• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ya ben ne yapacam...

arkadaşım Allah yardımcın olsun. nişanlıyken ayrılmak zor ama evliyken emin ol çok daha zor. kaynanan gayet güzel göstermiş sana nasıl olacağını, hele ki nişanlıyken böyleyse evlendikten sonra emin ol daha beter olacak. şimdi zoruna gitmeyebilir ama evlendikten sonra eşinin annesinin her dediğine tamam demesi emin ol çok zoruna gidecek. nişanlında annesine pek hayır diyecek birine benzemiyor yazdıklarından anladığım kadarıyla. sen şanslısın kadın açık açık söylemiş sana, genelde evlenmeden önce farklı davranırlar evlendikten sonra farklı davranırlar. inşallah her şey gönlünce olur. sana tavsiyem eşinin ya da kaynananın evlendikten sonra farklı olacağını sanıp, hayal kırıklığına uğrama. ayrılmayı kesinlikle düşünmüyorsan en azından nişanlına blöf yap, ondan vazgeçemeyeceğini düşünmesin. tavrını ortaya koy ya da her şeyi bilerek, kabul ederek evlen hayal kırıklığı yaşayıp üzülme

bunu bende biliyorum ayrıca benimde burda akıl danışmamın sebebi kötü sonuçlarla karşılaşmadan mantıklı davranıp bu sıkıntıları aşabilmek... sende şuan nişanlıymışsın umarım böyle birşey yaşamazsın ama dışardıan davulun sesi pek hoş gelir unutma bunuda...

bende 7 yıldr birlikteyim nişanlımla böyle birşey yaşamam merak etme her evlat annesini sever sayar ama 2 kişilik başka bir aile olucağını bilirse sorun kalmaz:34: buzamana kadar 2 mizin istediği hariç hiçbirşeyi yapmadık yapmayız zaten tersi olsaydı şuanda nişanlı olmazdık :ssz: sevgiliyken nişanlıyken ayrılmak daha kolay evlenince öyle olmuyor mağlesef :51:

arkadaşım Allah yardımcın olsun. nişanlıyken ayrılmak zor ama evliyken emin ol çok daha zor. kaynanan gayet güzel göstermiş sana nasıl olacağını, hele ki nişanlıyken böyleyse evlendikten sonra emin ol daha beter olacak. şimdi zoruna gitmeyebilir ama evlendikten sonra eşinin annesinin her dediğine tamam demesi emin ol çok zoruna gidecek. nişanlında annesine pek hayır diyecek birine benzemiyor yazdıklarından anladığım kadarıyla. sen şanslısın kadın açık açık söylemiş sana, genelde evlenmeden önce farklı davranırlar evlendikten sonra farklı davranırlar. inşallah her şey gönlünce olur. sana tavsiyem eşinin ya da kaynananın evlendikten sonra farklı olacağını sanıp, hayal kırıklığına uğrama. ayrılmayı kesinlikle düşünmüyorsan en azından nişanlına blöf yap, ondan vazgeçemeyeceğini düşünmesin. tavrını ortaya koy ya da her şeyi bilerek, kabul ederek evlen hayal kırıklığı yaşayıp üzülme

ya okadar mı kötü durumum

bende 7 yıldr birlikteyim nişanlımla böyle birşey yaşamam merak etme her evlat annesini sever sayar ama 2 kişilik başka bir aile olucağını bilirse sorun kalmaz:34: buzamana kadar 2 mizin istediği hariç hiçbirşeyi yapmadık yapmayız zaten tersi olsaydı şuanda nişanlı olmazdık :ssz: sevgiliyken nişanlıyken ayrılmak daha kolay evlenince öyle olmuyor mağlesef :51:

biliyorum haklısında ama ben bunun halledilebilir bir yolunu arıyorum ayrılmak istemiyorum ama mutsuz olmakta istemiyorum bilemiyorum ne yapacağımı inanki

biliyorum haklısında ama ben bunun halledilebilir bir yolunu arıyorum ayrılmak istemiyorum ama mutsuz olmakta istemiyorum bilemiyorum ne yapacağımı inanki

bak canım burdaki hatunlardan çok şey öğrenirsin özellikle evlilerden ben daha evli değilim ama görüyoruz işte konulardan kadınlar neler çekiyor. sana kimse ayrıl demiyor ama nişanlınla güzelce konuş, ben böyle hep annenin dediklerini yaparak yaşayamam böyle sürdüremem de bizim düşüncemizin bi önemi yokmu gibisinden konuş bakalım:31: annesiyle bu konuda yüz göz olma bence nişanlın çözsün :34:

senin durumun kötü değil bence, evlenmeden bazı şeyleri görmen güzel bir şey. baştan tavrınızı koysaydınız benim burada yazdıklarım 360 derece daha farklı olurdu emin ol. kendi adıma kaynanam, görümcelerim çok çeşitli isteklerde bulunabilir ben onlara kızsam da unutur geçerim, onlarla kişisel bir şey değilse tartışmaya bile girmem. emin ol yaşadım da. ama eşime söylediğim an eğer o yok annem şöylede dediğini yapayım, aman ablam böylede dediğini yapayım derse işler değişir. nişanlının artık evli bir erkek olarak kendi yuvası olacağını bilmesi ve karar verirken annesinin hastalığını değil sizin huzurunuzu düşünmesi lazım. kadın size çeşitli şekillerle her istediğini yaptırmış, evlendikten sonra farklı mı olacak?? nişanlıyken seni kaybetme korkusunun en çok olduğu dönemde bile nişanlın annesinin isteklerini bir güzel yapmış, evlendikten sonra hayır diyebilecek mi? Annelik hakkı hiç ödenmez. iki gün sonra çocuğuna benim adımı koymazsan hakkımı helal etmem, bak misafirim geldi gelmessen helal etmem.. olmayacağı ne malum. bunları seni üzmek kırmak için söylemiyorum. inşallah Alah gönlüne göre verir. eğer ben nişanlımı gerçekten çok seviyorum, bunlara da onu sevdiğim için katlanırım diyorsan kimse seni yadırgayamaz. ama iyi düşün evlendikten sonra farklı olacağını umarak evlenme. çünkü eğer eşin değişirse sürpriz olur güzel olur . ama değişmezse işte o zaman çok büyük sorun olur, pişman olmanı istemem

.............yani anlayacağınız nazıyla oynuyoruz..ve ben artık bıkmış durumdayım... daha bu ev meselesinde bize geldiğinde dediki benim sözümden çıkmıcaksın ben ne dersem tamam diceksin bana anne sensin dedinmi ben her dediğni yaparım ama benle dikleştinmi o zaman herşey biter falan diyor. benim annem babam bu lafları etmemiş bana..nişanlımıda çok seviyorum o da annesiyle benim aramda kalıyor napacağımı şaşırdım neolur akıl verin bana yaa[/QUOTE]

arkadaşım en başından bunları ızleyıp farkına varmışsın,ama bu cumlelerı kuran bir anne ileride de evliliğinizin her anında başrolde olucak bana oyle geldı,eşin ailenin tek oğlumu eğer tekse kıskanıyorda olabılır ama ''annelık gıbı çok kutsal bir duyguyu bu şekilde kulanıyorsa,ileride daha çok problem yaşayabilirsiniz...anladıgım kadarıyla da eşiniz anneye aşırı bağımlı..... siz ne dersenız diyin sorunlar çoğalır evlendıkten sonrada,nişanlınla bence kırıcı olmadan konuş ,zor bı durum....

bu şekılde devam ederse nişanlınızla sizin aranızı tamır edılemıycek şekılde soğutursunuz, buna benzer olaylar yaşadım bende ordan tecrübelıyım diyebılırım,sadece bana bu kırmızyla işaretlediğim şekılde cumleler kurulmadı,benim yapım bırazz sinirli domınant,tır ,biz biraz birbirimizi kırdık. eşimle.......umarım siz çözersınız nişanlınızla çok yüzgöz olmadan tatlılıkla,

bak canım burdaki hatunlardan çok şey öğrenirsin özellikle evlilerden ben daha evli değilim ama görüyoruz işte konulardan kadınlar neler çekiyor. sana kimse ayrıl demiyor ama nişanlınla güzelce konuş, ben böyle hep annenin dediklerini yaparak yaşayamam böyle sürdüremem de bizim düşüncemizin bi önemi yokmu gibisinden konuş bakalım:31: annesiyle bu konuda yüz göz olma bence nişanlın çözsün :34:

arkadaş çok güzel özetlemiş.Aynen katılıyorum.

.............yani anlayacağınız nazıyla oynuyoruz..ve ben artık bıkmış durumdayım... daha bu ev meselesinde bize geldiğinde dediki benim sözümden çıkmıcaksın ben ne dersem tamam diceksin bana anne sensin dedinmi ben her dediğni yaparım ama benle dikleştinmi o zaman herşey biter falan diyor. benim annem babam bu lafları etmemiş bana..nişanlımıda çok seviyorum o da annesiyle benim aramda kalıyor napacağımı şaşırdım neolur akıl verin bana yaa

arkadaşım en başından bunları ızleyıp farkına varmışsın,ama bu cumlelerı kuran bir anne ileride de evliliğinizin her anında başrolde olucak bana oyle geldı,eşin ailenin tek oğlumu eğer tekse kıskanıyorda olabılır ama ''annelık gıbı çok kutsal bir duyguyu bu şekilde kulanıyorsa,ileride daha çok problem yaşayabilirsiniz...anladıgım kadarıyla da eşiniz anneye aşırı bağımlı..... siz ne dersenız diyin sorunlar çoğalır evlendıkten sonrada,nişanlınla bence kırıcı olmadan konuş ,zor bı durum....

bu şekılde devam ederse nişanlınızla sizin aranızı tamır edılemıycek şekılde soğutursunuz, buna benzer olaylar yaşadım bende ordan tecrübelıyım diyebılırım,sadece bana bu kırmızyla işaretlediğim şekılde cumleler kurulmadı,benim yapım bırazz sinirli domınant,tır ,biz biraz birbirimizi kırdık. eşimle.......umarım siz çözersınız nişanlınızla çok yüzgöz olmadan tatlılıkla,

[/QUOTE]

Biz ne yazikki nisanlimla bu konuda cok tartistik ama cozum bulamadik cunku annesini kirMiyor kiramiyor ve ben her tartismada annen annen dedikce kadin kiymete bindi ya cok caresiz hisssdyrm kendimi ne yapaagimi bilemiyorum bugunku arkaasinin nisaninadA ben gelmiyorum dedim anneciginlegit dedim oDa beni yalniz birkack rezil edeceksen tmm gelme sen bilirsin annem gelmek isstemedi zaten ama cocugun annesi bizim nisaimiza gelmisti simdi bizimki gelmese laf ederler dedi.a ma ben o kadar sinir oldumki duymadm bile. Cok moralim bozuldu

senin durumun kötü değil bence, evlenmeden bazı şeyleri görmen güzel bir şey. baştan tavrınızı koysaydınız benim burada yazdıklarım 360 derece daha farklı olurdu emin ol. kendi adıma kaynanam, görümcelerim çok çeşitli isteklerde bulunabilir ben onlara kızsam da unutur geçerim, onlarla kişisel bir şey değilse tartışmaya bile girmem. emin ol yaşadım da. ama eşime söylediğim an eğer o yok annem şöylede dediğini yapayım, aman ablam böylede dediğini yapayım derse işler değişir. nişanlının artık evli bir erkek olarak kendi yuvası olacağını bilmesi ve karar verirken annesinin hastalığını değil sizin huzurunuzu düşünmesi lazım. kadın size çeşitli şekillerle her istediğini yaptırmış, evlendikten sonra farklı mı olacak?? nişanlıyken seni kaybetme korkusunun en çok olduğu dönemde bile nişanlın annesinin isteklerini bir güzel yapmış, evlendikten sonra hayır diyebilecek mi? Annelik hakkı hiç ödenmez. iki gün sonra çocuğuna benim adımı koymazsan hakkımı helal etmem, bak misafirim geldi gelmessen helal etmem.. olmayacağı ne malum. bunları seni üzmek kırmak için söylemiyorum. inşallah Alah gönlüne göre verir. eğer ben nişanlımı gerçekten çok seviyorum, bunlara da onu sevdiğim için katlanırım diyorsan kimse seni yadırgayamaz. ama iyi düşün evlendikten sonra farklı olacağını umarak evlenme. çünkü eğer eşin değişirse sürpriz olur güzel olur . ama değişmezse işte o zaman çok büyük sorun olur, pişman olmanı istemem

Evet cok dogru..Benim en kisa zamanda bunlari nisanlimla oturup konusacam bakalim neolCak

kv en başından sana söylemiş nasıl bi insan olduğunu ve isteklerini sözünden çııkmaman gerektiğini, bunun için ayrılınmaz diyorsan ve bunu kabul edip evleniyorsan bundan sonra da şikayet etmeye de hakkın olmuycak , yarın öbürgün cicim ayları geçtiğinde eşine oflayıp pufladığında bunaldığında sana diycekki, evlenmedne önce biliyodun annemin ve benim böyle olduğumuzu bile bile geldin söz söyleme hakkın yok yani şikayet etme hakkında olmuyacak

arkadaşlar bana akıl verin lütfen ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım çünkü..her zamanki gibi sorun kayın validem..onun baskılarından bıktım usandım..eşim polis okulundaydı ve ortalaması iiyiydi biz başka bir şehirde oturmak istiyorduk çünkü kayınvalidem herşeye karışıp ikide bir huzurumuzu bozuyor nişanlımda bunu anladı ama annesi yemin ettirdi eğer bulunduğumuz şehri seçmezse hakkımı helal etmem gibisine..nişanlım çok hassastır bu konuda kıramadı.. eğer bu şehir olursa tokide şuan hala borcunu ödedikleri evleri var..evde kiracı var kira kendi kendini ödüyor..ısrarla burda oturun dedi bizde orası kücük olduğu için istemedik bide oranın kirasını kayınvalidemler alıyorlar harçlık yapıyorlardı nişanlımın abiside ev taksitlerini ödüyordu biz hem paralarıda kesilmesin istedik ama kayinvalidemin şekeri çıktı bunu benim istemediğimi falan düşündü ve orda oturmazsanız ne evinize ne düğününüze gelmem dedi mecbur orda oturduk..yani ne isterse ve ben istemezsek bunu ,bize yaptırabilmek için hep surat baskı yada annelik hakkını kullanıyor ben çocuklarıma emek verdim ömrümü onlara harcadım onlarda beni dinlemek zorundalar diyor..çok zor durumdayım..nişanlım ne zaman bize gelse beraber geliyor biz hiç yalnız kalamıyoruz biyere gitmek istesek mutlaka o da geliyor bi şekilde..birde şekerden gözünün biri görmüyor birazda burdan vuruyor bizi.. yani anlayacağınız nazıyla oynuyoruz..ve ben artık bıkmış durumdayım... daha bu ev meselesinde bize geldiğinde dediki benim sözümden çıkmıcaksın ben ne dersem tamam diceksin bana anne sensin dedinmi ben her dediğni yaparım ama benle dikleştinmi o zaman herşey biter falan diyor. benim annem babam bu lafları etmemiş bana..nişanlımıda çok seviyorum o da annesiyle benim aramda kalıyor napacağımı şaşırdım neolur akıl verin bana yaa

aldırış etme yaşlıdır de geç, bu dünyada herşeyi takarsan yanmışın.zaten hastaymış.

rabbim yardımcımız olsun ya ben gerçekten bu durumdan inanılmaz rahatsızım ve mutsuzum ne yapacağımı bilmiyorum en ufak bir mesafe ya da tavır koysam emin ol nişanlımın yanında primi olacak nişanlımda bana hak verdiği halde yanımda değil çok arada kaldım çok çaresizim bir anne niye böyle yapar evladının mutluluğunu böyle engeller zora sokar

Sizi canindan cok seviyor ama annesi söz konusu olunca arkanizda veya yaninizda durmuyor. Durmayacagini da hissettiriyor. Bunun icin ayrilinir mi diyorsunuz ama görünen köy kilavuz istemez. Annesi yapisi geregi hep böyle davranacak, esiniz de ( nikahimiz yapildi dediginize göre) mantikli ol, alttan al, annemin dedigi gibi olsa ne sakincasi var... diye diye sizi cildirtacak. Sizinkiyle hemen hemen ayni olan acilmis konulari okursaniz olacaklari daha iyi anlarsiniz.

Kimse 3. kisiler yüzünden sevdiginden ayrilmasin tabii ki. Ama sevdiginden bekledigin kadar deger destek göremeyince, ikinci plana atilinca, hayal kirikligi yasaya yasaya ne ask-sevgi kalir ne de saygi. Bir ömrü heba etmeye deger mi? Simdiden önleminizi alin. Annen basimizin taci ama yerini ve durumunu bilmesi gerek. Sen benim annemin bizimle iliskisi böyle olsun kabul eder misin tarzi konusmalar yapa yapa düsüncelerini degistirebilirsiniz belki.

hassaslık filan hikaye baştan elinizi verirseniz kolunuzu kaptırırsınız
herkesin kendi hayatı tamam anne babadır sayıgıda kusur edilmez
ama kendi hayatınıza baştan karıştırırsanız evlenince evine gelip bu koltuk burda olmmaış değiştirin deme hakkını kendinde bulur

baştan tavrınızı koyun,
ne istediğini bilsin ona göre davransın.
seni yumuşak gördü galiba benim sözümden vs. çıkmayacaksın demiş, ses çıkarmazsan yanarsın.
şimdiden böyle davranıyorsa sonra çok çekersin. Bunun için ayrılınmaz diyorsun ama bu sebepten çok yuvalar yıkılıyor maalesef

Biz ne yazikki nisanlimla bu konuda cok tartistik ama cozum bulamadik cunku annesini kirMiyor kiramiyor ve ben her tartismada annen annen dedikce kadin kiymete bindi ya cok caresiz hisssdyrm kendimi ne yapaagimi bilemiyorum bugunku arkaasinin nisaninadA ben gelmiyorum dedim anneciginlegit dedim oDa beni yalniz birkack rezil edeceksen tmm gelme sen bilirsin annem gelmek isstemedi zaten ama cocugun annesi bizim nisaimiza gelmisti simdi bizimki gelmese laf ederler dedi.a ma ben o kadar sinir oldumki duymadm bile. Cok moralim bozuldu[/QUOTE]

öyle oluyor malesef ,konuşulanları saldırı gıbı algılıyorlar,bıraz yuklen anne daha kıymetlı olur,.....ıyı nıyet her zaman suistimal edılıyor,
ben başlarda hep guler yuz gosterdım anlayışlı oldum,yaşlıdır dedım,kendı annem hala der bana kızım yaşlı,duyma boşver dıye...
malesef ben bunu daha fazla taşıyamadım,annelık kutsal bır gorev bunu ''ben her konuda haklıyımlarla ''' başlarsa ooo...
gecen babalar gununun oncesı akşamında son tartısmamızı yaşamıstık,yarın babalar gunu ya tek gıdemıycek hesap sorucaklar...nerde dıye?bana ne şirinlıkler yapıyor ben yuz vermedım tabı.. gıtmedım de onla ınan tek gonderdım eşimide ,eşim çıkmadan aradım babasını kutladım,işim cıktı ben gelemıycemdedım telde.....eşimi gorsen mosmor oldu,arayamadı bıle ailesını ben tek gelıyorum dıye,ama gıtmedım o ona buyuk ders oldu,artık ne konustular ne oldu bılemem,
öncekı gece konustum eşimle ''bak dedım bu..bu...buuu böyle olmaz,sen çözeceksın,sıkma benı bunaltma dedım,

kkKİMSEYE ,''nasılsa anahtar paspasın altındadır'' rahatlıgını vermıyceksın,nişanlın da anlattıgın kadarıyla bunu hıssedıyorum,emın ol daha çok uzulursun,evlenınce de ,:19:

Biz ne yazikki nisanlimla bu konuda cok tartistik ama cozum bulamadik cunku annesini kirMiyor kiramiyor ve ben her tartismada annen annen dedikce kadin kiymete bindi ya cok caresiz hisssdyrm kendimi ne yapaagimi bilemiyorum bugunku arkaasinin nisaninadA ben gelmiyorum dedim anneciginlegit dedim oDa beni yalniz birkack rezil edeceksen tmm gelme sen bilirsin annem gelmek isstemedi zaten ama cocugun annesi bizim nisaimiza gelmisti simdi bizimki gelmese laf ederler dedi.a ma ben o kadar sinir oldumki duymadm bile. Cok moralim bozuldu

öyle oluyor malesef ,konuşulanları saldırı gıbı algılıyorlar,bıraz yuklen anne daha kıymetlı olur,.....ıyı nıyet her zaman suistimal edılıyor,
ben başlarda hep guler yuz gosterdım anlayışlı oldum,yaşlıdır dedım,kendı annem hala der bana kızım yaşlı,duyma boşver dıye...
malesef ben bunu daha fazla taşıyamadım,annelık kutsal bır gorev bunu ''ben her konuda haklıyımlarla ''' başlarsa ooo...
gecen babalar gununun oncesı akşamında son tartısmamızı yaşamıstık,yarın babalar gunu ya tek gıdemıycek hesap so0000]kkKİMSEYE ,''nasılsa anahtar paspasın altındadır'' rahatlıgını vermıyceksın,nişanlın da anlattıgın kadarıyla bunu hıssedıyorum,emın ol daha çok uzulursun,evlenınce de ,
:19:[/QUOTE]

Yaa cok haklisin ben konustm nisanlimla...hakverdi duyma dedi kimne derse desin evimize girince kimse karisamaz dedi izin vermm dedi baya konstuk..inandim demek istemyrmda msntigima yatti diyim,. Umariim hersey iyi olur..

canım nisanlin ewlenince kimse karisamaz gibilrnden SENİ yatştrms ama umarm sozünde durur annesini hayatinin merkezi yapms gbi görünuyor seni dinleyen yok oysa senle evleniyr Bİ yuva kuruyor. kendi mantigyla hareket etse daha iyi olur .buarada kaynanan fena geldi bana ALLAH yardm etsin kendini ezdirme kaynananin her dediğni yapmak zorunda değilsin herkesin Bİ isteği hayatı var bu kadar da mûdahale olmaz

Son düzenleme:
Yaa cok haklisin ben konustm nisanlimla...hakverdi duyma dedi kimne derse desin evimize girince kimse karisamaz dedi izin vermm dedi baya konstuk..inandim demek istemyrmda msntigima yatti diyim,. Umariim hersey iyi olur..[/QUOTE]

umarım canım herşey dilediğin istediğin gibi olsun:nazar: ,mutlu olun kırmayın bırbırınızi
ama genede tepki verıyorsun dıye yumuşamış görünebilir,nişanlın gözlemlemeye devam et zaman herşeyı gösterıyor....
:10:

Yaa cok haklisin ben konustm nisanlimla...hakverdi duyma dedi kimne derse desin evimize girince kimse karisamaz dedi izin vermm dedi baya konstuk..inandim demek istemyrmda msntigima yatti diyim,. Umariim hersey iyi olur..

umarım canım herşey dilediğin istediğin gibi olsun:nazar: ,mutlu olun kırmayın bırbırınızi
ama genede tepki verıyorsun dıye yumuşamış görünebilir,nişanlın gözlemlemeye devam et zaman herşeyı gösterıyor....
:10:
[/QUOTE]
Tesekkur ederm ama sorunlarin biri bitmeden digeri basliyor..sanirim ayrilacaz..suan cok kotuyum

Back
X