• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ya bir daha konuşamazsam?

Öncelikle geçmiş olsun :)

mesleğimle alakalı olduğu halde daha önce hiç böyle bir felç çeşidi duymadığım için merak ettim ve biraz araştırma yaptım... sonuç fena sayılmaz a.s

yalnız şu an tembel olduğum için uzun uzun yazılar gözümü korkuttu ve hızlıca göz gezdirdim :) detaylı araştırma istersen internetten bak, google kullan mesela :) aşağıya yazacaklarımla alakalı bir şey göremezsen bana mesaj at ben kendi okuduğum kaynakları daha detaylı okuyayım çünkü halk için yazılmış yayınlar çok da detaylı bilgi içermiyor insanlar boşuna kuruntu etmesin diye :))

öncelikle bahsettiklerinle benim baktığım yerlerdeki klinik tabloyu karşılaştırınca benzerlik var...

ama doktor tam teşhis koydu mu koymadı mı?? koymadıysa bul onu veya bir başkasını ve o teşhisi zor/kolay, bir şekilde koydur, artık endoskopi mi yaparlar ne yaparlar bilmem (bu kısım sıkıcı geldiğinden okumadım atladım :)

gelelim doktorun "bilmiyorum" dediği tedavi faslına... burada panikten duygusallaşılıp hasta tarafından yanlış anlaşılma mı var yoksa afedersiniz ama doktorun öküzlüğü mü asıl ben bunu bilmiyorum :))

aslında burda geçmesi gereken konuşma: "bu ses teli felci vakalarının %60-70i zaten bir sene içinde kendiliğinden iyileşiyor, yok eğer bir sene içinde iyileşmezse artık yapacak bişey yok, yani bir daha kendiliğinden iyileşmeyecek"

bu sebeple bir tedaviye başlamadan önce bir sene beklenirmiş ki bakalım kendi kendine iyileşecek mi diye...

eğer iyileşme olmazsa bundan sonra artık hastanın özelliklerine göre bir tedavi şekli seçilebilir.. (bu kısımları da henüz kimseyi ilgilendirmediğinden okumadım ama sayılan 4-5 teknik vardı)

ama şimdi bu bir sene içinde ne olacak? fizik tedavi yapar gibi o ses telleri egzersizle bir şekilde hizaya sokmaya çalışılacak.. ama bunun sorumlusu kim bilmiyorum, fizyoterapistler değildir herhalde :)

o yüzden acilen seni adam yerine koyup düzgün açıklama ve arkasından da düzgün yönlendirmeleri yapacak yeni bir doktor bulmanı tavsiye ederim :) gördüğün üzere çok da korkunç bir şey değil... tamam sabırlı olman gereken bir tedavi süreci var ama işin içinde o işgüzar bayanın (ne hikmetle insanları üzmekten zevk alırlar bilmem ama) dediği gibi "sesi tamamen kaybetme" diye bir olay yok... yani bu olay ilerleyen bir olay değil..

geçmiş olsun :) umarım yazdıklarım işine yarayıp seni rahatlatır...

Öncelikle geçmiş olsun :)

mesleğimle alakalı olduğu halde daha önce hiç böyle bir felç çeşidi duymadığım için merak ettim ve biraz araştırma yaptım... sonuç fena sayılmaz a.s

yalnız şu an tembel olduğum için uzun uzun yazılar gözümü korkuttu ve hızlıca göz gezdirdim :) detaylı araştırma istersen internetten bak, google kullan mesela :) aşağıya yazacaklarımla alakalı bir şey göremezsen bana mesaj at ben kendi okuduğum kaynakları daha detaylı okuyayım çünkü halk için yazılmış yayınlar çok da detaylı bilgi içermiyor insanlar boşuna kuruntu etmesin diye :))

öncelikle bahsettiklerinle benim baktığım yerlerdeki klinik tabloyu karşılaştırınca benzerlik var...

ama doktor tam teşhis koydu mu koymadı mı?? koymadıysa bul onu veya bir başkasını ve o teşhisi zor/kolay, bir şekilde koydur, artık endoskopi mi yaparlar ne yaparlar bilmem (bu kısım sıkıcı geldiğinden okumadım atladım :)

gelelim doktorun "bilmiyorum" dediği tedavi faslına... burada panikten duygusallaşılıp hasta tarafından yanlış anlaşılma mı var yoksa afedersiniz ama doktorun öküzlüğü mü asıl ben bunu bilmiyorum :))

aslında burda geçmesi gereken konuşma: "bu ses teli felci vakalarının %60-70i zaten bir sene içinde kendiliğinden iyileşiyor, yok eğer bir sene içinde iyileşmezse artık yapacak bişey yok, yani bir daha kendiliğinden iyileşmeyecek"

bu sebeple bir tedaviye başlamadan önce bir sene beklenirmiş ki bakalım kendi kendine iyileşecek mi diye...

eğer iyileşme olmazsa bundan sonra artık hastanın özelliklerine göre bir tedavi şekli seçilebilir.. (bu kısımları da henüz kimseyi ilgilendirmediğinden okumadım ama sayılan 4-5 teknik vardı)

ama şimdi bu bir sene içinde ne olacak? fizik tedavi yapar gibi o ses telleri egzersizle bir şekilde hizaya sokmaya çalışılacak.. ama bunun sorumlusu kim bilmiyorum, fizyoterapistler değildir herhalde :)
o yüzden acilen seni adam yerine koyup düzgün açıklama ve arkasından da düzgün yönlendirmeleri yapacak yeni bir doktor bulmanı tavsiye ederim :) gördüğün üzere çok da korkunç bir şey değil... tamam sabırlı olman gereken bir tedavi süreci var ama işin içinde o işgüzar bayanın (ne hikmetle insanları üzmekten zevk alırlar bilmem ama) dediği gibi "sesi tamamen kaybetme" diye bir olay yok... yani bu olay ilerleyen bir olay değil..

geçmiş olsun :) umarım yazdıklarım işine yarayıp seni rahatlatır...

babyleon arkadaşım sanırım tıp öğrencisisiniz konuyu araştırıp arkadaşa oşık tutmuşsunuz ne güzel ama bu konuyla kimin ilgilendiği noktasını açığa kavuşturamamışsınız bu noktada da ben yardımcı olayım istedim,konunun ehli konuşma terapistleri var ben fizyoterapistim konu doğrudan bizim alanımıza girmese de bu konuda uzmanlaşmış bir hocam vardı İstanbul'da ismi çiğdem'di ama soyismini hatırlamıyorum konuşma terapisi dersimizi ondan almıştık bundan 6 yıl kadar önce,O zaman İstanbulda bu konudaki tek uzmandı ama şu anda yeni yetişmiş uzmanlar var mı bilemiyorum,konu sahibi arkadaşım ilgileniyorsa hocanın soyismini de öğrenmeye çalışırım,geçmiş olsun dileklerimle...

babyleon arkadaşım sanırım tıp öğrencisisiniz konuyu araştırıp arkadaşa oşık tutmuşsunuz ne güzel ama bu konuyla kimin ilgilendiği noktasını açığa kavuşturamamışsınız bu noktada da ben yardımcı olayım istedim,konunun ehli konuşma terapistleri var ben fizyoterapistim konu doğrudan bizim alanımıza girmese de bu konuda uzmanlaşmış bir hocam vardı İstanbul'da ismi çiğdem'di ama soyismini hatırlamıyorum konuşma terapisi dersimizi ondan almıştık bundan 6 yıl kadar önce,O zaman İstanbulda bu konudaki tek uzmandı ama şu anda yeni yetişmiş uzmanlar var mı bilemiyorum,konu sahibi arkadaşım ilgileniyorsa hocanın soyismini de öğrenmeye çalışırım,geçmiş olsun dileklerimle...

yoo tıp öğrencisi değilim aslında, yazayım da insanlar öyle zannetmesin :) 1 ay sonra mezun olacağımı düşünür de kendime biyolog dersem, eğitimime sinir sistemi ile devam etmeyi seçtim, madem fizyoterapistsin o zaman sen de uzak değilsin genel olarak neuroscience diyeyim :) bu yüzden ilgimi çekti işte a.s

tıpla direk alakam olmadığı için de kimin bununla ilgilendiğini merak da etmemiştim aklıma gelmemiş yazdığın için teşekkürler :) demek onlara konuşma terapisti deniyormuş :) biz de genel kültür yapıyoruz böylece :)

bu arada önce kulak burun boğaz tabii :) henüz şüphe aşamasında olduğu için... inşallah değildir tabii ama eğer teşhis buysa bile umutsuz bir durum yok.

iyi geceler!

vereliniortak

sağol canım yerimseniben güzel dileklrin için

haklısın moral çok önemli bayanssulusmile bilemiyorm doktor bi şey söylemedi inş.vardır tedavisi. kaydirigubbakcemile5

tecrübelerini paylaştığın için sağol cekhum opuyorumnanaktan

mutlaka vardır canım sen içini ferah tut olur mu? tek doktorlada kalma birkaç uzmanın fikrini almakta yarar olabilir.Acil şifalar diliyorum.

Cok gecmis olsun Allah sifa versin. Oncelikle doktorun dedikleriyle karamsar olma cunku doktorlar her zaman en kotu ihtimali dusunmek zorunda ama sen iyi seyler dusunki oyle olsun. Kameradan hic korkma ben 2 ay once gittigimde doktor kamerayla bakmisti once spreyle uyusturuyor sonrasinda hic bisey hissetmiceksin emin ol ve bence sagligin icin mutlaka baktir kamerayla bosuna korktugunu anliycaksin

mecbren baktırcam başka seçeneğim kalmadı canım boshayallersmile
allah yardimciniz olsun acil sifalar diliyorum
bi kac doktora daha basvurun insallah tez zamanda iyilesirsiniz

sağol canm kaydirigubbakcemile2 göğüs doktorunada gitcem. bu cuma randevum var.kbb ve göğüse bi gideym hihoyyyt

önce çok geçmiş olsun benimde ciğerimde sorun vardı ve kamerayla girilip bakılacak dedi dr bende sizin gibi çok korktum yaptıramam beni bayıltın yapın dedim ve öyle yapıldı sende anlatsan ve rica etsen belki senide bayıltırlar inşallah çabucak geçer iyi olursun

sağol canım zemuszemus sana da çok geçmiş olsn.ama sanmam bayıltacaklarını fisfisfis

canım sağol yazdığın için kaydirigubbakcemile2 bu konşma terapisti dediğin zihinsel engelli çocukları konuşturan kişi mi,ya da kekemelik dersi verenler mi? ben istanbula gidemem bilmiyorumkismile bakaylm doktor ne diycek boshayallersmile
yoo tıp öğrencisi değilim aslında, yazayım da insanlar öyle zannetmesin :) 1 ay sonra mezun olacağımı düşünür de kendime biyolog dersem, eğitimime sinir sistemi ile devam etmeyi seçtim, madem fizyoterapistsin o zaman sen de uzak değilsin genel olarak neuroscience diyeyim :) bu yüzden ilgimi çekti işte a.s

tıpla direk alakam olmadığı için de kimin bununla ilgilendiğini merak da etmemiştim aklıma gelmemiş yazdığın için teşekkürler :) demek onlara konuşma terapisti deniyormuş :) biz de genel kültür yapıyoruz böylece :)

bu arada önce kulak burun boğaz tabii :) henüz şüphe aşamasında olduğu için... inşallah değildir tabii ama eğer teşhis buysa bile umutsuz bir durum yok.

iyi geceler!

öncelikle araştırman için çok teşekkür ederim canımkaydirigubbakcemile5 içim az da olsa ferahladı kızlar sayenizdeopuyorumnanaktan cumaya az kaldı bakalım ne diycek :hulya:

sadece gecmiş olsun demek istedim ve içiizi ferah tutun.arkadaşlar herşeyi sölemiş zaten.tek bir doktora bağımlı kalmayın ve mutlaka vardır bi çözümü.Allah şifa versin.yeter ki içinizi karartmayın

emın ol gene eskısı gıbı olucaksın ama tedavını yerıne getır..
bende benzerı problem gecırdım hatta 15 gun ses cıkmadı benden ama ılaclar sayesınde egzersızler dıyafram konusmaları nefes alısları ıle duzeldım sımdı cıglık atıyorum..tek ılacım ıse stresden uzak bı yaşam ..gelkı becer neyse .

Cok cok gecmis olsun canim.
Allahin izini ile zaten büyük bir hastaligi atlatmissin, bunuda atlatirsin insallah.

Ama bence kendine dert etme derim, allah büyüktür, bir doktorun lafina bakipta kendini strese sokma, bunu herkes yasabilir, yasiyor arada , herkeste ses telleri felci olsa...

Rabbim Göstermesin...
Baska dr görün tatlim, insallah iyi haberlerini aliriz ...

Saglicakla kal

sadece gecmiş olsun demek istedim ve içiizi ferah tutun.arkadaşlar herşeyi sölemiş zaten.tek bir doktora bağımlı kalmayın ve mutlaka vardır bi çözümü.Allah şifa versin.yeter ki içinizi karartmayın

teşekkür ederim desteğiniz için kaydirigubbakcemile5
emın ol gene eskısı gıbı olucaksın ama tedavını yerıne getır..
bende benzerı problem gecırdım hatta 15 gun ses cıkmadı benden ama ılaclar sayesınde egzersızler dıyafram konusmaları nefes alısları ıle duzeldım sımdı cıglık atıyorum..tek ılacım ıse stresden uzak bı yaşam ..gelkı becer neyse .

stresen zak bi yaşam mı akannehir şu an için imkansız ama deniycem kar sağol yerimseniben
Cok cok gecmis olsun canim.
Allahin izini ile zaten büyük bir hastaligi atlatmissin, bunuda atlatirsin insallah.

Ama bence kendine dert etme derim, allah büyüktür, bir doktorun lafina bakipta kendini strese sokma, bunu herkes yasabilir, yasiyor arada , herkeste ses telleri felci olsa...

Rabbim Göstermesin...
Baska dr görün tatlim, insallah iyi haberlerini aliriz ...

Saglicakla kal

göründüm doktora canım benim. iyiyim çok şükür opuyorumnanaktan

bugün doktora gittim kızlar
önce direndim
ama sonra şirin mi şirin bayan bi hoca geldi ve beni ikna etti:lepi:
burnumdan girdiler.30-40 saniye sürdü
tek ses telim felç:1no2:
3-4 ay sonra gel tekrar dedi
bağrma,scak-soğuktan uzak dur dedi. kaydirigubbakcemile5
hepinize anlayışınızdan ve desteğinizden dolayı teşekkür ederim arkadaşlar opuyorumnanaktan olumunekankayizsmile

ahhh süpermiş :) ben de merak ediyordum

yani süper olan şey teşhisin koyulmuş olması (zaten bayağı benziyordu) ve sadece tek ses telinde sorun olması (kaç tane var bilmiyorum :) ) ya bulunamasaydı ve sebebi bilinemeseydi derim hep ya da daha kötü bişey olsaydı beynindeki konuşma merkezi etkilenmiş olsaydı vs vs... binbir türlü hal var..

şimdi bu moralle artık bağırmazsın, bu yaz da dondurma falan yemeyiver, seneye yersin. inşallah 3-4 ayda gerileyecektir hazır havalar da düzeldi... (tabi klimadan uzak durmak lazım, aman ha! ;) )

hadi kendine iyi bak geçmiş olsun tekrardan...

evet babyloncum,opuyorumnanaktan
hastanede daha kötü durumda olanları gördüm ve şükrettim
gerçi dondurmayı özlüycem ama önemli olan sağlığım
sağol bitanem:1hug:

bugün doktora gittim kızlar
önce direndim
ama sonra şirin mi şirin bayan bi hoca geldi ve beni ikna etti:lepi:
burnumdan girdiler.30-40 saniye sürdü
tek ses telim felç:1no2:
3-4 ay sonra gel tekrar dedi
bağrma,scak-soğuktan uzak dur dedi. kaydirigubbakcemile5
hepinize anlayışınızdan ve desteğinizden dolayı teşekkür ederim arkadaşlar opuyorumnanaktan olumunekankayizsmile

bak çözümsüz değilmiş ne güzel.Allah daha büyük dert vermesin.geçmiş olsun arkadaşım.

bak çözümsüz değilmiş ne güzel.Allah daha büyük dert vermesin.geçmiş olsun arkadaşım.
sağol canım benim:38:
sağlığına kavuşmuşsun canım ne güzel bak gerçi bi yıllık konu ama olsun söylemek istedim :54:

kanka delüü:60: 1 yıllık konuyu hortlatmış:24:
nasıl duygulandım bak ya:5:geçip bitenlere bile üzülmüş:5:
sağol canım benim:69:bu geçti bitti maşallah:nazar:

Son düzenleme:
sağol canım benim:38:

kanka delüü:60: 1 yıllık konuyu hortlatmış:24:
nasıl duygulandım bak ya:5:geçip bitenlere bile üzülmüş:5:
sağol canım benim:69:bu geçti bitti maşallah:nazar:

olsun canım ben üzülüveriyorum sevdiklerime işte ama geçmiş çok şükür çok sevindim kankam yaa:69::54:

Allah mekanını cennet eylesin inşallah..Yattığın yer nur olsun ışıklansın....Çok üzüldüm daha 29 yaşındaymışsın ama ölüm geldimi cihana baş ağrısı bahane demişler..Ne diyeceğimi bilemiyorum:((:5::5::5::50:

kızlar;
ben bndan 1,5ay önce omuriliğimdeki tümör nedeniyle ameliyat oldum ve 1 gece yoğunbakımda kaldım.
ameliyattan önce şen kahkahalar atan,şarkı söyleyen,solunumunda hiçbir sıkıntısı olmayan ben ameliyattan beridir;
-su bile yutarken boğazıma kaçıyo
-neredeyse kusana kadar öksürüyorum,kusmuyorum hep balgam çııkıyobilmiyorumkismile
-konuşurken nefes nefese kalyorum
-boğazımı içten tırmalıyolar sanki
-sesli konuşamıyorum

bu hafta doktora gittim.kbb doktoru burundan girip bi aletle ses tellerine bakalım dedi
belki ses teli felcidir dedi
fakat o yöntem ağrılıymış.tedavi etcek misiniz dedim.bilmem dedi
bende yaptırmadm:sinifsinif:
hiç olumlu konuşmadı.yinede haftaya gün aldm belki fikrim değişir diye
ses teli felci olanlar konşamıyomuş ilerde bi bayan öyle dedi mafoldumben
bilgisi olan var mı arkadaşlar :sinifsinif: mafoldumben
çok çaresizim :1no2:

Geçmiş olsun. Ne olursa olsun hiç zaman kaybetme. Bazen 1 gün bile çok önemli oluyor gerçekten.
Ses tellerin önemli ama yaşadığın diğer sorunlar da çok önemli ve ihmale gelmeyecek şeyler. Hele ki su içerken boğazına kaçması falan. Allah korusun çok tehlikeli olabilir.
Ben zatürre uzmanı oldum babamı ondan kaybedince..Bir doktora danışıp zatürre aşısı da olabilirsin ayrıca tedbir amaçlı. Bir şikayetim olmamasına rağmen ben de yaptıracağım.

Back
X