• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya hamileysem

Konu sahibi ya konu açmayın yada gelecek yorumları kabul edin kimse size zorla konu actirmiyorki

Burda herkes istediği yorumu yapar ancak arkadaşlar hicde öyle sizi kızdıracak üzecek bi yorum yapmadilar

Yani korunuyorum demişsiniz, korunduğunuz halde hamilelik şüpheniz var, böyle bi soruyu neden bu kadar ters bi cevapla karşıladınız anlam veremedim. Bir hemşire olarak biz de her zaman korunma yöntemini sorguluyoruz çünkü insanlar geri çekme vs yöntemini korunuyorum sanıyor. Arkadaş da bu yüzden sormuş olabilir. Hem söylemek istemiyorsanız özelim söylemek istemiyorum diye cevap verebilirdiniz, böyle bi cevaba luzum yoktu.

Hemşire olarak siz neden sorguluyorsunuz?

Yani korunuyorum demişsiniz, korunduğunuz halde hamilelik şüpheniz var, böyle bi soruyu neden bu kadar ters bi cevapla karşıladınız anlam veremedim. Bir hemşire olarak biz de her zaman korunma yöntemini sorguluyoruz çünkü insanlar geri çekme vs yöntemini korunuyorum sanıyor. Arkadaş da bu yüzden sormuş olabilir. Hem söylemek istemiyorsanız özelim söylemek istemiyorum diye cevap verebilirdiniz, böyle bi cevaba luzum yoktu.
ewett aynen dedıgınız gıbı eger tam bı korrunma yontemı degıl de gerı cekılme ddeseydı gebelık ıhtımalınız var degılse duzenınız bozulmustur hamılelık dusuk bı ıhtımaldır dıyecektım akıllı olmak ızanlı olmak baska bunu da cok guzel gösterdınız tesekkur ederım :anneadayı:

DoGru duzgun konusursaniz sevinirim bn size hamilemiyim diye sormuyorum ben hamile oldugumu goz onune alarak ic acici fikir bekledim anlayisszligin dibi bu olsa gerek
anlayıssız bırı varsa burda sız ve ıkıncı hesabınızdır sıze hanımefendı bıle dıyeyem maalesef

Konu sahibi adetiniz kac gun gecikti? Bi test alip yapin bnce ben olsam pazartesiye kadar sabredemezdim evde once kendim test yapardim :) su an hamile olup olmadiginiz belli olmadigi icin sizi telkin edici cumleler kurmamiz biraz mantiksiz olcak.. Cunku dAha kesin bisey yok ortada.. Siz hele bi hamiş olun, cocuklari arasinda 1,5 yas olan bir anne olarak, sonuna kadar destek olurum size.. Zira guzel yonleri cok daha fazla :)

Hanımefendi burası bir fikir alış veriş sitesi aynı zamanda, insanlar size hangi yöntemle korunduğunuzu soruyor ki onlara da fikir olsun çünkü şaka değil gerçekten korunduğu halde hamile kalan insan sayısı çok fazla. Bunlara bakarak insanlar çift yöntemlerle veya farklı yöntemlerle korunma kararı alabilir. İnsanlar size sizin özelinizi öğrenme amacıyla sormuyorlar bunu. Ayrıca buradakiler özelinizi bilse ne olur bilmese ne olur, kimse sizi tanımıyor ki.

Sizlerden neyle korundugumu sormanizi istememistim k.bakmayin
Iyi de arkadaşı niye tersledin ki. Yanlıs birşey sormamış nasıl korunduğunu öğrenip ona göre yorum yapacak tabi ki. Yani spiral varsa korunma Yöntemin buysa spiral kaymış olabilir. Takvim Yöntemiyse gün yanlış hesaplamış olabilirsin ki zaten aslında adet dışında her gün hamile kalma riskin var o bi Yöntem değil bence. Prezervatif ise yırtılma olmadıysa böyle bi ihtimal yok. Dışa boşalma ise eşin biraz kaçırmış olup sana söylemekten korkmuş olabilir. Bide ebelerden kalma emziriyorum süt korur mantığın varsa o zaman kesin hamilesin. Anlatabildim mi o yüzden işte soruyorlar korunma yöntemini

Doktor sorunca problem olmuyorda hemşire sorunca mı problem? hangi yöntemi kullanıyorsanız o şekilde bilgi verilir. stres atmaya mı geldiniz????

Benim yazdığımdan çok alakasız bir şey söylemişsiniz. Ben hemşire olan hanımefendiye siz neden genel olarak korunma yöntemlerini sorguluyorsunuz diye sordum. Kendi uzman alanıymış gibi konuşmuş sorma gereksinimi duydum. Konu sahibinin korunma yönetimin neden merak ediyorsun demedim. Dikkati okuyun. Ayrıca stres atmaya da gelebilirim bu kimseyi ırgalamaz.

Selam arkadaslar bugun uye oldum ama uzun zamandir takip ediyordum. Ilk basta Rabbim isteyen herkese bir bebek nasip etsin belki bebek sahibi olamayanlara haksizlik ediyorumdur bunun icin ozur dilerim. Oglum 4,5 aylik ve korunuyorum. Fakat bu bir kac gundur midr bulantisi disinda butun belirtiler var uzerimde hamilelik belirtisi olarak ve esimin teyzesi ve ablam hamilesin diye tutturmaya basladilar ve adetim gecikti korkuyorum yaa hamileysemm diyee ilk korku sebebim OGLUMU EMZIREMEMEK! Ikincisi yaa bakamazsam?Varsa ki aldirmayi asla dusunmem ki esimde ayni sekilde ama korkuyorum suanda hazir degilim yeni bir annelige. Oglumu sutten kesmek bi bunalim benim icin adeta. Korundugum icin kendimden emindim fakat gecikme ve soylenenler hamilemiyim diye bumalima soktu resmen beni maalesef ki bir bebek daha dusunuyorum fakat suanda degil. Pazartesiyi bekliyorum tahlil icin. Insallah hamile degilimdirde diyemiyorum gunaha girerim diye sasirdim kaldim. Ic acici yorumlarinizi bekliyorum. Cok tesekkur ederim simdikten sagolun..
hayırlısı neyse hakkında o olsun.
bazı annelerin sütlerinin tadı hormonlar dolayısıyla değiştiği için bebekler bırakırmış. bazı annelerinki ise aynen devam edermiş.
kızım 9 aylıkken ikinci kızıma sürpriz bir şekilde gebe kaldım. dr um kızımı emzirmemde bir sakınca görmedi, ben de ya da bebekte aksi bir durum olsaydı kesmemi isteyecekti ama çok şükür olmadı. büyük 28 aylık, küçük 10 aylık oldu, ikisini de hala emziriyorum.
büyüğü gebeliğimin 9 ayı boyunca doğuma girene kadar emzirdim, doğumdan çıkınca ağız sütü gelmişti, ikisini peşpeşe emzirdim.
sen stres yaparsan sütün kesilir Allah korusun. Rabbim her şeyi bizden iyi biliyor, canını sıkma. vardır muhakkak bunda bir hayır. kızımı hamileyken emzirmemem için çok çevre baskısı oldu ama ben dr umu dinlemeyi tercih ettim, iyi ki de öyle yapmışım. stres ve sorun olmadığı sürece sütün kesilmez, bebeğini emzirmeye devam edebilirsin. Rahat ol lütfen.
D damdan sağol :)

Tandem Nursing üzerine birseyler okumaya başla bence, hamilelik emzirmeye engel değil, etrafında 50 yaşını aşkın teyzeler zehirler falan diyolarsa bil ki öyle birşey yok doğumuna 2 3 hafta kalana kadar emzirebilirsin o da kolostrum yeni bebek için de üretilsin diye

Back
X