• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya ben ne yapacağım . Agzimda yaralar çıktı kaç gündür stresten.

Çünkü garantili . Kovulmak yok her ay maaş sigorta yatıyor . Ve yanlış anlaşılmak istemem ama halk arasında memur akşama kadar yatıyor iş yapmıyor algısı var. Millet, bende kolay yoldan para kazanayım kafasında. Benim akraba (konuda bahsettiğim) 60 bin lira alıyormuş ayda

Son düzenleme:
Çünkü garantili . Kovulmak yok her ay maaş sigorta yatıyor . Ve yanlış anlaşılmak istemem ama halk arasında memur akşama kadar yatıyor iş yapmıyor algısı var. Millet, bende kolay yoldan para kazanayım kafasında. Benim akraba (konuda bahsettiğim) 60 bin lira alıyormuş ayda
Sana yazmıştım eski konunda memur olmak istiyorsan 2 yıllık okuman daha karlı sınavı dahaa kolay ek tercih döneminde açıktan bölüm yazabilirsin ya da ikinci üniversite ile aç bak atanması kolay bölümlere yaz birini bizzat arkadaşım öğretmenlik okurken tıbbi sekreter olarak atandı mühendislik okuyan arkadaşım insan kaynakları ile atandı 40 yaşındaki yengem istanbulda bir üniversiteye memur oldu lise mezunu ataması az meslek lisesi değilse. kpss kolay bi sınav değil 65 70 almak kolay ama 85 90 almak çok zor. Bu kadar mıymıymıymıy olunmaz yahu 2005li kuzenim 4. Sınıfa geçti 2008li kuzenim gitti tercih koçu vs buldu tek tek üniversitelerle konuştu. Mühendislik hemşirelik tuttuğu halde küçük şehirde okumak istemedi. Uçak bakım yazdı. Diş protez okuyan kuzenim kendi diş labını açtı. Vakıf üniversiteleri anlaşma yapıyor yarı burslu hemşirelik ebelikte 5 yıl bizimle çalış tam burslu olsun diye. Tiktokta bile her yerde öğrenci koçu var. gitmezsen puanın kırılır seneye ne zamana kadar ertelenecek. yazsan çıkar. buraya yazana kadar oralara bak kpss atama puanlarına bak. Hani puanın puan olsa. Sözelde 150 bini başarı mı sayıyorsun? Öğretmenlik mezunu arkadaşlarım çağrı merkezi işi bulunca şükür ediyor diyorlar 2 yıllık okusam atanırdım

Adını görünce hemen giriyorum konularına, ilginç bir karaktersin. Biraz hayal dünyanda yaşıyorsun. Ailenin, akrabalarının belli ki pek bilgisi yok belli ki, aşçılık kazanan kıza neden öğretmen olmadın diyorlar. Başta orası tutmuyor demeyi yediremedin sandım ama yok yani sen de sanki kazanmış gibi konuşuyorsun. Buralar geliyor diye bölümleri sıralamışsın ama onlar öğretmenlik değil.
Kısacası zaten seçeneğin yoktu, sevdiğin bir bölüm yazdın bitti gitti. Bence neresi olursa artık bu sene gitmen lazımdı, cidden bir ortam değişikliğine ihtiyacın var. Dayından halandan tut yengenden 10 yaşındaki çocuğa kadar konu açtın burda. Git arkadaş edin, yeni yerler gör, kafanı dağıt. 20 yaşında bir kızdan çok tüm gün eltileriyle didişen kadınlar gibisin.

evin tek çocuğusun imkanlarında varmış babanın malı mülkü vs.diyorsun ama tüm dertlerini buraya yazıyorsun. babanla siyasi çatışmaların okuyacağın okula kadar. kusura bakma canım yarı yaşımdasın neredeyse. senin yaşında olmak için şu an neler vermezdim valla. çık arkadaş edin gez toz. evet üniversite hayatıda yaşa. hayalinde bir pastane varsa onun için uğraş. herkes öğretmen doktor mühendis olmak zorunda değil. iyi bir aşçı da olabilirsin ki elinden gelende bu zaten. ama ben seni buradaki konularından yola çıkarak psikolojik olarak çok iyi görmüyorum açıkçası.

Lütfen beni yargılamayın. Akıl istiyorum. Biliyorsunuz ki ascilik kazandım ama kimse memnun olmadı. Arkadaşlarım, anne babam akrabalarım. Babam memur olmamı istiyor . Kpss dene ( isitme sorunum var duyuyorum ama cihaz kullaniyorum ) isitme engelinden dolayi daha düşük puanla atanırsın aşcı olup ne yapacaksın kızım diyor . Kaç gündür aynı mevzu. Bugün amcamın kızı kpss kazanmış. 30 yaşından büyük olmasına ve epilepsi hastasi çocuğundan ötürü ona avantaj sağlanmış( amcam oyle anlatti). Bugün bunu anlattı.klimali yerde akşama kadar oturuyor dedi. Senin gelecek şaibeli dedi. Herkes bunu okuduktan sonra memur olamayacak mısın sen diyor .Benim de bütün hevesim kaçtı. En azından bir pastane açarım diyordum. Dilimde yaralar çıktı kaç gündür. Sürekli düşünüyorum yanlis mi yaptım diye. Bilmiyorum . Ağlayasım geliyor günlerdir. Kendimi hiçbir şeye ait hissedemiyorum. Herkes neden öğretmenlik yazmadın en azından özel okullarda çalışırdın şansın yaver giderse atanırdın diyor. Hata mı yaptım.
Yani beyinleri gerçekten yok. Kpss de aşçılık alanında alım oluyor

Lütfen beni yargılamayın. Akıl istiyorum. Biliyorsunuz ki ascilik kazandım ama kimse memnun olmadı. Arkadaşlarım, anne babam akrabalarım. Babam memur olmamı istiyor . Kpss dene ( isitme sorunum var duyuyorum ama cihaz kullaniyorum ) isitme engelinden dolayi daha düşük puanla atanırsın aşcı olup ne yapacaksın kızım diyor . Kaç gündür aynı mevzu. Bugün amcamın kızı kpss kazanmış. 30 yaşından büyük olmasına ve epilepsi hastasi çocuğundan ötürü ona avantaj sağlanmış( amcam oyle anlatti). Bugün bunu anlattı.klimali yerde akşama kadar oturuyor dedi. Senin gelecek şaibeli dedi. Herkes bunu okuduktan sonra memur olamayacak mısın sen diyor .Benim de bütün hevesim kaçtı. En azından bir pastane açarım diyordum. Dilimde yaralar çıktı kaç gündür. Sürekli düşünüyorum yanlis mi yaptım diye. Bilmiyorum . Ağlayasım geliyor günlerdir. Kendimi hiçbir şeye ait hissedemiyorum. Herkes neden öğretmenlik yazmadın en azından özel okullarda çalışırdın şansın yaver giderse atanırdın diyor. Hata mı yaptım.
Nen günümüzde meslek öğrenmenin çok daha kıymetli olduğunu düşünüyorum.Mesleği olan zorda kalmaz ,diğer türlü memuriyet de garanti değil ,yine ekpssyi kazanman gerek.Aşçılığı öğren,diğeri kaçmıyor emin ol; her zaman denersin.

Ne pastahanesi asil o zaman batarsin. Gul gibi meslek kazandin asil digerleri dusunsun. Amcam aşci. Oglunuda o bolum ustune okuttu gastronomiydi sanirim. Amcam yurtdışına acildi. Tv programlarina cikiyor. Simdide oglunu cok luks bir otele staja koydu. Cocuk burdan devam edicem kendimi sevdirip diyor. Saglam para var bu iste. Yeri geliyo tatilinide yapiyorsun. Sunumlar var bazen orgaizasyonlar ucretsiz tatillere goturuyor. Birak neyi seviyosan onu yap. He memurluk daha iyi bana gore ben duz insanim maas gununde yatsin isterim. Ama ondada psikoloji pert esimden biliyorum. Hastaydi zaten iyice ruh hastasi oldu mesela 😁

bu kızın annesinde de var o engel o da baya duymuyor diyordu
ailede belki de genetik bir işitme hastalığı var

şayet bu varsa nasıl ilerliyor ileride tümden duymayacak mı ne olacak?

acaba tüm bu akıl verenler tüm bu konularda hiç bişey düşünüyor mu merak ediyorum.
Oğlumda işitme cihazı kullanıyor tümden duymamak gibi olmaz ama bir çözüm bulmuştur diye düşünüyorum yaşı büyük çünkü.

Öğretmenlik mi diyorlar😳bunu diyen size düşman bunu bilin de…
Bir öğretmen olarak öğretmenlik okumanın hiçbir avantajı kalmadı. Bizim zamanımızda öğretmen olana kesin atanır gözüyle bakıyorlardı ama artık 1,5 senedir atama yapılmıyor, bir de öğretmen akademisi çıktı şimdi de. Özeller desen zaten modern kölelik.

Gastronomi aslında önü açık bir bölüm ama aşçılığı bilmiyorum. İlla bir yerde işe başlarsınız ama ilk zamanlar çok iyi ücretler kazanamazsınız. Türkiye’de ailelerin memurluk isteme kafasını kolay kolay değiştiremezsiniz.

Siz kendi gonlunuzden gecene bakin baskalarina bakmayin, sizin hayatinizi onlar yasamayacak ayrica asci olsaniz da memur olabilirsiniz yine girersiniz kpss'ye eger isterseniz bos versenize.

Bizim arabamızın kızı aşçılık okudu, okurken yazları beach clublerde çalıştı, bir kaç aydır da İzmir'de lüks bir restaurantta şef aşçılık yapıyor. Okulu kazandığından beri çok güzel değerlendirdi ve kazandı.

Sizin bölümde sorun yok sizin kendinize güveninizde ve plansız hareket etmenizde sorun var.

Aşcılık okunmasa da yapılabılecek bır meslek degıl mı? Bunun ıcın neden vakıt ve emek harcayasın. Farklı opsıyonlar deneyebılırsın. Kımseye hastalıgınden oturu avantaj verılmez torpıl vardır orada. Ayrıca acık konusmak gerekırse 3.senen de aşcılık kazandıysan kpss de ıyı bır puan yapabılecegını dusunmuyorum. Bazı şeyler kapasıteyle alakalı, senın elınde olan bır sey degıl

Aşçılık oku bence, kulak engelin belirli orandaysa e-kpss'yi falan girersin.

Okul olmazsa ne köyden çıkabiliyorsun ne de işe girersin benim anladığım kadarıyla .

Hiç olmazsa; Otellere işe girer sahil bölgelerinde yaşarsın. Tatil günlerinde havuzlara denizlere girer istediğin kıyafetleri giyersin. Ailen gelmek isterlerse 1-2 günden fazla kalıp seni darlayamazlar otel ücreti ödememek için.

Senin ihtiyacın olan şey köyden kurtulmak.

Ayrıca şu 2.ve 3.derece aile bireylerinle bu kadar iletişim kurmak zorunda değilsin.

Son düzenleme:
Eşim aşçı, 5 yıldızlı otellerde aşçı başı olarak çalıştı.inan bana aşçılık aşırı zor bir meslek. Hele ki büyük otellerde çalışayım, restoranda çalışayım dersen çok ama çok pişman olacağını garanti ediyorum. Hiç öyle dışarıdan göründüğü gibi mutlu mutlu işimi yaparım, bu zaten benim hobim gibi bi durum değil.

Eşim aşçı, 5 yıldızlı otellerde aşçı başı olarak çalıştı.inan bana aşçılık aşırı zor bir meslek. Hele ki büyük otellerde çalışayım, restoranda çalışayım dersen çok ama çok pişman olacağını garanti ediyorum. Hiç öyle dışarıdan göründüğü gibi mutlu mutlu işimi yaparım, bu zaten benim hobim gibi bi durum değil.
Konu sahibi odasında hayal dünyasına girme sorunu yaşıyor ve kaçıncı mezuna kalışı.

Odadan çıkınca dayısının çenesi, aile büyüklerinin bakımı ve anne babasının kirlettiklerini topluyor, sürekli mutfağa girince kilo sorunuda yaşıyor

Uktesi şort giyip denize girmek olan birisi.

Terziye bile zorluklarla ulaşmıştı pantalon için.

Köyden bu ilk uzaklaşmasında; okulu bahane ederek uzaklaşması iyi olur bence.

Bana kalsa bir akrabamın çocuğu varsa bakımına yardım etme pahasına o köyden çoktan kaçmıştım sonrada özel sektöre girer eve dönmezdim.

Son düzenleme:
Aşcılık okunmasa da yapılabılecek bır meslek degıl mı? Bunun ıcın neden vakıt ve emek harcayasın. Farklı opsıyonlar deneyebılırsın. Kımseye hastalıgınden oturu avantaj verılmez torpıl vardır orada. Ayrıca acık konusmak gerekırse 3.senen de aşcılık kazandıysan kpss de ıyı bır puan yapabılecegını dusunmuyorum. Bazı şeyler kapasıteyle alakalı, senın elınde olan bır sey degıl
bu kız okumadan çalışabilecek bir ortamda değil
küçük bir şehirde, alakasız bir aileyle yaşıyor
ne yapacak ilçenin kıraathanesine börek mi satacak (bu arada şaka yapmıyorum anadoluda var böyle şeyler)

ayrıca tanıdık vs olmadığı sürece 20 yaşında kadını işe alıp meslek öğretecek yer yok anadoluda. varsa istisnadır. var mı bilen?

ağlıyorlar hep çırak yok diye de maalesef ortam bu, hazır işi bilen gözleme açacak, mantı bükecek, "bana neden sigorta yapmıyorsunuz" diye ağlamayacak kadın ararlar mesela ya da bulaşık yıkasın, servis yapsın. kimsenin mutfağa yetiştirmeye aldığını görmedim duymadım.
küçük yaşta girecek eleman alan yerler de vardır ama o mutfaklar hep erkek, ayrıca elemanları 14-15 yaşından alıyorlar.
kolay kolay öyle kadın çalıştırmaya açık yer bulunmaz.
pastanede de genç kuzenlerim senelerce çalıştı ilçede, zaten sezonluk alıyorlar genelde, (kadın hepsi) hiçbirinin sigortası yoktu. genç kadın işçiye anca öyle yazın filan sigortasız çalışacak eleman gözüyle bakıyorlar.

benim bildiğim mutfakta alaylı yetişmiş kadın personelin hepsi ya aile işletmesi var ya antalyada otellerde yetişmiş kimse anadolunun ücra bir köşesinde yetişmemiş yani. siz biliyor musunuz?
bu kız da şef aşçı olarka işe başlıyacak deil takdir edersiniz ki.

büyük şehirde olsa evden bile yapıp satabilir, kısa süreli kurslar var oralara gidebilir, belediyelerin meslek edindirmeleri filan var, bakabilir vs vs...

Oğlumda işitme cihazı kullanıyor tümden duymamak gibi olmaz ama bir çözüm bulmuştur diye düşünüyorum yaşı büyük çünkü.
evet sizin çocuğunuzu da biliyorum. fakat sizde ailede yok değil mi? eşinizde olsa zaten adam asker olamaz.

ama bu kızın ailesinde var, ailesel olan bazı işitme kayıpları ilerleyici olabiliyor.

Ya biz kıvırcık arkadaşa cok anlattık. Sen bak tembel birisin, fiziksel olarak bu kadar yoğun ve uzun saatler çalışma gerektiren bir işi yapamazsın dedik. Ast üst hiyerarşisi var sen kimseyi o kadar alttan alamazsın dedik. Çok dedik de dinlemedi tabii. Yani artik kazanmış, öyle ya da boyle okuyup bir yerlerde çalışması lazim. Yoksa oturduğu yerde o sabah bu akşam zaten boş oturuyordu.

bu kız okumadan çalışabilecek bir ortamda değil
küçük bir şehirde, alakasız bir aileyle yaşıyor
ne yapacak ilçenin kıraathanesine börek mi satacak (bu arada şaka yapmıyorum anadoluda var böyle şeyler)

ayrıca tanıdık vs olmadığı sürece 20 yaşında kadını işe alıp meslek öğretecek yer yok anadoluda. varsa istisnadır. var mı bilen?

ağlıyorlar hep çırak yok diye de maalesef ortam bu, hazır işi bilen gözleme açacak, mantı bükecek, "bana neden sigorta yapmıyorsunuz" diye ağlamayacak kadın ararlar mesela ya da bulaşık yıkasın, servis yapsın. kimsenin mutfağa yetiştirmeye aldığını görmedim duymadım.
küçük yaşta girecek eleman alan yerler de vardır ama o mutfaklar hep erkek, ayrıca elemanları 14-15 yaşından alıyorlar.
kolay kolay öyle kadın çalıştırmaya açık yer bulunmaz.
pastanede de genç kuzenlerim senelerce çalıştı ilçede, zaten sezonluk alıyorlar genelde, (kadın hepsi) hiçbirinin sigortası yoktu. genç kadın işçiye anca öyle yazın filan sigortasız çalışacak eleman gözüyle bakıyorlar.

benim bildiğim mutfakta alaylı yetişmiş kadın personelin hepsi ya aile işletmesi var ya antalyada otellerde yetişmiş kimse anadolunun ücra bir köşesinde yetişmemiş yani. siz biliyor musunuz?
bu kız da şef aşçı olarka işe başlıyacak deil takdir edersiniz ki.

büyük şehirde olsa evden bile yapıp satabilir, kısa süreli kurslar var oralara gidebilir, belediyelerin meslek edindirmeleri filan var, bakabilir vs vs...
Evet çok haklısınız. Herkes aynı şeyi yazıyor keşke İstanbul İzmir gibi yerlerde olsaydım. Şu anki dertlerimin çoğu olmazdı. Küçücük köy belediyesi de küçük. Yani gidebilecek bir yerim yok. Burada da kalmak istemiyorum. Anne babamdan başka kimsem yok. Buraya bağlı olmak için amacım yok yani. Çekip gitmek daha doğru haklısınız.

Back
X