bile bile kendini yakma derim.
bağımlılıklardan vazgeçilmiyor en basiti bi sigara bile bırakıcam diye dolanan o kadar çok insan var ki
bıraktım diyorlar yeniden başlıyorlar
bak babam bile 10 yıl hiç içmedi sonra bi gün annemle tartıştılar bi sigara içmiş hop 6 aydır tekrar içiyor artık!
sigara fln neyse evliliğine zarar veren bi durum değil
ama alkol??
sen arkadaşlarına bakma bence insanlar herkese şans ver derler ama kendilerine gelince osu busu şusu derler lafta yani.
ben olsam hiç başlamazdım bile ilişkiye bunun riskini dahi alamam. çünkü alkolün bi insana neler yaptırabileceğini tahmin bile edemiyorum. cinayet bile işletir insana. eski nişanlını da takma kafana illa evlenmek için evlenmek çok saçma geliyor bana
bencede ona bişans veriyim derken senin şansın elinden gidebilir bazı konularda şans verilebilir ama alkol kumar gibi şeylere pek şans verme taraftarı değilim.bir çok yuva gördüm dağılan bu sebeplerden ötürü.
cok haklısınız arkadaşlar
cevremden bir kaç arkadaşımla tanştı onlar cok iyi biri senide gercekten seviyor bıraktım diyorsa bırakmıştır şans ver gibilerinden yorum yapınca acaba gercekten sans vermelimiyim diye düşündüm
ama bu alkol sorununu gercekten kulak ardı edemem
işin icinede duygular girince kendimi onunla konuşmaktan alıkoyamıyodum
ama sizlerin yorumlarıyla artık daha gerçekci bakabiliyorum
umarım bu arkadaşlığı kesinkes bitirebilirim
Bu kişi sizi çok sevebilir aynı zamanda yeniden alkolik de olabilir.. Emin olun evlenince ya da uzun süreli birlikteliklerde birsüre sonra sevgi biraz daha geri planda kalıp, saygı, sahiplenme vs vs gibi kavramlar ön plana çıkıyor. Ha ben onu çok seviyorum onsuz yapamam diyorsanızen az 2 sene flört edin. Zaten birşey olacaksa bu dönemde ortaya çıkar. Çünkü ben 2-3 sene bıraktıktan sonra alkole dönen görmedim ama tedavi dönüp 1 sene içinde yeniden başlayan çok gördüm.. Hakkınızda hayırlısı olsun..
♥gözyaşı♥;15512011 .!.:Arkadaşım senin için doğru kişi mi diye sormak için aklında hiç şüphenin olmaması lazım. Ama seni baştan bu şüpheye itmiş zaten. Bir insan ya sever ya sevmez acaba gerçekten seviyor mu diyorsan o zaman bu iş baştan bitmiştir. koskoca 5 ayda sevgisine güvenemediğin bir insan var karşında. Kısacası yani doğru kişi o değil :)
canım bu alkol almasının sınırı nedir?bagımlıklık derecesindemi yoksa ayda yılda birmi içiyor?bu soru çok önemli..
evet bu konu benımde ılgımı cektı
cunku benım sevgılımde ara ara ıcer
bı gece kavga ettık ve bende yanındaydım
o kadar cok ıctı kı gozu benı ıkı tane goruyordu
ertesı gun anlattım utandı kendınden kotu oldu
sonrasında gene cok sıddetlı kavgamızda dedım pekı ben ne yapayım
sıgaram yok senın gıbı ben nasıl stresımı bosaltıcam gene ıkı bardak ıctı
sonrasında baktı gene eskısı gıbı olcak
dırek kavga moduna gectı
ama daha ıyı oldu ıcındekı herseyı gordum
yanı cok cok sınırlıyken sınırı nerde
tabıkı rısklı bunlar keske olmasa
bende ısterdım sıgara ıcmesın alkol almasın
ama buna yapma etme demekle saglayamıoruz maalesef kendı ıstemesı lazım
bılmıyorum ben bu yuzden evlılıkten vazgecmeyı dusunmedım hıc
etrafımda bı yere gıdınce yemekte bı kadeh ıcen ınsanlar var
onunda zamanında sacmaladıgı zamanlar olmus
ama dedıgım kavgamız harıc hıc oyle olmadı
bılmıyorum ben dua edıyorum eger hayırlısı ıse Allahım sen sogut kotu alıskanlıklarından dıye
eğer sözünün eriyle bıraktım diyorsa bırakmıştır. benim eşimde her akşam arkadaşlarıyla içiyorlardı. evlenme teklifi aldığımda bana söz vermişti içmeyecem diye sonra annesi çok etki etti içti yine. bu kez sabahlara kadar içiyorlardı ama dertten içiyordu canımın içi çok üzülüyordum ben ona destek olmasan daha neler yapabilirdi allah korusun. ama evlendiğimiz günden bu yana hiç içmedi şükürler olsun şimdi sigarayıda bıraktı. bir erkek iradesine sahip olabiliyorsa yapar neden olmasın. sende güven problemi var bunu aşman gerekiyor. bunda sadece alkolü bahane gösteriyorsun başkasında başka birşey bahane yapacaksın. karşındakilere güvenmelisin ki mutlu olabilesin.
siz şans vermişsiniz ama ya nişnlınıza ya eşinize yada uzun bi ilişkinize kızcağız daha yeni tanımış ve kafasın dada şüpheler var hayatı deneme tahtası mı bence risk almaya değmez.nezaman değer peki uzun zamandır birlikteysen eşinse falan ona destek olursun. tabi oda çok sapıtmıyosa şiddet falan uygulamıyosa.canım bide seviyorum falanda diyemiyosun daha oyuzden bnce kendine beyaz bi sayfa aç derim...
Bu alkol böyle lanet bir şey işte.
Bak bir insanın hayatını nasıl mahvediyor.
Şurda bir kişi bile çıkıp şans ver o da insan demedi... senden sonra karşısına çıkacak insanlar da muhtemelen senin gibi geri adım atacaktır.
Yazık değil mi gencecik bir hayata, bir insana... belki de gerçekten bir daha asla içmeyecek.
Ama ona güvenip bu şansı verecek kaç insan çıkar karşısına orası muamma işte.
Çok yazık çok...
teşekkür ederim yorumun icin esen77a.s.
Misilleme gibi bi niyetim yok kesinlikle
sadece o olaydan dolayı güven problemi yaşıyorum
benimde tek korkum alkole tekrar başlama ihtimali
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?