Ya bu kadın sinirlerime dokunuyor.

cimcime1242

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2012
191
19
118
İstanbul
Arkadaşlar daha önceki konumdan bilirsiniz babamın kardeşimin adını koymamı istemediğinden çocuğumun adını değiştirip Ecrin koymaya karar vermiştik eşimle; eşim saolsun çatlar söylemezse annesine bebeğin adını değiştiricekmiş cimcime demiş ama ne koyucamızı söylememiş c.tesi günü k.peder çocuğa isimler buldunuz mu karar verdiniz mi dedi bende Hilal koymucaz bitane bulduk isim dememle kaynanamın ağzını bükerek hani değiştirmicektin hani kardeşinin adını koycaktın demesi benim sinirlerimi bozduysa da onada babamın istemedğini açıkladım. İsminide söyledim kızımın bana alternatif isim üretiyor bu kez de bende eşimle karar verdik budur isim dedim.Neyse konu kapandı daha sonra akrabaları geldi ordan küçük bir kız abla bebeğinin adını ne koycan dediğinde kaynanam benden önce o konu biraz karşık dedi yahu ben sana kararımı açıkladım neden karışıkmış karışık olan nedir. Anlayamadım gitti. Bende yoo karışık değil Ecrin dedim suratı düştü,eşime anlattım oda isim konusunda küslük çıkıcak dedi bize sormuyosunuz filan diye bende çıldırdım en sonunda 9 ay ben taşıyorum kimse benimle beraber taşımıyo ben çekiyorum skntısını ağrısını sızısını kimseye karıştırtmam kim küserse küssün umrumda değil dedim eşimde tamam sen ne istiyosan o olsun diyo söz verdi ama kaynanam aceba eşimi doldurup başka isim koymayımı planlıyodu anlamadım bakalım neler olucak ama galiba ben bi güzel kavga edicem bu konuda.Kadın benim dediğimi hiç umursamıyo çocuğumun cinsiyeti ilk belli olduğunda bana soruyolar ne cinsiyet diye o benden önce belli değil diyo yahu belli kız işte kendisi erkek istiyodu çünkü hayırlısyla doğursam da kurtulsam ya

şu anne babalarında isim koyma merakından nefret ediyorum..9 ay karnında sen taşıyosun tabiki sen koyacaksın ismini...çocuk gibiler resmen..umarım aynı şeyleri ben de yaşamam :26:hayatta koymam çocuguma içime sinmeyen bir ismi :50:

bebegın ısmı onlara dert oldu herhalde

Sen birde benim koymak istediğim isme bak :27: bir derdim varda konum :8:

kendi çocuğuna istediği ismi koysaydı içinde uhde kaldı ya da kalmadı o beni ilgilendirmez, bu nedir yaa insanların zaten canı burnunda bu sıcaklarda hamilelik ağrı sızısıyla uğraşıyolar bide bunlar çıkıyo, bize sormadınız ne demek, e hadi sordum ayşe dedin ayşe koymıcam belli bişey bu seferde madem ayşe koymıcaktınız niye bize sordunuz derler, en iyi yol emrivakidir bu işlerde, gidip nüfus kağıdını çıkarttırır gösterirsiniz

kendi çocuğuna istediği ismi koysaydı içinde uhde kaldı ya da kalmadı o beni ilgilendirmez, bu nedir yaa insanların zaten canı burnunda bu sıcaklarda hamilelik ağrı sızısıyla uğraşıyolar bide bunlar çıkıyo, bize sormadınız ne demek, e hadi sordum ayşe dedin ayşe koymıcam belli bişey bu seferde madem ayşe koymıcaktınız niye bize sordunuz derler, en iyi yol emrivakidir bu işlerde, gidip nüfus kağıdını çıkarttırır gösterirsiniz
bencede ya benim hiç umrumda değil çok meraklıysa doğursun birtane daha ona koysun istediği ismi ona sormayacağım işte ben ne istiyorum o olucak onlara bu hakkı vermiyorum

nüfus cüzdanını almaya sakın tek gönderme eşini sende git belliki ailesinden etkileniyor... seni çiğneyecek hamilesin diye dallandırmıyor bence

şu isim konusunda neler çektim bir ben bir ALLAH bilir. 9 ayımı burnumdan getirdiler.. ALLAH sabır versin sana da takma kafaya ama sakın kendi istediğin isimden vazgeçme :34:

nüfus cüzdanını almaya sakın tek gönderme eşini sende git belliki ailesinden etkileniyor... seni çiğneyecek hamilesin diye dallandırmıyor bence
asla göndermem ben gidicem kimliğini çıkarmaya ailesine isim önerme şansı vermicem o yüzden etkilenemez benide bilir hayatı zindan ederim ona

şu isim konusunda neler çektim bir ben bir ALLAH bilir. 9 ayımı burnumdan getirdiler.. ALLAH sabır versin sana da takma kafaya ama sakın kendi istediğin isimden vazgeçme :34:
ya ben ağızlarının payını veririm ama kötü olmak istemiyorum eğer laf ederlerse olurum artık ne yapim çocuk benim karar benim hiçte umrumda değil

İşinize karışmak istemem ama Ecrin isminin anlamı güzel değil diye biliyorum. Tabiki isim konusu anne ve babaya bırakılmalı büyüklerin
karışmaması gerekir diye düşünüyorum ama istersen bu ismi bir araştır.Geçen gün internette bir sitede okumuştum. Her kuranda geçen kelimenin anlamı iyi değildir. Sonuçta kuranda cehennem, şeytan veya o üç harflilerde geçiyor diye yazıyordu ve hatırladığım kadarıyla anlamı iyi olmayan isimlerden biride Ecrin di.

Benim oğlumda doğmadan önce ismi belliydi. Benim babam kızım kayınpederinede sor belki başka isim takmak ister dedi
Bende hiç soramam valla ya kendi ismini veya benim istemediğim başka bir ismi takmak isterse dedim. Çünkü ben o soruyu
sorduktan sonra onun vereceği cevabıda kabul etmem gerekir diye hiçbirşey sormadım onlarda zaten karışmadı bizim
koyduğumuz isme herkes beğendi.

Ben başka bir noktaya değinmek istiyorum.

Ecrin ek almış bir kelimedir, kelimenin kökü ecr.
Ecr mükafat, karşılık demek; ecrin isim olarak çok anlamlı değil.

Karar vermişsiniz, araştırmışsınızdır da ama hatırlatmak istedim.

İşinize karışmak istemem ama Ecrin isminin anlamı güzel değil diye biliyorum. Tabiki isim konusu anne ve babaya bırakılmalı büyüklerin
karışmaması gerekir diye düşünüyorum ama istersen bu ismi bir araştır.Geçen gün internette bir sitede okumuştum. Her kuranda geçen kelimenin anlamı iyi değildir. Sonuçta kuranda cehennem, şeytan veya o üç harflilerde geçiyor diye yazıyordu ve hatırladığım kadarıyla anlamı iyi olmayan isimlerden biride Ecrin di.

Benim oğlumda doğmadan önce ismi belliydi. Benim babam kızım kayınpederinede sor belki başka isim takmak ister dedi
Bende hiç soramam valla ya kendi ismini veya benim istemediğim başka bir ismi takmak isterse dedim. Çünkü ben o soruyu
sorduktan sonra onun vereceği cevabıda kabul etmem gerekir diye hiçbirşey sormadım onlarda zaten karışmadı bizim
koyduğumuz isme herkes beğendi.
Ecrin ismini araştırdım canım kelime anlamı olarak ücret demek Allah'ın kulların verdiği karşılık mükafat olarak meallerde çevriliyor bende görmüştüm bir sitede ama böyleymiş anlamı. Sende kayınpederine sormamakla en doğrusunu yapmışssın bende sormadım kendince isim türetiyo kaynanam hatta imamı ediyo anlamıyorum urfada diyo kaynananın adı konulurmuş iyide ne sen urfalısın ne ben hiç imalara kulak asmam umrumda olmaz adınıda koymam.

dert etmemeye he deyip geçmeye çalış artık

sonunda nasılsa bildiğini yaparsınn eşinde seninle aynı düşüncedeymiş,

zaten hamileliğin son zamanları sıkıntılı olsa gerekk bozma moralini derimm

Kulağına hoş geliyorsa anlamı önemli değil bir noktadan sonra. Kötü bir anlamı da yok. İsimlerin seslenirken nasıl yankılandığı daha önemli . Her şeyden önemlisi anne ne istiyorsa o olmalı.

Ben babaannemlerle aynı evde büyüdüm. Annem ben doğduğumda, kardeşim doğduğunda da ilk söz hakkını dedemle babaanneme vermiş. Biz yaşlıyız bilmeyiz yeni isimleri, gençler bilir demişler.

Anneler babalar hadlerini bilmeliler biraz ya. Yaşlı dediğin saygı duyulan, zor durumda kaldığımızda deneyimleriyle bize yardımcı olucak, aklı başında insanlar olmalılar. Bu şekilde kendilerine olan saygıları bitiriyolar. Koskoca kadına yakışıyo mu geliniyle isim kavgasına düşmek ya. Ayıp gerçekten. Bırak gelinin sana saygı duysun.

dert etmemeye he deyip geçmeye çalış artık

sonunda nasılsa bildiğini yaparsınn eşinde seninle aynı düşüncedeymiş,

zaten hamileliğin son zamanları sıkıntılı olsa gerekk bozma moralini derimm
valla haklısın ama ben gelemiyorum öyle şeylere kadın kararlarıma saygı duymuyo ben ona saygı duyuyosam oda bana duyucak

Back
X