• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

XYY Süper erkek

Kivircikist

Aktif Üye
Pro Üye
Emoji Skoru
1.848
Puanlar
53
Merhaba arkadaşlar. Fetal dna ile bebeğimde xyy olabileceği teşhisi aldım. Amniyosentez yaptıracağım ama çevresinde XYY olan bir birey olan var mı acaba çok endişeliyim zor bir hamilelik yaşıyorum. Olan varsa bilgi almayı çok isterim

Merhaba, facebookta birkac grup var eger ingilizceniz varsa. Fakat soyle bir sey var, XYY oldugu bilinenler genellikle ya bebek, ya da bir problem yasamis ve yillar sonra teshis almis kisiler. Bilimsel calismalar yeterli degil. Cok gri bir alan maalesef…

Aslında çok teşhis almıyorlarmış hayatlarında herkes gibi devam ediyorlarmış o yüzden de sanırım biraz gri bi alan

Aslında çok teşhis almıyorlarmış hayatlarında herkes gibi devam ediyorlarmış o yüzden de sanırım biraz gri bi alan
Şimdi internetten baktım, bir çok erkek farkinda bile olmadan xyy kromozomu taşıyorlarmış, herhangi bir sağlık sorunu da yaşamıyorlarmıs . inşallah sizin bebeğiniz de sağlıkla doğar ve büyür🙏
, genetik danışmanlık aldınız mı ?
Bir de eşinizle akrabalık var mı?

Şimdi internetten baktım, bir çok erkek farkinda bile olmadan xyy kromozomu taşıyorlarmış, herhangi bir sağlık sorunu da yaşamıyorlarmıs . inşallah sizin bebeğiniz de sağlıkla doğar ve büyür🙏
, genetik danışmanlık aldınız mı ?
Bir de eşinizle akrabalık var mı?
Amin inşallah çok teşekkür ederim 🙏🏼 evet genetik doktorlarıyla da görüşüyoruz bi yandan. Yok akraba değiliz bu öyle bi durum değilmiş zaten çok rastlantısal y kromozomlarının bölünme esnasında birbirinden ayrılamamasından kaynaklı yani şans gibi bi şey aslında tamamen..

Evet, genelde ADHD ya da hafif otizm belirtileri olan cocuklarda bakilip goruluyor okudugum kadariyla. Riskler de zaten ADHD, otizm, kas gucsuzlugu, nobet, astim, ogrenme guclugu, gec konusma, gec yurume, uzun boy, vucuda gore buyuk kafa yapisi, ayrik gozler ve dis problemleri. Bunlarin hepsi de olabilir, hicbiri olmayadabilir. Ve cogu zaten erkek cocuklarda olmasi ihtimali daha yuksek olan seyler, XYY bu risk seviyesini arttirmis oluyor.

Back
X