Ya bana çok inanıyo Ya da bana değer vermiyor.

iyivakit

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2006
159
2
621
49
İstanbul
mrb. eski bir üyeyım ama uzun zamandır girmiyordum.Evek benim de bir derdim var. 10 yıllık evliyim. Severek evlendik çok iyi de geldik bu zamana kadar. Ama şu son bir senedir anlam veremediğim beklenmedik hal ve tavirlar yaşıyoruz. En son eşim ailesinin yanına gitmek için bilet almış 2 ay sonraya ama bana hiç danışmadan. bunu bana söylediğinde kafamdan aşşağı kaynar sular döküldü sanki. Bu da söyleme tarzı çok gıcıktı.Aşkım sevgililer günunde tatile gidiyoruz. nereye Ailemin yanına. şok. Yani ne zamandır bir tatile ihtiyacımız olduğunu konuştuğumuz sık sık dile getirdiğimiz son 1 yıl sonunda olana bak. bu şaka mı dedim. yooo niye şaka olsun ki ailemei özledim alamazmıyım bilet demez mi.
tabi alırsında hani peşinden beni ve iki kızımızıda sürükleyeceksen daışman gerekmezmiydi.
canım ne var abartacak gelmeyecek misiniz. Alahım aklıma mukayet ol ne yapmam lazım bilemedim.
Ve çok kırgınım küs kalamam ama kırgınlığımı atamıyorum bir türlü.Bu son 2 senedir okadar ayrı kulvarlarda koşuyoruz ki yada bana öyle geliyo.Hiç dert dinlemeye ıkıntıya tahammülü yokevle ve bizle ilgili.benim yada kızların bir sorununda görüyo farkediyo ama görmemzlikten geliyo buda beni deli ediyo. Ailesine ayrı bir ilgi uyandı nedenini anlayamadım sorun değil ilgili olunda bu arada bizi ihmak etmeye ilgisiz bırakmaya beşladı ne yapacağımı bilemiyorum. fikirlere ihtiyacım var. sevgiler.

Bazen düşüncesiz oluyorlar işte ama söyleme şekli hakikaten gıcık dalga geçer gibi o ne öyle

Son düzenleme:
ben olsam gidermiydim gitmezmiydim bilmiyorum ama burnundan getirirdim böyle birşey yapmasının, konu gitmek yada gittmemek değil bu şekilde emrivaki yapması,burnundan getirirdim ki bir daha yapmasın

şuan çok sinirli olabilirsin,
ama şu açıdan düşünmeye çalış,
eşin parise bilet alsa sana sormadan, o süpriz oluyorda, memlekete alınan bilet neden süpriz sayılmıyor gözünde...
kendin diyosun tatile ihtiyacımız var, memleket bu ya, eminim size iyi gelecektir. hem 10 yıl evlilik ne demek,
bence dert etmeyin, gidin atın havanızı...

peki ailesi yaşlı mı? aileler yaşlandıkça erkeklerin anne babaya düşkünlüğü artıyor gibi geliyor bana.tatil planını bu şekilde habersiz yapması gerçektenhiç hoş olmamış. evliliğiniz monotonlaşmaya başlamış sanırım. evlilik monotonlaştıkça erkekler daha bir odunsulaşıyor. herşeye boş veriyor sanırım.tatil için ben de plan yapmıştım deseniz ve tatil planı yapsanız ailesinin yanında bir kaç gün kalıp oradan tatil planı yaptığınız yere gitseniz nasıl olur?

ben zaten ailemin yanındayım.Ailesi benim ailemden çok daha genç. Bu arada o da bana başka bir yere bilet alsaydım sevinecektin sorun olmayacak tı şimdi neden sorun oldu dedi. Ama sorun bileti ailesinin yanına alması değil bana danışmaması. beni benca kayle almaması . belki o tarih bana uymuyo Ayrıca ailesinin yanı benim için tatil yada rahatlama alanı değil maalesef. Kendi,mi kasmaktan kaskatı dönüyorum eve.

Bencede ailelerin yanı tatil yeri değil her iki tarafın ki içinde böyle herkes özler ailesini görmek ister onuda anlar hak veririm ama tatil diye adlandırmamak lazım bunu ben bir defa gittim eşimin ailesiyle tatile bi daha mümkün oldukça yapmam o hatayı ne yaparsan yap kendi başınıza olduğu gibi olmuyo maalesef hep bi yorum hep bi bakış eleştiri biz böyleydik biz şöyleydik maddi açıdan da giden herşey bizden gidip kıymet bilmeyince daha bi zor yani

kendi adıma konuşayım,
ben evde çalışmayan bi bayan olsam, o tarih bana uyar,
evden uzak azcık kafa dağıtmış olurum, ve 10 yıllık evliysem artık ailesinin yanında kendimi kasmaya gerek duymam...

kasmak için bir gereklilik duymuyorum zaten ama sokulan laflara cevap verip kırmamak için susumaktan kasılıyorum. Ayrıca gidecem zaten gitmekte isterim cocuklar özlüyor onlarda cocukları özlüyorm anlatamadım galiba şimdiye kadar hep danışarak hareket ettiğimiz için şimdi bu hareketi bana çok dokundu ayrıca daha önceden çalışan fakat 4 senedir evde kalan biri olarak bende bayağı sıkıntılar yaşadım bunlarda beni hassaslaştırdı tabii neyse teşekkürler fikirleriniz benim kendimi daha iyi hissettirdi .

Bence bu tavra karsilik misilleme yapmayin.

Bu tatili belki de cocuklar onlari ozledigi icin ayarladi

Daha once her konuda fikrinizi aliyorsa, bu defa almadiysa ya istemeyeceginizi bildigi icindir
ya da o tarihlerde ailesi icin onemli bir durum vardir

Hemen kotuye yormayin ,
sorun neden boyle bir sey yaptigini ...

Ayrica erkeklerin surpriz anlayisi farklidir.
Sizin konunuzda bu bir kez daha ispatlandi :)

Elbetteki tatil için sürpriz yapmasıyla ailesinin yanına-ev içine gitmeye kendi başına karar vermesi aynı şey değil.
Kesinlikle eşine danışılarak yapılmalıydı. En azından kesin karar vermiş olsa bile bileti almadan söylemeliydi eşine.

Böyle bir durumda huzursuzluk çıkarmak sadece sizi yorup sadece sizi üzecektir.
Sanıyorum ret edeceğinizi düşünmediği için düşüncesizce davranmış.
Başlığınızda yazdığınız gibi size güveniyor diye düşünüyorum.

On yıllık düzgün giden bir evlilikte bu saydığınız türden basamaklar elbette olacaktır.
Tahammul ve iletişimle bu söylediğiniz zamanı atlatacağınıza inanıyorum.

Öfkelenmeden eşinizle konuşun. Bu duruma kırıldığınızı anlatın ve mutlaka bir tatil için söz alın eşinizden.
Böylece hem kırgınlığınızı bilecek hemde tatile-dinlenmeye ihtiyacınız olduğunu anlamış olacaktır.

eşinin ailesiyle bi sorunun yoksa git tabi....
ama sorunun varsa mutlaka git yalnız bırakma eşini...
zaten uzaksınız belliki bişey olmaz bikaç günden...
eşinin ilgisizliğine gelinceeee bunu eşinle konuşmadan derdini anlatmadan çözemezsin...

cnm sakın sende başka yere git diyenlerin etkisinde kalma olurmu böyle saçmalık bak sen ne güzel ailenin yanındasın belki gerçekten özledi ailesini sakın kişisel olarak algılama neden bana danışmadı falan diyede gurur yapma erkekler bazen düşüncesiz olabiliyo böyle cnm kafana çok takıpta kendini yıpratma

eşinle birlikte git canım bu sebepten dolayı tartışma ama sana danışmadığı için ne kadar kırıldığını söyle bir daha böyle bir sürpriz istemediğini belirt.erkeleri anlamak zor sakince konuş hatasını anlar umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…