Ya bana bir şey olursa?

Ena2007

Tatlı ogluşumun annesi
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
182
305
23
32
Hic uzatmadan anlatacağım, sıkıntıma ' yorumlarınızı'rica ediyorum.
Dört buçuk aylık bir oğlum var. Öğretmenim ancak çalışmıyorum evde bebeğimle ilgileniyorum.
Normal olacağı üzere oğlumu çok çok çok seviyorum.
Kış aylarında olduğumuz için hasta olur endişesiyle dışarıya çıkmıyorum. Gittiğim yer bi üst sokağındaki kayınvalidem alt katındaki teyzem.bazen de eşimle kısa süreli dolaşmaya çıkıyoruz.
Derdim şu ki;
Aklımda sürekli "ya evde yalnızken bana bir şey olur da bebeğim ağlarsa aç kalırsa?"
" Ya bana bir şey olur da bebeğime doyamazsam?"
Ya da tam tersi RABBİM KORUSUN bebeğime bir şey olursa...
Sürekli aklıma bu ve buna benzer şeyler geliyor.
Çok şükür bebeğimin de benim de sağlık sorunumuz yok. Ancak bu düşüncelerim beni çok yoruyor rüyalarında bile bu endişelerini yaşamaya başladım. ,eşime de bu derece ciddi olarak bahsedemiyorum daha da içime atıyorum.

Söyleyeceklerinizi önemsiyorum...
Yardım edin.

Son düzenleme:
Hic uzatmadan anlatacağım, sıkıntıma teşhis tanı ve tedavi yöntemlerinizi rica ediyorum.
Dört buçuk aylık bir oğlum var. Öğretmenim ancak çalışmıyorum evde bebeğimle ilgileniyorum.
Normal olacağı üzere oğlumu çok çok çok seviyorum.
Kış aylarında olduğumuz için hasta olur endişesiyle dışarıya çıkmıyorum. Gittiğim yer bi üst sokağındaki kayınvalidem alt katındaki teyzem.bazen de eşimle kısa süreli dolaşmaya çıkıyoruz.
Derdim şu ki;
Aklımda sürekli "ya evde yalnızken bana bir şey olur da bebeğim ağlarsa aç kalırsa?"
" Ya bana bir şey olur da bebeğime doyamazsam?"
Ya da tam tersi RABBİM KORUSUN bebeğime bir şey olursa...
Sürekli aklıma bu ve buna benzer şeyler geliyor.
Çok şükür bebeğimin de benim de sağlık sorunumuz yok. Ancak bu düşüncelerim beni çok yoruyor rüyalarında bile bu endişelerini yaşamaya başladım. ,eşime de bu derece ciddi olarak bahsedemiyorum daha da içime atıyorum.

Söyleyeceklerinizi önemsiyorum...
Yardım edin.

Lütfen elinizden geldiğince bu tip düşüncelerden uzak durmaya çalışın. Telkin yolunu deneyin, sürekli zihininizi meşgul edecek bir şeyler bulun. Çünkü bakın neye inanırsanız inanın çok tehlikeli bu. İnsanın korktuğuna uğramasından tutun da evrene yayılan negatif enerjiye kadar kötü bu.
Hiç sağlıklı değil. İşin kötüsü bu kadar çocuklara bağlılıkta ilerde büyüyüp bağımsız bireyler olduklarında da ayrıca sıkıntı yaşanıyor.

Lütfen elinizden geldiğince bu tip düşüncelerden uzak durmaya çalışın. Telkin yolunu deneyin, sürekli zihininizi meşgul edecek bir şeyler bulun. Çünkü bakın neye inanırsanız inanın çok tehlikeli bu. İnsanın korktuğuna uğramasından tutun da evrene yayılan negatif enetjiye kadar kötü bu.
Hiç sağlıklı değil. İşin kötüsü bu kadar çocuklara bağlılıkta ilerde büyüyüp bağımsız bireyler olduklarında da ayrıca sıkıntı yaşanıyor.

Teşekkür ederim evet haklısınız. Daha da ilerlemeden baş etmem gerekiyor sanırım... Sürekli evde olmak da tetikliyor olabilir, bilemiyorum...

Burda söylenenleri önemsemek yerine bir uzmana danışsanız, yani kusura bakmayın da sohbet platformundan teşhis tanı tedavi yöntemi beklemek ne kadar doğru?
teşhis tanı tedavi derken tabiki mecazi olarak söyledim. Bunların burada olmayacağının bilincindeyim. Teşekkür ederim dikkatinizi için ekleme yapıyorum hemen :)

Teşekkür ederim evet haklısınız. Daha da ilerlemeden baş etmem gerekiyor sanırım... Sürekli evde olmak da tetikliyor olabilir, bilemiyorum...

Evet daha önce çalışan bir insanın bebekle hasta olmasın diye dışarı da çıkamadığı bir dönemde zorlanması çok olası. Sonuçta hala oturmaya çalışan bir hormon düzeniniz de var. Dediğim gibi internette bebek gelişimi ile ilgili şeyleri araştırın. Her aya uygun eğitim setleri falan oluyor onlara falan bakın. İnternette kendinizle ilgili geliştirmek istediğiniz bir alanda araştırmalar yapın, işe geri döndüğünüz zamana dair planlar yapın, buradaki bebek topiklerinde vakit geçirin yani bir şekil beyninizi sürekli meşgul tutmaya çalışın. Bebeğinize günlük tutun, resimlerinden bilgisayarda kitap hazırlayın sonra onu bastırın mesela. Ne biliyim inanın düşünseniz bir sürü şeyler bulursunuz.

Bu vesveseler iyice kontrolden çıktıysa bir uzmana danışın, zira bir süre sonra çığrından çıkabiliyor bu durum. Ben de hamileliğimi öğrendiğim zamanlar bu tarz şeyler düşünmeye başlamıştım ki panik atak geçmişim var. Pasiflora diye bir şurup var, bitkisel. Doktora danışabilirsin. Bir de inançlı biriysen bol bol dua oku, salâvat çek.

Derdinizi geçtim de, bebeğinizin temiz hava almaya ihtiyacı var.
Yeteri kadar giydirirseniz, sokağa çıkınca hasta olmaz.
Zaten çocuklar terlediğinde hasta olur, üşüdüğünde değil...

1 yasinda kizim var ilk 8 ay neredeyse her gun ama hergun kizima ya da kendime bir rahatsizlik uydurdum. bunda zorlu bir hamilelik gecirmis olmam tup bebek ile bebegime sahip olmam en cok da dogum sonrasinda pihti atma problemi yasamam oldu.
internetten bakiyor kuruyor ve oynuyordum. sonra birgun kizima yaptigim kotulugu farkettim ve ne kadar sukursuz oldugumu.
sukrediyordum ancak sadece dilde hareketlerimde bu yoktu bunu kendime itiraf etmem zor oldu.
kendimden yola cikarak soyluyorum. bu dusuncelere sahipsen psikiyatrdan dah cok bir psikolog nasi dusunmen gerektigini kendi yarattigin karanligin icindeki aydinligi bulmak icin sana yontemler gosterebilir. ama ben kendimi psikologa d rahat ifade edemedim. suanda bana o surecten kalan bir panik atak baslangici durumu var. ustelik tamamen supriz ikinci kez gebeyim. ve surekli kendimi telkin durumundayim. kafam bu tarz dusunceler geldiginde baska seylere yonleniyorum. ki benim senin gibi korkulara ek esimi kaybetme korkusu da vardi. gece kalkip bir bebegimin bir esimin nefesini dinliyordum. simdi dedigim gibi telkin ve dua bol bol dua. simdi nasilsin dersen evet icimd uyanmayi daha dogrusu tekrar buyumeyi bekleyen bir canavar var zayif animi kolluyor ama ben de savasiyorum. bu surec de devam da edecek ta ki Allahin izniyle ben tamamen yenene kadar.
o an kotu dusunce geldiginde iyi seykerdusun baska birsey yap bebeginin uzerini degistir mesela altini temizle baktin daha kotuye gidiyor beraber banyoya girin. disari cik mutlaka hobiler edinmeye calis. ben cicek bocekle ugrasiyorum mesela.
Gececek diye dusun guzel olacak hersey ve bunun icin bol bol dua et. kalbini temizle...
ve en buyuk tavsiye bu surecte negatif suursuz insanlardan uzak dur...

Derdinizi geçtim de, bebeğinizin temiz hava almaya ihtiyacı var.
Yeteri kadar giydirirseniz, sokağa çıkınca hasta olmaz.
Zaten çocuklar terlediğinde hasta olur, üşüdüğünde değil...

Doğru söylüyorsunuz iki adım bile dışarı çıksa eve geldiğinde daha iyi oluyor yavrum.

1 yasinda kizim var ilk 8 ay neredeyse her gun ama hergun kizima ya da kendime bir rahatsizlik uydurdum. bunda zorlu bir hamilelik gecirmis olmam tup bebek ile bebegime sahip olmam en cok da dogum sonrasinda pihti atma problemi yasamam oldu.
internetten bakiyor kuruyor ve oynuyordum. sonra birgun kizima yaptigim kotulugu farkettim ve ne kadar sukursuz oldugumu.
sukrediyordum ancak sadece dilde hareketlerimde bu yoktu bunu kendime itiraf etmem zor oldu.
kendimden yola cikarak soyluyorum. bu dusuncelere sahipsen psikiyatrdan dah cok bir psikolog nasi dusunmen gerektigini kendi yarattigin karanligin icindeki aydinligi bulmak icin sana yontemler gosterebilir. ama ben kendimi psikologa d rahat ifade edemedim. suanda bana o surecten kalan bir panik atak baslangici durumu var. ustelik tamamen supriz ikinci kez gebeyim. ve surekli kendimi telkin durumundayim. kafam bu tarz dusunceler geldiginde baska seylere yonleniyorum. ki benim senin gibi korkulara ek esimi kaybetme korkusu da vardi. gece kalkip bir bebegimin bir esimin nefesini dinliyordum. simdi dedigim gibi telkin ve dua bol bol dua. simdi nasilsin dersen evet icimd uyanmayi daha dogrusu tekrar buyumeyi bekleyen bir canavar var zayif animi kolluyor ama ben de savasiyorum. bu surec de devam da edecek ta ki Allahin izniyle ben tamamen yenene kadar.
o an kotu dusunce geldiginde iyi seykerdusun baska birsey yap bebeginin uzerini degistir mesela altini temizle baktin daha kotuye gidiyor beraber banyoya girin. disari cik mutlaka hobiler edinmeye calis. ben cicek bocekle ugrasiyorum mesela.
Gececek diye dusun guzel olacak hersey ve bunun icin bol bol dua et. kalbini temizle...
ve en buyuk tavsiye bu surecte negatif suursuz insanlardan uzak dur...

Teşekkür ederim. Rabbim yardımcımız olsun.
Haklısınız. Çözüm kendimizden. Daha kötüye gitmemesi lazım ki bunun kimseye faydası olmaz aksine zararı çok olur.
Sürekli dua okuyorum güzel olacak inşallah her şey...
İnançlıyim elhamdülillah...Fakat vesvese boyut atlamış bende... Kendi içimde iyileşme ye başlayacağım su andan itibaren , söz veriyorum kendime...

Doğru söylüyorsunuz iki adım bile dışarı çıksa eve geldiğinde daha iyi oluyor yavrum.
Benim bebeğim de küçük şuan 7 aylık.
1 aylıkken denize soktum ve daima soğuk ortama alıştırdım.
Yani bebeği ne kat kat giydirdim ne de battaniyelerle sarıp sarmaladım.
Şuanda da kar fırtına olsa farketmez, 3-4 gün çıkarmaya özen gösteriyorum.
Dışarıda hava -10 iken çıkacağımız zaman atlet, uzun kollu body ve ince bir penye hırka ya da yelek ve tabi ki montu giydirdim.
Sıcak mekana geçtiğimiz an hemen montu bir 10 dk sonra da hırkasını çıkarırım.
Yani bebeği kendimden bir kat fazla giydiriyorum, evde o bile yok.
Atlet ve uzun kollu body ile geziyor.
Bugüne kadar da hiç ter bezi gibi bir şey kullanmadım çünkü hiç terletmedim çocuğu.
Sıcağa alışkın bebek çok çabuk hasta oluyor maalesef, bu korkuları üzerinizden atıp dışarıya çıkarsanız, gün be gün diğer şüpheler de bence ortadan kalkacaktır.

Back
X