiyorum.arkadaşımsa çok kendine özgüveni olan biri o olmasa zaten gitme fikri bile olmaz..bana söylyebileceğiniz birşeyler var mı bu konuda şimdiden vazgeçmeli miyim..yoksa bu fırsatı kaçırmamalı mıyım...sorunum şöyle aslında tam olarak ifaede edemedim topluluk önünde konuşama,sıkılma,utanma..orda çalışma ortamındada bu tarz sorunlarla mutlaka ki karşılaşacağım.orda aşağılanmaktan korkuyorum..gidipte geri dönme istediğinden korkuyorum..bir de orada göreceğim öğreneceğim tecrübeleride kaçırmak istemiyorum..bir şeyler yazmak isteyen olursa sevinirim..

Bence kaybedecek birşeyin yok, imkanın varsa değerlendir. Özgüvensizliğin ne gibi bir zararı olabilir ki? Aksine tatil havasına girmeni engeller yani çok açılmazsın. Sosyal tipler gidince cozutup geldiklerinde pişman oluyorlar dışarıda geçirdikleri dönemler, davranışları için. Kendi halinde olmak daha iyi diye düşünüyorum. Çekingenliğine de bir katkı sağlar mutlaka.

Merhaba canım toplam 6 ülke gezmis work and travel ile 6 ay amerikada kalmis ve calismis biri olarak konuşuyorum bende cok sesli sosyal degildim ilk amerikaya gittim millet inanamadi inanmadi gibebilecegime ve ben tek gittim...garsonluk ve resepsiyonda çalıştım. hic oyle dusundigunuz gibi gulluk gulistanlkk degil bazen akilmiza gelir giden arkadaslari allah korumus bizi orada diyoruz simdi tabi tatlı tecrübeler olarak aklima geliyor ama cok zor soyleyim bastan.

Benim aklımda olan bişeydi work and travel ama amerikada yaşamış bi hocam hiç tavsiye etmedi. 1 hafta gezmek için 2 ay çalışmak saçma bence. Onun yerine para biriktir dil kurslarına git bence daha çok faydası olur.

Merhabalar..

Sorunuma nerden başlayacağım bilemiyorum.Bir arkadaşımla birlikte work and travel düşünüyoruz son sınıf öğrencileriyiz.Fakat benim bazı sorunlarım var..Özgüveni sıfır olan bir insanım bırakın yurtdışını kendi ülkemdeki insanlarla bile iletişim kurmakta zorlanıyorum.Sınıfta hatta okulda en sessiz benim ve bu durum sosyal fobi boyutunda artı yaşadığım bazşka psikoljik sorunlarda var..Arkadaşımın biriyle konuştum eğer oraya gitmek istiyorsan açık olman lazım dedi..ki bende ona katılıyorum..değişik yerler kültürler tanımayı seven bir insanım ama bu sorunum yüzünden bazı korkularım var..nasıl gidicem ne yapacağım gibisinden.ayrıca daha önce hiç yurtdışına çıkmadım..bir yerde çalışmadım..yapabilir miyim bilmiyorum.arkadaşımsa çok kendine özgüveni olan biri o olmasa zaten gitme fikri bile olmaz..bana söylyebileceğiniz birşeyler var mı bu konuda şimdiden vazgeçmeli miyim..yoksa bu fırsatı kaçırmamalı mıyım...sorunum şöyle aslında tam olarak ifaede edemedim topluluk önünde konuşama,sıkılma,utanma..orda çalışma ortamındada bu tarz sorunlarla mutlaka ki karşılaşacağım.orda aşağılanmaktan korkuyorum..gidipte geri dönme istediğinden korkuyorum..bir de orada göreceğim öğreneceğim tecrübeleride kaçırmak istemiyorum..bir şeyler yazmak isteyen olursa sevinirim..

Canım geçtiğimiz yaz bir kız arkadaşım gitti Amerikaya work and travel ile. Tek başına gitti kimseyi tanımıyordu. Hayatında ilk kez uçağa bindi, ilk kez yurt dışına gitti vs. Ama cesaret edip gitti. Çok da memnun kaldı, bize de tavsiye etti. Zor ama kesinlikle özgüveni yerine geliyor insanın dedi. Onun verdiği tavsiyelerden bir kaçını söyleyecek olursam, onun kaldığı yerde oda arkadaşı Türkmüş. Kesinlikle yabancı biriyle kalın dedi. Dil öğrenmen açısından. Bol parayla gidin, ben az kıyafet ve kısıtlı bir parayla gittim oradan alışveriş yaparım diye düşündüm ama hiç bir şeye param yetmedi yapamadım iş kıyafetlerimle gezdim dedi. Çift işte birden çalışmış para kazanabilmek için. Bunun gibi şeyler. Şimdi yakın bir arkadaşım daha gidecek önümüzdeki yaz.
Bende düşünüyorum sonraki sene inşallah. :34:

Son düzenleme:
Ben de work and travel ile Amerika'ya gittim, hem de tek başıma. Aslında work and travel biraz da şans işi. Gidip çok kötü şartlarda kalanları da duydum, işten kavulanları da gördüm vs. Karşıma çok iyi insanlar çıktı, birlikte tatilimizi de yaptık gezdik dolaştık eğlendik, hala görüşüyorum onlarla. Ama anlaşamdığım insanlar da vardı, İş yerinde çok çalıştırıyorlardı, evet, ama iş arkadaşlarımı çok seviyordum. Yeni yerler gördüm, kültürleri tanıdım. bunlar hep tecrübe işte. Gideceksen herşeyde hazırlıklı ol, çok hayaller kurup sonra üzülebilirsin. Çünkü bu program bana göre bir maceradır, aksilikler çıkabilir, işler yolunda gitmeyebilir...

Back
X