Aşcılık okunmasa da yapılabılecek bır meslek degıl mı? Bunun ıcın neden vakıt ve emek harcayasın. Farklı opsıyonlar deneyebılırsın. Kımseye hastalıgınden oturu avantaj verılmez torpıl vardır orada. Ayrıca acık konusmak gerekırse 3.senen de aşcılık kazandıysan kpss de ıyı bır puan yapabılecegını dusunmuyorum. Bazı şeyler kapasıteyle alakalı, senın elınde olan bır sey degıl
bu kız okumadan çalışabilecek bir ortamda değil
küçük bir şehirde, alakasız bir aileyle yaşıyor
ne yapacak ilçenin kıraathanesine börek mi satacak (bu arada şaka yapmıyorum anadoluda var böyle şeyler)
ayrıca tanıdık vs olmadığı sürece 20 yaşında kadını işe alıp meslek öğretecek yer yok anadoluda. varsa istisnadır. var mı bilen?
ağlıyorlar hep çırak yok diye de maalesef ortam bu, hazır işi bilen gözleme açacak, mantı bükecek, "bana neden sigorta yapmıyorsunuz" diye ağlamayacak kadın ararlar mesela ya da bulaşık yıkasın, servis yapsın. kimsenin mutfağa yetiştirmeye aldığını görmedim duymadım.
küçük yaşta girecek eleman alan yerler de vardır ama o mutfaklar hep erkek, ayrıca elemanları 14-15 yaşından alıyorlar.
kolay kolay öyle kadın çalıştırmaya açık yer bulunmaz.
pastanede de genç kuzenlerim senelerce çalıştı ilçede, zaten sezonluk alıyorlar genelde, (kadın hepsi) hiçbirinin sigortası yoktu. genç kadın işçiye anca öyle yazın filan sigortasız çalışacak eleman gözüyle bakıyorlar.
benim bildiğim mutfakta alaylı yetişmiş kadın personelin hepsi ya aile işletmesi var ya antalyada otellerde yetişmiş kimse anadolunun ücra bir köşesinde yetişmemiş yani. siz biliyor musunuz?
bu kız da şef aşçı olarka işe başlıyacak deil takdir edersiniz ki.
büyük şehirde olsa evden bile yapıp satabilir, kısa süreli kurslar var oralara gidebilir, belediyelerin meslek edindirmeleri filan var, bakabilir vs vs...