- 20 Ocak 2008
- 15.266
- 32.190
- 1.123
- Konu Sahibi Sorulari_olanbiri
Doktorunuzu degisin bence.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çoğul gebelikte de hızlı ve fazla artarDoktor 480 olur dedi 700 oldu bana böyle artmazdı gibi geliyor değil mi
ya hep ya hiç yasası var doğru ilk 10 haftada alınan radyson ilçalar vb gibi şeyler eğer bebeği etkilemişse bebek hiç gelişmezz düşer. etkilememişse de onlardan etkilenmeyerek büyümeye devam ederr. ilerde bebekte sıkıntı çıkma ihtimali sizde de herkes kadar var allah korusun sıkıntı çıkarsa da tomografi nedenyle olmazKızlar 4 haftalık hamileyim ve 4 haziranda bilmeden tomografiye girmiştim.
Pazartesi hcg 240 progesteron 29.4 çıktı doktor çok iyi dedi kese de biraz göründü. Oluşmaya çalışıyor dedi.
Çarşamba hcg 480 olması gerek dedi bugün gittik 700dü.
Doktor tomografinin ya hep ya hiç olacağını söyledi ya düşecek ya tamamen sağlıklı olacakmış bebeğim. Bebeğime çok alıştım şimdiden, böyle bir şey yaşayan var mı?
tomografide çok daha fazla radyasyon var ama işk haftalarda bebek etkilenmişse direkt düşerTomografiyle röntgen arasındaki fark nedir bilemem ama hem dış hem akciğer röntgeni çekilmiştim, hamile kaldığım ay.
Herşeyi normal şükür![]()
tomografi ile nükller bombanın alakası yopk kıyaslanamaz bile ilk haftalarda radyosyana maruziyet düşüklere neden olur anomaliye neden olmaz 10-12. haftalardan sonra olan maruziyet anomaliye neden olabilir.Bu kötü olacak demek değil illa. Ama ihtimal var. Hiroşimada yıllarca engelli bebekler doğdu. Çernobilden sebep kanser bölgede yaygınlaştı. Bu sizin başınıza gelecek demek değil ama sağlığı için bolca dua etmeye devam demek. Şimdilik güzel artmış hcg inşallah güzel gidişatı devam eder.
bunu nerden çıkardınız o zaman tomografi çekilen biri hayatı boyunca hiç gebe kalmasın mı radyasyon depolanmaz eper radyoaktif madde verilmişse (yani ilaçlı çekilmişse) o madde bir kaç gün daha vücutta kalır. en geç 1 haftaya atılır.Radyasyon anlık maruz kalınan bir şey değil depolanıyor. ☹
Anlatamamışım. Evet onlar devasa şeylerdi nesillerce etkiledi ama bunda da minik bir zarar oranı varsa minik bir olumsuzluğa sebep olabilir. Yani aman bi şey olmaz denmeyecek bir durum onu kastedmeye çalışıyorum sadece.tomografi ile nükller bombanın alakası yopk kıyaslanamaz bile ilk haftalarda radyosyana maruziyet düşüklere neden olur anomaliye neden olmaz 10-12. haftalardan sonra olan maruziyet anomaliye neden olabilir.
240 la keseyi görmesi bana da mantıksız geldi.240la nasil gormus keseyi 4 haftalik yok daha
O zaman bu mantıkla gebeler ve gebelik şüphesi olanlar giremez yazmasınlar kapılara da.bunu nerden çıkardınız o zaman tomografi çekilen biri hayatı boyunca hiç gebe kalmasın mı radyasyon depolanmaz eper radyoaktif madde verilmişse (yani ilaçlı çekilmişse) o madde bir kaç gün daha vücutta kalır. en geç 1 haftaya atılır.
hiç öyle düşünme güzeltaze annesi :)Kızlar 4 haftalık hamileyim ve 4 haziranda bilmeden tomografiye girmiştim.
Pazartesi hcg 240 progesteron 29.4 çıktı doktor çok iyi dedi kese de biraz göründü. Oluşmaya çalışıyor dedi.
Çarşamba hcg 480 olması gerek dedi bugün gittik 700dü.
Doktor tomografinin ya hep ya hiç olacağını söyledi ya düşecek ya tamamen sağlıklı olacakmış bebeğim. Bebeğime çok alıştım şimdiden, böyle bir şey yaşayan var mı?
5 haftada 1000 az değil miBenim başıma geldi yanliz ben gebe olduğumu öğrendiğimde 5 haftalikti tomografiye 4 haftalıkken girmiştim yani ..hemde ilaçlı tomografiydi ..doktor hic ümit vermedi sağlıksız gebelikse zaten gelişmez dedi dediği gibi oldu değerler 1000 kadar çıktı sonra kese bozuldu ..artislar duzenli degildi ...Ama dediğim gibi benim hem ilaçlı tomografiydi hemde 4 haftalikti.girdigimde ..
ilk haftalarda düşüğe neden olabiliyor anomaliye neden olmuyor dedim yani gebe olma ihtimali olanlarda düşüğe neden olabilir diye kapıya onu yazıyorlar. yani kişinin o an test yapmadığı için tespit edilmeyen bir gebeliği varsa düşük olabilir. veya o an radyasyona maruz kalırsa o an döllenmiş yumurta rahme tutulmadan atılabilir. yani o an için geçerli ilerisi için değil. ileri gebeliklerde anomaliye neden olabilir.O zaman bu mantıkla gebeler ve gebelik şüphesi olanlar giremez yazmasınlar kapılara da.
NedenDoktorunuzu degisin bence.
Anladım şimdiilk haftalarda düşüğe neden olabiliyor anomaliye neden olmuyor dedim yani gebe olma ihtimali olanlarda düşüğe neden olabilir diye kapıya onu yazıyorlar. ileri gebeliklerde anomaliye neden olabilir.
Olabilir canım, hayırlısı demek lazım böyle durumlarda.tomografide çok daha fazla radyasyon var ama işk haftalarda bebek etkilenmişse direkt düşer
sağlıklsız gebelikti olmadı işte ilaçlı tomoğrafiye bilmeden 4ncü haftada girmiştim onu anlatmaya çalışıyorum ..allah sizinkini bağışlasın5 haftada 1000 az değil mi
Benim 240 tı pazartesi bugün 700 olmuş bana hızlı gibi geldi. Bebeğinizi Allah bağışlasınsağlıklsız gebelikti olmadı işte ilaçlı tomoğrafiye bilmeden 4ncü haftada girmiştim onu anlatmaya çalışıyorum ..allah sizinkini bağışlasın
ikinci gebeliğimde mucize 4ncü hafta 260 dı betahcg sonra hep düznli arttı çok şükür bebeğim kucağımda...değerin az olması değil düzenli artış olması önemli